probat cu to prvo,ako ne onda vracanje na win 7
Gtx 9xx Club
- poruka: 9.120
- |
- čitano: 941.614
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
probat cu to prvo,ako ne onda vracanje na win 7
Ne znam ali prije nesto vise od pola godine sam testirao niz novijih igara na Win 7 Ultimate i Win 8 (sve pozadinske procese, internet i sl. sam pogasio) i najnovije nvidija drivere koji su tada bili dostupni (GTX 460 i GTX 680)..... ugl na Win 7 sam prakticki uvijek imao vise FPS-a. Doduse nisam testirao GTX 970 ali vjerujem da je tako kod svakog GPU-a ali opet, razlika nebi trebala biti drasticna samo zato sto koristis drugi OS (barem meni nije bila).
a kak izbrisat kompletno drivere,kaj moram dio po dio sve one u uninstall od nvidia,instaliral sam samo stariju verziju preko nove bez brisanja i isti problem,isto trza
a kak izbrisat kompletno drivere,kaj moram dio po dio sve one u uninstall od nvidia,instaliral sam samo stariju verziju preko nove bez brisanja i isti problem,isto trza
Koristi DDU kroz safe mod.
Koliko bi vukle gtx 970 u SLI? Da li bi ovo moje napajanje bilo dovoljno? Jel bolje uzeti jos jednu 970 ili ici na nesto jace single gpu?
Hvala, LP
Koliko bi vukle gtx 970 u SLI? Da li bi ovo moje napajanje bilo dovoljno? Jel bolje uzeti jos jednu 970 ili ici na nesto jace single gpu?
Hvala, LP
Definitivno ce vuc i nemas nista bolje od single gpu da ti moze nadomjestit gtx 970 sli.
Hvala, LP
Mozes ih 3 gurat s tim napajanjem bez problema..
od kad ti kolega imas 280x, kaj nisi govorio jednom prilikom da si odustao od kupnje iste?
Hvala, LP
Mozes ih 3 gurat s tim napajanjem bez problema..
To je ionako maksimum za 970. :) Ne radi 4-way. Probano. :(
od kad ti kolega imas 280x, kaj nisi govorio jednom prilikom da si odustao od kupnje iste?
760-ku prodao za 1200kn a ovu kupio za 1000kn
760-ku prodao za 1200kn a ovu kupio za 1000kn
kakav fanboy
To se zove trgovina
Asseto Corsa mi je bolje radila na 760ki a to sad najvise igram
Asseto Corsa mi je bolje radila na 760ki a to sad najvise igram
Ma popravit će to AMD kroz drivere za mjesec-dva, bez brige budi
Quote:
Gaming enthusiasts have been griping for months that Nvidia's GeForce GTX 970 graphics chip doesn't operate up to snuff, and now someone has taken the company to court over it.
Nvidia was hit with a class action lawsuit Thursday that claims it misled customers about the capabilities of the GTX 970, which was released in September.
Nvidia markets the chip as having 4GB of performance-boosting video RAM, but some users have complained the chip falters after using 3.5GB of that allocation.
The lawsuit says the remaining half gigabyte runs 80 percent slower than it's supposed to. That can cause images to stutter on a high resolution screen and some games to perform poorly, the suit says.
It was filed in the U.S. District Court for Northern California and names as defendants Nvidia and Giga-Byte Technology, which sells the GTX 970 in graphics cards.
Nvidia declined to comment on the lawsuit Friday and Giga-Byte couldn't immediately be reached.
Responding to the issue last month, Nvidia acknowledged that the GTX 970 uses a different memory subsystem design than its higher-end GTX 980, but it said that difference has a negligible impact on performance.
Jel netko radio update BIOS-a na GTX 970 G1 kartici.
Trenutno imam F10 bios i nudi se F13 kao što piše ovdje : http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5209#bios
Da li da radim update?
Kako god okrenes, smatram da bi trebali za tu platiti kakvu kaznu (danas nvidia... sutra amd ili tko vec). Bolje sprijeciti nego lijeciti, kak bi se reklo, da nas slicne stvari nebi docekale i u buducnosti.
Trenutno imam F10 bios i nudi se F13 kao što piše ovdje : http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5209#bios
Da li da radim update?
Imam i ja F10 trenutno i vidim da je sad izašo novi, tj prije 5 dana. Samo neznam jel i dalje možemo ić na 13 jer piše for F11-12 bios.
Da li da radim update?
Imam i ja F10 trenutno i vidim da je sad izašo novi, tj prije 5 dana. Samo neznam jel i dalje možemo ić na 13 jer piše for F11-12 bios.
Da, to i mene zanima.
a taj novi bios, jel bi on šta pomogo u overclocku npr. ? Ako ne, najrađe bih ostavio ovaj F10 da nešto ne smrdam, ako se loše flasha bios, nema povratka navodno.
Ima povratka pošto ta grafička kartica ima dual bios, tako da ak zbrikaš jedan samo loadaš stari, naravno spremiš ga prije. Najbolje ništa ne dirat ako sve radi, tako ja bar razmišljam. Ja svoju držim na stock clockovima kak je došla i ne diram uopće OC kad tera sve na ultra bez problema.
Da li da radim update?
Da, to i mene zanima.
a taj novi bios, jel bi on šta pomogo u overclocku npr. ? Ako ne, najrađe bih ostavio ovaj F10 da nešto ne smrdam, ako se loše flasha bios, nema povratka navodno.
kartice ako nemaju fizički switch najčesće imaju ugrađen fail safe bios.
Također možeš napraviti backup s gpuz
I imaš vga bazu na techpowerup.
Edit kolega je bio brži.

Unfortunately, we failed to communicate this internally to our marketing team, and externally to reviewers at launch.
Ajoj jadni fejlali da ikome kazu za to.....
kakvi debili
Mah, ni 2k nije bas nesto upotrebljiv (tj GPU su tu negdje taman za trenutne igre, ali za pol godine/godinu nece bit), a za 4k cemo se jos nacekat.
A i meni je ionako sve lijepo i u 1080p :D
Pazi zaključka - razlika između 4GB i 8GB modela "samo" 100$ pa ako netko želi future proof da se to isplati... Baš im totalno to s ovom generacijom kartica drži vodu.. pogotovo kad se uzme u obzir da sve što i treba više od 4GB memorije radi na 5 fps-a. Ono, nije bed, lako ja napunim torbu sa 100kg, ali džabe mi kad se ne mogu pomaknuti s njom.
Pazi zaključka - razlika između 4GB i 8GB modela "samo" 100$ pa ako netko želi future proof da se to isplati... Baš im totalno to s ovom generacijom kartica drži vodu.. pogotovo kad se uzme u obzir da sve što i treba više od 4GB memorije radi na 5 fps-a. Ono, nije bed, lako ja napunim torbu sa 100kg, ali džabe mi kad se ne mogu pomaknuti s njom.
U tome i jest fora. Eventualno će tek za SLI 3+ imati smisla 4K, ali to tek kad skaliranje bude linearno u DX12 igrama koje su s time na pameti i napisane. No, tada će SLI koristiti VRAM kao jednu cjelinu (zbrojeno) pa praktički opet neće biti ni bitno jer već s dvije kartice imaš 7+1GB...
Svakako, posve malen problem. Pokazalo se već da 2x290X 8GB ne čine gotovo nikakvu razliku u odnosu na 2x290X 4GB ili 295X2. Nešto napretka je pokazao SoM i TR, ali više zbog ubrzanog takta, nego zbog memorije. http://www.tweaktown.com/tweakipedia/68/amd-radeon-r9-290x-4gb-vs-8gb-4k-maxed-settings/index.html
I opet, ako zbog tih igara nabavljamo 8GB, nema smisla, jer opet nam za visoke rezolucije i dobar FPS treba 3+ kartica, a skaliranje iznad 2x i nije nešto pouzdano ni dobro.
Inače zanimljivo je da se već spominje da će najnoviji 390X zapravo biti limitirani na 4GB VRAM-a tehnološki: http://www.tweaktown.com/news/43742/amd-radeon-r9-390x-limited-4gb-vram-hbm-limitations/index.html
Zapeli smo na 4GB...
U tome i jest fora. Eventualno će tek za SLI 3+ imati smisla 4K, ali to tek kad skaliranje bude linearno u DX12 igrama koje su s time na pameti i napisane. No, tada će SLI koristiti VRAM kao jednu cjelinu (zbrojeno) pa praktički opet neće biti ni bitno jer već s dvije kartice imaš 7+1GB...
Svakako, posve malen problem. Pokazalo se već da 2x290X 8GB ne čine gotovo nikakvu razliku u odnosu na 2x290X 4GB ili 295X2. Nešto napretka je pokazao SoM i TR, ali više zbog ubrzanog takta, nego zbog memorije. http://www.tweaktown.com/tweakipedia/68/amd-radeon-r9-290x-4gb-vs-8gb-4k-maxed-settings/index.html
I opet, ako zbog tih igara nabavljamo 8GB, nema smisla, jer opet nam za visoke rezolucije i dobar FPS treba 3+ kartica, a skaliranje iznad 2x i nije nešto pouzdano ni dobro.
Inače zanimljivo je da se već spominje da će najnoviji 390X zapravo biti limitirani na 4GB VRAM-a tehnološki: http://www.tweaktown.com/news/43742/amd-radeon-r9-390x-limited-4gb-vram-hbm-limitations/index.html
Zapeli smo na 4GB...
Ja zapeo na 3,5gb
Pa i nismo ako se koristi sli ili cross sa novim DX12 gdje će svaka grafa imati svoj dio na monitoru i memorija će se zbrajati.
"DirectX 12 will remove the 4 + 4 = 4 idea and will work with a new frame rendering method called SFR, which stands for Split Frame Rendering. Developers will be able to manually, or automatically, divide the texture and geometry data between the GPUs, and all of the GPUs can then work together to work on each frame. Each GPU will then work on a specific portion of the screen, with the number of portions being equivalent to the number of GPUs installed."
http://www.tomshardware.com/news/microsoft-directx12-amd-nvidia,28606.html