GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.551.224
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Nvidia Pascal (2016)

Vjeruje se da će prve kartice (x70 i x80) službeno biti predstavljene par dana prije COMPUTEX-a (31.5. 2016).

Očekujem da će x70 biti malo sporija ili ista kao 980Ti, a x80 brža od 980Ti za 20-25%. Sve ispod toga smatram promašajem za Nvidiu.

Titana možemo očekivati krajem godine ili tek početkom 2017.g.

UŽIVO

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.4.2016 18:13 (Mile 74).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Nvidia Pascal (2016)
Valentin17 kaže...
Tonči kaže...

nove kartice srednje klase, najbrža brza kao 980Ti

Sumnjam.

Pa nešto blizu, tu negdje. Inače, ne očekujte baš gaming kartice. GTC nema veze s igrama. Sve što danas možemo dobiti je prikaz nove TESLA kartice, a sve drugo samo najava.

16 godina
odjavljen
Mile 74 kaže...

Vjeruje se da će prve kartice (x70 i x80) službeno biti predstavljene par dana prije COMPUTEX-a (31.5. 2016).

Očekujem da će x70 biti malo sporija ili ista kao 980Ti, a x80 brža od 980Ti za 20-25%. Sve ispod toga smatram promašajem za Nvidiu.

Titana možemo očekivati krajem godine ili tek početkom 2017.g.

UŽIVO

LOL, no.

Btw, nema šanse da je bilo kakav promaša. 2016. je godina statusa quo.

13 godina
Tonči kaže...

Ne razumijem. Zašto misliš da učinkovitija arhitektura i gotovo dvostruko niži
proizvodni proces neće donijeti značajan skok u performansama? Obrazloži.

12 godina
odjavljen
Mile 74 kaže...
Tonči kaže...

Ne razumijem. Zašto misliš da učinkovitija arhitektura i gotovo dvostruko niži
proizvodni proces neće donijeti značajan skok u performansama? Obrazloži.

Pokušao je obrazložit meni par negdje ranije, ali neuspješno :) ... ne zato jer sam tvrdoglav, već zato što mislim da nije imao dovoljno argumenata. Najsmješnije mi je što je negdje pred par mjeseci ovdje na forumu čvrsto izlagao velike nade u Pascal čip, da bi sada govorio o 2016oj kao status quo godini. Prebacivanje na 16nm proces je kao status quo? Dobro, loši početni yieldovi, ok. No Što to znači? Malo skuplja proizvodnja? E i? 

Malo mi nejasan sa ovim zadnjim stavovima. Pa onda je rekao da će 1080ka bit sporija od 980ti... Na temelju čega ovo može tvrditi, moram stat i razmislit dobro jer mi se čini nevjerojatno.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
16 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

1. Što će biti brže od čega ne možemo znati, samo nagađamo.

2. Proces sam za sebe ne znači ništa. Arhitektura neće biti ništa bitnije nova.

3. Proces nije dvostruko manji. 16nm FinFET nije ista mjerna jedinica kao 28nm standardni planar, nego otprilike kao 20nm. 14nm i 16nm (AMD i NVidia) su praktički isti proces. Nisu usporedive brojke.

4. Ono što sam ranije tvrdio, nije se promijenilo: ako Nvidia napravi 600mm2 čip na Pascalu, kao što je GM200, onda ćemo dobiti ogroman porast performansi. Isto vrijedi i za AMD

5. FinFET je skuplji, yieldovi su lošiji, HBM je toliko skup da ga AMD uopće ove godine ne koristi.

6. Svi se još nadamo da će na GTC-u biti predstavljen GP100 s HBM-om, ali je moguće (vjerojatnije) i da neće.

7. AMD nije ničime zaprijetio Nvidiji ove godine i stoga Nvidia nema potrebu raditi bilo što ove godine na gaming polju.

Dakle, po wattu je bolje, po površini je bolje, ali ako ne zadrže istu površinu čipa, to ne znači pretjerano puno. Ako Nvidia umjesto 600mm2 izda 400mm2 Titana na Pascalu, to je samo 66% površine. Ako proces omogućava - recimo tako - duplo više tranzistora, a imamo samo 66% površine, to je slabije nego smo se nadali.

Dakle - puni čip sa 17 milijardi or bust. :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.4.2016 19:23 (Tonči).
Moj PC  
2 0 hvala 4
12 godina
neaktivan
Nvidia Pascal (2016)

su najavili kaj od grafa tek sad doso iz gym propustio sam sat vremena ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Da. Tesla P100 :)

Dakle - 150B tranzistora. :) 3,3TF FP64, 10.6TF FP32, 21.2TF FP16 14MB SM RF.

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Nvidia Pascal (2016)

Evo GP100, to je prema ovome neko čudovište, 150 milijardi finfet tranzistora je nešto na granici s nemogućim. Mislim da oni imaju neku grešku u slideovima, možda je trebalo biti 15 milijardi

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.4.2016 19:28 (JozoBozo121).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Da. Tesla P100 :)

Dakle - 150B tranzistora. :) 3,3TF FP64, 10.6TF FP32, 21.2TF FP16 14MB SM RF.

Kaj nebi trebali pascal najaviti?

10 godina
neaktivan

Pascal je arhitektura koja se nalazi u čipovima za Tesla kartice kao i sve druge

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
16 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Dakle, TESLA je puno 600mm2 čip! :) WoW!

Obistinila se najbolja moguća prognoza. Za Teslu barem. :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.4.2016 19:28 (Tonči).
Moj PC  
4 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Prevod za glupe? (ja)

16 godina
odjavljen
JozoBozo121 kaže...

Evo GP100, to je prema ovome neko čudovište, 150 milijardi finfet tranzistora je nešto na granici s nemogućim. Mislim da oni imaju neku grešku u slideovima, možda je trebalo biti 15 milijardi

Da, 15 milijardi je vjerojatnije. 150 je gigabita po sekundi.

16 godina
odjavljen
Nvidia GTX 680 kaže...
Tonči kaže...

Prevod za glupe? (ja)

Pa - zadržali su ogroman čip iz prošle godine i samo nabili skoro pa duplo više stvari unutra. Rasturaju. :D

16 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Ovo je, doduše, malo onako hladno: https://devblogs.nvidia.com/parallelforall/inside-pascal/

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.4.2016 19:34 (Tonči).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

yeah right kak bi radili

16 godina
odjavljen
4mal kaže...

yeah right kak bi radili

Ovo što je danas Nvidia predstavila za TESLA kartice, ne smiju i za igrače, jer AMD tek dogodine ima odgovor Vegom.

17 godina
Nvidia Pascal (2016)

ukratko nisam za 4k60lock aa off gaming ugrozen do godine

p.s oce ko moj cf u zamjenu za pascala

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.4.2016 19:45 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
4mal kaže...

Mislim da ćemo se načekat za Pascal za igre. :) Ovo je TESLA.

17 godina
Nvidia Pascal (2016)

a nis onda dve titan x trazim

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
4mal kaže...

a nis onda dve titan x trazim

Prodao sam preko vikenda 3 komada, frendove dvije i jednu svoju (po 4000-4500kn)  Sad smo na po jednoj kartici i čekamo hoćemo dobit kakvu donaciju novih Tesli :D :D Ali mislim da ne.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.4.2016 19:56 (Tonči).
12 godina
neaktivan
Tonči kaže...
4mal kaže...

Mislim da ćemo se načekat za Pascal za igre. :) Ovo je TESLA.

znaci nikaj od najave pascala danas?

12 godina
odjavljen
Tonči kaže...

1. Što će biti brže od čega ne možemo znati, samo nagađamo.

2. Proces sam za sebe ne znači ništa. Arhitektura neće biti ništa bitnije nova.

3. Proces nije dvostruko manji. 16nm FinFET nije ista mjerna jedinica kao 28nm standardni planar, nego otprilike kao 20nm. 14nm i 16nm (AMD i NVidia) su praktički isti proces. Nisu usporedive brojke.

4. Ono što sam ranije tvrdio, nije se promijenilo: ako Nvidia napravi 600mm2 čip na Pascalu, kao što je GM200, onda ćemo dobiti ogroman porast performansi. Isto vrijedi i za AMD

5. FinFET je skuplji, yieldovi su lošiji, HBM je toliko skup da ga AMD uopće ove godine ne koristi.

6. Svi se još nadamo da će na GTC-u biti predstavljen GP100 s HBM-om, ali je moguće (vjerojatnije) i da neće.

7. AMD nije ničime zaprijetio Nvidiji ove godine i stoga Nvidia nema potrebu raditi bilo što ove godine na gaming polju.

Dakle, po wattu je bolje, po površini je bolje, ali ako ne zadrže istu površinu čipa, to ne znači pretjerano puno. Ako Nvidia umjesto 600mm2 izda 400mm2 Titana na Pascalu, to je samo 66% površine. Ako proces omogućava - recimo tako - duplo više tranzistora, a imamo samo 66% površine, to je slabije nego smo se nadali.

Dakle - puni čip sa 17 milijardi or bust. :)

Pričaš o flagship čipovima, od samog početka, dok većina ljudi (koji čekaju pascal) računaju upravo na x70 i x80 verzije čipova koje bi po svemu sudeći, ipak trebale "rasturati", a ne failati kako što si natuknuo prije kao "vjerojatno". Još uvijek su glasine, ali tvrditi da će x80 kartice nove generacije biti lošije od x80ti stare generacije je protivno logici koju nvidija gradi zadnjih par generacija. 

Jošprije si tvrdio da je 780ti dobila konkurenciju u 980, što je glupost. Izravna konkurencija 780ti je upravo 970 čip, bio na samom izlasku, i ostao do sada... A tvrditi da će x80 pascal biti malo sporiji od 980ti, a novi x70 kao 980 - totalno smiješno, bez obzira što nemamo nikakav formalan podatak  (evo bar znamo da će flagship pascal ipak imati 600mm2, vjerojatno će ići i na titnane ili Ti kartice)...

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.4.2016 20:06 (eywa33).
12 godina
Nvidia Pascal (2016)

gotova konferencija, nista od pascala najavljeno nije

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Nvidia Pascal (2016)

Za one koji nisu primjetili launch P100, odnosno prvog Pascal čipa je Q1 2017 tako da bi se gaming varijanti mogli i duže načekati

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Da, nažalost, gp100 će biti zvijer od 15 milijardi tranzistora, ali ćemo se još načekati. Sljedeća nada za info o mid-high čipovima - computex za mjesec dana ako se ne varam :/

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Tonči kaže...
JozoBozo121 kaže...
4mal kaže...

AMD i HBM master race dok NV kao i obicno tapka u mraku 

AMD isto najvjerojatnije ove godine neće imati HBM tako da ti argument ne stoji bas. A dam se kladit da bi ti tvoji Fury-i radili s apsolutno istim performansama da se stavi 384bit sabirnicu.

Pogledaj dok igraš u Afterburneru koliki ti je FB usage pa ćeš vidjet da se ne koristi ni pola tog bandwitha.

Zapravo... znači memorija, ali ne u tim razmjerima. Što idemo niže rezolucijama i pojedinačnim resursima (njihovom veličinom) to je manje bitno. Iz tog razloga HBM ima smisla na flagship kartici, ali na mid-rangeu je manje efektan, a jednako skup.

Ono što nas treba brinuti je što će NVidia predstaviti u 5 popodne. Efikasniji refresh aktualne linije ili bijesne zamjene koje će cijene TitanaX i 980Ti baciti na 500 eura. Idealnu priliku za ljubitelje multi-GPU-a :D

Koristim situaciju da te podsjetim, što misliš onda, da će stvarno osjetno pojeftiniti "starudiju"? Nebih se baš kladio. Možda u 2017., ali do tada, obično to malo sporije ide.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
16 godina
odjavljen
eywa33 kaže...

Pričaš o flagship čipovima, od samog početka...

Istina, no ne mogu ni ja uvijek imati pravo. Možda je do drivera, no ja sam 970 zapamtio kao lošiju od 780Ti iz osobnog iskustva. Ako brojke kažu da je 970  otprilike kao 780Ti ispala, a tek je 980 brža, okej. :)

Bojim se da je gotovo sigurno da 1080Ti nećemo vidjeti ove godine. Nadam se toplo da će novi X80 biti malo brži od 980Ti i da će X70 biti kao 980Ti, kako kažeš. No nisam siguran.

Fanu kaže...

gotova konferencija, nista od pascala najavljeno nije

Pa najavljen je GP100. Kako ništa?!

Ono što je bitno je sada čekati kad će obične kartice vani. :) 

16 godina
odjavljen
JozoBozo121 kaže...

Za one koji nisu primjetili launch P100, odnosno prvog Pascal čipa je Q1 2017 tako da bi se gaming varijanti mogli i duže načekati

Uuuu, ovo sam prečuo. Sranje. :(

overhaul kaže...
Tonči kaže... 

Ono što nas treba brinuti je što će NVidia predstaviti u 5 popodne. Efikasniji refresh aktualne linije ili bijesne zamjene koje će cijene TitanaX i 980Ti baciti na 500 eura. Idealnu priliku za ljubitelje multi-GPU-a :D

Koristim situaciju da te podsjetim, što misliš onda, da će stvarno osjetno pojeftiniti "starudiju"? Nebih se baš kladio. Možda u 2017., ali do tada, obično to malo sporije ide.

Ako je ovo gore istina... :( to znači da ćemo se na FuryX i TitanimaX igrati još neko vrijeme. X80 nadam se stiže skoro.

Polovni TitaniX zvuče kao poslastica, ipak! Slabo sam ih prodao...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice