Jeli ima neki sajt gdje mozemo usporediti cijene rx 480, 580 pa da nekako dodemo do otprilike cijene vege 11 za naravno nasljednika 580?
AMD Vega
- poruka: 3.223
- |
- čitano: 537.352
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Mislio sam nasa usporedba u hr :)
Mislio sam nasa usporedba u hr :)
teško, pogotovo obzirom na divljanje cijena posljednjih mjeseci
ako otprilike gledaš, izlazne cijene u kunama kod nas su negdje oko msrp u dolarima x 9
tko je ono reko da vodena ide samo uz ryzen pakete i ovo je protuzakonito sto prodavaju odvojeno uz nabijenu cijenu...
tko je ono reko da vodena ide samo uz ryzen pakete i ovo je protuzakonito sto prodavaju odvojeno uz nabijenu cijenu...
https://www.adm.hr/product.asp?product=graficka-kartica-sapphire-rx-vega-64-8g-liquid-cooling-8gb-hbm2-2048-bit-1677945mhz-21275-00-40g&code=62907ADM
tko kaže da se prodaju samo uz pakete, alza je i prije početka prodaje imala peorder solo vodene vege, ako se dobro sjećam, od saphirea
sad ih imaju od svih proizvođača - link
https://www.adm.hr/product.asp?product=graficka-kartica-sapphire-rx-vega-64-8g-liquid-cooling-8gb-hbm2-2048-bit-1677945mhz-21275-00-40g&code=62907ADM
Prodaju se i odvojeno, ali cijena je malo paprena. Doduše, oko 830-850 eura je svugdje po EU. Ipak EU ima mnogo viši standard od Amera.
Prodaju se i odvojeno, ali cijena je malo paprena. Doduše, oko 830-850 eura je svugdje po EU. Ipak EU ima mnogo viši standard od Amera.
Jebena ti je ta alternativna stvarnost... Ili nisam detektirao sarkazam...
e.
e.
Kaze se "Ae..."
AMD RX Vega Custom Cards Could Come As Late As November znam d anikog ne zanimaju al ajd, nek bude
Off-topic smo, ali tema je mrtva k'o i Vega pa... Ok, anti-fanboy šala. :) - Diskutabilno je, "e" i "ae" imaju mnogo različitih interpretacija, ovisno o intonaciji i sl.
Problem Vege sada je najprije cijena. 56 je još ok, isplati se i dobar je, ali 64 i mokra verzija 64 su vrlo, vrlo nategnute. Po cijeni od preko 800 eura u Europi, ne znam što ima tražiti? Za tu cijenu se dobije 1080Ti ili najbolji primjerci 1080, koji su isti rang, s manje potrošnje, često većim performansama i manje grijanja. AMD-u zaista trebaju AIB primjerci što je prije moguće. Po istim cijenama, inače ne vidim smisao.
A gdje su one tvoje dvije Vege?
...
...
on topic: mene samo zanima ima li ikakvog smisla dat tolike novce za vegu osim najzagriženijim fanovima kad se za cak manje moze nabavit 1080ti?
To cak ni rambox ne moze opravdati, fuckaj ga...
Vjerojatno su mislili da ce mineri poludit za njima.
64 zaista nema računicu. Ali 56...

Dajte prestanite mijenjati avatare, uopce ne kontam tko je sta napisao
64 zaista nema računicu. Ali 56...
Ne nisi mi nista rekao!
Vec po ko zna koji put bacas izmisljotine da si imao neke stvari a nisi.
Nema ni 56 nikakvog smisla kod nas. 5000kn, stvarno ne znam tko bi to kupio. Da si ne znam kakav fanboy i da imaš 5 freesync monitora. 5000kn, još za referentnu?!
Naravno da nema smisla po toj cijeni, al mislim da je govorio u slucaju da se cijene normaliziraju tj da su po msrp-u + porez i kaj god vec ide gore.
Da cijena padne za 1.500kn onda bi bilo vrijedno rasprave. Tko ovakve cijene podržava mrzi tehnologiju, njen razvoj i prodaju.
Ne nisi mi nista rekao!
Vec po ko zna koji put bacas izmisljotine da si imao neke stvari a nisi.
Pa nisam ja bogat kao ti pa da si mogu priuštit hardver kakav ti imaš. Moram zato malo izmišljat da te impresioniram i osjetim se važnije. Oprosti ako te to smeta, neću više.
Da cijena padne za 1.500kn onda bi bilo vrijedno rasprave. Tko ovakve cijene podržava mrzi tehnologiju, njen razvoj i prodaju.
Mislim da bi im cijena mogla pasti u nekoj intervenciji, jer u ovakvom tržištu trenutno ne vidim kako će se 64 uopće prodavati, a NV navaljuje sa 1070Ti.
Mislim da bi im cijena mogla pasti u nekoj intervenciji, jer u ovakvom tržištu trenutno ne vidim kako će se 64 uopće prodavati, a NV navaljuje sa 1070Ti.
1070ti bi bio veci apsurd od LC Vega 64, jednostavno trziste je takvo da je ne mozes staviti nigdje u cjenovni rang, 1070 je preskupa "preblizu" 1080 i da ne znam ti koliko jaca bude i gdje da je stave 1080 ce biti osjetno jaca i malo skuplja
A sve što trebaju je da bude brža od Vege 56. Mrvicu takt gore i već su tu. Iako da, teško da ima puno smisla... ali 500€ je između 400€ i 600€ :)
Ma sta ti je, bit ce malo slabija od 1080-ke i jeftinija.
Nemora Nvidia nista izbacivat, neka digbu sve cetiri u zrak i srede Voltu kako treba do polovine 3. mjeseca, ionako na 15 1070ki ode jedna rx56 (ako i tolko)