AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 813.595
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

RX 480 & Witcher 3

AMD Radeon RX 480 Rumors, Part 5

<3 RIP Šaban (21.6.2016) <3
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.6.2016 15:21 (Puls3).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Pa nije baš da rastura witchera.

Moj PC  
4 0 hvala 1
14 godina
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
XXX kaže...

Bome nekako više naginjem R9 390 negdje za male novce za sve ove koji imaju kvalitetnija napajanja,

možda GTX 970 za cca. 2000 kn izvana ako se nađe.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
13 godina
XXX kaže...

Jos mu je i hairworks upaljen 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.6.2016 15:29 (chaselol).
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

meni to sasvim pristojno izgleda

hebemti witchera bez hairworksa, otkako sam vidio kod frenda na gtx 970 kako izgleda sa i bez hw, rekao sam neću niti instalirati w3 dok ne uzmem grafu koja to može tjerati s hw i ostalo na na ultra/high

koliko vidim 480 to radi sasvim zadovoljavajuće, a još kad nvidia prestane uvaljivati kukavičja jaja, bit će još i bolja

btw. sve sam uvjereniji da je to moja buduća grafa

Moj PC  
3 0 hvala 1
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

A jesu li izašli ofišl driveri za novu seriju, ako nisu moguće da će biti nekih poboljšanja u performansa, prvenstveno mislim na witcher s obzirom da je Hairworks upaljen. 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

Video rendering ? Kako ne ? GPU OpenCL u Sony Vegasu odaberes i to je to

OpenCL je i bolji nego CUDA u tome

Nije video nego 3d render sa vray-em, podrzava i on opencl al to bolje ne pricat kako sljaka..

15 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Pa koliko vidim još nema niti "pravi" drivera za grafu, tako da..

Evo i video sa HW off, skoro pa (prosječni) isti fps ima. U početku 70 poslje padne na 60.. Mogla bi malo profitirati kad izađu driveri.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.6.2016 16:07 (MacTheBig).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Već 8 godina koliko sam na forumu čitam Nvidia i Intel najbolja kombinacija, stotine stranica su napisane. 

I uglavnom su manje ili više ljudi govorili istinu što se tiče performansi, a AMD je kaskao. 

Ove najave za novu grafičku seriju i procesore mi donose optimizam, čak možda i previše tako da se bojim da nešto ne useru, nekako mi ne djeluje stvarno, ali ostaje za vidjeti šta će biti. 

Iako nisam fanboy, iskreno se nadam i bit će mi drago ako AMD napokon uzme zamah i postane relevantan izjednačeni faktor na polju procesora i grafičkih kartica. 

Ostajem skeptičan ali bit će mi drago da naprave dobar napredak. 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Moj PC  
5 0 hvala 0
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

a da ja pričekam još jednu seriju...

pa se ne moram puno zahebavati s promjenama u rubrici moj pc i to za kakvih soma i pol kuna

samo u gtx 570 izmijenim ovaj gt u r

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Pročitao sam negdje kako tek trebaju izdati driver za RX 480. Svi ovi leakovi su napravljeni sa starijim driverom tako da bi perfomanse trebali biti još malo više naravno.

RIP Šaban (21.6.2016)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Sad i AMD poceo direktno da potpaljuje dodatno masu 

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
protjeran
chaselol kaže...
XXX kaže...

Jos mu je i hairworks upaljen 

pa neide nis specijalno, s obzirom da sam imao 55fps-average, sve do kraja s gtx 970! ovo ide kudikamo losije, hair je upaljen a pola ostalih postavki ili smanjeno ili na off u gornjem videulose!

gledam sad i taj gta5 te perfomanse nemaju veze s firestrike-om koji je pokazivao poprilicnu nadmoc naprema gtx970! mozda je ipak problem u i5

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.6.2016 18:11 (Stjepanj).
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

haha znaci 480x se moze flashat u 490 nice 

history repeating 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

mater ovo cijedi zadnji atom iz flagshipova 

Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Stravicno, za 5+g svim glumcima zelim sretno u trazenju novog posla

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

ovak nesto tek sa voltom i navijem sto se tice gaminga 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
boxer kaže...

Već 8 godina koliko sam na forumu čitam Nvidia i Intel najbolja kombinacija, stotine stranica su napisane. 

I uglavnom su manje ili više ljudi govorili istinu što se tiče performansi, a AMD je kaskao. 

Ove najave za novu grafičku seriju i procesore mi donose optimizam, čak možda i previše tako da se bojim da nešto ne useru, nekako mi ne djeluje stvarno, ali ostaje za vidjeti šta će biti. 

Iako nisam fanboy, iskreno se nadam i bit će mi drago ako AMD napokon uzme zamah i postane relevantan izjednačeni faktor na polju procesora i grafičkih kartica. 

Ostajem skeptičan ali bit će mi drago da naprave dobar napredak. 

Pušeš bezveze na hladno, opet napominjem ja ističem slabije grafe jer realno to če bit najprodavaniji modeli to sigurno.Realno tu je sve čisto ko tvornice procesora, samo se prisjeti GPU performansi HD7750 grafe(i dan danas drži vodu), i kolko če koštat RX460 dakle samo 80-100dolara.

Dakle tu je sve tip-top čisto, pa onda taj skepticizam moš bacit u Savu i nema frke.

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/amd-serija-400-polaris/234718.aspx?page=32&jumpto=5063533&sort=asc&view=flat

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Trolovi sa reddita, pocelo je prozivanje 

Moj PC  
6 0 hvala 1
14 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

ne znam da li je bilo...

http://wccftech.com/amd-rx-480-1500mhz-overclocking-tool-voltage-2/

dolazi i novi oc tool za 480

monetary revolution
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

Ovaj u tom leak-u opet spominje da je jako blizu GTX 980 i R9 Fury a to je dobra stvar jer je GTX 1070 oko 30% ispred tih grafi. Ako se ova može clockat oko 25% do 30% znači da će doć jako blizu stock GTX 1070 što je fantastično a isto tako znači da će bit brža u DX12 što je super fantastično . Naravno, sve ovo komentiram uvjetno da se odmah ogradim od dežurnih dušebrižnika.

10 godina
neaktivan
4mal kaže...

mater ovo cijedi zadnji atom iz flagshipova 

To se vrtilo na GTX 980 ako pročitaš opis, a ako odeš na njihovu stranicu piše da su uspjeli igrati ga čak i real time i da će uskoro biti dostupan javnosti. Puno vise se krije u optimizaciji nego sto se dobiva sirovom snagom.

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

ma znam ali znas i sam kako devovi optimiziraju...cast izuzecima 

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina

Treba i AMD optimizirat, treba pobogu sacekat da vidimo na kojim uopce driverima ovaj lik sa YT vrti igre. Do sad nisam ni vidio ko je taj GGPC. Malo sam ga pomjeso sa ovim Hardware unboxed likom koji mi se ne svidja.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.6.2016 21:08 (The_Fichek).
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

bdw

AMD Polaris Successor of (GPU) Radeon 300 Series

AMD Vega Successor of (GPU) Radeon Fury Series (nano,x i fury vulgaris)

p.s

Bandwidth

polaris

320 GB/s

vega

1 TB/s (Peak)

dakle vega ce bit jaka kao dvije fury nano/x i mrvu slabija od radeon pro dua

aka single pcb 4k60p lock kartica!

p.s

sto znaci da vega cf + zen jebanje majke pixelima 

a po toj logici amd navi u mid high vrti 4k60 2018/ 2019. za 200 baxa 

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.6.2016 21:25 (4mal).
Moj PC  
3 0 hvala 3
11 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Eto kao što sam rekao, nista drugacije od 290X/390, apsolutno iste performanse kao sto ja dobivam na stock Lightningu u Witcheru bez HW, a witcher je vise nego dobar bench za igru posto jako malo zahtijeva CPU. Apsolutno isti fps, znam zato sto sam neki dan poceo W3 iznova i baš sam ubio tog Griffina... Znao sam da ce tako bit, sad ce svi pocet po YT i forumima "aaa amd razocaro opet" nije nego ste ga uspoređivali sa ne realnim karticama, bazirano na firestrikeu...

EDIT: Sad vidim da je on ni nije maxao Witchera, nego pola opcija pogaseno ili na high + nema hairworksa... loše.

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.6.2016 21:24 (D3lBoy).
Moj PC  
1 3 hvala 0
11 godina

Hairworks je bio na low, bolje pogledaj. Za sad mislim da nemamo kaj zakljucivat prema jednom YT kanalu sa vjerojatno neispeglanim driverima, ako je uopce igrao na driverima za tu karticu. Druga stvar, mislim da bi OC mogao lijepo utjecat, ali za to nam trebaju nereferentni modeli.

11 godina
neaktivan

Nope, off. Pogledaj na 0:50, ovaj Hairworks Preset ni nemos nize od Low, a NV HairWorks je Off + ostale opcije su snižene. GTA V također loše performanse, cekat cemo drivere ali driveri ne dizu bas 20fpsa za sve igre... Pomognu u specijalnim driverima za određenu igru ako ima problem kao što je imao Doom. Eto zadnja nada, iako sam znao da ce tako bit, i sad svi dislajkaju. Mislili da ce dobit karticu koja ce bit rang 980-980ti neki čak spominjali i 1070 lol. 

Battlelog: D3lBoy-00
14 godina
D3lBoy kaže...

Eto kao što sam rekao, nista drugacije od 290X/390, apsolutno iste performanse kao sto ja dobivam na stock Lightningu u Witcheru bez HW, a witcher je vise nego dobar bench za igru posto jako malo zahtijeva CPU. Apsolutno isti fps, znam zato sto sam neki dan poceo W3 iznova i baš sam ubio tog Griffina... Znao sam da ce tako bit, sad ce svi pocet po YT i forumima "aaa amd razocaro opet" nije nego ste ga uspoređivali sa ne realnim karticama, bazirano na firestrikeu...

EDIT: Sad vidim da je on ni nije maxao Witchera, nego pola opcija pogaseno ili na high + nema hairworksa... loše.

Neznam kaj ste svi ocekivali za 200$ titan performanse ,a izmedu ostalog za sad grafa izglead odlicno i treba pricekati malo sluzbenih reviewa da vidimo na cemu smo..

evo recimo doom se vrti bez pol muke na max postavkama:

RX 480 Gaming Performance Rivals The R9 Fury & GTX 980

Moving on to the leaked gaming benchmarks. In the five games that have been benchmarked, the RX 480 delivered performance that’s very close to the R9 Fury and GTX 980. Often trading blows with both cards whilst running at the same settings. DOOM at maximum settings, including Shadows Quality & Virtual Texturing Page Size set to “nightmare” which is a notch above the Ultra preset. At 1920×1080 for example, the RX 480 delivered ~100 FPS. Which is significantly faster than what the 390x delivers at even lower settings.

twice the pride double the fall
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.6.2016 21:45 (dad0r).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice