Još ako imaš dobre zvučnike, e to je doživljaj, a ne kao da se igraš na Sony PS-1 i na nekom starom televizoru. Za GTA 4 nije ni čudo, samo rijetki ju mogu na high, a to bi zahtjevalo jako puno love, po meni neisplativa nadogradnja samo zbog 1 igre. Kao da su ju namjerno napravili tako zahtjevnu u dogovoru sa proizvođačima hardweraja. Možda izbace kasnije nake zakrpe i optimizacije, sve je moguće.
ATI Radeon 4770 V.S XFX GTS 250
- poruka: 77
- |
- čitano: 15.580
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Još ako imaš dobre zvučnike, e to je doživljaj, a ne kao da se igraš na Sony PS-1 i na nekom starom televizoru. Za GTA 4 nije ni čudo, samo rijetki ju mogu na high, a to bi zahtjevalo jako puno love, po meni neisplativa nadogradnja samo zbog 1 igre. Kao da su ju namjerno napravili tako zahtjevnu u dogovoru sa proizvođačima hardweraja. Možda izbace kasnije nake zakrpe i optimizacije, sve je moguće.
Ja imam 250 GTS i prije 10 dana uzeo 22" monitor i sa nativnom rezom dakle 1680x1050 sve igre koje sam igrao(90% FPS-ovi) rade i više nego odlično.
Sve na very high gdje se ima za podesiti u opcijama i nikakvih problema nemam grafa je odlična za tu lovu, a ukoliko je netko ljubitelj ATI-ja grafa 4850 če mu isto biti OK
kao pandan GTS-ici.
Recimo XFX ili Palit-Gainward odlično obavljaju svoj posao i nisu preglasne, a temperature su više nego dobre load cca 42c dok idle cca 62-63 mi nije prešla nikada.
Ja imam 250 GTS i prije 10 dana uzeo 22" monitor i sa nativnom rezom dakle 1680x1050 sve igre koje sam igrao(90% FPS-ovi) rade i više nego odlično.
Sve na very high gdje se ima za podesiti u opcijama i nikakvih problema nemam grafa je odlična za tu lovu, a ukoliko je netko ljubitelj ATI-ja grafa 4850 če mu isto biti OK
kao pandan GTS-ici.
Recimo XFX ili Palit-Gainward odlično obavljaju svoj posao i nisu preglasne, a temperature su više nego dobre load cca 42c dok idle cca 62-63 mi nije prešla nikada.
i prepoznaje se razlika ? izmedu ta dva monitora na toj grafi?
kao pandan GTS-ici.
Zato ja navijam za grafe klase ATI 4870 do 4890 ili GF 260 do 275, i na rezi 1680x1050 nema brige, sve vrte na high.
evo zanima me dal neko zna zasto gainward za gts 250 daje samo 1 god garancije? ja mislim da je zbog toga jer su ju u tvornicama overclocirali .jesam li u pravu?
EDIT:Vidim sada da sve gainward grafe u vemilu imaju 1 godinu garancije.
evo zanima me dal neko zna zasto gainward za gts 250 daje samo 1 god garancije? ja mislim da je zbog toga jer su ju u tvornicama overclocirali .jesam li u pravu?
EDIT:Vidim sada da sve gainward grafe u vemilu imaju 1 godinu garancije.
http://sobitza.com/portal/content/view/629/32/
test je obavio naš čovjek, najnoviji driveri stavljeni(9.5 za ati, one od nvidia-e nikako nemogu upamtit)
GRAFIČKE NA TESTU:
HD4850
HD4830
HD4770
GTS 250
XFX 9800GT - ocana (veli da se grije jako)
Ja mislim da je ovo dobra solucija
http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_artikl=051.806.362
Prije navedene kupnje 22" monitora i grafe 250 GTS 512MB imao sam 9600GT Gainward GS i 19" monitor i prvo sam promjenio grafu i uzeo jaču GTS-iscu koja je poslužola u prijelaznom
razdoblju od nekih cca 10-ak dana dok nisam uzeo novi monitor 22" radi kojeg sam i promjenio grafu jer bi prijašnja bila preslaba za ganjanje FPS-ova na nativnoj rezi 22"monitora.
Uglavnom sam zadovoljan grafom s obzirom na cijenu koju sam platio početkom 4mj 990kn(nisam imao više love jer bi ubo 260 GTX 216SP)na nju sam pucao ali ipak cca 500kn je previše love za
razliku u performansama cca 15-20% max.
I mogu ti jedino reći da je popriličan skok sa 19" i 9600GT na 22" i 250 GTS i sve fluidnije i bolje radi i kompletan sustav diše punim plučima.
evo da ne otvaram novu temu, pa cu vas pitati vamo...
rijec je o istim grafickim cipovima ali razlictih proizvodjaca...
konkretno:
xfx ati radeon hd 4770 vs gainward gts 250
obje kartice su iz linksa...
ostatak konfe: athlon x2 240, 2gb crucial 800mhz, 400w chieftec, asroc maticna...
najiskoristenija ce biti na igricama, ostatak mojih poslova na racunalu ne zahtjevaju neku extra grafiku...
koristenje: na 17"crt, u dogledno vrijeme (mjesec dva) bi se trebalo preci na neki samsung 19"-20".....
koja kartica bi bila najbolja za uzet od te dvije...
ne planiram u naredne 2, mozda 3 godine mjenjat nijednu komponentu (osim ak ne crkne, ili dodatno jos 2gb rama al to ce bit za neka bolja vremena) i trebala bi ta kartica koju kupim sluziti barem necemu i nakon 2 god :)
Hvala!
Prvo čipovi nikako nisu isti na tim grafama jedna je Ati 4770, a druga nVidija 250 GTS i te dvije grafe se nemogu mjeriti po performansama nikako jer je GTS-ica jača i njezin je pandan 4850 ukoliko se
vrše usporedbe.Dakle ni netreba navoditi koja je bolja sve zavisi ako imaš svog favorita glede Ati vs nVidija i kao što sam naveo 4850 vs 250 GTS ili 9800GT vs 4770 i između modela 4770 i 4850 ima još jedan model a to je 4830 koja je u sredini.
Prvo čipovi nikako nisu isti na tim grafama jedna je Ati 4770, a druga nVidija 250 GTS i te dvije grafe se nemogu mjeriti po performansama nikako jer je GTS-ica jača i njezin je pandan 4850 ukoliko se
vrše usporedbe.Dakle ni netreba navoditi koja je bolja sve zavisi ako imaš svog favorita glede Ati vs nVidija i kao što sam naveo 4850 vs 250 GTS ili 9800GT vs 4770 i između modela 4770 i 4850 ima još jedan model a to je 4830 koja je u sredini.
ma mislio sam da su isti cipovi kao i u grafickim karticama u naslovu tema, zbog toga, znam da ovako nisu isti...
dobro, znaci gts je bolja u svakom slucaju od 4770...