Imam i ja sa clockanom 1070-kom preko 60fps...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Doom Vulkan 4k
powered by VEGA
http://www.pcgameshardware.de/AMD-Radeon-Grafikkarte-255597/Specials/Vega-10-HBM2-GTX-1080-1215734/
Prema ovome Vega je otprilike 20% brža od 1080 u Vulkanu, što bi se reklo ~1080 u DX11. Hmm, fino!
prema ovome ne:
http://www.guru3d.com/articles-pages/zotac-geforce-gtx-1080-arcticstorm-review,19.html
gtx 1080 70fps-a, sve do ibera!
A svatko ima različite rezultate, no ono što sam ja vidio za istu lokaciju u testu jer 58-60 FPS na Vulkanu za 1080, a ovdje je 68-72...
Nisam vidio detalje u tom videu pa je bezveze uopce napamet nagadati, gore se vidi koliko i na kojim detaljima siba gtx1080 s vulkanom! A i tome je vec "prosao voz" kak se veli..lp

Stjepko vec otpisao pascal
Ima, dosta. Ali ako tako gledas, jel ima DX12 naslov vrijedan spomena ? Ima Bf1 i Deus Ex koji oba rade bolje na DX11
Rade bolje na dx11 samo na nvidia karticama
Nope, na 290X Bf1 i Deus Ex katastrofalni microstutter, mozda su sad sta patchali ne znam.
A @Chaselol Quantum Break radi jednako na DX11 i DX 12 (na AMD), Tomb Raider - DX11 bolje performanse (na AMD), Doom nije DX12 igra... Tako da osim AoS (kojeg nitko ne igra) i Hitmana ne vidim DX12 u akciji... Možda za koju god. ali trenutno ili daje losiji FPS ili bolji uz microstutter
Meni BF1 DX12 na RX 470 radi super, osim nekih mapa gdje se ne koristi cijeli CPU i GPU, ali nema microstuttera, pričam o MPu.

Meni na 270 takodjer Dx12 radi mnogo bolje.
Nope, na 290X Bf1 i Deus Ex katastrofalni microstutter, mozda su sad sta patchali ne znam.
A @Chaselol Quantum Break radi jednako na DX11 i DX 12 (na AMD), Tomb Raider - DX11 bolje performanse (na AMD), Doom nije DX12 igra... Tako da osim AoS (kojeg nitko ne igra) i Hitmana ne vidim DX12 u akciji... Možda za koju god. ali trenutno ili daje losiji FPS ili bolji uz microstutter
Ne bas, gubi se cca 10%
Evo meni se je pojavio coil whine na mojoj MSI gaming x rx480 8gb (nije stara ni mjesec dana) kada pokrenem neku igru, za sada na sw:battlefield, Doom, Fallout4...
Nikad ju nisam overclockao niti ništa petljao po postavkama.
Mislim, ali nisam 100% siguran da mi se je pojavila prilikom update na ove nove drivere, sada ću staviti stariju verziju pa napiše da li je to bio problem.
Nevjerojatno je dati 2.5k kn i onda se dogodi takvo sranje.
Coil whine nije nista cudno ni na puno skupljim karticama, ako je bas glasan reklamiraj...
Coil whine nije nista cudno ni na puno skupljim karticama, ako je bas glasan reklamiraj...
Vidim da. Ma moram jer je iritantno, pogotovo kad stavim na ultra.
Naravno stariji driveri nisu ništa pomogli.
Bez uvrede svakome starom forumašu i fanu crvenih, al jebo vaš više taj Doom i Vulkan...
Usporedbe su stvarno za
Btw, uzmite da su driveri za Vegu doslovno prototipi, puno če to još ići sa peglanjem budući da na papiru stvarno djeluje moćno
Nisam vidio detalje u tom videu pa je bezveze uopce napamet nagadati, gore se vidi koliko i na kojim detaljima siba gtx1080 s vulkanom! A i tome je vec "prosao voz" kak se veli..lp
otpisao pascal? ne krivo si ti skuzio otpisao sam taj novi radeon...koji nece kostati ispod 5000kn, 1080-tke evo vec se pocele prodavati po 4600kn...a znas i sam kako svi vole zelene! zato sam rekao staru uzrečicu, amd kasni konstantno za nvidiom, ako se i uspije sta prodati to ce biti statisticka ili osobna pogreska!lp
Prodat će se u novom Scorpiu na tone.
jep i vec se prodaje u PS4/PRO-u
onda da se mozda preselite u neku 30fps-temu?
mi imamo sve mi smo u svim temama
Malo sam se igrao sa grafom, u ovom slučaju totalno suprotno od uobičajnog, gledao sam mogu li vrtit heaven sat vremena na referentnim taktovima bez paljenja venta (optimistično), dakle da grafu hladi samo airflow u kućištu. Ispada da nemogu no svejedno zanimljiv test. Vent se upalio nakon nekih 6min, uključio sam afterburner nakon možda 15min, ostalo se vidi na slici - potrošnja drastično smanjena. Temp ambijenta 22°C, grafa prije testa oko 39-40°C.
In Tom Clancy's The Division DirectX 12 support only offers increased performance in select circumstances, only being suited to those with AMD Radeon GPUs or those who have their game performance limited by their CPUs.
Users of AMD GPUs will see a decent boost in performance when running the game with DirectX 12, both when it comes to minimum framerates and average framerates. DirectX 12 will give players of The Division much smoother framerates, making the new API a must for Radeon users.
On the Nvidia side, we see that performance decreases in almost all of our test cases, with the most significant performance decreases being seen when using Nvidia's older Maxwell-based GPUs. While Nvidia's new Pascal-based GPUs also see performance decreases, these decreases are much smaller than what we see on Nvidia's older hardware.
A division je FREE ovaj vikend na steamu ;)
38GB download
Jedna mala gejmerska samo s provjerenim i najmodernijom tehnologijom.
jel ono kompresor u pozadini za ispuhivanje prasine iz racunala ?
Eto, čekamo te na 1500+mhz, znamo da može, samo je treba pristojno pitati.
Stigla i kod mene XFX GTR BE, dok nisam instalirao drivere grafa nije opce palila ventove u idleu, kad sam skinuo najnovije drivere ventovi se pale svakih cca 30 sekundi, rade 10 sekundi i tako u krug, zna netko razlog mozda i kako da to rijesim?
Koliko sam skuzio u wattmanu se ne moze namjestit custom krivulja? Ima samo target i max, max temp mi je 90 target 80, moro bi onda skinut afterburner ili?