GTX 7XX Club

poruka: 1.474
|
čitano: 208.530
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
odjavljen
Re: GTX 7XX Club
volegradele kaže...

Budeš imao BN sa tim FX-om!!{#}

Griješim li ili mi se samo čini da ljudi koji kupe intela misle da su popili svu procesorsku moć ovog svijeta :)?

Ako znaš da će ovaj fx bneckat 2x770, daj mi neki test ili još bolje iskustvo ako si ga imao...jer ovo što po netu čitam, ljudi sa takvim setupom nemaju problema.

embrace whatever may come
13 godina
eywa33 kaže...
volegradele kaže...

Budeš imao BN sa tim FX-om!!{#}

Griješim li ili mi se samo čini da ljudi koji kupe intela misle da su popili svu procesorsku moć ovog svijeta :)?

Ako znaš da će ovaj fx bneckat 2x770, daj mi neki test ili još bolje iskustvo ako si ga imao...jer ovo što po netu čitam, ljudi sa takvim setupom nemaju problema.

Prijatelju samo ignoriraj "Bugovu znanost o bottelnecku"...U tom topicu ima toliko nebuloza, da mislim da bi najbolje bilo obrisat taj thread i streljati (virtualno) lokalne znalce koji su ljudima govorili da mjenjaju i5-ice, FX-ove i čak I7 starije generacije...

Volegradele ima pravo al istina je da se i s minimalnim, umjerenim bottleneckom može živjeti ...

12 godina
odjavljen
DarthMarkus kaže...

Prijatelju samo ignoriraj "Bugovu znanost o bottelnecku"...U tom topicu ima toliko nebuloza, da mislim da bi najbolje bilo obrisat taj thread i streljati (virtualno) lokalne znalce koji su ljudima govorili da mjenjaju i5-ice, FX-ove i čak I7 starije generacije...

Volegradele ima pravo al istina je da se i s minimalnim, umjerenim bottleneckom može živjeti ...

{#}

Heh.. ma samo mi nije jasno odakle vade sve te ideje. očigledno je ovdje (na bugu) još uvijek ostala prisutna mitološka ideja o pre-over-super-ultra nadmoćnosti intela nad amd-om u gejming performansama... je, moćan je. štoviše moćniji je. ali gejming performanse intela i amd-a su nezamjetne...pojedeno > probavljeno > sami zaključite dalje :P

13 godina
GTX 7XX Club

Kolega ne se ljutiti,samo sam rekao da taj FX neće iskoristit GTX 770 SLI,i naravno nisam popio svu pamet svijeta,što ne mora značit da nečeš ima vrhunski gameplay!!

Kad kupiš javi,jako sam zainteresiran kao bi FX gurao taj setup!!

AUDIOFIL
Moj PC  
3 1 hvala 0
12 godina
odjavljen
GTX 7XX Club

http://videocardz.com/47508/videocardz-nvidia-geforce-gtx-780-ti-2880-cuda-cores

mašina je ipak sa 2880 cuda cores, nova memorija od 7ghz...ovo će bit stoka totalna.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
GTX 7XX Club

I jeftinija od Titanice,ah kolko se ekipe nasanjkalo.{#}

Prestanite stavljati zarez,tamo gdje je odavno trebala biti tocka!
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
Paradox1 kaže...

Ne ne . Nasankala je Nvidia ljudi koliko oce.

Izbaci cudo od graficke za 1000$. Jede sve zivo i nezivo. Ajme da mi je nesto takvo, ali nemam 1000$ za nju.

A Nvidia se smije i trlja ruke. Ajmo mi izbacit malo losije cipove od titana, maknit im par stvari, malo rama i prodavat sirotim gejmerima. I ajmo stavit cijenu 300$ vecu od prethodnog flagshipa. Eto moze 700$ taman.

Ljudi ce nasjest na to da je to titan s manje memorije, a mi tucemo teske pare na budalama. I eto tako je Nvidia s*ebala cijenu barem 2 generacije grafickih, time sto je ucinila high end graficke skupljima i narod zadovoljan "time sto je za*eba" Nvidiu.

Oni sta su uzeli Titana imaju graficku s kojom mogu radit, jer joj je to i posao. To je ulazna graficka za ljude sta se bave obradom.

13 godina
GTX 7XX Club

Moram priznat da je NVIDI-a ovo lukavo odradila,izbacila je  Keplar seriju koja nije radila punim plučima da bi sad izbacila novu seriju 7 sa istim čipom i pokazala da je čip GK110 daleko snažniji nego se mislilo i još povrh toga kad je AMD izbacio svoju novu seriju smanjili cijene!!

I naravno 780ti je šlag na kraju,dobro odigrano!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Zajeb kaže...
Paradox1 kaže...

Ne ne . Nasankala je Nvidia ljudi koliko oce.

Izbaci cudo od graficke za 1000$. Jede sve zivo i nezivo. Ajme da mi je nesto takvo, ali nemam 1000$ za nju.

A Nvidia se smije i trlja ruke. Ajmo mi izbacit malo losije cipove od titana, maknit im par stvari, malo rama i prodavat sirotim gejmerima. I ajmo stavit cijenu 300$ vecu od prethodnog flagshipa. Eto moze 700$ taman.

Ljudi ce nasjest na to da je to titan s manje memorije, a mi tucemo teske pare na budalama. I eto tako je Nvidia s*ebala cijenu barem 2 generacije grafickih, time sto je ucinila high end graficke skupljima i narod zadovoljan "time sto je za*eba" Nvidiu.

Oni sta su uzeli Titana imaju graficku s kojom mogu radit, jer joj je to i posao. To je ulazna graficka za ljude sta se bave obradom.

nisu imali konkurenciju...sama činjenica da "imamo najbrzi gpu na svijetu" im je dala povoljnu poziciju na tržištu da su mogli nabijat cijene kolke su god htjeli, a tako je i bilo kao što si i sam rekao. stvarno jesu shebali cijene dugoročno al ja tu krivim amd što imaju prelošu strategiju... a amd radi reklame poput 

- totalni trash hate rofl...onda dođu na nvidijinu konferenciju i preko puta organiziraju showdown na r9 290x i pokazuju kako je superiorna prema 780..a jensen iz dup..ta izvadi 780ti i nasmije se...

12 godina
GTX 7XX Club

Evo nešto o novoj GTX780ti:

KLIK i KLIK

BF3: Hrci_CRO
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
GTX 7XX Club

Zdravo ekipa.

Vlasnik sam Asus GTX760 DC2OC i htio bih cuti vase misenje o ovim rezultatima. Sistem je i5 4670K ne o.c.-an

Temperature u ovakvim sintetickim testovima dostize do 70° uz 70 do 80% vent. U igri (FSX) max. do 63°

3 0 hvala 0
14 godina
Lazarus Long kaže...

Zdravo ekipa.

Vlasnik sam Asus GTX760 DC2OC i htio bih cuti vase misenje o ovim rezultatima. Sistem je i5 4670K ne o.c.-an

Temperature u ovakvim sintetickim testovima dostize do 70° uz 70 do 80% vent. U igri (FSX) max. do 63°

AA postavi na 4X a ostalo na maximum pa usporedi sa rezultatima iz ove teme.

Mislim da će ti score biti oko 1000+, to je uredu.

iclock2much
17 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

AA postavi na 4X a ostalo na maximum pa usporedi sa rezultatima iz ove teme.

Mislim da će ti score biti oko 1000+, to je uredu.

Na koliko je postavljen AA na onom extreme testu?

14 godina
GTX 7XX Club

Ako želiš usporediti svoj rezultat sa njihovim postavi AA na 4X kako sam ti rekao.

Tako su oni tamo testirali.

I okvirno znaš gdje ti stoji tvoja GTX 760 u DX11 sa extreme tess on.

iclock2much

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Ako želiš usporediti svoj rezultat sa njihovim postavi AA na 4X kako sam ti rekao.

Tako su oni tamo testirali.

I okvirno znaš gdje ti stoji tvoja GTX 760 u DX11 sa extreme tess on.

Vidi, nije da se pravim pametan ili da zelim da solim pamet ali za mene benchmarkiranje je cisto gubljenje vremena (mog) i uistinu nemam namjere pokazivati koliko sam "jak"

Postujem entuzijazam svih gejmera i clanova ovog foruma ali kada pokrenem bechmark to obicno da vidim dali mi je sistem stabilan i tako to.

Onaj SS je uzet sa frisko sastavljenim sistemom.

Opalio sam Aidu, Unigine, Memtest...vidio da se sistem ne rusi i bacio se na igranje.

14 godina
Lazarus Long kaže...

Vidi, nije da se pravim pametan ili da zelim da solim pamet ali za mene benchmarkiranje je cisto gubljenje vremena (mog) i uistinu nemam namjere pokazivati koliko sam "jak"

Postujem entuzijazam svih gejmera i clanova ovog foruma ali kada pokrenem bechmark to obicno da vidim dali mi je sistem stabilan i tako to.

Onaj SS je uzet sa frisko sastavljenim sistemom.

Opalio sam Aidu, Unigine, Memtest...vidio da se sistem ne rusi i bacio se na igranje.

Haha uredu, to je tvoje mišljenje.

Mislio sam da želiš znati koliko perfomansi ima pod haubom.

Po rezultatima na 1080P sistem ti radi uredno(grafa), CPU je dovoljan na stocku za nju.

Igraj i uživaj.

iclock2much
12 godina
odjavljen
Lazarus Long kaže...

Zdravo ekipa.

U kojem ti testu temp ode do 70? cini mi se previše ako je samo unigine u pitanju. furmark da ali unigine na stocku ne bi smio.

17 godina
neaktivan
eywa33 kaže...

U kojem ti testu temp ode do 70? cini mi se previše ako je samo unigine u pitanju. furmark da ali unigine na stocku ne bi smio.

U Unigineu, na 25 stupnjeva ambijentalne i u zatvorenom kucistu - Cooler Master Silencio 650

13 godina
GTX 7XX Club

Meni UZ 40% venta temperatura nikad ne ide preko 65C u furmarku,a u Ungine Heavnu je i manja!!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
odjavljen
Lazarus Long kaže...
eywa33 kaže...

U Unigineu, na 25 stupnjeva ambijentalne i u zatvorenom kucistu - Cooler Master Silencio 650

http://www.guru3d.com/articles_pages/geforce_gtx_760_asus_directcu_oc_review,6.html

12 godina
protjeran

Nadam se da će uskoro doći 770 na CU, za ostale koji čekaju R9 280X pogledajte sliku :) Isplati vam se kupiti 770 za ovakve jeftine pare.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.11.2013 18:25 (DeathBringer12).
14 godina
GTX 7XX Club

Ne mogu virovat da je cijena 780 pala za 145€ u roku jednog tjedna.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.11.2013 21:01 (Zajeb).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
eywa33 kaže...
Lazarus Long kaže...
eywa33 kaže...

http://www.guru3d.com/articles_pages/geforce_gtx_760_asus_directcu_oc_review,6.html

Da, poklapa se .. manje vise. Kod njih je 66 stupnjeva kod mene 70 ali mozda su oni testirali izvan kucista, sa otvorenom stranicom...nije mi se dalo provjeravati.

13 godina
eywa33 kaže...
Zajeb kaže...
Paradox1 kaže...

nisu imali konkurenciju...sama činjenica da "imamo najbrzi gpu na svijetu" im je dala povoljnu poziciju na tržištu da su mogli nabijat cijene kolke su god htjeli, a tako je i bilo kao što si i sam rekao. stvarno jesu shebali cijene dugoročno al ja tu krivim amd što imaju prelošu strategiju... a amd radi reklame poput 

- totalni trash hate rofl...onda dođu na nvidijinu konferenciju i preko puta organiziraju showdown na r9 290x i pokazuju kako je superiorna prema 780..a jensen iz dup..ta izvadi 780ti i nasmije se...

istina je ovo: 780 je jeftinija, ima bolji ppw, hladnija je,  tiša, manje troši i kad se ocne brža je od 290x koja je sa visokim taktom zakucana na 95C{#}

... eh da i dolazak Ti je zabio dodatni čavao AMD-u na lijes:

I took R9 290X as a reference for this comparison. Long story short, the GTX 780 Ti is about 6% faster thanR9 290X, this is out-of-the-box performance. With overclocking GTX 780 Ti can be 15-23% faster than R9 290X. To illustrate, GTX 780 Ti scored 6100k points in 3DMark 11 with 1246 MHz clock, and let me remind you, we are still talking about reference cooler.

No opet šupačke poteze Nvidie nemogu izbrisati - cijena 780 tke je pala preko noći čitavih 100 i nešto eura, vlasnici pre skupih Titana isto mogu bit ljuti (iako je kartica pro namjenska) zbog ove Ti....Mene sad iskreno muči šta da kupim...jedino znam da ovo ref Vulkansku peć nebudem takao....

14 godina
GTX 7XX Club

780 SLI way to go :D

Moj PC  
4 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
GTX 7XX Club

mislim da ce r9 290x bit znatno hladnija i nesto brza od referentne, ne vjerujem da ce ic preko 80 C, šta je temperatura i većine 780gtx. samo neznam gdje radeon sada misli uklopit r9 290 kad je 780gtx znatno jeftinija od 290x. nvidija im je udrila check mate

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.11.2013 7:52 (thaar).
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
GTX 7XX Club

Totalno je nebitno sada tko će napraviti kakav potez i koliko je posto koja grafulja brža... ono što je bitno jest da je tržište dobilo odlične GPU-ove po jako dobrim cijenama. A sada svako svoje, netko ATI, netko NVidia.

Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Posto planiram uzet konfu kod comp. uni. jer cu samo na grafi ustedit 1000kn, zanima me jel bolje izabrat dhl ili ups za dostavu? I jel corsair vx550w dovoljan za palit gtx 780 super jetstream i i5 4670k oc? Pretpostavljam da je al za svaki slucaj pitam jer je napajanje staro cca 3god, al gura konfu pod moj pc bez problema.
"You can lead a fool to wisdom, but you can't make him think."
13 godina
GTX 7XX Club

Mislim da je UPS dosta jeftiniji!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
GTX 7XX Club

Ljudi šta mislite da je Nvidia izbacila odmah Ti umjesto 780 i Titana, kako bi se tržište razvijalo... ??? Šta bi AMD tek onda ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice