Referentni model, kako ne.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pa dobro nisu referentne 970-ke ni blizu tragedija ko da uzme npr. referentnu 290X.
Za itx kucista su i bolji izbor zbog dimenzija i cinjenice da izbacuje topli zrak iz kucista.
Meni su skroz fora baš zbog tog izbacivanja toplog zraka direkt van, ima to svojih velikih prednosti. Mana je što takve kartice nisu za overklok ali ne overklokiraju svi i neki će više cijeniti nižu cijenu i izbacivanje toplog zraka.
Meni su skroz fora baš zbog tog izbacivanja toplog zraka direkt van, ima to svojih velikih prednosti. Mana je što takve kartice nisu za overklok ali ne overklokiraju svi i neki će više cijeniti nižu cijenu i izbacivanje toplog zraka.
Dobre su ako ces SLI raditi.
od kad su referentne kartice dobre! jbte da je u pitanju radeon vec bi bilo 100 slika s izgorenim kucama i sl.
sve i jedna 970 se przi na 80°c, samo treba pogledati koji review, da ne govorim sta bude kad se malo prasine nakupi...
10°c u prosijeku imaju bolje temperature s 1x ventom, 20°c s 2x ventovima! eto cisto za informaciju! topli zrak ne mijenja cinjenicu da los sistem neuspjeva ohladiti dovoljno cip!
Nekada su i referentne dobre. Malo kućište + loš airflow, sli (ako su slot do slota) ili ako se planira ići na vodu, pa želiš uštedjeti koju kunu na kupnji kartice.
Postali smo razmaženi. Ja sam imao hd4870 i u to vrijeme se ne sjećam da je bilo nereferentnih. Grijala se, ali je i odradila svoje preko 3 godine, nakon toga sam ju prodao i tom čovjeku je isto radila bez beda.
od kad su referentne kartice dobre! jbte da je u pitanju radeon vec bi bilo 100 slika s izgorenim kucama i sl.
sve i jedna 970 se przi na 80°c, samo treba pogledati koji review, da ne govorim sta bude kad se malo prasine nakupi...
10°c u prosijeku imaju bolje temperature s 1x ventom, 20°c s 2x ventovima! eto cisto za informaciju! topli zrak ne mijenja cinjenicu da los sistem neuspjeva ohladiti dovoljno cip!
Za razliku od refenrentnih radenoki na 90+ i throttlanju mislim da je 80 na nvidiji sasvim prihvatljivo...
Postali smo razmaženi. Ja sam imao hd4870 i u to vrijeme se ne sjećam da je bilo nereferentnih. Grijala se, ali je i odradila svoje preko 3 godine, nakon toga sam ju prodao i tom čovjeku je isto radila bez beda.
Moja 4850 7 godina...I dlaje radi

Za razliku od refenrentnih radenoki na 90+ i throttlanju mislim da je 80 na nvidiji sasvim prihvatljivo...
si ti kad imao neku grafu koja ti se nova tek izvadena iz kutije przi na 80°c, o jbte ovima nvidijasima sve valja...sto si nisi sebi onda uzeo referentnu bila ti je 800kn jeftinija!
lako pricat...
si ti kad imao neku grafu koja ti se nova tek izvadena iz kutije przi na 80°c, o jbte ovima nvidijasima sve valja...sto si nisi sebi onda uzeo referentnu bila ti je 800kn jeftinija!
lako pricat...
Sta lako pricat, pa referentne 290x su se przile na 90+ iz kutije i throttlale ko lude... o na nvidijinoj refenrentnoj 80 je milina naspram toga, uzeo sam ovu jer sam imao para, da sam bio kratak uzeo bi referentnu i opet bi bio u puno boljoj poziciji nego sa referentnom od amd
Pricaj mi imao sam cf 90*2 kuciste zlaman z3 se skoro stalilo a i throtlale su lol
No referentne imaj tu draz ,izgledaju cvrsce i rubusne nekako daju osjecaj
Sigurnosti da nece otic u vjecna lovista ;-)
80°c je tebi milina za karticu iz nailona, ma bravo! zato je nije kupilo 99% 9xx korisnika!eod
Citiraj ga kako treba... Rekao čovjek da je 80C milina naspram toga (90C)... S čim se slažem. Referentne su donekle bolje ako se ide na multi gpu sustav jer otvoreni hladnjaci pumpaju previše topline u kućište i griju sve živo, turbinski hladnjaci prilično dobro ispuhuju topli zrak vani. No opet, dobra ventilacija u kućištu i otvorene hladnjake ukroti. Kako god bilo, ipak je 80C>90C :)
bitno da vama 970 referentna ne valja, ali kada bi uzeli (čitaj dobili) titan x, onda bi vam bilo svejedno da li je referentna ili aftermarket
prica je krenula od 2500kn, pa jedan usporeduje s 290, ti sad s tim da dobis djabe karticu od 1000€, nek jos netko spomene burek u cijeloj prici!
prica je krenula od 2500kn, pa jedan usporeduje s 290, ti sad s tim da dobis djabe karticu od 1000€, nek jos netko spomene burek u cijeloj prici!
Nisi shvatio o čemu pričam. Uopće ne gledam cijenu.
Titan X ima TDP 250W kao referentna, ali to nikome ne smeta.
GTX 970 ima TDP 145W kao referentna, ali to svima smeta.
Pa čuj, i burek se moze zagrijat na 80 celzijevaca ;)
Mislim da nije dobro sad štedit 100-200kn ako je u pitanju na tome hoće li bit referentna il ne, nije stvar samo u tempraturi nego i u tome da ce se ta referentna vrtit na 3-4 tisuće RPM-a zbog blower fana,a neka referenta ce imat tiše ventilatore koji ce se vrtiti na 1000-2000 RPM. Mislim da je buka čovjeku bitna ako nece koristiti slušalice jer ce mu referenta s vremenom kad tad doc na živce.
@Rasho pa ali Titan X nema niti jedan aftermarket model, a kad čovjek moze uzet neku grafičku koja ce bit tiša od referentne i jos ce bit hladnija pa ce time i trajat duže zasto nebi? Da nebi bilo nemam ja ništa protiv referentne 970-tke
Titan x ima Zotacov Amp model i Gygabytov F1

Nisam našao ZOTAC-ov obični, ali vidim da imaju vodeno hlađeni/hibridni.
I dalje imam problem da mi se GPU underkloka sam kako da fixam to na win 8.1 je radilo sve kako treba sad u bilo kojoj igri MHZ od grafe padne skoro za duplo manji kaj da radim vise ludim,probo sam power settings mjenjati itd nikaj ne pomaze
I dalje imam problem da mi se GPU underkloka sam kako da fixam to na win 8.1 je radilo sve kako treba sad u bilo kojoj igri MHZ od grafe padne skoro za duplo manji kaj da radim vise ludim,probo sam power settings mjenjati itd nikaj ne pomaze
da nemas kakav gpu miner?
jel vidis kaj lose?
jel vidis kaj lose?
utorrent je imao problema sa minerom. Izbriši ga i instaliraj qbit torrent.
Govori li se išta o novim serijama kartica za sljedeću godinu? Zanima me u smislu potrošnje stuje jer trenutno imam napajanje 550w i mislim radit upgrade pa bih uzeo i jače napajanje, i kad dođu nove serija kartica uzet nešto što je sada 980ti u ovoj seriji. Dal da uzmem 750w ili je 650 dosta? Ili je pak 550w dosta za budućnost? Upgrado bih samo to da bih spojio ssdove u raid tako da cpu ostaje isti, što se tiče toga.