AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 814.052
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: AMD Serija 400 (Polaris)

Pa ovaj 470 uopce ne zaostaje toliko ! Mislim da ce to bit jos prodavanija kartica

Battlelog: D3lBoy-00
11 godina
neaktivan

A da, da će biti tako slabašna? Pa trenutno imam 7850 malo clockan (na razinu 7870) sa 1 GB rama i igram većinu igara na medium/high bez problema (istina na 1680*1050). RX 470 bi morala biti znatno jača od toga, što će reći da bi morala igrati sve na very high ili ultra (ovisno o igri) bez ikakvih problema (na 1080p, i sa 60 fps), i to naravno mislim i na nove igre (ako nisu shit optimizirane, jasno) ?

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.6.2016 12:28 (Nerevar).
12 godina
The_Fichek kaže...

AMD RX 480 Shipments Hit US Stores, Supply 25x Larger Than GTX 1080 At Launch

http://wccftech.com/amd-rx-480-shipments-hit-us-stores/

Dvije stvari su mi upale u oko iz linkanog članka.

Prva je da se rx 470 čini kao povoljnija kupnja (5 Tflops za 149$), a druga je link na njemački forum u komentarima, gdje testeri nisu mogli navući rx480 ni na 1400 Mhz.

PSN - DeniZg80
16 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

na frekvenciji 1120mhz rastura te bez pravog drivera

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina

Za nereferentnu nist cudnog. Sa +1x6/8pin bi trebalo ici preko. Takodjer, AMDov novi OC Tool bi trebao pomoci u obje situacije.

11 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Ma ovo su super performasne s obzirom da je tako blizu 980 i naravno sa tako niskom cijenom a samo je pitanje kada se kloka dokud moze doci onda, i naravno kada driveri stignu...

Ali vidi se da je za 1440p gaming u zahtjevnim igrama ako se hoce igrati na high ili vise potreban jedna Fury ili naravno 1070. Bas me zanima hoce li biti u iducim mjesecima dobrih ponuda za npr Fury ili 980ti na njuskalu...

No za mene kao causal gamera ce ova 480 biti solidna za 1440p, smanjim detalje i bok.

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.6.2016 13:53 (Haremzg).
Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina

Ja bih 480 ili 470 prije upario sa povoljnim FreeSync 1080p monitorom, kakvih je sve vise pa napravim suprotno, pojacam detalje.

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.6.2016 14:34 (The_Fichek).
9 godina
The_Fichek kaže...

Ja bih 480 ili 470 prije upario sa povoljnim FreeSync 1080p monitorom, kakvih je sve vise pa napravim suprotno, pojacam detalje.

Tak će i bit! :)

13 godina
dery kaže...

svejedno, ko je vidio igrat pucačinu na 40fps.. znači za division je beskorisna

http://www.youtube.com/user/SylarSilent
12 godina
sylar951 kaže...
dery kaže...

svejedno, ko je vidio igrat pucačinu na 40fps.. znači za division je beskorisna

The Division je primarno RPG, a Destiny na konzolama u 30 FPSa igra preko 20 milja ljudi. 

Just sayin'.

PSN - DeniZg80
16 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Ništa se ne igra ispod 60 FPS.

Moj PC  
3 1 hvala 0
17 godina
odjavljen
Tonči kaže...

evo što kažu ovdje i sa time se slažem, ostalo su IMO čista pretjerivanja.

http://www.guru3d.com/articles_pages/geforce_gtx_1070_2_way_sli_review,8.html

Frames per secondGameplay

<30 FPS Very limited gameplay

30-40 FPS Average yet very playable

40-60 FPS Good gameplay

>60 FPS Best possible gameplay

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.6.2016 20:41 (XXX).
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Konzole su u ovoj priči nebitne.

Ali da Vam ja kao stari hardcore gamer sa iskustvom igranja svega i svačega velim.

Konzole su super za avanture, utrke i fight igre, ali fps-e i moba igra su stvorene za tipkovnicu i miša. Period.

Također kad na pcu probaš intenzivnu igru na 30 fps-a i 60 fps-a razlika je ogromna. I normalno da ako imaš mogućnosti da preferiraš 60 na više.

Evo nedavni slučaj, frend intenzivno igra već 2 godine apsolutno sve na pcu na 60+ fps-a, predložim mu da odigra na ps3 jednu od najboljih igara ikada "The last of us". I što se dogodi?

Lik dolazi kroz nekoliko sada do mene, pizdeći da što ne valja s plejkom da fps pada ispod 30 i da je to neigrivo. A plejka ispravna.  :D

Ista je stvar i sa vsyncom, jednom kada probate freesync odnosno gsync i kada shvatite da nema više lomljenja slike a fps nije lockan kod igara to je novi svijet. Full hd ?? 2k?? 4k???

Uvijek težimo boljem, i ako imamo opciju zašto ne.

Moj PC  
2 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
XXX kaže...
Tonči kaže...

evo što kažu ovdje i sa time se slažem, ostalo su IMO čista pretjerivanja.

http://www.guru3d.com/articles_pages/geforce_gtx_1070_2_way_sli_review,8.html

Frames per secondGameplay

<30 FPS Very limited gameplay

30-40 FPS Average yet very playable

40-60 FPS Good gameplay

>60 FPS Best possible gameplay

Ma budalaštine... lol - 30-40 je "igrivo", da, ali 60+ je potrebno za normalno igranje. Sve više je daleko ugodnije od 60.

Ljudi su vrlo prilagodljiva bića. Igraj tjedan dana na 30 i naviknut ćeš se. Igraj na 144 i kad se vratiš na 60 imat ćeš odvratan osjećaj da ti i desktop trza, a kamoli igre.

