GTX 7XX Club

poruka: 1.474
|
čitano: 210.055
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: GTX 7XX Club
ansha kaže...
Stjepanj kaže...

aj objasni zasto se povecava cpu usage onda na manjoj rezi, i zasto na manjim rezolucijama u gpu bound testovima i igrama gpu usage i dalje na 100%(klasicni primjer furmark na maloj rezi i max detaljima)?? ...nebitno je tvoje shvacanje mog posta jer ocigledno imas prezir prema visokim fps-ima i famoznom BN sto si vec mnogo puta pokazao, prema tome danja konstruktivna diskusija s tobom nema smisla! LP

Ti apsolutno nista ne kuzis, nemam problema s time al mi je krivo sta ce ti netko i povjerovat pa ce neukih bit sve vise. Pogotovo je spominjanje Furmarka teska sramota na tvoj racun.

Na ovom forumu je popularno to da sta manje znas to si veci autoritet, nema smisla borit se s vjetrenjacama..LP

postavio sam ti pitanje? odgovori ostalima za informaciju, meni netrebas!{#}

Intel® Core™ i7-4770S inside
13 godina
GTX 7XX Club

Stipane moj definitivno si apsolutni rekorder u TD!!{#}

P.S Da ne ispadnem totalni troll GTX770 uskoro stiže!!

AUDIOFIL
Moj PC  
7 1 hvala 0
12 godina
odjavljen
GTX 7XX Club

Vidim nekakva rasprava se zahuktala oko čuvenog one n only - BNecka...kao i uvijek. Stipica mislim da si u krivu. Rekao si da ti nije jasno da na 720p cpu ne može zakucat gpu na 100%. Ansha ti je odgovorio dobro. Jer ako staviš manju rezu naravno da ti cpu radi veći usage, i ako je na maxu onda ne može gurat gpu dalje. Jer izgurat 100% grafe na 720p gdje grafa nema doslovno šta radit...nemoguće je. Mislim da znaš sve to al opet si se uputio u svađu. Il sam te krivo shvatia.

Don't these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there's one you're bound to divide it .....Right in two!
Moj PC  
3 0 hvala 1
13 godina
protjeran
eywa33 kaže...

Vidim nekakva rasprava se zahuktala oko čuvenog one n only - BNecka...kao i uvijek. Stipica mislim da si u krivu. Rekao si da ti nije jasno da na 720p cpu ne može zakucat gpu na 100%. Ansha ti je odgovorio dobro. Jer ako staviš manju rezu naravno da ti cpu radi veći usage, i ako je na maxu onda ne može gurat gpu dalje. Jer izgurat 100% grafe na 720p gdje grafa nema doslovno šta radit...nemoguće je. Mislim da znaš sve to al opet si se uputio u svađu. Il sam te krivo shvatia.

pa problem i je sto cpu ima snage i nikad nije niti na 80% cpu usagea...znaci u igrama na maloj rezi se javlja BN dok u benchevima na maloj rezi nema Bn! jel sad razumijes u cem je caka i sta zelim reci, odgovora na to nema...odgovor na to nije pa smanjenjem rezolucije se smanjuje gpu, smanjuje da ali ne u svim situacijama a mene zanimaju te cudne situacije kad to nije moguce kao u sli/cfx sistemima ili maloj rezi! eto jasnije i za kolegu volegradele: zaboli me ona stvar za td ovdje pola ljudi nezna da postoje 8 core procesori toliko o tome....sretno valentinovo!{#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.2.2014 23:52 (Stjepanj).
13 godina
Stjepanj kaže...

zaboli me ona stvar za td ovdje pola ljudi nezna da postoje 8 core procesori toliko o tome....sretno valentinovo!{#}

Evo, ja se kladim da ti ne znaš što je bistabil, a kamoli princip tijeka podataka između sklopova u mikroprocesoru, a nazivaš sam sebe expertom za HW ...

I šta , ti znaš da postoji 8 jezgreni procesor (zbog battlefielda vjerovatno), a ne znaš kako radi obični kernel mod...

Oooo kako mi dignu samoprozvani stručnjaci živac eeee.......I daj se drži teme i evo ti sad i TD od mene...

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.2.2014 0:11 (DarthMarkus).
15 godina
neaktivan
GTX 7XX Club

Pozdrav!

Koju vrstu Antialiasing-a koristite? Kako ste zadovoljni s Nvidia TXAA, blura li sliku?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
GTX 7XX Club

iskreno meni se txaa ne sviđa. blura previše po mom ukusu. 

Don't these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there's one you're bound to divide it .....Right in two!
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
eywa33 kaže...

iskreno meni se txaa ne sviđa. blura previše po mom ukusu. 

sve iznad 4x msaa nema smisla jer je zblurano i mutno na 1080p neznam tko to uopce pali (ponekad su neke scene i na obicnom msaa4x zblurane), jedino osobno nemam iskustva sto se desava na velikim dijagonalama i rezolucijama jer tolika kolicina AA bi onda imala efekta! ali evo ak netko ima 4k monitor s velikom diagonalom lako provjeri kolicinu doticnog "loseg" efekta...lp

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.2.2014 1:27 (Stjepanj).
15 godina
neaktivan
GTX 7XX Club

U Assassins Creedu Black Flag TXAA je najbolji, bolji od 8XMSAA, vise zagladi rubove. Ni jedan ostali Antialiasing metod ne zagladi sve u Assassins creedu (1080p).

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
odjavljen
Almin94 kaže...

U Assassins Creedu Black Flag TXAA je najbolji, bolji od 8XMSAA, vise zagladi rubove. Ni jedan ostali Antialiasing metod ne zagladi sve u Assassins creedu (1080p).

zagladi ih...al brate ko da sam na dioptriji -6

15 godina
neaktivan
eywa33 kaže...
Almin94 kaže...

zagladi ih...al brate ko da sam na dioptriji -6

hahahahahahahah

Ne mozes s AA, a ni bez njega. :-D

15 godina
neaktivan
GTX 7XX Club

Meni se grafa rusi iznad 1111MHz, boosta na 1215MHz u load-u. Iznad ne ide jer nije stabilno.. Je li moguce da driveri zezaju (zadnji whql) ili mozda pcie 2.0 slot, a grafa je 3.0 ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
GTX 7XX Club

Hmm, čini mi se dosta nisko. trebalo bi moć na bar 1250. Moguće je da su driveri, ja sam radi sli-a morao instalirat predzadnje whql drivere. Beta mi nije radila dobro. Možda je temperatura prevelika pa se ruši. Jel tako u igrama ili benchevima? Ako je u igrama, onda je moguće da je zbog temperature pa čip postane nestabilan. Probaj pojačat fan profil u afterburneru. ta kartica ne bi trebala u igrama prelazit 65C, nikako.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
GTX 7XX Club

Da, dosta slabo je to. Meni sad trenutno 24/7 radi 1306/2003Mhz. Jos testiram memoriju, no GPU Core Clock bez problema stabilan na 1306Mhz

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.2.2014 18:42 (Sandro HR Zagorje).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Sandro HR Zagorje kaže...

Da, dosta slabo je to. Meni sad trenutno 24/7 radi 1306/2003Mhz. Jos testiram memoriju, no GPU Core Clock bez problema stabilan na 1306Mhz

Dobro, tvoja je lightning, ne možeš te dvi uspoređivat. No trebala bi radit više.

12 godina
eywa33 kaže...
Sandro HR Zagorje kaže...

Dobro, tvoja je lightning, ne možeš te dvi uspoređivat. No trebala bi radit više.

Da...definitivno bi trebala kao sto si ti rekao, najmanje 1250Mhz

15 godina
protjeran
Decki nema "trebalo bi", ima cipova koji su debelo ispod prosjeka i tu se nista ne moze. Moj gtx 760 je isto uzasan clocker (ne moze preko 1170mhz u boostu), mijenjao sam drivere, power limit, napon, fan na 100% no nista nije imalo utjecaja.
Jednostavno nisu svi isti i stvar je srece sta ces dobit.
14 godina
ansha kaže...
Decki nema "trebalo bi", ima cipova koji su debelo ispod prosjeka i tu se nista ne moze. Moj gtx 760 je isto uzasan clocker (ne moze preko 1170mhz u boostu), mijenjao sam drivere, power limit, napon, fan na 100% no nista nije imalo utjecaja.
Jednostavno nisu svi isti i stvar je srece sta ces dobit.

Istina, evo primjera.... Baš sam neki dan prek PMa s kolegom eywa33 raspravljao kako njegova kartica ima veći stock boost od moje, njegova ide na 1189, moja ne mrda dalje od 1163. Inače identične kartice, OC verzije s istim BIOS-om. Opisao mi je kako ima složene postavke u Afterburneru pa sam i tako sebi složio, ali bez uspjeha. 

15 godina
neaktivan
eywa33 kaže...

Hmm, čini mi se dosta nisko. trebalo bi moć na bar 1250. Moguće je da su driveri, ja sam radi sli-a morao instalirat predzadnje whql drivere. Beta mi nije radila dobro. Možda je temperatura prevelika pa se ruši. Jel tako u igrama ili benchevima? Ako je u igrama, onda je moguće da je zbog temperature pa čip postane nestabilan. Probaj pojačat fan profil u afterburneru. ta kartica ne bi trebala u igrama prelazit 65C, nikako.

Ne ide iznad 63C, samo malo OC zeza, pa mi nije jasno zasto ide ovako nisko. Moguce da je i do drivera, cini mi se da sam jednom odvrtio unigine na 1280MHz, sada se odma srusi na 1228MHz. Bili su drugi driveri, moguce da je i do toga...

15 godina
protjeran
Almin94 kaže...

Ne ide iznad 63C, samo malo OC zeza, pa mi nije jasno zasto ide ovako nisko. Moguce da je i do drivera, cini mi se da sam jednom odvrtio unigine na 1280MHz, sada se odma srusi na 1228MHz. Bili su drugi driveri, moguce da je i do toga...

Dobio si karticu koja je malo ispod prosjeka al je to barem sta se igranja tice sasvim nebitno, ta razlika od par % nece uciniti igrivom igru koja prije nije bila igriva.

Zapitaj se dal se isplati gubit sate zivota testirajuci razlicite drivere (vjerojatno uzalud) kako bi izvukao dodatnih 2-3% veci rezultat na benchmarku?

12 godina
odjavljen
GTX 7XX Club

Čudno mi je kako ti Vrinho nema isti boost kao i ja. Ova kartica "officially" mora ić na 1189. Tolko piše na kutiji, na webu... Boost 2.0 mora ju tjerat i dalje, no ne ide. Razlika između ove gigine i msi je što gigina isto ima 1189 default boost. No ona na defaultu ide na 1241 zbog boost 2.0. Dok za msi moram bubnut 50mhz oc-a da mi rade na istom taktu. Msi kao da je zaključao boost na 1189 (bez oc-a). Giga nije. Ne znam. Malo su zabrljali sa svim tim boostima. 

Što se tiče ovog sli-a, na 321.82 dobro je radio na svim igrama osim fc3. Tu mi je bio loš usage pa sam stavia zadnji whql i radi sve kak spada. Sli je odličan al ima zezancije oko njega.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ansha kaže...
Almin94 kaže...

Dobio si karticu koja je malo ispod prosjeka al je to barem sta se igranja tice sasvim nebitno, ta razlika od par % nece uciniti igrivom igru koja prije nije bila igriva.

Zapitaj se dal se isplati gubit sate zivota testirajuci razlicite drivere (vjerojatno uzalud) kako bi izvukao dodatnih 2-3% veci rezultat na benchmarku?

To ja malo iz dosade clockam u slobodno vrijeme. Neka je na 1111MHz i 2030 za memoriju.  Takodje imam cpu koji jedva izvlaci 50% iz grafe. :-)

Ubrzo ce stici FX 8320/8350. 

14 godina
eywa33 kaže...

Čudno mi je kako ti Vrinho nema isti boost kao i ja. Ova kartica "officially" mora ić na 1189. Tolko piše na kutiji, na webu... Boost 2.0 mora ju tjerat i dalje, no ne ide. 

Po specifikacijama mora, svašta sam isprobao još ali ne ide kurva {#} Čip ili nešto drugo pitaj Boga... ali dok ja na stock clockovima svaku igru upalim i našiljim na Ultra a fps je iznad 50 ne zamaram se s ničim više. 

12 godina
odjavljen
GTX 7XX Club

Evo malo updejta o sli-u i kako diše.

U FC3 s kojim sam imao problema zbog usagea kartica, nakon zadnjeg drivera problem rješen. Na ultri sa 8xmsaa, igra radi na 60 min, nisam vidio ispod.

Crysis3 radi jako dobro. SP kartice su zakucane, MP nešto slabije. Sa 8xmsaa

BF4 radi jako dobro, u kampanji zakucano na 99%, MP naravno bottleneck na 64p mapama, na 32/48 mapama grafe uglavnom na 80-90% i fps je uglavnom iznad 90. 

Metro2033 je kolko sam primjetio ponajviše optimiziran za sli. grafe nisu pale ispod 90% usage.

Primjetio sam da je MP problematičan u skoro svim igrama. Tu se vidi fx-ova inferiornost naspram i5/i7. Čim postoji dodatni load na cpu, usage grafa opadne. Činjenica je da je ovaj chipset prvi u seriji koji daje podršku za sli, možda bi fx chipset bio nešto bolji. Doduše, frejmrejt je jako dobar unatoč bnecku. U SP su kartice uglavnom zakucane i tu nema govora ni o kakvom bnecku. 

Što se tiče temperatura, kad ne stavim lock na 70/80, onda gornja ide do 68C (najviše što sam vidio), donja na oko 55-60. No sa lockom temperature su na 55/50. Jer je smanjen load naravno. Tako da uglavnom lockam fps i nema problema sa temp niti bukom. Već sam naveo da je windforce nešto glasniji od frozra pa bez locka kad se ugriju ne mogu reć da se ne čuje :).

Sve u svemu, fx dobro radi sa dvije 770ke, očekivao sam veći bneck i bio sam u krivu, na svu sreću.{#}

edit: gigina odvrtila 3dmark11 na 1320/7800 ;)

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.2.2014 18:41 (eywa33).
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
protjeran
GTX 7XX Club

u jednom se nebi slozio a to je da je fx inferioran prema i5, po meni je fx 83xx svakako u rangu s najacim i5! a to se i vidi po grafovima bencheva di je u rangu s trenutno najacim haswellom!{#}lp

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.2.2014 21:47 (Stjepanj).
Moj PC  
1 7 hvala 0
12 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

u jednom se nebi slozio a to je da je fx inferioran prema i5, po meni je fx svakako u rangu s najacim i5! a to se i vidi po grafovima bencheva di je u rangu s trenutno najacim haswellom!{#}lp

Ne znam ni sam. Razlika kolko sam primjetio je što fx kao da ne zna zakucat usage. Već peaka na nekih 70ak% a tako i grafe imaju manju iskoristivost. To ne razumin, bneck bi trebao bit cpu 100% a grafe da imaju dosta lufta. A to nije slučaj. Dok i5 4670 radi na većem usageu i time stvara manji bneck, ako i uopće. 

12 godina
GTX 7XX Club

stigla mi palit gtx770 2gb jetstream (prodajem gtx660 ako netko hoce ^^)

odvrtio par benchmarka, svi detalji na max, zadnji patchevi, u nvidia control panelu ukljucen adaptive v-sync, konfa izlistana pod moj komp

lijevo su gigabyte gtx660 2gb OC, desno gtx770 vrijednosti

Sleeping dogs 

AVG 31.0   45.6

MAX 44.1   64.6

MIN 18.2   25.2

Rome 2  (smece za koje je dosad izaslo preko 10 patcheva)

AVG  22.2   40.7

Batman AC

AVG 49   55

MAX 61   61

MIN 26   27

eh sad, slijedece igre nemaju benchmarke

Witcher 2 (bolesno koliko je GTX770 superiorniji u ovoj igri, niti jednom FPS nije pao ispod 60)

MIN 30   60

Star Citizen (smece od hangar modula)

MAX  27   48

u idleu temp 29C, u loadu je max bila 71C (nakon sleeping dogs benchmarka, u ostalim igrama je 62~C)

sto se tice glasnoce, jednako je tiha ako ne i tisa od gigabyte gtx660 OC windforce

nemam nist drugo pametno od igara da mogu usporediti performanse (metro, crysis i ostalo)

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.2.2014 21:51 (Fanu).
Moj PC  
4 1 hvala 0
13 godina
GTX 7XX Club

potrebna mi je vasa pomoc,

sto mislite koju je od ove dvije kartice bolje uzeti ili imate neku drugu za preporuku imam do 2.900 kn na raspolaganju a htio bih biti miran bar 3 godine nisam neki fanatik za full detalje.

gigabyte gtx 770 2gb ili gigabyte gtx 770 4gb

procesor je i5 4670

matican - asrock z87 exrtreme 4

napajanje - corsair rm 650

monitor dell u2312hm

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
dada1986 kaže...

potrebna mi je vasa pomoc,

sto mislite koju je od ove dvije kartice bolje uzeti ili imate neku drugu za preporuku imam do 2.900 kn na raspolaganju a htio bih biti miran bar 3 godine nisam neki fanatik za full detalje.

gigabyte gtx 770 2gb ili gigabyte gtx 770 4gb

Za sad 2GB (pretpostavka je da je velika razlika u cijeni?).

A kako ce igre biti memorijski zahtjevne za 3 godine.. to ti ne znam.

(Ja sam uzeo 4 GB)

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opek'o i na peticu puše
15 godina
neaktivan
GTX 7XX Club

e koliko je neka granica max temperature grafičke...npr kurim svoju gigabyte 770 4gb na 1300/1900 i to sa 1.2120v  i max temp koju sam vidio je 78...pa čisto da pitam do koliko se tolerira

e i btw jel asic quality 95,3 dobro ili loše?

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.2.2014 10:26 (rjanko).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice