Kakav GPU score daje ta GTX970 na 1.5GHz u Firestrikeu extreme?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
U pravilu na 1.5GHZ bi trebala dati otprilike 95-100% perfomansi stock 980.
Evo ja sad odvrtio na 1.5Ghz core i 7.7Ghz memorija. Rezultat je 5755 bodova a grafički score (koji je zapravo i bitan) je 6123 boda.
Evo ja sad odvrtio na 1.5Ghz core i 7.7Ghz memorija. Rezultat je 5755 bodova a grafički score (koji je zapravo i bitan) je 6123 boda.
Ok, usporedbe radi, RX480 na 1380MHz core/9GHz mem daje 6377 GPU score. E sad koliko je 3dmark mjerodavan..
Ok, usporedbe radi, RX480 na 1380MHz core/9GHz mem daje 6377 GPU score. E sad koliko je 3dmark mjerodavan..
1.5GHZ GTX 970 brža dvjestotinjak bodova a RX 480 petstotinjak bodova.
Moje mišljenje je da daje realnu sliku i da će tako i biti otprilike razlika u igrama.
Sjećam se da sam vrtio i s većim core clockom i dobio sam bio oko 6300 gpu score. Nije nešto drastično veći takt od 1.5Ghz bio. Očito će RX 480 stock to stock bit brža grafa od GTX 970 ali sad je pitanje onda koliko će se clockat još dodatno upravo radi ovog što znamo da GTX 970 fino scalira performanse se overclockom. S druge strane bi RX 480 trebala bit osjetno brža u DX12 i ovo što donosi podršku za neke nove features-e (tipa HDMI 2.0, DP 1.4 i slično) joj je glavna prednost nad Nvidijom a nad R300 serijom osjetno niža potrošnja i automatski s time nereferentne bi redom trebale bit tiše i hladnije kartice, a plus (HDMI 2.0, DP 1.4 i slično). Sad, čekamo još par dana službene podatke pa da vidimo i cijene kod nas.
Ja mislim da se ljudima sa r9 390, 390x, gtx 970 na dalje ne isplati ići na rx 480. Svima ispod da.
A čuj, isplatilo bi im se da su ih se na vrijeme riješili po dobroj cijeni..
Realno gledajući cijena će biti oko 2000-2100HRK za 4GB verziju, otprilike 2400HRK za verzije sa af market coolerom, ići će sigurno na 1.3GHZ, perfomanse 5 do 10%(mislima na lagano clockanu 480) ispred GTX980 stock, možda i malo više sa ispeglanim driverima.
Jedino će mi biti žao ako se ne budu ocale do barem 1.5GHZ, onda bi tek bile vrhunska kupnja.
Ja mislim da se ljudima sa r9 390, 390x, gtx 970 na dalje ne isplati ići na rx 480. Svima ispod da.
ni meni se ne isplati, a imam r9 290
Mislim da se vecina moze slozit da ce bilo sa 1266, bilo sa 1350, bilo sa 1500Mhz RX 480 biti odlicna grafa za 1080p gejmanje za vise manje 2K kn.
Po meni nije fer usporedjivat trenutne cijene 390 i 970 sa 480 jer im cijene nebi pale da nema hypea i leakova 480.
Onaj tko je uspio prodati svoju 970ku za 2000+ kuna njemu se isplati jer je sada sasvim jasno da je ona u DX12 osjetno inferiornija AMDovim karticama.
Sta misite dali se npr Fury X isplati nabaviti za oko 3 soma ili manje ili da se ceka 480. Pricam za 1440p gaming.
Pa mislim da RX 480 baš i ne može parirat Fury X grafi tako da ono.
Pa realno isplati se, razlika izmeđa 280x i 390x je velika, a između 280x i 290 ne u tolikoj mjeri.
Onaj tko je uspio prodati svoju 970ku za 2000+ kuna njemu se isplati jer je sada sasvim jasno da je ona u DX12 osjetno inferiornija AMDovim karticama.
Ja ti iskreno ne vjerujem u taj marketing za dx12. Ako se uistinu pokrenu dobre igre kroz godinu dana dx12 mislim da će rx 480 biti slab po tom pitanju.
Pa već sada je npr takva kartica dosta slaba za naslove poput novog witchera gdje fps pada i ispod 40.
Fury X za 3K??? Ona sa vodenim hladjenjem?? Nemas se tu kaj mislit po meni.
da naravno uzimaj to
Neku dobru kombinaciju sam nasao cak cu dobiti u istoj kombi i bolji procesor koji mi je isto potreban. jedina stvar koja me brine je sto je bez garancije ali je stara 1 godinu i nije toliko koristena (kako kaze covik). Nakraju kada sve prodam od djelova sto mi ostane necu zbilja puno potrositi na upgrejd, zapravo onoliko koliko sam ocekivo dati samo za novi 480 :O
Uskoro bi trebao izaći novi 3dmark Time Spy koji je rađen od nule u DX12, tako da će biti jako zanimljivo vidjeti odnos GTX970 vs RX480(a i Pascal vs Polaris) koji su sad u firestrikeu jako slične. Inače 3dmark je sad na -80% na steamu, 5€, pa tko kupi dobit će basic verziju time spya kad izađe.
bice dobra,,,obje od 970...neznatno jaca ali ipak je nova serija
mene isto zanima taj bench
Ja ti iskreno ne vjerujem u taj marketing za dx12. Ako se uistinu pokrenu dobre igre kroz godinu dana dx12 mislim da će rx 480 biti slab po tom pitanju.
Pa već sada je npr takva kartica dosta slaba za naslove poput novog witchera gdje fps pada i ispod 40.
Ovo ti je baš žešća glupost. Ima već nekoliko testova u DX12 igrama te je sve jasno što se tiče odnosa Nvidia i AMD a zna se točno i konkretno radi čega je to tako te tu Nvidia ne može ništa osim napravit drugačije grafu (dakle ništa do druge serije). Ovo što se Witchera tiče je isto glupost jer to nije DX12 igra a to što ljudima koji imaju maltene opsesivno-kompulzivni poremećaj ako grafa ne vrti sa svakom glupom i nepotrebnom postavkom 60+ fps, isto ne znači ništa. Jedna GTX 960 je dobra za Witchera, dobra je GTX 970, dobra je R9 380 i slično pa će bit sasvim sigurno dobra i RX 480.
Ovo ti je baš žešća glupost. Ima već nekoliko testova u DX12 igrama te je sve jasno što se tiče odnosa Nvidia i AMD a zna se točno i konkretno radi čega je to tako te tu Nvidia ne može ništa osim napravit drugačije grafu (dakle ništa do druge serije). Ovo što se Witchera tiče je isto glupost jer to nije DX12 igra a to što ljudima koji imaju maltene opsesivno-kompulzivni poremećaj ako grafa ne vrti sa svakom glupom i nepotrebnom postavkom 60+ fps, isto ne znači ništa. Jedna GTX 960 je dobra za Witchera, dobra je GTX 970, dobra je R9 380 i slično pa će bit sasvim sigurno dobra i RX 480.
Nije dobro ak je ispod 60 i to na 1080.. Al dobro, s druge strane to je kartica od 2 some kn.
Ja osobno ne bih mogao tolerirati ispod 50 i to samo u određenim predjelima i situacijama
Itomic je mislio da pametnim postavkama mos imati 60fps. Eh sad, kome pasu koje postavke je stvar ukusa.
Pa spusti detalje ili iđi na duplo skuplju karticu, nema tu puno mudrosti.
Pa realno isplati se, razlika izmeđa 280x i 390x je velika, a između 280x i 290 ne u tolikoj mjeri.
Ja ne kažem da ne bi dobio nešto na performancama ali vrlo malo.. Nedovoljno za moje apetite.
Ista stvar kao i kad sam prije par mj. prešao sa HD 7970 na sadašnju r9 290... Jebeš mi sve ak nisu identične performanse ali dobro ajd, u isto vrijeme sam prešao sa 900p na 1200p monitor pa eto, recimo da sam na pozitivnoj nuli.
Pa spusti detalje ili iđi na duplo skuplju karticu, nema tu puno mudrosti.
s tim se slažem... kolko para tolko muzike
razlika je poprilicno velika. osobito sa svim filterima upaljenim.
ma covjek je corav ili je u bn!
A kak znate da koliko fpsa imte, dobro uvježbano oko? Pa nije valjda da u kutu stalno imate upaljen fraps, ja se uz tako nešto uopče ne mogu uživiti u igru...ne kužim kako bilo tko može 😕
posto imam 144 hz monitor svaki frejm mi je bitan. ne samo fps nego i temp, voltaze, iskoristenost jezgri itd itd.. lol