11 godina
neaktivan
Ma to je sad vec jako subjektivno i mislim da nema nekog uporišta u stvarnim činjenicama. Nego netko negdje procita da je na 60 fpsa minimalno ili imas osjećaj da sve šteka, pa onda tvrdi da je ispod 60 fpsa neigrivo i drzi se toga, a sasvim nepotrebno.
Npr. pređoh witcher 3 na med/high i limitan na 30 fpsa, vise nego ugodno iskustvo, bez ikakvih problema ili osjecaja da nešto fali.

Na kraju to nije ni bilo pitanje, vec da li ce rx 470 moći tjerati sadašnje i buduće igre na very high ili ultra, sa 1080p i 60 fpsa (naravno, uvjet dobre optimizacije i slično)
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

To ti je zato jer ima igara gdje 10 fps-a iskreno i ne čini neku razliku na oko, dok kod drugih to itekako osjetiš.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

0 0 hvala 0
15 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Greška.

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.6.2016 22:54 (MacTheBig).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
DeniZg kaže...

The Division je primarno RPG, a Destiny na konzolama u 30 FPSa igra preko 20 milja ljudi. 

Just sayin'.

pusti ti konzole.. to je sasvim drugi svijet i drugi mentalitet igrača.. (cough) plebs (cough)

uglavnom , za ugodno iskustvo fast paced igara, pogotovo kad se igra multiplayer, mora biti makar 50-60... poželjno konstantno 60 naravno. to je realnost, a vi pucajte TD koliko hoćete...

ne sviđaju mi se performace rx480tke ali s obzirom na cijenu, to je bilo i za očekivati. iako za nekog casual igrača rx480 je odlična stvar, to priznajem...

13 godina
MacTheBig kaže...

Slažem se apsolutno sa svim što se napisali, ali isto tako Portugal je dobro posložen, mi stalno igramo na zadnjoj liniji i to je to... Rijetko koja lopta ide naprijed.

mogu te zamislit kak trljaš ruke i kak misliš da si ispao duhovit

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.6.2016 22:15 (sylar951).
17 godina
sylar951 kaže...
DeniZg kaže...

Just sayin'.

pusti ti konzole.. to je sasvim drugi svijet i drugi mentalitet igrača.. (cough) plebs (cough)

uglavnom , za ugodno iskustvo fast paced igara, pogotovo kad se igra multiplayer, mora biti makar 50-60... poželjno konstantno 60 naravno. to je realnost, a vi pucajte TD koliko hoćete...

ne sviđaju mi se performace rx480tke ali s obzirom na cijenu, to je bilo i za očekivati. iako za nekog casual igrača rx480 je odlična stvar, to priznajem...

Ljudi nisu realni.

AMD nikad nije rekao da će rx480 tjerat apsolutno svaku igru na full hd na 60+ fpsa. Grafa je u rangu  390 - 390x i svako imalo pametan može zaključiti kakve performanse očekujemo.

Za 200 bucksa je to super, a od kada postoji računala u teoriji nikada nije postojao gpu po toj cijeni a da tjera sve AAA naslove idealno na najpopularnij rezoluciji u svom periodu.

13 godina
protjeran

sad sam odvrtio s gtx 960 i ova Rx 480 daje "skoro" 2x vece fps rezultate( 960 je cak klokana na 1,5ghz)!

(rx480) 32 vs 18 (gtx960) +80%

(rx480 24 vs 13 (gtx960) +80%

inace gtx 970 je za cca 50% jaca od gtx 960!

Rx480lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.6.2016 22:24 (Stjepanj).
15 godina
sylar951 kaže...
MacTheBig kaže...

Slažem se apsolutno sa svim što se napisali, ali isto tako Portugal je dobro posložen, mi stalno igramo na zadnjoj liniji i to je to... Rijetko koja lopta ide naprijed.

mogu te zamislit kak trljaš ruke i kak misliš da si ispao duhovit

Ups, nisam namjerno faliio temu xd

14 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Još malo glasina,

AMD Radeon RX 480 Rumors, Part 6

RIP Šaban (21.6.2016)
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

"Like I said 2 days ago, most review samples are having trouble reaching anything beyond 1350 MHz. The highest reported clock is 1379 MHz."

Drekec, clocka se katastrofa, losije od 390 serije...

Moj PC  
0 1 hvala 1
13 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

jel to s zakljucanim naponom? jer do sad je pisalo da s otkljucanim kartica puca poprilicno visoko bez beda! 1.08V za tih 1266mhz je stvarno mali napon!lp

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Na 14nm 1V napona nije uopće malo.

13 godina
protjeran
Ako nije malo daj molim te reci koliko bi trebalo bit? Lol
17 godina
Na mojoj vec sad staroj grafi hd5850 default napon je 0.95- 1.025 a to je 40nm. Koliko vidim taj napon se nije pretjerano godinama, uvijek je tu negdje oko 1v tak da se treba pricekat dok dodje pa onda vidjeti kako se ponasa pri oc, mene zanima koliko ce trebati dizat napon za postic neki dobar clock, a default mi nije nimalo bitan.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
10 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Ako nije malo daj molim te reci koliko bi trebalo bit? Lol

Voltaže CPUa i GPUa na istom nodu nisu usporedive zbog drugačije strukture samog procesora. Procesor ima TDP od 80w a ovaj GPU ima 150w i voltaza mora biti niža zbog vodiča u čipu. Istu stvar se vidi kod Intelovih Xeon procesora s velikim TDPom gdje se spusta i frekvencija i voltaža. Moći se se povećati ali vjerojatno neće moći biti ista kao na 28nm grafickima.

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.6.2016 11:02 (JozoBozo121).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice