GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.551.980
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: Nvidia Pascal (2016)
XXX kaže...

Ja sam ti starija generacija i meni je to sve ekstremno, ja sam navikao da top kartica izgleda otprilike ovako 

Ovisi što je to starija generacija. Čak i moja mlađa nije još poznavala kartice u ovom obliku, imali smo "3d ubrzivače" u obliku S3 Virgea, 3dfx oodooa, Rive TNT, Matroxa, Radeona Rage... Izgledale su nekad tako (čak i bez tog hladnjaka gore :D

17 godina
neaktivan
Tonči kaže...
XXX kaže...

Ja sam ti starija generacija i meni je to sve ekstremno, ja sam navikao da top kartica izgleda otprilike ovako 

Ovisi što je to starija generacija. Čak i moja mlađa nije još poznavala kartice u ovom obliku, imali smo "3d ubrzivače" u obliku S3 Virgea, 3dfx oodooa, Rive TNT, Matroxa, Radeona Rage... Izgledale su nekad tako (čak i bez tog hladnjaka gore :D

Istina...  moja prva grafulja je bila S3 Virge 4MB na koju sam cca godinu dana kasnije stavio još i Voodoo jedinicu 3d akcelerator :)

Lijep pozdrav ;)
16 godina
Nvidia Pascal (2016)

Otprilike isto, samo sam imao onu slabiju voodoo 2. E, to su bili dani, kad se koristio memaker i palili-gasili procesi poput sound blastera da bi igre radile na slabijim računalima :P

Kakav 60 pfs, bilo je radi-ne radi. Ak se moglo upalit nismo plakali kaj je malo štekuckalo, a uglavnom nije bilo ni presudno :D

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Nvidia Pascal (2016)

evo jedne ljepotice iz pretpotopnog doba.

ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
Rhodin kaže...

Otprilike isto, samo sam imao onu slabiju voodoo 2. E, to su bili dani, kad se koristio memaker i palili-gasili procesi poput sound blastera da bi igre radile na slabijim računalima :P

Kakav 60 pfs, bilo je radi-ne radi. Ak se moglo upalit nismo plakali kaj je malo štekuckalo, a uglavnom nije bilo ni presudno :D

Jeste, al zato je to ostavilo teške psihičke posljedice.. sad ako nije minimalno 55FPS, pizdim

http://www.youtube.com/user/SylarSilent
12 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Evo nešto leakova... Tonči, bi li moga iz slike ove iščitat performanse? 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Nvidia Pascal (2016)

U moja prva kartica je bila RIVA TNT 2 32 MB Rama, koja zvijer je to bila, the beast

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Nvidia Pascal (2016)

moja voodoo 1 dimondica kasnije banshee tj prva 2d/3d kartica 

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
Nvidia Pascal (2016)

moja prva je bila AGP Matrox G200 8MB SGRAM, kaj sam se na njoj naigro, Heretic II, HL, kvake 2, Unreal - jel sam kaj još zaboravio?

lp

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.4.2016 13:55 (Taraba).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
johnny1177 kaže...

U moja prva kartica je bila RIVA TNT 2 32 MB Rama, koja zvijer je to bila, the beast

jos ako je bila creativova...Ja sam nakon prve vodoo 4 mb, isao na tnt, pa na tnt 2 ultra koju sam u austriji uzeo jel je bila duplo jeftinija...

17 godina
neaktivan
4mal kaže...

moja voodoo 1 dimondica kasnije banshee tj prva 2d/3d kartica 

Uuuuuuuu da, to mi je bila druga kartica nakon Voodoo-a 1 - good times ;)))

(kupljena u Austriji ne sjećam se za koliko...)

Lijep pozdrav ;)
15 godina
neaktivan
DarthMarkus kaže...
johnny1177 kaže...

jos ako je bila creativova...Ja sam nakon prve vodoo 4 mb, isao na tnt, pa na tnt 2 ultra koju sam u austriji uzeo jel je bila duplo jeftinija...

Yep. Takoder kupljena u austriji, zajedno sa cijelim kompom!

10 godina
Moj PC  
2 0 hvala 2
17 godina
neaktivan

Vidit ćemo. Samo da ne ostanemo kratkih rukava kao sad na GDC-u. Iako većina ljudi čeka nasljednike GTX 970 i GTX 980

11 godina
neaktivan
Nvidia Pascal (2016)

Jel se zna kakva ce situacija biti između Pascala i DX12 ? Uzeo bi iducu 1070 cisto radi promjene, ali necu ako se DX12 ne stabilizira, trenutno na Nvidiji DX12 daje iste performanse kao 11

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
ParaNO1d kaže...

Vidit ćemo. Samo da ne ostanemo kratkih rukava kao sad na GDC-u. Iako većina ljudi čeka nasljednike GTX 970 i GTX 980

pa to su te kartice zar ne? 1070 i 1080 su nasljednici 970 i 980?

17 godina
neaktivan
Cansee kaže...
ParaNO1d kaže...

pa to su te kartice zar ne? 1070 i 1080 su nasljednici 970 i 980?

Da na Computexu će biti predstavljene te, to sam i rekao :)

17 godina
neaktivan
Nvidia Pascal (2016)

Dakle ništa od konkretnih grafulja u dućanima prije jeseni...

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Dado_ZG78 kaže...

to je samo znak da mozes sve potrositi na moru!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Dado_ZG78 kaže...

to je samo znak da mozes sve potrositi na moru!

Hahaha, ajde ne baš 'sve'  :P  

Lijep pozdrav ;)
12 godina
Nvidia Pascal (2016)

ja sam već na moru i željno vas čekam da potrošite te pare, računam i ja na jesen 

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
picajzla0707 kaže...

ja sam već na moru i željno vas čekam da potrošite te pare, računam i ja na jesen 

slobodno se javite meni i picajzli za app ako vam treba (Pula)

10 godina
Nvidia Pascal (2016)

jel ima netko ideju što možemo očekivati sa pascal karticama i dx12? koliko sam shvatio benchmarksi sadašnjih nvidijnih kartica na dx12 su jednaki (čak i lošiji) kao i na dx11, i ako sam to shvatio kako treba, to je hardverski problem nvidije, stvar je u tome kako su napravljene dosadašnje kartice. možemo li očekivati da će pascal biti dosta bolji na dx12?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
eywa33 kaže...

Evo nešto leakova... Tonči, bi li moga iz slike ove iščitat performanse? 

"Now assuming that GP104 has the same density of FP32 CUDA cores as Big Pascal, then it should have 2560 cores in total. Meanwhile transistor count should be no less than 8 billion, quite an upgrade over GM204’s 5.2 billion."

Tonči kaže...

Ako idemo isključiti dva TPC-a, što je 99% sigurno, onda imamo 40x64 ili 2560 jezgara. To je po broju jezgara manje od 980Ti za 10%, ali po taktu (ako ostane isti) brže 32,8% i ukupno 22% brža kartica od 980Ti i 57,8% brža od 980. 

:)

Vidjet ćemo. :) Ako bude na taktu na kojem je GP100 i tako 50% brža od 980, to će bit fora. 

Cansee http://www.bug.hr/forum/post/graficke-kartice/nvidia-pascal-2016/4994056.aspx

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.4.2016 13:14 (Tonči).
12 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Novi  leakovi, još. Prema ovom, 1080 bi trebala imati gddr5x memoriju, a 1070ka gddr5.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.4.2016 14:56 (eywa33).
Moj PC  
2 0 hvala 2
13 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

tko ce to cekati, ja uzeo 2x980

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
Nvidia Pascal (2016)

smrade 

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nvidia Pascal (2016)

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina

valda će biti nešto od toga, i ovdje su objavili tu glasinu http://www.guru3d.com/news_story/nvidia_partners_halt_geforce_gtx_970980980ti_production_and_gpu_pascal_codenames_surface.html

već nekoliko puta je rečeno da će te kartice u prodaju u srpnju, a da ćemo vidjeti kako izgledaju i prije computexa

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice