AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 814.117
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
XXX kaže...

A kak znate da koliko fpsa imte, dobro uvježbano oko? Pa nije valjda da u kutu stalno imate upaljen fraps, ja se uz tako nešto uopče ne mogu uživiti u igru...ne kužim kako bilo tko može 😕

pa lako, obicno igram sve na ultri ili na 4k pa su razlike od 20-30% u padu perfomansi iznimno primjetne, pogotovo u "stresnim" situacijama gdje je fps vec poprilicno nizak!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.6.2016 23:49 (Stjepanj).
15 godina
protjeran
Haremzg kaže...

Neku dobru kombinaciju sam nasao cak cu dobiti u istoj kombi i bolji procesor koji mi je isto potreban. jedina stvar koja me brine je sto je bez garancije ali je stara 1 godinu i nije toliko koristena (kako kaze covik). Nakraju kada sve prodam od djelova sto mi ostane necu zbilja puno potrositi na upgrejd, zapravo onoliko koliko sam ocekivo dati samo za novi 480 :O

Fury X bez garancije vise ne vrijedi 3k kn, nova MSI Gaming 980 Ti je 3800kn u ducanu, polovne sa garancijom ce ici za 3200-3300kn i pored toga Fury X bez gare nema sta trazit...

13 godina
XXX kaže...

A kak znate da koliko fpsa imte, dobro uvježbano oko? Pa nije valjda da u kutu stalno imate upaljen fraps, ja se uz tako nešto uopče ne mogu uživiti u igru...ne kužim kako bilo tko može 😕

Što se mog oka tiče na 60hz monitoru 55-60 mi je neprimjetno. Ispod 55 me lagano zasvrbi zjenica. Ispod 50 mi je već trn u oku.

http://www.youtube.com/user/SylarSilent
16 godina
odjavljen

Zašto ne bi imala? Ako radi dobro dosad, radit će i dalje. FuryX je i dalje bolja kartica od 980Ti za nove naslove i najbolji izbor za tiha računala.

15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Zašto ne bi imala? Ako radi dobro dosad, radit će i dalje. FuryX je i dalje bolja kartica od 980Ti za nove naslove i najbolji izbor za tiha računala.

Ovo boldano je mnogo smesna izjava, opet zajebavas :)

U kojem svemiru je Fury X bolja kartica? Jesi tu racunao da se Fury clocka 5% a 980ti 20%?

I onda opet zavrsavas na humornu notu sa izjavom da je dobra za tiha racunala...

12 godina
neaktivan
ansha kaže...
Tonči kaže...

U kojem svemiru je Fury X bolja kartica? Jesi tu racunao da se Fury clocka 5% a 980ti 20%?

I onda opet zavrsavas na humornu notu sa izjavom da je dobra za tiha racunala...

naspram 980ti je, fury x je tiši od nje, tako da...

16 godina
odjavljen
ansha kaže...
Tonči kaže...

Ako je RadeonProDuo apsolutno nečujan, onda nema razloga da ne bude i FuryX. Što se tiče rada, u preko 25 godina koliko imam računala, ako izuzmemo HDD, nikad mi nije riknuo komad hardvera nakon duljeg rada, a radi se o zaista ogromnoj količini hardvera koja mi je prošla kroz ruke. Današnje kartice ili rade ili ih sam spališ voltažom i to moraš modificiranjem BIOS-a, jer drugačije ne ide.

14 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

tonci volim citat tvoje postove ali bogami ga nekad i drobis 

xfact
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
=xfact= kaže...

Npr.? :)

13 godina
Tonči kaže...
=xfact= kaže...

Npr.? :)

Tonči kaže...

16 godina
odjavljen

Pa, tiša je od svega osim vodeno hlađenih 980Ti, a u DX12 igrama je brža od 980Ti. Gdje je problem?

13 godina
Tonči kaže...

Pa, tiša je od svega osim vodeno hlađenih 980Ti, a u DX12 igrama je brža od 980Ti. Gdje je problem?

Mislim da trebaš još jednom pročitati post od druga Tita, odnosno Anshe...

Inače, sad tko kupi FuryX po punoj cijeni mora bit teži mentalac...

16 godina
odjavljen

A ovisi koja je puna cijena. :) 

11 godina
neaktivan
ansha kaže...
Haremzg kaže...

Neku dobru kombinaciju sam nasao cak cu dobiti u istoj kombi i bolji procesor koji mi je isto potreban. jedina stvar koja me brine je sto je bez garancije ali je stara 1 godinu i nije toliko koristena (kako kaze covik). Nakraju kada sve prodam od djelova sto mi ostane necu zbilja puno potrositi na upgrejd, zapravo onoliko koliko sam ocekivo dati samo za novi 480 :O

Fury X bez garancije vise ne vrijedi 3k kn, nova MSI Gaming 980 Ti je 3800kn u ducanu, polovne sa garancijom ce ici za 3200-3300kn i pored toga Fury X bez gare nema sta trazit...

Stvar je u tome, kupim konfu i7 2600k sa nzxt hladnjakom, Fury X, maticnu solidnu z77, 8 gb rama, kuciste, bez napajanja za oko 4700 kn. Oglas:

http://www.njuskalo.hr/pc-racunala/i7-2600k-8gb-ram-r9-fury-x-bez-napajanja-diska-oglas-19531535

Uzmem u svoj komp proc, maticnu i grafu, ostavim staro kuciste naravno i diskove a ovo sto mi preostane sastavim konfu:  Moj i5 2400k klokan na 4.2 sa hladnjakom, staru svoju maticnu, rame, kupim neko napajanje za par glavi, i to sve stavim kuciste sa oglasa, i prodam za oko 2 soma ili mrvicu vise.

Ulaganje od nakraju 1500 kn, (prodao sam 280x vec za 1200), i dobijem bolju maticnu, rame, procesor i naravno grafu. Kako vam se sad cini, savjeti su dobrodosli, idem danas kod covjeka pogledat te komponente.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.6.2016 12:06 (Haremzg).
14 godina
Haremzg kaže...
ansha kaže...
Haremzg kaže...

Stvar je u tome, kupim konfu i7 2600k sa nzxt hladnjakom, Fury X, maticnu solidnu z77, 8 gb rama, kuciste, bez napajanja za oko 4700 kn. Oglas:

http://www.njuskalo.hr/pc-racunala/i7-2600k-8gb-ram-r9-fury-x-bez-napajanja-diska-oglas-19531535

Uzmem u svoj komp proc, maticnu i grafu, ostavim staro kuciste naravno i diskove a ovo sto mi preostane sastavim konfu:  Moj i5 2400k klokan na 4.2 sa hladnjakom, staru svoju maticnu, rame, kupim neko napajanje za par glavi, i to sve stavim kuciste sa oglasa, i prodam za oko 2 soma ili mrvicu vise.

Ulaganje od nakraju 1500 kn, (prodao sam 280x vec za 1200), i dobijem bolju maticnu, rame, procesor i naravno grafu. Kako vam se sad cini, savjeti su dobrodosli, idem danas kod covjeka pogledat te komponente.

Bolje si ostavi tu Z68 Extreme koju imaš jer na prvi pogled vidim da je bolja ploča.Z68 i Z77 su praktički jednaki chipseti.

11 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Ok zbilja neznam koja je bolja, valjda se mogu staviti ovi bolji rami na taj z68, u to se nekuzim...

Al u svakom slucaju mislim da je ovo ok kombinacija, znam da riskiram sa tom grafom i garancijom ali nakraju nece biti veliko ulaganje

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Mi se isplati uzet reference pcb ovo sto sada izlazi 29og u shoppove, tipa od xfx jer imaju jeben backplate ili da cekam custom pcb s coolerima?
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
brisac kaže...
Mi se isplati uzet reference pcb ovo sto sada izlazi 29og u shoppove, tipa od xfx jer imaju jeben backplate ili da cekam custom pcb s coolerima?

Čekaj testove da vidiš kako se turbina ponaša i kakve su temperature. Po onome što smo dosada čuli je da kartica ima dosta visoke temperature pa bi ipak čekao custom modele sapphire, msi, asus, gigabyte itd....

RIP Šaban (21.6.2016)
9 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

cekaj testove custom kartice, ove su tople i nije bas oc dobar

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.6.2016 12:41 (marattz).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Ne znam jel' već bilo, upravo mi kolega na poslu poslao

http://imgur.com/a/3iTkS

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Kaj mislis da amd-ovci spavaju?

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Sudeći po ovim temperaturama pretpostavljam da stražare sa aparatom za gašenje požara

Moj PC  
5 1 hvala 0
9 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Ne razumijem cemu uzbuna, AMD je oduvijek imao sranje referentne hladnjake i to je to, Nvidia je tu tata mata kaj je je. Kada dođu custom modeli onda cemo pricati 

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Ma nije uzbuna, samo ne volim da se baš tako kuri. Sjećam se koliko sam se sa radeonom 4870 napatio dok sam mu smirio temperature, accelero za karticu i poseban zalman heatsink za PVM dio, to je išlo preko 100°C samo sa accelerom, sa ovim heatsinkom se spustilo na nekih 50-60. Zato upravo to što kažeš, stock, ne hvala, treba to biti malo bolje. I ne mislim da je stock nVidia išta bolja po tom pitanju, sve je to isti kuki, a i cooleri su im u istom stilu :).

Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Ne znam... Mogu li neadekvatni driveri biti krivci ovakvim temperaturama? Kazem to iz dva razloga: driveri za 480ku sluzbeno nece izaci prije 29og, a i ranije je AMD imao problema s hladenjem ciji je uzrok bio driver. Mislim, ovih 90 stupnjeva je za stavit komp u frizider...

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
delight353 kaže...

Ne znam... Mogu li neadekvatni driveri biti krivci ovakvim temperaturama? Kazem to iz dva razloga: driveri za 480ku sluzbeno nece izaci prije 29og, a i ranije je AMD imao problema s hladenjem ciji je uzrok bio driver. Mislim, ovih 90 stupnjeva je za stavit komp u frizider...

Price o neadekvatnim driverima su idiotizam i sasvim sigurno nece driverima utjecat na temperaturu.

Nereferentne ce rijesit grijanje al sumnjam da ce pomoc za OC. 

14 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

kakvi neadekvatni driveri.pa hladnjak izgleda ko hladnjak od cipseta. Nemas ga kaj vidit kad maknes plasticni case sa turbinom

xfact
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Istina, no samo komentiram. Crimson kada je izasao, primjerice, neke kartice su imale problema s vrtnjom ventilatora sto je znalo uzrokovat previsoke temp, pregrijavanja, ili sto vec...

1 0 hvala 0
9 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Da, ali tu je bila greska u vrtnji ventova, ostaloj vecini koja nije imala te probleme sa ventovima su te iste kartice bile prikladnih temperatura. Druga stvar je kada se grafe griju iako ventovi dobro rade, to ej onda problem, mada ponavljam batalite te usrane blower hladnjake od AMD-a i pricekajte custom modele pa donosite zakljucke.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

zbog cega se fury kartice tako lose klokaju?

xfact
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice