Da, sve je isto, samo je takt GPU manji za 80mhz (ako sam dobro izračuno ), i cijena je manja za 200kn
Čini mi se da ćemo se uskoro vidjeti ja i LE-la
Da, sve je isto, samo je takt GPU manji za 80mhz (ako sam dobro izračuno ), i cijena je manja za 200kn
Čini mi se da ćemo se uskoro vidjeti ja i LE-la
GPU-Z prikazuje tri razlicite vrijednosti GPU clocka.
A MSI Afterburner prikazuje samo offset, pa nemam pojma koju sam frekvenciju odabrao.
(Screenshotovi su za vrijeme render testa u GPU-Z)
1. Koja je ispravna frekvencija?
2. Sto je ovo Boost?
3. I zasto uopce postoji Defaultni clock, a ne samo Boost, posto graficka sama spusta takt kad nije opterecena?
I bonus pitanje, zasto Afterburner prikazuje duplo vecu frekvenciju? Nesto tipa dual channel?
1.)Defolt clock je naravno stock frekvencija tvoje grafike,mada bi defolt clock i GPU clock trebali bit isto osim ako nisi stavio custom BIOS koji ima stavljen veći defolt clock!(i naravno ako si OCao grafiku defolt clock i GPU clock nisu isti)
2.)Boost je frekvencija koju dobiješ prilikom full loada koja ovisi o temperaturi i opterečenosti grafike i imaš prikazan max boost clock!(OCanjem boost clock se povećava)
3.)Kao i kod procesora postoji defoltni clock koji se prilikom idle sam spušta na manju frekvenciju,na tom principu radi i grafika!
4.) U Afterburrneru ima opciju pod Sensors/GPU Core Clock da ti pokaziva trenutni,mini,prosječni i max clock,tebi je postavljeno na max clock koji si postigao!!
Ako se dolsovno misli na MSI GTX 770 Lightning Le,
neces ju nac.
Jer ne postoji.
Ako se misli na 780,radi se o normalnoj,samo sto je gpu cip "losije kvalitete" tj manjeg OC potencijala.
Ja vec par dana trazim nekakav sluzbeni info,al nigdje niceg to tom.
Ako se dolsovno misli na MSI GTX 770 Lightning Le,
neces ju nac.
Jer ne postoji.
Ako se misli na 780,radi se o normalnoj,samo sto je gpu cip "losije kvalitete" tj manjeg OC potencijala.
Ja vec par dana trazim nekakav sluzbeni info,al nigdje niceg to tom.
s tim bi msi sam sebi srao po top modelu...nevidim razlog zasto bi to napravio! tu karticu kupuju entuzijasti kojima je vazan svaki mhz i svaki dodatni fps izvaden iz kartice bez ikakvog kompromisa! meni osobno nema smisla to sto govoris! lp
osobno bi bio uvrijeden da mi nedaju da kupim cistokrvni lightning model, nego tamo neki "le" model s losijim cipom!! ipak mislim da MSi nije toliko lud....
2.)Boost je frekvencija koju dobiješ prilikom full loada koja ovisi o temperaturi i opterečenosti grafike i imaš prikazan max boost clock!(OCanjem boost clock se povećava)
3.)Kao i kod procesora postoji defoltni clock koji se prilikom idle sam spušta na manju frekvenciju,na tom principu radi i grafika!
4.) U Afterburrneru ima opciju pod Sensors/GPU Core Clock da ti pokaziva trenutni,mini,prosječni i max clock,tebi je postavljeno na max clock koji si postigao!!
Hvala na odgovoru!
I jos ovo:
1. Da graficka je overclockirana. I sad kad netko pita, koja je trenutna frekvencija graficke? GPU clock? Ili Boost? Ili ono trece, pod Max Clock koje ocitam u jednom od programa?
2. Meni boost ni kod GPU ni kod CPU nema smisla jer ne ovisi o meni i ne mogu ga kontrolirati. Tko zna sto sad graficka radi za vrijeme kad se igram :)
3. Da. Zato bi bilo logicno da postoji samo Max clock. I to je to. A inace kad nije pod opterecenjem, nek se spusta koliko treba. Nikakav default clock, nikakav boost.... Kad je opterecena nek ide do vrijednosti koja je zapisana u BIOS-u ili koju sam ja odabrao u nekom od programa. A kad nije opterecena, nek pade, pa makar i do 1 ako treba, i ako ce sve raditi kako spada. Uglavnom, kuzis me sto zelim reci :)
4. Da, ali me zanima ovo: u Afterburneru mi je Max Memory Clock bio 4010, a prema GPU-z Max Memory clock mi je bio 2005. Zbog cega duplo manje? Zato sam pitao dal je ovo dual channel, ili nesto takvo?
/cut
s tim bi msi sam sebi srao po top modelu...nevidim razlog zasto bi to napravio! tu karticu kupuju entuzijasti kojima je vazan svaki mhz i svaki dodatni fps izvaden iz kartice bez ikakvog kompromisa! meni osobno nema smisla to sto govoris! lp
osobno bi bio uvrijeden da mi nedaju da kupim cistokrvni lightning model, nego tamo neki "le" model s losijim cipom!! ipak mislim da MSi nije toliko lud....
Da,zasto i jesam napisao "Ja vec par dana trazim nekakav sluzebni info,.."
U svakoj temi,se po par takvih postova vrti,da zas bi sami sebli pljuvali u lice.
Jedanput sam procitao,da takvi "le" cipovi neidu preko 1300MHz,sto je smjesno.
/cut
Da,zasto i jesam napisao "Ja vec par dana trazim nekakav sluzebni info,.."
U svakoj temi,se po par takvih postova vrti,da zas bi sami sebli pljuvali u lice.
Jedanput sam procitao,da takvi "le" cipovi neidu preko 1300MHz,sto je smjesno.
Sumnjam da neidu, bitnija je fazna regulacija na grafi koja omogucuje visoke i stabilne taktove i model Vram-ova koji mogu raditi na visokim oc frekvama, toliko losiji cip sumnjam da moze biti i da su bas svaki birali samo za LE izvedbu! vidjet cemo cim izade prva recenzija, cak me to toliko kopa da bi isao svoju 280x zamjeniti...lp
edit 01. koliko sam vidio na HAWK LE modelu nema podrska za 3-way SLI pa predpostavljam da mozda nema ni ova lightning LE!
edit 02. evo jos koja informacija: na jacem modelu 780 Le su stavljena 2x8pin ( koji max vuku do 375w) konektora a ne 6+8 kao na original Lightning modelu,
što teoretski znaci da bi ovaj LE model mogao povuci jos vise bez stavljanja novog biosa s vecim tdp-om itd...!LP
nisam si mogao pomoci morao sam doci do jos nekog infoa!
znamo da svaki čip ima drugačiji oc potencijal. također znamo da je obična lightning kartica na 1200i kusur takta, a ova nova na 1150 cca. koji bi bio logičan zaključak s obzirom na navedeno nego da je riječ o nezamjetno lošijem čipu koji nije dovoljno stabilan za 1200mhz na stocku sa stock fan krivuljom...?!
lightning kartice imaju sve potrebno za ekstremni oc, makni air TF4 cooler sa LE i stavi ju pod LN2 i ići će ona puno više od 1300mhz...na stock kuleru vjerojatno rjeđe nego "normalna" lightning kartica. ljudi čipovi se ne proizvode ko kokice hebiga. 770 je čip koji se dobro prodavao i još se prodaje...ponestalo ih valjda šta ja znam, al očekivat da će LE bit sposobna kao i ne LE verzija nije baš realno.
Hvala na odgovoru!
I jos ovo:
1. Da graficka je overclockirana. I sad kad netko pita, koja je trenutna frekvencija graficke? GPU clock? Ili Boost? Ili ono trece, pod Max Clock koje ocitam u jednom od programa?
2. Meni boost ni kod GPU ni kod CPU nema smisla jer ne ovisi o meni i ne mogu ga kontrolirati. Tko zna sto sad graficka radi za vrijeme kad se igram :)
3. Da. Zato bi bilo logicno da postoji samo Max clock. I to je to. A inace kad nije pod opterecenjem, nek se spusta koliko treba. Nikakav default clock, nikakav boost.... Kad je opterecena nek ide do vrijednosti koja je zapisana u BIOS-u ili koju sam ja odabrao u nekom od programa. A kad nije opterecena, nek pade, pa makar i do 1 ako treba, i ako ce sve raditi kako spada. Uglavnom, kuzis me sto zelim reci :)
4. Da, ali me zanima ovo: u Afterburneru mi je Max Memory Clock bio 4010, a prema GPU-z Max Memory clock mi je bio 2005. Zbog cega duplo manje? Zato sam pitao dal je ovo dual channel, ili nesto takvo?
1.Pa kažeš mu defolt ili OC frekvenciju naravno ako si OC napravio!
2.Kako nema smisla,kartica sama određuje kadd i koliko će dignut frekvenciju,samo kod CPU možeš sam odredit do kojeg takta turbo ide!!(manual settings,ne auto)
3,Defolt clock je tu za sve kartice istog čipa,sad razlika je od proizvođača do proizvođača koji je tvornički oveclockaju,on je tu kao referenca!!
4.DA,2005 MHz x 2 =4010 MHz
Pozz.
Koja je razlika između MSI GTX 770 Lightning, i MSI GTX 770 Lightning LE ?
"These have been on sale in the UK for a while now. The LE version sells for £420 and the "full" version sells for £456. However it reminds me of the GTX 680 power edition/lighting edition. They were also based on exactly the same hardware, and also had a big price gap between them, the only difference seemed to be the default clock speeds. It was only once I bought a power edition that I realised why it was so cheap. They don't overclock. They are lightnings that failed the binning process and thus were loaded with a different bios and sold under a different name. Nearly every 680 power edition needed +100mv core voltage to reach lightning stock speeds which made them hot, loud and power hungry. If this LE card is the same, I wouldn't advise anyone to purchase one. Even at stock speeds the lightning is worth the extra money."
znamo da svaki čip ima drugačiji oc potencijal. također znamo da je obična lightning kartica na 1200i kusur takta, a ova nova na 1150 cca. koji bi bio logičan zaključak s obzirom na navedeno nego da je riječ o nezamjetno lošijem čipu koji nije dovoljno stabilan za 1200mhz na stocku sa stock fan krivuljom...?!
lightning kartice imaju sve potrebno za ekstremni oc, makni air TF4 cooler sa LE i stavi ju pod LN2 i ići će ona puno više od 1300mhz...na stock kuleru vjerojatno rjeđe nego "normalna" lightning kartica. ljudi čipovi se ne proizvode ko kokice hebiga. 770 je čip koji se dobro prodavao i još se prodaje...ponestalo ih valjda šta ja znam, al očekivat da će LE bit sposobna kao i ne LE verzija nije baš realno.
reci cu opet NE na sve ovo jer sam previse gledao i citao svih ovih godina o tom savrsenstvu zvanom "lightning", dok me netko ne uvijeri odnosno dok se ne usporede direktno Lightning vs lightning LE! ne,ne i ne...LP
Prije par dana mi je stigao novi komp pa bi htio pitati kakva je ova grafa pod mojpc.Dali ću moći bez problema igrati BF4, COD Ghost,AC4...?
rezolucija monitora je 1920 x 1080
Prije par dana mi je stigao novi komp pa bi htio pitati kakva je ova grafa pod mojpc.Dali ću moći bez problema igrati BF4, COD Ghost,AC4...?
rezolucija monitora je 1920 x 1080
Bez problema na Ultra detaljima. ;)
Igru ces moci igrat na ultra detaljima. Samo je pitanje koliko si zahtjevan i dal ce ti to biti igrivo.
Npr, ja s AMD 8320 na 4,5 GHZ i GTX 770 mogu igrat na ultra, al to nije ono sto smatram "igrivim".
u kojoj prodavaoni si kupio kompletiranu konfu? Prodaj gtx, i kupi r9 280x, ili dodaj još koju siću i kupi r9 290, sad počeli ibacivati nove modele
ne
konfu su mi slozili u temi slaganje pc konf. i na njihovu preporuku sam ju kupio u futuri
Ne slusaj ih.
Konfa je supp!
Bf4 neces moc igrat kak spada zbog opce buggovitosti(jos ni dan danas nije ispolirano).
Crysis 3,Metro (LL,2033) i bf3 ces moc,samo na nesto nizim fps-ima,al poprilicno igrivo.
[ovo gore je bez filtera,koji opcenito samo zderu karticu]
Sve ostalo,vise manje bez problema.
Gore navedene igre su opce poznate po svojoj "tezini" tako da eto,nema nam pomoci.
A i progooglaj malo bencheve,pa ces vidjet da nije za bacit.
Tiby, nisam bas razumio tocno na koje slike mislis , pa evo slike sjebanog Battlefield 4 FPS-a, da napomenem igram na 2560x1440.
Pozz ;)
http://zaslike.com/files/u31xd6hi9kf8w5g2gr1.jpg
a onda si uzmi 280x s 3gb igras na malo jacoj rezi, a i jeftinija je! samo neznam di ces je naci jer ih bas i nema...
Evo nasao sam napokon nekakva misljenja o MSI GTX 780 Lightning LE.
IZVOR [odma prvi post]
Do koliko idu vaše GTX 770 s overclockom, core i memorija?
Evo i moje bebice.
Uzeo preko computer universa cca 703Eura sa šipingom, došla nakon par dana (poslana u četvrtak, došla u ponedjeljak) UPSom (kod nas Overseas)...
Kartica se sama boosta na 1200MHz, digo sam malo core offset +70 i mem offset na +100MHz. Radi na negdje 70°C, vent ne ide preko 50%, power i temp target nisam dirao.
Ukratko:
BF4 : na max + 1080p + 4xMSAA + FOV : 95 -- 65 - 135 fps -- najmanji fps mi je bio kad se sruši zgrada u siege of shanghai 32v32, u prosijeku bi reko da je oko 100fpsa.
WoW : na ultra 1080p -- moram priznat da sam malo razočaran -- oko 50 fpsa u SW (SilvermoonEU, full server) -- 60-100fpsa u raidu -- van grada oko 120-150fpsa.
SC2 : max 1080p -- 150 fpsa kad se ništa ne događa na mapi, pada na cca 80 fpsa kad se dvije 200/200 armije sudare.
Cod4 : max 1080p -- oko 650 fpsa dok me pb nije kicko --
CS:GO -- max 1080p -- između 200 i 300 fpsa -- moram još srediti cfg kako igram inače ali kontam 300+
Your results may vary.
PS: ignorirajte tipfelere, gramatičke i ine greške jerbo neću ispravljat. Jedino ako sam neki rezultat krivo napisao ili vam je sumnjiv javite pa ćemo provjeriti.
Malo sam čačkao oko postavki na BF4 koju sam nedavno počeo igrat i moram priznat da sam oduševljen sa performansama ove 770ke. Za razliku od bete gdje nisam bio zadovoljan sa fpsom koji su na ultri bili od 50-70...sada je puuuno bolje. nisam mjerio točno sa frapsom al igram na ultri sa x2aa i prezadovoljan sam. do danas sam igrao na ultra-high postavkama i nisam se pretjerano zezo dalje jer je izgledalo vrhunski i sa par tih "high" postavki. no danas reko ajd idem i njih na max da vidim i...fps skoro isti, ne pada ispod 60, tj. još uvijek nisam vidio manji . vjerojatno ga bude al stvarno rijetko. svaka čast na optimizaciji al bugova fakat još uvijek ima.
@cyber, pusti nvidijin experience, nafrlji te postavke na ultra
ne znam zašto su postavili na default tako nisko postavke za 770ku...ako netko ima 120+hz monitor, ima smisla, al ovako i ne baš.