AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 813.561
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: AMD Polaris
dabar_solta_V2 kaže...
Stjepanj kaže...

Da i? Jezgra se sigurno nebu otopila! Velim induktor na gtx-ici je bio plasticni kad se to otopi izgleda gadno...

ne postoji plastićni induktor, tj postoji induktor bez jezgre omotan oko plastike ali to je nešto šta se viđa u audio svjetu i nema veze s ovim.
tako da vjerujem da to nije induktor nego nesto drugo,imaš li kakve slike toga baš me zanima o kojoj komponenti je rjeć.

r47 na gtx 970 msi! vec sam provjerio! ima ih sto vrsta! taj na gtx-ici ima plasticni okvir ili kaj mu je to vec...! vidim jedva si doceko lupit td...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.6.2016 22:57 (Stjepanj).
14 godina
neaktivan
AMD Polaris

Kakve droge, 480 jača od 1080

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
dabar_solta_V2 kaže...
Stjepanj kaže...

Inace gledajuci ove slike pcb-a od rx 480-tke  i termalne slike  gdje je najveca toplina bas kod fazne regulacije primjetio sam ovaj induktor r47 koji se na Msi gtx970 znao rastaliti od topline, zbog katastrofalne pozicije!...nadam se da ovaj nije od plastike!lp

oznaka R na induktoru znaći da se radi o feritu, kojemu je toćka taljenja mislim preko 800 stupnjeva. 

Mislim da on ne misli na to zaokruženo, to je slika s neta koja je to već imala. Možda misli na lemove koji su se otopili na nečemu. Induktori ionako nisu tu nego su ispod na dnu slike.

12 godina
dabar_solta_V2 kaže...
samo hype pa nema veze :D

Imaš pravo, ali bome se ne mogu sjetiti ovakvog hypa na bugu...

coffe,coffe,coffe.....
13 godina
Lucidius kaže...

Ma lupetanje gluposti, nece ni prismrdit gtx 1070, cak i da bude kao gtx 980 je optimisticno. 

Stjepanj ako ne nafrlja 480ku iznad 1070, citava AMD serija je propala 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
11 godina

Hebo vas induktor. Po hrvatski zavojnica je tocno na tom R47, znaci namotana bakrena zica se lijepo vidi.

Moguce da se lem otopio, ali malo cudno da se lem topi na 90-100 stupnjeva.

9 godina
protjeran
AMD Polaris

Hardware Unboxed o RX 480

RX 480 RX 480
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Od sintetičkog testa ekipa je uspila napisat postove iz kojih izgleda kao da je kartica već mjesec dana vani, svi je klokaju i u panici prodaju svoje GTX-ice... A ima još tjedan dana da ju uopće vidimo službeno i provrte na njima igre, a ne sintetičke testove. Al jbg, ekipa već ustanovila da je 50% jača od GTX 1080, a 1070 guta prašinu i guši se (karikiram, al ljudi, stvarno treba stati malo na zemlju i pokušat se strpit)
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Od sintetičkog testa ekipa je uspila napisat postove iz kojih izgleda kao da je kartica već mjesec dana vani, svi je klokaju i u panici prodaju svoje GTX-ice... A ima još tjedan dana da ju uopće vidimo službeno i provrte na njima igre, a ne sintetičke testove. Al jbg, ekipa već ustanovila da je 50% jača od GTX 1080, a 1070 guta prašinu i guši se (karikiram, al ljudi, stvarno treba stati malo na zemlju i pokušat se strpit)
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
D3lBoy kaže...

Prosli tjedan kad sam napisao da nece bit tako dobra kao što svi pricaju skoro me proterali sa buga... al to je cinjenica, bit ce max. malo jaca od 390X, a sad ono "pa moš ju klokat" me podsjeca na ono "zast kupujes i5 kad mos uzet FX, vodeno, nabrijanu maticnu i stavit ga na 6ghz ?"

off topic : FX na 4.8ghz dovoljan što je lako izvodljivo  -  http://wccftech.com/intel-skylake-6700k-6600k-amd-fx-8370/

http://www.pcper.com/news/General-Tech/Intel-still-hasnt-paid-AMD-12-billion-USD-anti-trust-fine

http://hwbot.org/signature/u135800.png
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.6.2016 1:36 (mirzet1976).
13 godina
The_Fichek kaže...

Hebo vas induktor. Po hrvatski zavojnica

Pravilno je i induktor i zavojnica 

Nego, jebes Polaris vise evo malo i Vega se javlja 

17 godina
odjavljen
AMD Polaris

Kad se Raja oglasi zemlja zadrhti!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD Polaris

vega vega.480 je ionako slaba za 1440p.

xfact
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Molio bih te da tu vijest postas u vega topic 🙂

14 godina
AMD Polaris

Da li se slažete da Moderator Tonči preimenuje temu u AMD RX 4XX Series ?

31 Da
0 Ne
RIP Šaban (21.6.2016)
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Moze i tako pa nek obrise moj thread onda

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
Kazem ti bez slike ne raspravljam, lupi sam td jer nisam nikad naletia na plasticnu indukciju u smd varijanti .

Ontopic, po logici da je tdp 480 stvarno mali a hladnjak relativno ogroman,plus novi proces ,zasto nebi takva kartica imala odlicne oc mogucnosti, pa na slican proces nvidia udara preko 2ghz,drugacija arhitektura jest ali opet zasto ne?(govorim o ovome upitnom 1800mhz kloku)
13 godina

Buduci da su benchali referentne na 1600mhz @72*C, hm mozda bi moglo biti nesto vise, ako je stock ~1266Mhz a rekli su da ce sve kartice ici 100% na 1500Mhz, mozda se nadju neka rjesenja za jaci OC i sa jacom faznom regulacijom tipa Matrix modela, a sad postavlja se pitanje, ako vec ima prostora za OC (pretpostavimo da ima) zasto je jedina termalna fotka sa najvecom temp @72*C, mogli su ici malo vise ili su bili ograniceni samim cipom ili je temperatura ta koja ne dozvoljava vise?

p.s. referentne tj one koje rade na 1266mhz se vec predstavljaju u tablicama kao kartica sa 5.8TFLOPs

p.p.s. VEGA Raja troll again ;=)

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.6.2016 10:52 (chaselol).
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

4k max overwatch 480 

Sad specijalci, pocnite izbacivati svoje cifre o fps 

Moj PC  
2 0 hvala 3
16 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

4k max pa to njemu radi bez pravog drivera, šta će da bude kad se ispegla i oc-a aib grafa, ubojica svega od nvidije

kako lagano vrti bez trokiranja nije manje od 60 fps

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.6.2016 12:17 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
chaselol kaže...

4k max overwatch 480 

Sad specijalci, pocnite izbacivati svoje cifre o fps 

Ja sam prepoznao da je to bilo 72 fps avg i 70 fps min .

9 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Koliko vidim Vega 10 bi trebala biti RX 490(x) sa HBM2 8GB? a Vega 11 nasljednik fury-a sa HBM2 16GB? ili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
chaselol kaže...

Buduci da su benchali referentne na 1600mhz @72*C, hm mozda bi moglo biti nesto vise, ako je stock ~1266Mhz a rekli su da ce sve kartice ici 100% na 1500Mhz, mozda se nadju neka rjesenja za jaci OC i sa jacom faznom regulacijom tipa Matrix modela, a sad postavlja se pitanje, ako vec ima prostora za OC (pretpostavimo da ima) zasto je jedina termalna fotka sa najvecom temp @72*C, mogli su ici malo vise ili su bili ograniceni samim cipom ili je temperatura ta koja ne dozvoljava vise?

p.s. referentne tj one koje rade na 1266mhz se vec predstavljaju u tablicama kao kartica sa 5.8TFLOPs

p.p.s. VEGA Raja troll again ;=)

Ma kakvi, na 3,5ghz su benchali referentne i bez problema dere quad sli 1080-ki i ne prelazi 65C a uz to je necujna. Sta li ce tek nereferentne radit...

A sad zaozbiljno:

According to Chiphell’s admin, the Radeon RX 480 had clocks setting in at 1340 MHz for the core and 2050 MHz for memory (8.2 GHz effective).
This was the maximum overclock (stable) which he was able to achieve in 3DMark Firestrike Extreme which is without a doubt a very aggressive benchmark that puts a lot of load on the graphics card

Read more: http://wccftech.com/radeon-rx-480-thermal-tests-leak/#ixzz4COhFkpHk

Od cijelog hype-a na kraju ce te dobit 390-ku koja puno manje trosi a kosta slicno za 8GB verziju, po ovome iznad cak se i losije clocka...

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.6.2016 12:34 (ansha).
16 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Znam da nije ni izašla vani grafa ali razmišljam da si zamjenim GTX760 sa RX 480. Nvidia je preskupa a čujem da performance per buck nije baš dobar.

Bude li RX 480 dobra za full HD i max detalje u sljedećih godinu dana, dok ne izađu jače?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Point-X kaže...

Znam da nije ni izašla vani grafa ali razmišljam da si zamjenim GTX760 sa RX 480. Nvidia je preskupa a čujem da performance per buck nije baš dobar.

Bude li RX 480 dobra za full HD i max detalje u sljedećih godinu dana, dok ne izađu jače?

To ce ti sigurno biti jako dobra zamjena, nemas sta drugo gledat.

16 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Iskreno buljim u te nove zelene i nisu mi jasne. Neki ih dižu u nebesa dok ih drugi lopatom u zemlju nabijaju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
ansha kaže...

Od cijelog hype-a na kraju ce te dobit 390-ku koja puno manje trosi a kosta slicno za 8GB verziju, po ovome iznad cak se i losije clocka...

Ako je tako sto onda prodajes svoju 390 

15 godina
protjeran
chaselol kaže...
ansha kaže...

Ako je tako sto onda prodajes svoju 390 

Prodana je vec, prodao sam ju jer za gpu rendering sa amd-om ne mogu nista..

11 godina
neaktivan

Video rendering ? Kako ne ? GPU OpenCL u Sony Vegasu odaberes i to je to

OpenCL je i bolji nego CUDA u tome

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.6.2016 13:48 (D3lBoy).
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

1080p Overwatch ultra bench 480

Moj PC  
4 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice