GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.557.765
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
protjeran

Dolazi i Kingpin model...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
Nvidia GTX 680 kaže...
Fanu kaže...

Prevod molim :P kaj znaci to kaj ce imat type-c port?

znaci da uskoro dolazi vrijeme kada cemo imati 1-2 kabela za sve

taj usb port moze prenositi displayport i hdmi protokol bez da koristi displayport i hdmi konektor (moze jos i drugih stvari koje nemaju veze s videom, tipa thunderbolt 3)

znaci s jednim kabelom ces moci puniti mobitel, spojiti externi hard, spojiti monitor sa kompom, itd

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.5.2017 20:55 (Fanu).
16 godina
odjavljen

Zapravo nećeš. Nećeš zbog istog tipa konektora odjednom dobiti strašno veliki bandwidth. Guranje svega na Type-C omogućava proizvođačima da naizgled ponude više, a zapravo uštede na portovima. Korisnicima je gore jer više konekcijsku tehnologiju ne mogu znati gledanjem u kabel, nego moraju čitati koji konektor je za što osposobljen, a elektronika je kompliciranija (iako jeftinije ukupno gledano) i podložnija bugovima i sl. Da ne govorimo kakav kaos nastaje sa strujnim specifikacijama.

Nope.
12 godina
Tonči kaže...

Zapravo nećeš. Nećeš zbog istog tipa konektora odjednom dobiti strašno veliki bandwidth. Guranje svega na Type-C omogućava proizvođačima da naizgled ponude više, a zapravo uštede na portovima. Korisnicima je gore jer više konekcijsku tehnologiju ne mogu znati gledanjem u kabel, nego moraju čitati koji konektor je za što osposobljen, a elektronika je kompliciranija (iako jeftinije ukupno gledano) i podložnija bugovima i sl. Da ne govorimo kakav kaos nastaje sa strujnim specifikacijama.

nisam ni spominjao bandwidth - ali kad smo vec kod njega, usb 3 gen 2 je 10gbps sto je i vise nego dovoljno za vecinu danasnjih radnji

a ta brojka ce samo rasti sa svakom novom generacijom + ta brojka je na 40gpbs ako uzmes u obzir da thunderbolt 3 moze ici preko usb type c porta

i sto se tice korisnika njima moze biti samo bolje jer mozes sve povezati jednim kablom - i ne razumijem sta mislis pod "moraju citati koji konektor je za sta osposobljen" 

pa neces valjda pristekati externi hard na usb koji ti se nalazi na grafi (iako kontam da ce i to rijesiti da sve radi, tj da bude doista univerzalno) 

a ljudi koji se ne kontaju u razne portove ionako ne znaju masu drugih stvari - od njih ne ocekujem ni da znaju koja je razlika izmedju VGA, DVI, DP i HDMI kabla 

kao sto bi se reklo: rtfm (read the fucking manual) i mozda ce nauciti baratati sa opremom koju kupuju (kao sto se od korisnika mobitela ocekuju da znaju prepoznati kad su u roamingu i kad im se naplacuju vise cijene, tj da znaju iskljuciti automatsko prebacivanje mobilne mreze u granicnom podrucju)

mislim da je ovo korak u pravom smjeru umjesto jebavanja sa milijardu tipova portova i kablova 

16 godina
odjavljen
Fanu kaže...
Tonči kaže...

nisam ni spominjao bandwidth - ali kad smo vec kod njega, usb 3 gen 2 je 10gbps sto je i vise nego dovoljno za vecinu danasnjih radnji

a ta brojka ce samo rasti sa svakom novom generacijom + ta brojka je na 40gpbs ako uzmes u obzir da thunderbolt 3 moze ici preko usb type c porta

i sto se tice korisnika njima moze biti samo bolje jer mozes sve povezati jednim kablom - i ne razumijem sta mislis pod "moraju citati koji konektor je za sta osposobljen" 

pa neces valjda pristekati externi hard na usb koji ti se nalazi na grafi (iako kontam da ce i to rijesiti da sve radi, tj da bude doista univerzalno) 

a ljudi koji se ne kontaju u razne portove ionako ne znaju masu drugih stvari - od njih ne ocekujem ni da znaju koja je razlika izmedju VGA, DVI, DP i HDMI kabla 

kao sto bi se reklo: rtfm (read the fucking manual) i mozda ce nauciti baratati sa opremom koju kupuju (kao sto se od korisnika mobitela ocekuju da znaju prepoznati kad su u roamingu i kad im se naplacuju vise cijene, tj da znaju iskljuciti automatsko prebacivanje mobilne mreze u granicnom podrucju)

mislim da je ovo korak u pravom smjeru umjesto jebavanja sa milijardu tipova portova i kablova 

U tome i jest problem što je stvar mutna:

To što konektor paše, ne znači da je spajanje i moguće. Dakle, ako imaš USB Type-C na laptopu i Type-C monitor, apsolutno nema garancije da će se monitor povezati, jer iza toga mora postojati podrška za neki od DP standarda. Pa tako neki laptopi imaju USB Type-C, ali nemaju uopće podršku za monitor. Neki imaju 1.2, neki imaju 1.3, neki imaju 1.4. 10GBps nije baš dovoljno ako imaš toliko, jer npr. DP 1.3 traži 32GBps. Type-C može biti, ali i ne mora biti DP 1.4 alt-mode konektor. Može i ne mora biti TB 3.0 (40GBps). Također, ne možeš samo spojiti DP1.2 monitor, čak ni s nekim konverterima, jer jednostavno ne mora imati podršku za DP1.2a. HDMI ima svoje različite standarde. Također, ne podržava svaki USB-C USB 3.1 GEN2 (10GBps). Specifikacije za punjenje su strašne - razlike su ogromne, standardi, greške... doslovno možeš spaliti uređaj pogrešnim kabelom. Lik iz Googlea se bavi blogom na kojem testira kabele, adaptere, uređaje.. itd. da spasi ljudima telefone i sl.

Kaos. Tako da, USB-C je bullshit i ne treba ga u ovom stanju poticati na širenje.

Kažeš:

"mislim da je ovo korak u pravom smjeru umjesto jebavanja sa milijardu tipova portova i kablova "

Ne. Nažalost, upravo je suprotno. Ne samo da imaš jednaku količinu jebavanja s milijardu kabela (port je isti, ali to otežava proces), nego sad moraš biti duplo oprezniji, jer će nešto što naizgled možeš spojiti biti kraj za tvoj GPU, ploču, laptop, monitor... Ranije, ako nisi imao dobar kabel, ne bi ga mogao ni spojiti, jer je bio i konektor drugačiji. Sad ćeš spojiti krivi kabel i stvar neće raditi, a nećeš znati zašto. Ili ćeš spaliti konektor i nećeš znati da jesi. Ili ćeš spaliti uređaj. Ili će kabel biti dobro spojen, ali nedovoljan pa neće raditi kako treba pa će se kod nekog moda rada ili opterećenja stvar ugasiti...

Nope.
13 godina
protjeran
Moze netko provjeriti potrosnju 1080ti s hwinfo??
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
Moze netko provjeriti potrosnju 1080ti s hwinfo??

321w na 109% tdp-a. Više % tdpa nisam mogao izvuć. Probao witcher 3, do kraja sve na 1440p, heaven na 1440p do daske postavke, i onda sam upalio bf1 sa 200% res scalinga tu je otišao do 107% u trenutku jednom i tdp je otišao na 321w. Furmark ne planiram koristit :P

PS. bf1 ultra postavke na 200% res scalinga (od 1440p!) u prvoj misiji ide na 50-60fpsa . Kako se tebi doima mrcina? Dokle ide klok stabilno?

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
13 godina
protjeran

cca 1890mhz stock, ostalo nis nisam stigao, guzva s poslom...napajanje je malo na knap lc 550w gold, inace na 4k temp su oko 70°c okretaji cca 1400 rpm-a, za sad ne cujem nista niti vidim da se ista dimilp

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

NVIDIA GeForce GTX 680 vs. 780 vs. 980 vs. 1080 Performance zanimljiv video,moja 680 se loše drži

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

cca 1890mhz stock, ostalo nis nisam stigao, guzva s poslom...napajanje je malo na knap lc 550w gold, inace na 4k temp su oko 70°c okretaji cca 1400 rpm-a, za sad ne cujem nista niti vidim da se ista dimilp

Uf, 550w. Meni sistem vuče do 450w, odn. iz zida do 500w prema corsair linku. Da upališ prime i furmark, mislim da bi bilo kritično.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
14 godina
eywa33 kaže...
Stjepanj kaže...

Uf, 550w. Meni sistem vuče do 450w, odn. iz zida do 500w prema corsair linku. Da upališ prime i furmark, mislim da bi bilo kritično.

Ne daji mu ideje.

15 godina
protjeran
eywa33 kaže...
Stjepanj kaže...

S prime+furmark samo nebo je granica :) Ja sam bez puno "optimiziranja" povukao preko 600W sa 1070-kom + 5820K... 

Sa starom 390-kom je islo i 800W...

13 godina
protjeran

prosli su me ti dani bez brige...lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo da se pridružim, nabavio sam gtx 1050ti za 900kn sa dve godine garancije. Grafička je mala "zvijer" za tu cijenu, bf4 na high-ultra postavkama u full hd-u vrti na 45-60fps-a. Kada tome pridodam da je uparena sa jeftinim intelom g4560 rezultat je zasad za ne povjerovat. Bio sam malo skeptičan oko svih onih yt videa, ali ovaj kombo je ispunio baš sva očekivanja. Malo žalim što nisam kupio rx470, ali pronać dobar deal za amd je postalo nejasno teško.

6 0 hvala 0
14 godina

Ili recimo GTX 970 polovnu koja normalno clockana daje performanse GTX 1060 6GB/RX480 grafi.

13 godina
neaktivan

Ako se ne varam, klokana 970 ~ stock 1060 (?)

12 godina

još uvjek se dobro drže GTX 970 i R9 390 clockane

http://hwbot.org/signature/u135800.png
Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Ili recimo GTX 970 polovnu koja normalno clockana daje performanse GTX 1060 6GB/RX480 grafi.

Gledao sam i tu opciju, ali mi se ovo činilo kao okej deal, bio sam ograničen sa budžetom i svaka kuna mi je igrala ulogu. Također dve godine garancije nisu na odmet.

12 godina
neaktivan

Fora slika prvi Titan i Gtx 1080 ti jedan pored drugog! 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Ovo desno je samo maska od starog Titana X iz maxwell generacije 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Ovo desno je samo maska od starog Titana X iz maxwell generacije 

Nije, Titan Maxwell ne izgleda tako. 

Nope.
9 godina
protjeran

Da, zabuna, na slici je maska od TITAN-a iz prve serije.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.5.2017 21:48 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Koliko bih mogao dobiti da idem prodati svoju GTX 1080 OC Strix? Napravio bih upgrade na 1080Ti pa me zanima mogu li dobiti oko 4500 kn za karticu. Kupio sam ju za 7500 kn u sedmom mjesecu u ADMu, znači još ima garanciju.

http://mlgflappybird420.com

0 0 hvala 0
17 godina

Nema sanse da dobis tu cifru, nema nikakve veze koliko si platio nego koliko danas dodje ta kartica a gtx 1080 imas od 4k kn

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran

ak vratis 50% budi sretan!lp

Moj PC  
3 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Ajd da taj Strix model nes valja pa bi mogao stavit 4000kn kao fer cijenu, al posto je to jedan od losijih modela(među 3 najgora modela) mozes stavit 3700kn i molit da ti neko kupi.

Moj PC  
0 2 hvala 0
12 godina
neaktivan

Zašto je loš model? I koji je slučaj sa Ti verzijom, je li tu strix loš?

http://mlgflappybird420.com
9 godina
protjeran

Pa dosta je glasniji i topliji od modela kao sta su gainward Phoenix (kojeg si imao za 5600kn u Linksu odmah po izlasku, a ti bacis 7500kn u ADM-u na ovo smece ) Palit Jetstream i Gamerock, MSI Gaming X.

Šta se tice 1080ti, tu je Asus dosta popravio stvari tako da je tu Strix model jedan od najboljih hladnjaka, ali prodaje se po dosta visokoj cijeni za koju se prodaju i modeli sa vodenim hlađenjem kao MSI sea Hawk. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.5.2017 21:40 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Vrlo dobra akcija na amazon.de za Gigabytovu 1060 6GB WF2 OC (1556/1771 MHz u Gaming modu; 1582/1797 MHz u OC modu) GV-N1060WF2OC-6GD

Link

Cijena je 240€ ali sa dostavom u RH bez Prime članstva izađe oko 1950kn (262€).

Ne znam stvarno ima li trenutno igdje u EU bolja akcija za tvornički clockanu šestgigabajtnu 1060-icu.

Jel sam propustio što očito, ima li tu neka caka? Ako nema, sutra naručujem.

None are more hopelessly enslaved than those who falsely believe they are free. - J.W. Goethe
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.5.2017 22:12 (DhulKarnain).

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Uskoro i meni stize EVGA 1080Ti SC2 samo da UPS se sjeti dostaviti...nadam se kroz dan dva da ce doci...

Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice