Samo za ATI-evce(bez Nvidije, molim)

poruka: 51
|
čitano: 7.174
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Samo za ATI-evce(bez Nvidije, molim)

Ja zeznuo na početku, nisam naveo kako bi  trebao izgledat ostatak kompa, evo nešto ovako:

1)Intel Core 2 Duo E7300 BOX, 2×2.66GHz, 1066MHz, 775-pin, 3MB

2)MB Gigabyte EP45-DS3, s775, iP45, DDR II, SATA II, FW, GLAN

3)HDD Seagate ST3320620AS, 320 GB 16MB, S-ATA300, NCQ3, 7200

4)DVD+RW/-RW Pioneer DVR-216DBK, SATA, Dual Layer, 20x, black

5)Kingmax 2GB, DDR2, 800MHz

6)Chieftec power supply 450W, ATX 2.0, 2×12V, Active PFC, AFC, 12cm fan, 2×SATA connectors

7)grafa-još uvijek upitno(najverojatnije HD4850 ili 4670)

To se odnosi ne one koji su pitali hoće li proc. biti tzv. "usko grlo".

P.S.

Hvala svima na pomoći.

Been there done that
17 godina
neaktivan

Bez frke podnese konfa Radeon HD 4850 kartu Namigiva

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, EVGA GF-GTX260 Core 216 896MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina
neaktivan

Šteta bi bilo staviti slabiju grafu od 4850 na ovako solidnu konfiguraciju.

17 godina
neaktivan

Molim da se istraži problem kompatibilnosti P43/P45 čipseta sa ATI HD4800 serijom prije kupnje, da ne bi bilo kasnije "ATi ne valja". Ni Intel ni Ati se nisu očitovali, iako dosta ljudi ima problem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

slažem se sa cunom, ne šteta, nego veeeelika šteta bi bilo staviti bilo sta drugo osim 4850, ja osobno imam ovo      http://www.gainward.com/main/vgapro.php?id=80     graf je apsolutno pre-savrsena, razlog zbog kojeg sam uzeo bas ovu a neki drugi model 4850 je u gainwardovom hladnjaku, opće je poznato da serija 4850 radi kao grijalica ali doslovce (80stupnjeva radna temp) dok na ovom modelu nakon sat i pol igranja cod 5 sve apsolutno sve na high detaljima i aa i af ma sve, drzi na temp od 51-52 stupnja a kad se neigram (jako rjetko Cool) stoji na 41-42, dok je za ostale modele 4850 radna temp 80 a u loadu iliti kad se igraš 88-90 pa ti sad gledaj šta je bolje, znam da je malo iznad tvog cjenovnog ranga ali vjeruj mi i ja sam imao isti problem limit milju a graf još 300kn gore posudio pare kasnije vratio i sad sam pre-zadovoljan,a s ovom graf ćeš se još dugo vremena igrati  što se nebi moglo reći za seriju 38xx a razlika je 300-tinjak kn!

17 godina
neaktivan
Budući da sam vidio-točnije u Bug-u su pisali da je u Microline-a 999 kn,a kupujem preko jedne privatne firme, neće bit frka gurnut HD4850-iceu.BTW-hvala svima.Ja mislim da nema neke velike razlike od kojeg proizvođača da je uzmem ili da je uzmem od 1GB-a.Premda je ova od 1GB-a poprilično skuplja.
Been there done that
17 godina
neaktivan
stef kaže...

Molim da se istraži problem kompatibilnosti P43/P45 čipseta sa ATI HD4800 serijom prije kupnje, da ne bi bilo kasnije "ATi ne valja". Ni Intel ni Ati se nisu očitovali, iako dosta ljudi ima problem.

Gledajući ovo što je stef napisao, molio bih da se javi netko tko bi znao malo više o ovome, da podari koji link ilil slično...
Been there done that
17 godina
neaktivan

Kad smo već bili pričali o tome ima li razlike od proizvođača do proizvođača izvukao sam nešto na jednoj stranici check it out

tu se jasno vidi da postoji razlika od nekoliko fps-ova od prozivođača do proizvođača.I da, koja HD4850-ica ima nekakav "oklop" jer mi je to baš cool, ne bih baš htio grafu da je onako "gola"

Been there done that
16 godina
neaktivan

Ja ti imam ovu iz tvog linka.Mogu ti je toplo preporucit.Nema pretjeranog zagrijavanja a i fora izgleda ako ti je to bitnoCool

Gigabyte EP35-DS3,C2D E8500,Sapphire Radeon HD4850 dual slot fansink,Corsair XMS2 (2x1gb) 800mhz,Seagate 320+500gb,Corsair TX650W,Thermaltake Soprano http://www.velika-nagrada.hr I´ll take your brain to another dimension...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Neka te ne sekira par fps-a to je zanemarivo, a ni sa 1GB memorije se ne dobije puno, to ti je samo puno para a malo muzike.

Ja sam super zadovoljan sa Gigabyticom (1249 kn u Ve-milu) sa Zalmanovim kulerom, jer se druge puno više griju.

Sigurno je bitnija niža temp. nego samo par FPS-ova.

Ako kupiš referentnu jednog dana ćeš mijenjati kuler (cca 200-250 kuna) pa kada sve zbrojiš?

Dobro razmisli.

16 godina
neaktivan

Htjeo bih skrenut paznju na buduce moguce vlasnike HD4850 i HD4870 ...pogotovo od Sapphire-a ,ne znam koliko ljudi kod nas ima taj problem s obzirom da je nova kartica,uglavnom podrska drivera i CCC-a moze dovest to totalnog rasula kompa..do nemogucnosti igranja do gasenja monitora i to sa HD4870X2 za te novce covjek ne ocekuje to..naravno da postoji sansa da sam dobio losu karticu,ali sa karticom je sve u redu,..testirana je,koliko sam uspio skuziti sa frendom karica smanjuje radni takt GPU i CPU..sto je normalno ako si u win. ali ona odluci to napraviti u igri i dode do crasha,BSOD,reset..dosta toga jos..problem je zasad sto ATI nije izdao nikakav patch i nijedan CCC ni driver ne poboljsava stvari puno,tu i tamo se nadje netko tko kaze da mu je rijesilo problem..

Da ne laprdam unedogled ako planirate potrositi 1200-1500 kn mozete si dat malo truda i proucit mozda forum supporta od ati-ja ui mom primjeru Sapphire i nVidije...mislim da ATI ima jako puno gnjevnih kupaca..

http://forums.amd.com/game/categories.cfm?catid=260

BooooooM!!! Headshot!!1
17 godina
neaktivan
Tomo666 kaže...

Htjeo bih skrenut paznju na buduce moguce vlasnike HD4850 i HD4870 ...pogotovo od Sapphire-a ,ne znam koliko ljudi kod nas ima taj problem s obzirom da je nova kartica,uglavnom podrska drivera i CCC-a moze dovest to totalnog rasula kompa..do nemogucnosti igranja do gasenja monitora i to sa HD4870X2 za te novce covjek ne ocekuje to..naravno da postoji sansa da sam dobio losu karticu,ali sa karticom je sve u redu,..testirana je,koliko sam uspio skuziti sa frendom karica smanjuje radni takt GPU i CPU..sto je normalno ako si u win. ali ona odluci to napraviti u igri i dode do crasha,BSOD,reset..dosta toga jos..problem je zasad sto ATI nije izdao nikakav patch i nijedan CCC ni driver ne poboljsava stvari puno,tu i tamo se nadje netko tko kaze da mu je rijesilo problem..

Da ne laprdam unedogled ako planirate potrositi 1200-1500 kn mozete si dat malo truda i proucit mozda forum supporta od ati-ja ui mom primjeru Sapphire i nVidije...mislim da ATI ima jako puno gnjevnih kupaca..

Sad sam malko zabrinut, ali ATI će to prije ili poslije rješit sa driverima i patchevima, ali koliko sam vidio svi kojima se to dogodilo igrali su igre na super high rezama, a ja to baš i ne planiram tako da...
Been there done that
17 godina
neaktivan

za 4850 ti treba dodatno napajanje , mislim da trebas 500W-600W kvalitetno napajanje sto je oko od 300 do 500 kn!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tomo666 kaže...

Imam dotičnu kartušu i mogu reči samo najbolje...Ali druga je stvar što neki korisnici pokušavaju tu 4870x2 karticu upregnuti sa kršom od napajanja. Kod mene je napajanje Antec Truepover Quatro od 850W i nemam nikakvih problema.
17 godina
drago7 kaže...
 Imam dotičnu kartušu i mogu reči samo najbolje...Ali druga je stvar što neki korisnici pokušavaju tu 4870x2 karticu upregnuti sa kršom od napajanja. Kod mene je napajanje Antec Truepover Quatro od 850W i nemam nikakvih problema.
 Slažem se. Imam 4850 i još nikakvi se problemi nisu javili. Budući da sve novije kartice sisaju popriličnu količinu struje, svakako je preporučljivo riskirati za novo napajanje...
AMD Phenom 9500, GA 790x DS4, RAM : 4 GB , ATI RADEON 4850, 750GB DISK SPACE, LOGITECH x540
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.12.2008 8:08 (dado2202).
17 godina

Osobno posjedujem 4850, i toplo je preporucujem. Nemam nikakvih problema, stavise driveri su oni koji su dosali uz karticu, znaci nisam nista naknadno skidao, nego ono sto e doslo uz karticu, i do sada mi nikakav problem nije izbacilo. Koristim win xp SP2

Da napomenem da je od Sapphire.

We are born naked, wet and hungry. Then things get worse.
17 godina

athlon x2 5000+BE 2,6GHz 65W @ 3,1Ghz oko 90W

hd4870 750/900 @ 780/950 oko 180-200W

1xhdd

2x vent

ide bez problema na 500w point of view black diamond napajanju je islo, sada imam corsair TX650W.

hd4850 trosi oko 110W u loadu, a procovi iz E 7*00 serije su radeni u 45nm i malo trose.

Pa ako se to uzme u obzir dosta ti je napajanje od 400-500w za overclockiranu konfu.

recimo E8200 na 4Ghz i overclockirana 9600gt trose 200W u full loadu, a tvoja overclockirana konfa bi trosila oko 250W+-

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Možda bi bilo dobro vratiti se na XPpro SP2 i drivere koji se dobiju uz karticu do se novi driveri ne naprave kako treba?

Jer ako napajanje i sve ostalo radi kako treba, nema drugog izlaza.

Ja imam 550W Corsair, AM2 X2 5000+BE isto na 3,1 GHz a grafu 4850 (Gigabyte sa Zalman kulerom) nisam ni klokao.

Memorija je 4 GB Take MS na 800 MHz i matičnu Gigabyte 560 S-3 (stavljen novi bios).

Gdje bi bilo usko grlo? Možda ipak da sačekam Catalist 8,12 prije nego opet preinstaliram?

16 godina
neaktivan

Problem se kod vecine ljudi javlja kada pokrenu ccc i overdrive..ak nista nije dirano kartica radi. al opet...i jako se dugo ceka na patch,i tech support se ne javlja.

BooooooM!!! Headshot!!1
17 godina
neaktivan
Ma, daj sve što sam gledao gdje se problemi jevljaju bilo je reza od 2...x19... i OC-irane grafe i procesori, uz nešto slabije napajanje
Been there done that
16 godina
neaktivan

Nije istina..imas post sa preko 800 odgovora..imas brdo ljudi koji nisu nista dirali,imaju dobra napajanja..nisu svi n00bovi..,meni je recimo igra duze trajala ako sam stavio vecu rezu ,sa nizom rezom me prije bacalo van..

BooooooM!!! Headshot!!1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice