ja sam naručiva iz oba dućana (protis i ex digital) i sve je prošlo uredu
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Haha, ovo jos nisam vidio
Nvidia je skupila 780 Ti kartice svih mogucih proizvodjaca i daje usporedbu hladjenja, frekvencija, izgleda.. i ima i linkova na sire opise. Fora :D
http://www.geforce.com/whats-new/articles/nvidia-geforce-gtx-780-ti-custom-card-roundup
LOL svaka im cast na tome,treba se brinut za svoj proizvod :)
Nvidia je skupila 780 Ti kartice svih mogucih proizvodjaca i daje usporedbu hladjenja, frekvencija, izgleda.. i ima i linkova na sire opise. Fora :D
http://www.geforce.com/whats-new/articles/nvidia-geforce-gtx-780-ti-custom-card-roundup
ova 780 ti classifield K ngp n Edition ima "22" pinsko napajanje!!! FACKING shit brutala...lp
Stigla sestra 770 :) . ugradio i probao crysis3...sve radi kako sam i zamišljao. javim se popodne malo detaljnije. Vidio sam da giga radi sa +25 oc-a na coreu na 1250mhz. dok msieva radi na 1202 sa istim oc-om. Temperature nakon 15ak minuta sa lockom na 100fps-a su bile oko 50C :)
very very happy :)
btw, zamlna z9 ima 290mm gpu prostora, a gigina je 292, stala je bez ikakvih problema :)
Stigla sestra 770 :) . ugradio i probao crysis3...sve radi kako sam i zamišljao. javim se popodne malo detaljnije. Vidio sam da giga radi sa +25 oc-a na coreu na 1250mhz. dok msieva radi na 1202 sa istim oc-om. Temperature nakon 15ak minuta sa lockom na 100fps-a su bile oko 50C :)
btw, zamlna z9 ima 290mm gpu prostora, a gigina je 292, stala je bez ikakvih problema :)
SLI je odlican, nek je sa srecom.
Sad te malo gnjavim, ali možeš malo posnimiti sa shadowplayom razlike (prije - poslije SLI-a)...Čisto da vidim kako dišu dvije 770...
Sad te malo gnjavim, ali možeš malo posnimiti sa shadowplayom razlike (prije - poslije SLI-a)...Čisto da vidim kako dišu dvije 770...
Mogu i probam. No kolko se sićan i sa jednom je shadow radio jako dobro...nisam osjetio nikakav fps loss, tako da ne znam koliko mogu ovako iz glave reć bez testova.
Eto reference na koju se svaki kupac može pozvati.
Ne moraš tražiti razne recenzije, imaš ovaj ultimativni vodič i tjeraj.
"Sreća naša" pa pola ovih, i više od pola kod nas nije dobavljiva pa nas dobar dio modela ni ne interesira.
Mogu i probam. No kolko se sićan i sa jednom je shadow radio jako dobro...nisam osjetio nikakav fps loss, tako da ne znam koliko mogu ovako iz glave reć bez testova.
Mislio sam više na razliku fps-a (single 770 vs SLi) i da li ima stuttera, nego na sam shadowplay koji znam da je kul stvar...hehehe
Ugrubo dojmovi:
performanse su odlične, nema priče. Fps na bf4 idlira oko 100 na mp, oko 110-120 u kampanji (padne i niže naravno, na intezivnim dijelovima). probao još bioshock, crysis3, ac4...sve ide jako dobro kad se gleda fps. stuttering nisam osjetio. ova gigina je kolko vidim jako dobar kloker, iz prve sam odvrtio valley na 1300 i kusur. memoriju nisam klokao još uvijek.
Što se tiče hlađenja, oduševljen sam. temperature su bez fps locka na oko 50donja i 60ak gornja (gigina). No evo sad iz prve ruke imam taj windforce3 i uspoređujući ga sa twinfrozr4, glasniji je. dosta. ne pretjerano, no msiev na 100% nije kao wf3 na 70ak. Skidam kapu msi-u što se toga tiče. No gigini su klokovi veći, bez ikakvog oc-a grafa ide na 1253mhz dok za msi trebam stavit 70mhz oc-a za taj klok.
Problemi koje sam uočio su naravno usage odnosno optimizacija za sli kod različitih igara na različitim driverima. zadnji beta mi nije davao dobar usage na nekim igrama. i redovito mi se čini nizak, unatoč prezadovoljavajućem fps-u. Na metru koji nije cpu intenzivan usage se kreće oko 60-70% na v.high što mi se čini malo, no fps je oko 100. Instalirao sam nekoliko drivera i vidim svaki daje nešto drugačije rezultate. Trenutno isprobavam neki od starijih pa se javim još.
evo da se i ja ubacim
msi gtx760 twin frozr 4gb
presao sa gtx660 oc
Evo par ss-ova. Bottlenecka ima sitno. Kako nemam iskustva sa sliem ne znam jel normala da su grafe na oko 70-90% usage dok cpu i nije na full loadu. znači cpu je na 60-80% 90% vremena, a grafe šetaju od 60-90% u prosjeku.
Prvi postotak je usage, drugi je fan profil. A doli je cpu usage/temp
http://postimg.org/image/g3xh4nr0d/
http://postimg.org/image/758s1yfhv/ - ode sam sa amr pušketinom uspio double headshot sa jednim hitom, posve slučajno tako mi je žao šta nisam snima sa shadowplayom
postavke slia su: giga stock core/+200mem power 100%, msi +60mhz core/200mem
Još jedan updejt: Crysis 3 je hebeno dobro optimiziran za sli. Gpu usage jako dobar. Na v.high sa x8msaa i fps je oko 70-110.
evo da se i ja ubacim
presao sa gtx660 oc
hmm i ja imam gtx660 OC ali sam se odlucio za gtx770 jer smatram da nije dovoljno velik razmak u performansama izmedju 660 i 760
imas mozda neke usporedbe izmedju stare i nove grafulje?
Evo par ss-ova. Bottlenecka ima sitno. Kako nemam iskustva sa sliem ne znam jel normala da su grafe na oko 70-90% usage dok cpu i nije na full loadu. znači cpu je na 60-80% 90% vremena, a grafe šetaju od 60-90% u prosjeku.
tx eywa na trazenom ss 8 core cpu(fx,i7) je nemoguce natjerati na prek 80% u nekoj igri, nazalost optimizacija i iskoristavanje doticnog je "lose napravljena"(ne doslovno) od strane programera i ostale ekipe zaduzene za to, bf3 i bf4 su za sad vrh vrhova, no ostaje ona druga misterija zasto cpu-i na recimo 720p nemre zakucati gpu na 100% a trebao bi...jer zasto da igra ide 80fpsa (80%usagea) pri toj rezi kad moze i 100fpsa(100% usagea), i dalje ostaje pitanje
!
tako da ne zamaraj se previse BN-om u cfx/sli-u, sistem ti je brutala LP
Naopaka ti logika, na 720p GPU usage ce samo pasti a ne narasti. Sta vise smanjujes detalje i rezoluciju to vise proc postaje bottleneck i GPU nema sta radit.
Naopaka ti logika, na 720p GPU usage ce samo pasti a ne narasti. Sta vise smanjujes detalje i rezoluciju to vise proc postaje bottleneck i GPU nema sta radit.
pa ak se ne varam to sam i rekao!
tx eywa na trazenom ss 8 core cpu(fx,i7) je nemoguce natjerati na prek 80% u nekoj igri, nazalost optimizacija i iskoristavanje doticnog je "lose napravljena"(ne doslovno) od strane programera i ostale ekipe zaduzene za to, bf3 i bf4 su za sad vrh vrhova, no ostaje ona druga misterija zasto cpu-i na recimo 720p nemre zakucati gpu na 100% a trebao bi...jer zasto da igra ide 80fpsa (80%usagea) pri toj rezi kad moze i 100fpsa(100% usagea), i dalje ostaje pitanje
!
tako da ne zamaraj se previse BN-om u cfx/sli-u, sistem ti je brutala LP
Točno kako si i rekao. Neke stvari su mi misterija. Sam si ih i naveo. Jel do DX-a, drivera, enginea ko će ti ga znat, al do sistema nije (uglavnom). Nekad mi cpu radi na 50%, grafe na 60%. wtf reko? Bneck bi trebao bit kad je cpu zakucan zar ne? Al ja ga bome ne vidim zakucanog.
Ovaj fx može gurat ove dvi gtxice, bez sumnje...al ipak mislim da ću u dogledno vrijeme prijeć na haswella
Frend mi dolazi iz sad-a u 5mj. a sa doslovce 2000kn u microcentru uzmem i5 4670 + ga-Z87X-ud4H. Ne znam, bumo videli :)
edit: (počeo sam spammat temu :) - metro 2033, gpu usage zakucan do daske. vrhunski optimiziran
evo da se i ja ubacim
presao sa gtx660 oc
hmm i ja imam gtx660 OC ali sam se odlucio za gtx770 jer smatram da nije dovoljno velik razmak u performansama izmedju 660 i 760
imas mozda neke usporedbe izmedju stare i nove grafulje?
stvar je u tome da sam uz malu doplatu doso do gtx760,inace nebi ni mjenjao
na brzinu sto sam odvrtio 3dmak imao sam prije 4400 mislim a sada 5900
ako nadjem ss stari postavim ga
Prvi postotak je usage, drugi je fan profil. A doli je cpu usage/temp
http://postimg.org/image/g3xh4nr0d/
http://postimg.org/image/758s1yfhv/ - ode sam sa amr pušketinom uspio double headshot sa jednim hitom, posve slučajno tako mi je žao šta nisam snima sa shadowplayom
postavke slia su: giga stock core/+200mem power 100%, msi +60mhz core/200mem
Još jedan updejt: Crysis 3 je hebeno dobro optimiziran za sli. Gpu usage jako dobar. Na v.high sa x8msaa i fps je oko 70-110.
Jel ti BF 4 "spajka" puno ?
Nisi:
"no ostaje ona druga misterija zasto cpu-i na recimo 720p nemre zakucati gpu na 100% a trebao bi..."
Nisi:
"no ostaje ona druga misterija zasto cpu-i na recimo 720p nemre zakucati gpu na 100% a trebao bi..."
naravno da sam mislio da detalji ostaju na maximalnom nivou bez obzira na rezoluciju da iskoristivost direct3d(trenutno dx11.1) bude max, jer u suprotnom moj post nebi imao smisla naravno...lp
naravno da sam mislio da detalji ostaju na maximalnom nivou bez obzira na rezoluciju da iskoristivost direct3d(trenutno dx11.1) bude max, jer u suprotnom moj post nebi imao smisla naravno...lp
smanjivanje rezolucije smanjuje opterecenje grafickoj = manji usage. opet ti post nema smisla...
meni žao sto sam prešao s 670 pe sli na ati-a :( .. ipak mi je nvidia nekako bila draža. a i bolja!!!Pa ako ima tko zainteresirani za zamjenu R9 290+water block :)
Kolege s GTX 760-kama, na kojim postavkama i koliko FPS-a igrate BF4?
sve na low, full hd reza, jedino mesh na ultra
ne zamaram se vise fpsom niti pratim to, al sjecam se da je fps bio na oko 120
smanjivanje rezolucije smanjuje opterecenje grafickoj = manji usage. opet ti post nema smisla...
aj objasni zasto se povecava cpu usage onda na manjoj rezi, i zasto na manjim rezolucijama u gpu bound testovima i igrama gpu usage i dalje na 100%(klasicni primjer furmark na maloj rezi i max detaljima)?? ...nebitno je tvoje shvacanje mog posta jer ocigledno imas prezir prema visokim fps-ima i famoznom BN sto si vec mnogo puta pokazao, prema tome danja konstruktivna diskusija s tobom nema smisla! LP
aj objasni zasto se povecava cpu usage onda na manjoj rezi, i zasto na manjim rezolucijama u gpu bound testovima i igrama gpu usage i dalje na 100%(klasicni primjer furmark na maloj rezi i max detaljima)?? ...nebitno je tvoje shvacanje mog posta jer ocigledno imas prezir prema visokim fps-ima i famoznom BN sto si vec mnogo puta pokazao, prema tome danja konstruktivna diskusija s tobom nema smisla! LP
Ti apsolutno nista ne kuzis, nemam problema s time al mi je krivo sta ce ti netko i povjerovat pa ce neukih bit sve vise. Pogotovo je spominjanje Furmarka teska sramota na tvoj racun.
Na ovom forumu je popularno to da sta manje znas to si veci autoritet, nema smisla borit se s vjetrenjacama..LP
Ti apsolutno nista ne kuzis, nemam problema s time al mi je krivo sta ce ti netko i povjerovat pa ce neukih bit sve vise. Pogotovo je spominjanje Furmarka teska sramota na tvoj racun.
Na ovom forumu je popularno to da sta manje znas to si veci autoritet, nema smisla borit se s vjetrenjacama..LP
hahaha....
Sad da ja kažem što je taj bottleneck današnji uopće.
U početku sam mislio da jednostavno arhitektura današnjeg prosječnog procesora nije dovoljno snažna da bi najnovije zahtjevne naslove pokretali na max i 60+fps, odnosno da bi fillali grafičke kartice na 100% cijelo vrijeme, što možda i je slučaj u nekim situacijama, super rijetkim.
S pojavom Mantlea, čak i ovakvog pokvarenog kakav je, shvatio sam da svi mi što smo plakali (pretežito ja) da i5 umire i da je i7 potreban uopće nismo imali razloga kenjat po Intelu kak su lijeni što neće izbacit pravi 8core procesor i na DICE što framarate u Battlefieldu pada ispod 60 zbog procesora itd.
Ljudi moji, u BF4 koji je jedna od najzahtjevnijih igara za CPU sam vlastitim rukama provjeravao i očima vidio da na mjestima na kojima imam recimo 60fps zbog procesora i smanjen usage u DX11 s Mantle-om imam duplo više, odnosno oko 120fps. To je znači MINIMUM jer testiram na mjestima gdje je GPU usage bio najslabiji/framerate najniži. (testiram s 30% resolution scaling na High)
Dakle, zaključno - najveći bottleneck današnjice je prokleti DirectX 11/11.1/11.2 - koji god. Rečeno je da OpenGL može pružiti jednako poboljšanje kao Mantle, pa ako već ne zaživi Mantle i podrška se ne proširi i na Nvidia kartice, OpenGL je tu i treba forsirati i njakati developere da u najmanju ruku daju podršku za Mantle/OpenGL uz DirectX u igrama - što bi se lako moglo dogoditi ako SteamOS zaživi - te da ne forsiraju API koji se sada pokazao smećem.
Da stavimo točku na i na taj bottleneck, ja prvi.
Dotad uživajte u svojim GTX 9999 i sličnim karticama i ne brinite se ni o kakvom bottlenecku - sa računalima je sve u redu, software je taj koji je bottleneck.