Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 955.368
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

s obzirom na debelo spamanje i ako se priča o memoriji, sve više igara je sve gladnija sistemske memorije.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Gtx 9xx Club

Pa meni se sad dok igram zauzeće memorije popelo na 7GB Rama,a friško instalirani Winsi bez mora programa koje znam imat,dok prije kad sam imao samo 8GB RAMa,6 je bilo max!!

AUDIOFIL
Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Re: Gtx 9xx Club
Stjepanj kaže...

pa ne govorimo o usporedbi 2gb vs 8gb, 8 ili 16gb u gamingu je svejedno jer postoje valjda dvije igre koje ce doci do 7gb, ostalo ne donosi nikakav boost! drugo odgovor je na cca 65+- koji stupanj! no kako mi je gpu klokan po defaultu na 1550mhz temperature su do 71°c ( 77° ak su ventovi na kucistu na low)lp

Inače volim imati nekoliko desetaka tabova otvorenih na Chrome-u (koji je poznat po cuclanju rama) pa sam u nekoliko navrata dobio notifikaciju o kritičnom stanju rama što mi je kao geeku nešto poput hladne i mokre pleske... Nakon toga reko e nećeš razbojniče i kupio 16gb kit... 

E sad, u igrama i ne ode previše, slažem se. Tek par naslova će pocuclat nešto više, ali otkad sam prešao sa 8 na 16, sve ćešće gledam da mi je zauzeće rama iznad 8GB. Znam, da, to sustav iskorištava jer zna da ima lufta... no svejedno, nekako se sigurnije osjećam. A što se tiče performansa, sve stvari koje su vezane za CPU ili GPU, bila to igra ili neki render program koji ne koristi puno "read-write" na memoriji - sve će to biti u jedva par posto razlike. Samo benchevi za memoriju mogu pokazati razliku. Real-world usage, po meni, količina>brzina je the way to go.

I da, nakon vaših temp, definitivno sam uvjeren da bi i maxwell u sli-u otišao do 80C, gornji komad. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
9 godina
protjeran
eywa33 kaže...
alen29 kaže...

Mislim da je moja u najgorim trenucima otisla do 68 C sa stock fan krivuljom. Kada igram sa V-Syncom cesto je u rasponu od 59 do 62.

EDIT: Onaj 68 je max, ali svaku igru igram sa v-syncom tako da ne znam na kojoj se temperaturi stabilizira bez v-synca.

volegradele kaže...

Da tako je nekako i u mene!!

Da, tako sam otprilike i mislio. Sad me zanima dokle bi otišla gornja u sli-u... Ima mislim par konfi sa 970kama u sliu ovdje na forumu, bilo bi lijepo da se jave. No i meni je 770ka jedna išla do nekih 65-70C MAX, no kad sam dodao drugu u sli i pustio ih da vrte dokle ide, na bf4 moram maknut prednji fan cover jer u suprotnom gigina gornja mi lupa u 80C, dok je donja na 70ak...

PS dajte kratite citate 

Za SLI si izvadi van sve kaveze i kupi 2 postena 140mm venta za upuh ili 3 120mm sa dobrim statickim pritiskom, nemoraju nuzno biti SP ventovi, moze se naci dobrih AF ventova, a taj vent koji ti je sada naprijed si premjesti na dno za upuh. Grafu sa boljim hladnjakom stavi iznad, a ovu sa losijim ispod, isto tako kolko sam cuo od jednog kolege, iz nekog cudnog razloga temperature su mu najbolje kada vodeno drzi na vrhu da upuhuje zrak u kuciste, sto grafi sto proca, pa probaj i sa time.

11 godina
XXX kaže...

Koliko sam do sada pratio Lucidius je stekao moje poštovanje a u mojoj knjizi ono se ne dobija forumskim stažom. Ne vidim zašto bi se nekog forumaša tapšalo po glavi u stilu, mali tek si došo pa mi možeš skoknut po gablec do dućana 

Slažem se sa tom tvrdnjom ali žešća glupost je govorit da je prelazak sa i7 na i5 downgrade u igrama i još k tome 2 gen. novijem!

SILA/ZGX@ZGamers
13 godina
Gtx 9xx Club

hhahahah,

AUDIOFIL
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
protjeran
ZGamer kaže...
XXX kaže...

Koliko sam do sada pratio Lucidius je stekao moje poštovanje a u mojoj knjizi ono se ne dobija forumskim stažom. Ne vidim zašto bi se nekog forumaša tapšalo po glavi u stilu, mali tek si došo pa mi možeš skoknut po gablec do dućana 

Slažem se sa tom tvrdnjom ali žešća glupost je govorit da je prelazak sa i7 na i5 downgrade u igrama i još k tome 2 gen. novijem!

Pa kad vidis da taj i5 bez problema moze biti bottleneck sa grafama ranga gtx 970/r9 390 (sa i7 toga nema), u određenim igrama kako sam pokazao, a isto tako je i sam volegradele imao bottleneck u Battlefield 4 pa se tu raspitivao o problemu, vidis da bas i nisi u pravu. Intel ionako kao puž napreduje u performansama između genracije u genraciju, tako da se jos uvjek i na Sandy-u moze dobro poigrati.

i7 je future proof jer su igre sve bolje optimizirane kao i enginei na kojima se rade i znaju izvuci sve vise iz procesora a to ce biti sve cesce.

12 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Za SLI si izvadi van sve kaveze i kupi 2 postena 140mm venta za upuh ili 3 120mm sa dobrim statickim pritiskom, nemoraju nuzno biti SP ventovi, moze se naci dobrih AF ventova, a taj vent koji ti je sada naprijed si premjesti na dno za upuh. Grafu sa boljim hladnjakom stavi iznad, a ovu sa losijim ispod, isto tako kolko sam cuo od jednog kolege, iz nekog cudnog razloga temperature su mu najbolje kada vodeno drzi na vrhu da upuhuje zrak u kuciste, sto grafi sto proca, pa probaj i sa time.

Upuhivanje odozgo mi je big no-no. Mislim da bi količina prašine bila poduplana, bez obzira na dust filtere... A uostalom, prirodno je da topli zrak ide prema gore, pa je standardna konfiguracija fanova ona koja potpomaže prirodan tok zraka. No definitivno mislim uzet neke static pressure fanove za naprijed. Ili sp140 ili 140mm noctuine redux... Još budem vidio. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
9 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Samo se kloni Corsair ventova, ako trebas dobre 140mm ventove za upuh uzmi Bitfenix spectre pro 140mm cca 130kn ce kostati, trebali bi od iduceg tjedna biti dostupni i kod nas, ja cu sebi uzeti za prednji upuh 3 komada i jedan za ispuh. Inace je kod nas slaba ponuda dobrih ventova tako da nije ni izbor velik.

EDIT:

Ako bas planiras uzimati neke SP ventove, pogledaj Coolermaster jetflo, Enermax cluster advance, akasa apache jaci su od svega sta corsair ima, Noctua nesto u rangu jetflo nudi za puno vecu cijenu tako da je isplativost kuponje istih jako upitna.

EDIT 2:

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.3.2016 23:18 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

A jesam skrenuo raspravu  nisam skuzio da pricate o novom i5 i starom i7

Nego za mjesec-dva mislim uzimat graficku.Ima kakvih najava za novu seriju tj. kad bi trebala izac?Nije mi hitno jer cekam bf5,ali mislim si dobro bi bilo uzet gtx 970 da uzivam u 144hz kak se spada

battlelog:http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/carrycopter/ youtube: https://www.youtube.com/c/carrycopterr myanimelist:http://myanimelist.net/profile/carrycopter

0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
kurt kaže...

Nego za mjesec-dva mislim uzimat graficku.Ima kakvih najava za novu seriju tj. kad bi trebala izac?Nije mi hitno jer cekam bf5,ali mislim si dobro bi bilo uzet gtx 970 da uzivam u 144hz kak se spada

Svakako pricekaj novu seriju, do sedmog mjeseca bi trebale stici.

13 godina
Lucidius kaže...
ZGamer kaže...
XXX kaže...

Pa kad vidis da taj i5 bez problema moze biti bottleneck sa grafama ranga gtx 970/r9 390 (sa i7 toga nema), u određenim igrama kako sam pokazao, a isto tako je i sam volegradele imao bottleneck u Battlefield 4 pa se tu raspitivao o problemu, vidis da bas i nisi u pravu. Intel ionako kao puž napreduje u performansama između genracije u genraciju, tako da se jos uvjek i na Sandy-u moze dobro poigrati.

i7 je future proof jer su igre sve bolje optimizirane kao i enginei na kojima se rade i znaju izvuci sve vise iz procesora a to ce biti sve cesce.

Molit ću lijepo da mi nađeš gdje sam to imao problem u BF4,pošto još nisam zaigrao BF4 sa i5 6600K,možeš slobodno provjerit na moj battelog kad sam zadnji put igrao!!

Igram BF3 na 110 + fps,stock GPU!

AUDIOFIL
13 godina
kurt kaže...

Hm,Hm BF5+970+144Hz,teško,ili nikako bez smanjivanja detalja,BF4 nemoš sigurno!!

AUDIOFIL
9 godina
protjeran
volegradele kaže...

Ne znam jel ovo do procesora i5 6600K ili do drivera ali imam problema sa BF3,zauzeće procesora skoro pa 100% , igra šteka i trza za popizdit,driveri su zadnji!Prvo sam igra bez problema onda ukljućia MSI Afterburner i sve otišlo u kujac,restarta komp ,uša u igru i opet isto sam MSI AB nije upaljen!!

364.51 driver

Pa sta je ovo?

EDIT:

Dobro, zamjenio sam BF 3 za BF 4, na BF 4 bi imao jos vece probleme.

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.3.2016 0:01 (Lucidius).
13 godina
protjeran
Lucidius kaže...
volegradele kaže...

Ne znam jel ovo do procesora i5 6600K ili do drivera ali imam problema sa BF3,zauzeće procesora skoro pa 100% , igra šteka i trza za popizdit,driveri su zadnji!Prvo sam igra bez problema onda ukljućia MSI Afterburner i sve otišlo u kujac,restarta komp ,uša u igru i opet isto sam MSI AB nije upaljen!!

364.51 driver

Pa sta je ovo?

EDIT:

Dobro, zamjenio sam BF 3 za BF 4, na BF 4 bi imao jos vece probleme.

covjek je tek instalirao sistem i imao je neki cpu miner! glupo da se sad hvatas za svaku sitnicu!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
11 godina
neaktivan

Pa čovjek se malo zanio, otišo na malo nastrane stranice i opa odma stotinjak virusa.

Ozbiljno, pogledaj 2 posta ispod opet njegov post.

"Uspjeli ste temu o visokoj tehnologiji, umjetnoj inteligenciji i robotima koji uzimaju poslove ljudima ponovo svesti na ljevičare i desničare i NDH i Jugoslaviju."
9 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Pa jel sad rijeseno il nije, nisam vidio da je rekao jel sređen problem 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Gtx 9xx Club

Normalno da je riješeno,pobrao sam virus(e) u rekordnom roku,jebiga žena nije bila pri ruci!

Yebote šta je ovo, onaj Šolta me satra da sam za kujac potrošija 4K eura na pojačalo umisto da sam maznija Yamahu iz Peveca a odi me sad Lucidius tare da sam napravio downgrade sa i7-3 generacije na i5-šeste generacije!Yebote svi znaju što je bolje za mene od mene samog!!

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.3.2016 3:14 (volegradele).
Moj PC  
5 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Ovo je bas komicno ispalo  aj bar ti sve radi 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
volegradele kaže...
kurt kaže...

Hm,Hm BF5+970+144Hz,teško,ili nikako bez smanjivanja detalja,BF4 nemoš sigurno!!

Igram na low,nije me briga za detalje.Preciznije nemam dovoljno para da brinem za detalje :D

Samo se nadam da me proc nece bottleneckat

battlelog:http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/carrycopter/ youtube: https://www.youtube.com/c/carrycopterr myanimelist:http://myanimelist.net/profile/carrycopter
12 godina
volegradele kaže...
kurt kaže...

mozes bez problema (i to na skoro full detaljima, samo se AA smanji na 2x)..doduse ne znam moze li on sa svojim amd procesorom..

13 godina
protjeran
Ma kako da ne, igram bf4 skoro svaki dan, jedino bez svih AA filtera uspjevam drzati min 100fps-a na ultra/high postavkama, A gdje je tek 144...i7 je na 4,6ghz i gpu na 1550mhz! Za sto veci fps svakako treba i7 da se izvuce sto vise ako se zeli igrati na 144hz!
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina
Gtx 9xx Club

Koji si ti amater ja na 4.2ghz imam 200fps-a a min 150 

Jadna nvidija stobom i tim procom nis koristi ...okreninse radje single playu nije multy za tebe dok ne nabavis neku amd cf set up vratinse crvenima tj objerucke te cekamooo...l.p stjepko

Moj PC  
3 1 hvala 1
12 godina
Stjepanj kaže...
Ma kako da ne, igram bf4 skoro svaki dan, jedino bez svih AA filtera uspjevam drzati min 100fps-a na ultra/high postavkama, A gdje je tek 144...i7 je na 4,6ghz i gpu na 1550mhz! Za sto veci fps svakako treba i7 da se izvuce sto vise ako se zeli igrati na 144hz!

e, da ti nije supersampling nafrljen do kraja? ja nemam problema sa drzanjem FPS iznad 120 (@1080p) 

a uvijek igram multi sa bar 16 igraca..doduse mozda zato sto ne igram rush, conquer i sve ostale modove sa onim ogromnim mapama gdje se leti 

btw lol na 4K/DSR u opisu tvoje konfe

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.3.2016 10:28 (Fanu).
17 godina
Gtx 9xx Club

Lol i na opis gpu-ua koji specijalno rucno napravljen za njega

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
volegradele kaže...

Normalno da je riješeno,pobrao sam virus(e) u rekordnom roku,jebiga žena nije bila pri ruci!

Yebote šta je ovo, onaj Šolta me satra da sam za kujac potrošija 4K eura na pojačalo umisto da sam maznija Yamahu iz Peveca a odi me sad Lucidius tare da sam napravio downgrade sa i7-3 generacije na i5-šeste generacije!Yebote svi znaju što je bolje za mene od mene samog!!

Na ovom forumu svi znaju što je najbolje za druge tako da nemoj da te to cudi, jel zamjetis realno razliku izmedu i5 u odnosu na onaj i7 ?

Battlelog: Glavas_ZG
13 godina
Gtx 9xx Club

Nema razlike,sve glatko ide,cak imam dojam da je sve nekako glađe i brže,ali Win7 je frisko instaliran i RAM je podebljan za duplo i naravno novi socket/chipset!

Npr kad Alt+enter roknem u igri prije bih dobio par sekundi crnog ekrana sto me strasno nerviralo sad sve instantno se prebaci na desktop,ali kao sto rekoh Winsi su friski pa je vjerovatno nekakav placebo efekt prisutan!

Ali volio bih skinut par igara i da usporedimo procesore npr i7 3770k,4770K,4390K..

Moram skinut Thief4 i Tomb Rider pa cu sa Stijepkom usporedit!

AUDIOFIL
Moj PC  
2 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club
Zdravo. htio bih vas pitati koju graficku da uzmem? Budjet mi je 700-800 kuna . lp

0 1 hvala 0
13 godina
Gtx 9xx Club

Krivi topic!

AUDIOFIL
Moj PC  
1 1 hvala 0
10 godina
odjavljen
volegradele kaže...

Nema razlike,sve glatko ide,cak imam dojam da je sve nekako glađe i brže,ali Win7 je frisko instaliran i RAM je podebljan za duplo i naravno novi socket/chipset!

Npr kad Alt+enter roknem u igri prije bih dobio par sekundi crnog ekrana sto me strasno nerviralo sad sve instantno se prebaci na desktop,ali kao sto rekoh Winsi su friski pa je vjerovatno nekakav placebo efekt prisutan!

Ali volio bih skinut par igara i da usporedimo procesore npr i7 3770k,4770K,4390K..

Moram skinut Thief4 i Tomb Rider pa cu sa Stijepkom usporedit!

Imamo temu tocno za to:

http://www.bug.hr/forum/topic/benchmark/benchmark-razlike-gpu-performansama/237368.aspx

Ja cu za koji dan ubacit rezultate i5 4570 + 980ti.

Battlelog: Glavas_ZG
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice