Catalyst install problem

poruka: 16
|
čitano: 2.690
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Catalyst install problem

Eh krenem ja instalirati 8.3 koji sam upravo skinuo zbog preporuke ovdje na forumu... Obrisem uredno 8.2 i ne restartujem odmah comp jer sam imao nes da obavim pa kliknem restart later. Kad sam nakon restarta pokrenuo instalaciju nece catalyst da detektuje karticu. Pise tacno ovako: Failed to find any installable components!?! Probam opet stari 8.2 da vratim al se i on ponasa isto, kao i ponovo skinuti 8.3. Driver sam rucno instaliro iz device managera i aero radi uredno (imam vistu x64 ultimate) al nemam control centra. Da li je neko imao ovakav problem? Ocistio sam registry i disk sa cc cleanerom al nista... Izgleda da mi ne gine format...

C2Duo 6400@3 GHz , 4 GB Transcend Jetram 667 MHz@750 MHz, 4-4-4-12, Radeon X1950pro@615/700, Asus P5K-E/Wifi-ap

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Catalyst install problem

ja sam instaliro preko postoječih i swe mi odlično funkcionira :)

C2D E4300@3(333*9)3.0 Ghz/Gigabyte 965P-DS3/2 x DDR2 1GB DC SuperTalent @ 833Mhz/PIONEER DVD-RW DVR-111D ATA Device/Seagate-ST3200827AS SATA Device (200 GB, 7200 RPM, SATA-II)/Sapphire X1950XT 256Mb/Thermaltake Soprano/CHIEFTEC PFC -550W/Windows Vista x64 Ultimate/Samsung SM931BW
17 godina
neaktivan

Počisti sve i instaliraj kako treba, a ne ručno iz device managera.

Entrepreneurs are simply those who understand that there is little difference between obstacle and opportunity and are able to turn both to their advantage.
17 godina
neaktivan
DrNasty kaže...

Eh krenem ja instalirati 8.3 koji sam upravo skinuo zbog preporuke ovdje na forumu... Obrisem uredno 8.2 i ne restartujem odmah comp jer sam imao nes da obavim pa kliknem restart later. Kad sam nakon restarta pokrenuo instalaciju nece catalyst da detektuje karticu. Pise tacno ovako: Failed to find any installable components!?! Probam opet stari 8.2 da vratim al se i on ponasa isto, kao i ponovo skinuti 8.3. Driver sam rucno instaliro iz device managera i aero radi uredno (imam vistu x64 ultimate) al nemam control centra. Da li je neko imao ovakav problem? Ocistio sam registry i disk sa cc cleanerom al nista... Izgleda da mi ne gine format...

Ajaj!
Mozda, mozda ako uđeš u safe mode, pa u device manageru izbacis potpuno ATI-jevu karticu,
restartas pa uđeš opet u safe mode - komp bi morao pronaći novi hardware - kažeš mu da instalira SVGA,
zatim opet restartaš komp, ali sad ga pustiš da uđe normalno u Windowse i instaliraš driver ispočetka.

Pozdrav
17 godina
moderator
naxeem kaže...

Počisti sve i instaliraj kako treba, a ne ručno iz device managera.

Ok to, ali ja i jesam sve pocistio, obriso vga adapter kojeg je nakon restarta vista opet normalno prepoznala, a rucno sam instaliro iz device managera bas zbog toga sto ne pomaze ovo prije, a ovako sam bar natjerao win da prepozna adapter kao x1950pro i da aero proradi. 

C2Duo 6400@3 GHz , 4 GB Transcend Jetram 667 MHz@750 MHz, 4-4-4-12, Radeon X1950pro@615/700, Asus P5K-E/Wifi-ap
17 godina
neaktivan
Catalyst install problem

kad instaliraš javi dal imaš onu kockicu u gornjem, desnom kutu?

bobo desmra

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Sad dolazimo na moju teoriju kako s ATIjevim driverima više problema nego Nvidijinim. Sa Forceware driverima mi se tako nešto NIKADA nije dogodilo, ali dok sam imao Radeonku, nailazio sam na slićne probleme.

Moraš malo 'kopati' po opcijama od samih Catalysta. Najbolje ti je kao prvo kompletno u device manageru maknuti grafičku karticu i restartati stroj, kako bi ju Windowsi detektirali kao novu komponentu i pitali te za drivere. Ako se ne varam kažeš da imaš VIstu Ultimate, koja bi u biti sama trebala skužiti koji joj driver za pojedini model kartice najvoiše odgovara.

(pokušaj da sami Windowsi skinu drivere s neta..)

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina
neaktivan
Catalyst install problem

Vjerujem kako imaš osnovu za svoju teoriju, ali...

Upravo sam danas instalirao cat 8.3 na Vistu Ultimate (32 bit) i na Xp (imam dual boot)

Sve je bilo gotovo za 15 minuta bez ikakvog problema.

Imam Atijeve kartice od 2002. i Radeona 8500 - i uvijek je bilo tako.

Da li imam sreće?

Jedino se mogu složiti da je ATI muku mučio dok driveri nisu postali OK.

Nvidia je tu uvijek bila korak ili dva ispred.

Pozdrav

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Catalyst install problem

Sve sam ponovio, deinstaliro iz os-a, ocistio disk i registry, restartovo comp, vista prepoznala uredno standard display adapter, a catalyst ni da cuje. Probacu sad skinuti samo display driver bez control centra pa vidjeti oce li tako prepoznati. A sto se tice onog kvadratica u gornjem lijevom uglu, to je bilo u verziji 8.1 dok sa 8.2 nije bilo...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ovo nikakve veze nema s kvalitetom ATi drivera, već korisnikom sustava koji svima ostalima radi odlično. Vidio sam stotine konfiguracija i nikada ovakav problem nisam imao od Windowsa 95 do Viste.

Ne-prepoznavanje hardvera dešava se samo na Linuxu, pa mi je ovo jako čudno.

Sve drivere treba počistiti i onda instalirati Catalyst na čisto koristeći originalni setup program.

Inače, kvadratić se rješava isključivanjem CCC-a.

Entrepreneurs are simply those who understand that there is little difference between obstacle and opportunity and are able to turn both to their advantage.
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.3.2008 22:26 (naxeem).
17 godina
neaktivan

A što sad pak ta kockica znači? I meni se pojavila nakon instalacije novih ATI drivera

17 godina
neaktivan

Komadić "forme" koji nije postavljen na invisible kako treba. Ništa strašno.

17 godina
moderator
naxeem kaže...

Ne-prepoznavanje hardvera dešava se samo na Linuxu, pa mi je ovo jako čudno.

Sve drivere treba počistiti i onda instalirati Catalyst na čisto koristeći originalni setup program.

Znaci format? :))) Ajoj al cu imat posla za vikend :))) MIjenjo sam maticnu prije 4 mjeseca bez reinstaliranja os-a, a sad cu izgleda morati...

17 godina
neaktivan
Catalyst install problem

Imaš kakav "Restore point" kako bi se vratio unazad prije današnje akcije?

Što se desi ako nakon F8 odabereš "Last known good configuration"?

Bojim se ništa dobro jer si prilično brljao u međuvremenu.

Što si točno radio između deinstalacije starih drajvera i restarta?

Pozdrav

P.S. radi image particije na kojoj ti je OS i programi, smanji strah od formatiranja

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Catalyst install problem

Nemam strah od formatiranja, samo mi se neda to raditi jer mi ode citav dan na to, ko ce sve zakrpe poskidati, sve programe instalirati, ustimati, codece isto tako... Restore pointe ne drzim jer nemam bas pozitivna iskustva s njima od prije...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DrNasty kaže...

Nemam strah od formatiranja, samo mi se neda to raditi jer mi ode citav dan na to, ko ce sve zakrpe poskidati, sve programe instalirati, ustimati, codece isto tako... Restore pointe ne drzim jer nemam bas pozitivna iskustva s njima od prije...

Malo smo off topic, ali da si imao restore point 99% bi se vratio unazad,
a da si imao image 100% bi se za 20- ak minuta vratio točno na ono mjesto gdje si bio kad si odlučio deinstalirati cat 8.2.
Nije baš da je beskorisno.

Eto, pozdrav
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice