GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.551.458
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Nvidia Pascal (2016)
Tonči kaže...

Pa najavljen je GP100. Kako ništa?!

Ono što je bitno je sada čekati kad će obične kartice vani. :) 

pa sto je tocno receno o tim obicnim karticama?

16 godina
odjavljen
Fanu kaže...
Tonči kaže...

Ništa, ali znamo što čip može - 600mm2, 15 milijardi tranzistora, 5384 jezgre (TitanX ima 3072). Samo - Nvidia je mudro najavila TESLA GP100 - mali broj ide u servere, a u prodaju za OEM/retail tek Q1 2017. To znači da će x80Ti stići tek Q2 2017 ili kasnije. Ostaje vidjeti X70 i X80 što će biti.

12 godina
neaktivan
Tonči kaže...
Fanu kaže...
Tonči kaže...

Ništa, ali znamo što čip može - 600mm2, 15 milijardi tranzistora, 5384 jezgre (TitanX ima 3072). Samo - Nvidia je mudro najavila TESLA GP100 - mali broj ide u servere, a u prodaju za OEM/retail tek Q1 2017. To znači da će x80Ti stići tek Q2 2017 ili kasnije. Ostaje vidjeti X70 i X80 što će biti.

Pa kak 2017 tek a do sad je bacala svake godine novu seriju nije mi jasna sad nvidia sa tim sranjima i to kazem samo tako jel sam htio ove godine kupit novu seriju a ne davati 200000kn za gtx 980 ti kolko dode u sugavoj hrvatskoj -.-

10 godina
neaktivan

Neznam kakvih problema imaš ti sa Hrvatskom ali GTX 980 Ti u RH košta oko 5700kn do vise ovisno o modelu, a vani ti isti modeli koštaju oko 5600kn na vise tako da provjeri malo ono o čemu pričaš. Cijene hardwarea u RH nisu vise kao prije puno vise nego je razlika sada možda maksimalno 10-15% cijene ovisno o čemu se radi, a kod GPU-ova je to sada puno manje.

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.4.2016 21:52 (JozoBozo121).
12 godina
neaktivan
JozoBozo121 kaže...

Neznam kakvih problema imaš ti sa Hrvatskom ali GTX 980 Ti u RH košta oko 5700kn do vise ovisno o modelu, a vani ti isti modeli koštaju oko 5600kn na vise tako da provjeri malo ono o čemu pričaš. Cijene hardwarea u RH nisu vise kao prije puno vise nego je razlika sada možda maksimalno 10-15% cijene ovisno o čemu se radi, a kod GPU-ova je to sada puno manje.

Ne nego hocu reci da sam ja za svoju novu GTX 680 dao 3600kn a bila je single najaci gpu u to vrijeme a sada single gpu kosta duplo vise pa mi nejde to u glavu zakaj cijene ne ostaju slicne

13 godina
protjeran
Nvidia GTX 680 kaže...

Ne nego hocu reci da sam ja za svoju novu GTX 680 dao 3600kn a bila je single najaci gpu u to vrijeme a sada single gpu kosta duplo vise pa mi nejde to u glavu zakaj cijene ne ostaju slicne

mozda bi i kostala toliko da dolar nije skocio 30%...i mislim da je 980ti drasticno jaca za svoju klasu sada nego sto je gtx680 bila u svoje vrijeme!

evo sad sam i provjerio koliko tocno:

izvoli:

gtx680 nije bila ni 5% jaca od gtx 670( jedva i tih 5%), dok 980ti je 30% jaca od obicne 980! dakle takva i cijena!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.4.2016 22:06 (Stjepanj).
10 godina
neaktivan
Nvidia Pascal (2016)

Ne samo da je dolar skočio ali ti uspoređuješ dva druga cjenovna ranga, 680 je bio 499USD a 980 Ti je 650 USD. To je kao da uspoređuješ cijenu zlata i srebra i čudiš se kako zlato vise košta a isto je teško.

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
JozoBozo121 kaže...

Ma ima i u nas za 5000 kuna ili 660 eura i vani za 620 eura tj 4700 kn.

17 godina
neaktivan
Tonči kaže...
Fanu kaže...
Tonči kaže...

Znači ne zna se uopće kad stiže x70/x80? Nisam pratio baš event

17 godina
neaktivan
Nvidia Pascal (2016)

Na žalost još ništa konkretno o 'kućnim' tj. gaming kartama :( 

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Pa GTC se nikad ne bavi "kućnim karticama". :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
JozoBozo121 kaže...

600 ojrića +-

SILA/ZGX@ZGamers
10 godina
Nvidia Pascal (2016)

jel sada mirne duše mogu kupiti neki gpu iz gtx 900 serije, bez straha da će u roku od 4-5 mjeseci izaći neke "kućne" bolje grafe?

mislim ako su teslu najavili za Q1 2017, gaming kartice će onda izlaziti poslije toga jel?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Nvidia Pascal (2016)

E al da nije tonči objasnio sto ocekivati,da li kupovati i slicno i opet pitanja hahaha.
I zasto limitacija na Pascal,Polaris isto dolazi uskoro,biti ce zanimljivo na obje strane :D

A i ne znam kako vam se da cekati i biti bez kompa i kupovati odmah po starting cijenama i dok ne izadu neka aftermarket hladenja i slicno...

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Pa GTC se nikad ne bavi "kućnim karticama". :)

Nadao sam se bar nekim release datumima serija...  

Lijep pozdrav ;)
12 godina
JozoBozo121 kaže...

Ne samo da je dolar skočio ali ti uspoređuješ dva druga cjenovna ranga, 680 je bio 499USD a 980 Ti je 650 USD. To je kao da uspoređuješ cijenu zlata i srebra i čudiš se kako zlato vise košta a isto je teško.

Slazem se s tobom oko ovoga da je to kriva usporedba cjenovnih razreda, nego dosta cesto citam ovo "dolar skocio bla bla" bla i nije mi jasno gdje je to dolar skocio ? Zadnjih godinu dana je u par posto. Jasno da je 2014te bio na ispod 6kn  ali nemozemo valjda traziti izgovore za cijenu od prije 2 godine (jer isto tako bio je 2001 godine na 8.5 kn :) pa ako cemo tako racunati nije dolar uopce porastao nego se jos uvijek nije vratio ni blizu staroj cijeni ;)).
Od onda je davno sve poskupilo/stabiliziralo se ali sad kako dolar polako pada (doduse nije to bas ni polako jer u zandjih mjesec dana je pao 40kn na 100 USD sa 7 na 6.6kn)  trebale bi  cijene padati ali to se slabo korigira kad je pad a puno brze kad je rast tecaja :).

Tecajan LISTA (Srednji):

04.04.2015. USD = 7,02 kn
05.12.2015. USD = 7.01 kn
06.04.2016. USD = 6.61kn

Znaci tecaj i dalje pada i vjerojatno ce jos uvijek padati kao i tecaj EURa kod nas, kako krece ljeto/sezona skoro uvijek pojeftine strane valute tako da stranicma mozemo "oteti" sto vise deviza sto jeftinije i ond au jesen/zimu se tecaj vrati na vislje razine :D.

--- Lewis --- www.lewis.tomsoft.hr --- Skype: lewis3d ---
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.4.2016 8:56 (Lewis).
12 godina
Lewis kaže...

nego dosta cesto citam ovo "dolar skocio bla bla" bla i nije mi jasno gdje je to dolar skocio ? Zadnjih godinu dana je u par posto. Jasno da je 2014te bio na ispod 6kn  ali nemozemo valjda traziti izgovore za cijenu od prije 2 godine 

Tecajan LISTA (Srednji):

04.04.2015. USD = 7,02 kn
05.12.2015. USD = 7.01 kn
06.04.2016. USD = 6.61kn

Znaci tecaj i dalje pada i vjerojatno ce jos uvijek padati kao i tecaj EURa kod nas, kako krece ljeto/sezona skoro uvijek pojeftine strane valute tako da stranicma mozemo "oteti" sto vise deviza sto jeftinije i ond au jesen/zimu se tecaj vrati na vislje razine :D.

samo za primjer, ja sam krajem 5. mjeseca 2014. uzeo proc i matičnu kad su tek izašli haswell refresh, toliko friško da niti jedne h97 matične nije bilo kod nas u prodaji osim asusa

evo ti usporedba cijena tada i danas

procesor i5 4590 onda - 1.394 kune - danas na nabavi najjeftiniji 1.560

matična asus h97m plus onda - 776 kuna - danas na nabavi najjeftinija 825

znači samo na te dvije komponente uštedio sam 215 kuna jer je dolar na taj datum bio 5,5 kuna

uračunaj da je nakon haswella već izašao broadwell i skylake i da bi cijene danas trebale biti dosta niže za taj komplet nego prije dvije godine kad su bile full friške i dođeš na to koliko nas je shebo tečaj dolara

euri nemaju veze s tim, jer je kuna vezana za euro i zato jer se na svjetskim tržištima roba cijeni u dolarima, pa zato dolar i utječe na poremećaje cijena kod nas i drugim eu zemljama

12 godina
picajzla0707 kaže...

samo za primjer, ja sam krajem 5. mjeseca 2014. uzeo proc i matičnu kad su tek izašli haswell refresh, toliko friško da niti jedne h97 matične nije bilo kod nas u prodaji osim asusa

evo ti usporedba cijena tada i danas

procesor i5 4590 onda - 1.394 kune - danas na nabavi najjeftiniji 1.560

matična asus h97m plus onda - 776 kuna - danas na nabavi najjeftinija 825

znači samo na te dvije komponente uštedio sam 215 kuna jer je dolar na taj datum bio 5,5 kuna

uračunaj da je nakon haswella već izašao broadwell i skylake i da bi cijene danas trebale biti dosta niže za taj komplet nego prije dvije godine kad su bile full friške i dođeš na to koliko nas je shebo tečaj dolara

euri nemaju veze s tim, jer je kuna vezana za euro i zato jer se na svjetskim tržištima roba cijeni u dolarima, pa zato dolar i utječe na poremećaje cijena kod nas i drugim eu zemljama

Ma nije do tecaja tj. malo je ali nije ni blizu toliko kolko ljudi misle

Evo ti moj primjer:

27.12.2014. monitor Dell U3014 placen 8400kn (Srednji tecaj dolara 6.28 kn)
06.04.2016. (danas) taj monitor kosta 10450 kn (Srednji tecaj dolara 6.61kn)

Znaci zbog razlike u tecaju cijena bi trebala biti vislja nekih 450kn a razlika u stvarnosti je 2000+ kn :).

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.4.2016 9:58 (Lewis).
10 godina
neaktivan
Nvidia Pascal (2016)

U redu je usporedivat tečaj prije godine ili 18 mjeseci, ali nije u redu usporedivat tečaj koji je bio 2012 godine, kada je dolar bio oko 5 i nešto sitno kuna. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Lewis kaže...

Ma nije do tecaja tj. malo je ali nije ni blizu toliko kolko ljudi misle

Evo ti moj primjer:

27.12.2014. monitor Dell U3014 placen 8400kn (Srednji tecaj dolara 6.28 kn)
06.04.2016. (danas) taj monitor kosta 10450 kn (Srednji tecaj dolara 6.61kn)

Znaci zbog razlike u tecaju cijena bi trebala biti vislja nekih 450kn a razlika u stvarnosti je 2000+ kn :).

jest do tečaja, jer sam ti ja dao podatke kad je razlika dolara bila 5,5 kuna u odnosu na danas kad je 6,6, tvoj slučaj je "mizernih" 0.4 kune razlike i tih tvojih 2000 kuna + može biti iz više razloga, ne samo zbog tečaja

isti ovaj moj slučaj sam gledao i kad je dolar bio preko 7 kuna i tad je moja ušteda iznosila preko 300 kuna, sad je ta razlika malo pala, skupa s dolarom

doduše, sigurno je da naši trgovci puno brže prate razliku kad treba dići cijenu, nego kad je treba spustiti, isto kao što tu razliku koriste i za povećanje cijene u kojoj nađu i "malo" dodatne zarade 

JozoBozo121

ja sam primjerice usporedio tečaj iz svibnja 2015. kad je dolar bio dosta nisko 5,5 i to je dosta "daleko" u prošlost u odnosu na danas

no cijene za te moje komponente su kod nas skočile vrlo brzo i par mjeseci nakon što sam ih ja uzeo, točno prateći tečaj dolara koji je do kraja iste te godine skočio sa 5,5 na 7,1 kuna

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.4.2016 10:49 (picajzla0707).
17 godina
Nvidia Pascal (2016)

Ok decki ajmo se vratit na temu 

Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Cansee kaže...

jel sada mirne duše mogu kupiti neki gpu iz gtx 900 serije, bez straha da će u roku od 4-5 mjeseci izaći neke "kućne" bolje grafe?

mislim ako su teslu najavili za Q1 2017, gaming kartice će onda izlaziti poslije toga jel?

doky01akablava kaže...

E al da nije tonči objasnio sto ocekivati,da li kupovati i slicno i opet pitanja hahaha.
I zasto limitacija na Pascal,Polaris isto dolazi uskoro,biti ce zanimljivo na obje strane :D

A i ne znam kako vam se da cekati i biti bez kompa i kupovati odmah po starting cijenama i dok ne izadu neka aftermarket hladenja i slicno...

LOL, a da, hahahaha. Ja s Titanima nemam što čekati. Tko nije kupio, nek' čeka. Nove kartice će bit barem jednako dobre kao aktualne. Pitanje je samo - kad.

17 godina
neaktivan
Tonči kaže...
Cansee kaže...

doky01akablava kaže...

LOL, a da, hahahaha. Ja s Titanima nemam što čekati. Tko nije kupio, nek' čeka. Nove kartice će bit barem jednako dobre kao aktualne. Pitanje je samo - kad.

Baš sam razočaran nakon jučer. Čekao sam samo s kupnjom nove kante zbog Pascala i jučer ništa. Nema nikakve naznake kad će doći nasljednici GTX 970/980 i sad ako kupim i izađe uskoro požalit ću sigurno, a ovako ako čekam ko zna koliko još će ovo potrajat kad nema ni najave

17 godina
Nvidia Pascal (2016)

Kaj te briga kad ce izac uzmi nes od 9 serije i vozi mishko 😎

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
odjavljen

Pa GTC je samo najava za computing. Novi mid-range čekamo oko Computexa, a flagshipe iduće godine tek. Inače, prodavat ću ja još barem 5-6 TitanaX pa kad bude, ulovi to, bude dobra cijena (ispod cijene 980Ti).  Ili kupi sad nešto novo.

Čekanje do Q2+ 2017. je solidno vrijeme čekanja, ako čekaš flagship, a ljeto ili pred novu šk. godinu stiže mid-range.

17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Pa GTC je samo najava za computing. Novi mid-range čekamo oko Computexa, a flagshipe iduće godine tek. Inače, prodavat ću ja još barem 5-6 TitanaX pa kad bude, ulovi to, bude dobra cijena (ispod cijene 980Ti).  Ili kupi sad nešto novo.

Čekanje do Q2+ 2017. je solidno vrijeme čekanja, ako čekaš flagship, a ljeto ili pred novu šk. godinu stiže mid-range.

Pa planirao sam zamjenu za GTX 970 pošto ću igrati na FHD neću na veću rezoluciju. Ako to predstave na Computexu znači krajem ljeta ili baš to back to school vrijeme će biti kod nas dostupna, a dotad stvarno ne znam želim ili čekati. Ili da uzmem sad GTX 970 i kad mi postane preslaba za nove naslove @1080 prodam i zamjenim grafu samo. Čekam od 2. mjeseca već i da sam oročio novce za kantu već bi i zaradio nešto heheh, a ne ovako svaki mjesec čekam ko ozebli sunce, a ono ništa

16 godina
odjavljen

Uzmi R9390 za 1080. :) 

12 godina
picajzla0707 kaže...

ja sam primjerice usporedio tečaj iz svibnja 2015. kad je dolar bio dosta nisko 5,5 i to je dosta "daleko" u prošlost u odnosu na danas

no cijene za te moje komponente su kod nas skočile vrlo brzo i par mjeseci nakon što sam ih ja uzeo, točno prateći tečaj dolara koji je do kraja iste te godine skočio sa 5,5 na 7,1 kuna

Meni se cini da si se ti pugubio u racunicama oko tecaja ????

Srednji Tecaj USD 15.05.2015. je bio 6,61 kn

Gdje ti izvlacis tih 5.5kn ?

13 godina
neaktivan
Nvidia Pascal (2016)

Tonci,

Kad budes prodavao javi se, kod mene uvijek ima mejsta za jos grafika za rendering a TitanX mi fino rade posao :)

Cekam i ja jos barem 4 Pascala dobar ali i za ostale ima mjesta :)

http://www.modsrigs.com/detail.aspx?BuildID=34436
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
mirkoj kaže...

Tonci,

Kad budes prodavao javi se, kod mene uvijek ima mejsta za jos grafika za rendering a TitanX mi fino rade posao :)

Cekam i ja jos barem 4 Pascala dobar ali i za ostale ima mjesta :)

Nadao sam se da će Pascali sad pa da ću i svoje zamijeniti, ali OEM/Retail tek Q1 2017. Užas... Bio sam ostao na 3, ali kupio još jednog jučer od kolege kad smo mu razmontirali mašinu. Ako budemo probavali FuryX opet, možda prodam sredinom mjeseca.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice