AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 805.553
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

99% da je dvoglava, tek sa Vegom AMD ima bržu arhitekturu. Ostaje jedino po meni još mogućnost da su ovo probrani chipovi pa rade na višem kloku od rx 480 pa eto izbacuju rx 490.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: AMD Serija 400 (Polaris)

Zapravo imalo bi smisla (donekle) da se radi o spoju tvoje dvije teorije - probrani 480 čipovi i od njih napravljena dual gpu kartica - veći klok, manja potrošnja i zagrijavanje u odnosu na klasičan cf 480. No ni u tom slučaju nije baš najbolja konkurencija 1080ci.

17 godina
_mark0_69 kaže...

Zapravo imalo bi smisla (donekle) da se radi o spoju tvoje dvije teorije - probrani 480 čipovi i od njih napravljena dual gpu kartica - veći klok, manja potrošnja i zagrijavanje u odnosu na klasičan cf 480. No ni u tom slučaju nije baš najbolja konkurencija 1080ci.

itekako je 480 cf konkuretan. znam da je . no stvar je kompliciranija jer jednostavno cf ne radi svugdje kako treba. a dual gpu je isti racku

npr u overwatchu dobijem gotovo 100% gpu scaling i duplo više frejmova od jedne rx 480

http://amdcrossfire.wikia.com/wiki/Crossfire_Game_Compatibility_List

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.11.2016 16:04 (toxic).
14 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

1080 GTX mora imati konkurenciju u obliku single GPU-a, ne single PCB dual GPU-a, to ne želimo.

Ja upravo svoju provrtio u MP BF1 sa FX-om, radi kao zmaj, sve max 1080P.

root

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Doduse ako stave pod vodu 2x480 cipa, na 1.5ghz plus pristojna cijena, to ce biti itekako dobra stvar 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

nemoze taj cip raditi na 1.5ghz pod normalno za 0-24, voda nije nista cudesno, mozda da je posvecena

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.11.2016 18:47 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Hladjenje svetom vodicom? Moram priznat stjepko da ti je ovo dobra ideja, sigurno bi duh sveti pomogao spustit jos koji stupanj...

Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

cijela serija je throtlajuca lokomotiva, pricaju o 1.5ghz kao da je to pod normalno, zamisli 2x480 cipa da rade i na cak ultra visokih 1.4ghz treba nabiti napon do daske, znamo sta se onda desava na amd-u! topi se i pcb

Moj PC  
0 3 hvala 0
13 godina
Stjepanj kaže...

cijela serija je throtlajuca lokomotiva, pricaju o 1.5ghz kao da je to pod normalno, zamisli 2x480 cipa da rade i na cak ultra visokih 1.4ghz treba nabiti napon do daske, znamo sta se onda desava na amd-u! topi se i pcb

Hahaha a kad sam ja pričao da te kartice nisu baš sasvim ok unda su me kartonirali i tako dalje. Nema veze neka kupi tko šta hoće ali rx 470/480 kod mene neće. O driverima netreba niti govorit.

12 godina
Kakve gluposti, da sam kojom srecom mogao odvojiti pisivih 400 kuna vise, sad bi mi u kompu kuckala ledena i tiha msi 470 gaming x, jaca poprilicno od ove 1050ti
i ne bi se sekunde razmisljao
Moj PC  
9 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

nemoze taj cip raditi na 1.5ghz pod normalno za 0-24, voda nije nista cudesno, mozda da je posvecena

Pod vodom bez problema svi na 1450mhz, pa na vazduhu ce sve i jedan ici na 1.4ghz 

11 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Ako stvarno bude u 12.mj onda je za ocekivati dual 480 jer poznajuc AMD da je to nesto novo vec bi vrištalo svuda. Nije baš pametan potez, dual gpu kartice im se nikada nisu dobro prodavale (7990, 295x2, Pro Duo)

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
mislioc kaže...
Stjepanj kaže...

Hahaha a kad sam ja pričao da te kartice nisu baš sasvim ok unda su me kartonirali i tako dalje. Nema veze neka kupi tko šta hoće ali rx 470/480 kod mene neće. O driverima netreba niti govorit.

RX470 i RX480 su best buy kartice u svome rangu

driveri su totalno smece to se slazem, i treba ih sve do jednog probati dok se ne pogodi ona verzija koja radi sa grafickom koju imas kako treba i pod uvjetima koje hoces, i ovo je jedini razlog zbog kojega bih kupio nvidiu da sada ponovno kupujem i da imaju proizvod u rangu 470, jer mi se neda stalno nesto ceprkat po driverima i postavkama softvera, totalni uzas

9 godina
kad vec ce bit dual gpu , zasto ne naprave sam ćip od nule s namjerom da kad se dva spoje da se ponašaju ko jedan ,koga briga stasu dva cipa ako bi radilo ko da je jedan ,a i takve kartice bi se onda prodavale sigurno .
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

bojim se stjepko da ako je i bilo imalo pameti .. izgorilo to ocito..  mozda da se okenes amd tema kad vec imas blokadu u mozgu? 

xfact
13 godina
neaktivan
X3M kaže...

driveri su totalno smece to se slazem, i treba ih sve do jednog probati dok se ne pogodi ona verzija koja radi sa grafickom koju imas kako treba i pod uvjetima koje hoces, i ovo je jedini razlog zbog kojega bih kupio nvidiu da sada ponovno kupujem i da imaju proizvod u rangu 470, jer mi se neda stalno nesto ceprkat po driverima i postavkama softvera, totalni uzas

http://i.imgur.com/3Ro89Ox.png

sranje je svuda

16 godina
odjavljen
dabar_solta_V2 kaže...
kad vec ce bit dual gpu , zasto ne naprave sam ćip od nule s namjerom da kad se dva spoje da se ponašaju ko jedan ,koga briga stasu dva cipa ako bi radilo ko da je jedan ,a i takve kartice bi se onda prodavale sigurno .

I hoće - cca. 2019.-2020. vjerojatno stiže multi-GPU na jednom interposeru s dijeljenim HBM-om. :)

prodajem jednu od mašina
13 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Ne zelim ulazit u ovih 1500 Mhz pod vodom jer se ne razumijem u to i neznam da li bi voda samo tako to sve drzala pod kontrolom, ali pricat da 470/480 throttlaju na 1400 Mhz i da su potrebni neznam kakvi naponi su bedastoce. Ja sa svojom jadinckom 470 postignem 1440 Mhz sa naponom koji je daleko od max, a temp pri tim postavkama su 72 u time spy, da igram par satio nesto tima OW vjerovatno bi doslo do "enormnih" 75 stupnjeva.

Ovo ruganje o przenju PCB-a mi je u najmanju ruku smijesano kad s druge strane imamo doslovce slucajeve gdje su se kartice zapalile, bolje smislit nesto drugo onda.

Situaciju sa driverima jednostavno ne razumijem, od kad sam uzeo karticu stavljam nove kako izlaze i nikad problema, klokovi stabilni pri svim postavkama, nikakvi problemi s fanovima i temperature su uvijek iste. 

Moj PC  
6 0 hvala 0
13 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

prica se o rx 480, slabiji cip ide u pravilu uvjek vise s manje muke!, i na dvoglavoj zvjeri je uvjek isao top gpu iz zadnje serije!lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

zanimljiva slikica tržišnog udjela po kvartalima još od davne 2002 godine

link na članak

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Moja GTR ide na 1500 (±10ak mhz) na zraku. Vjerujem da svaka ide na 1400 uz blagu korekciju napona ako već ne može na stock (auto) postavkama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

1530kn za rx 470  a nije referentna ni single fan, doduše 4gb model al oni i jesu best buy.

Moj PC  
11 0 hvala 1
13 godina
Stjepanj kaže...

prica se o rx 480, slabiji cip ide u pravilu uvjek vise s manje muke!, i na dvoglavoj zvjeri je uvjek isao top gpu iz zadnje serije!lp

Zato mi ovo nikako nema smisla...Mozda samo zele ublaziti chartove do Vege...I dalje sam wtf...

Ja bi bio najsretniji da je 490 druga rev polarisa koja konkurira 1070tki....Ovako stvarno ne znam za koga je to...

13 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Mislim da to necemo vidjeti, sad je amd zaostao previse za titanom p, do sad su 5g zaredom drzali vrh iznad najjace nvidije s tim dual rijesenjem i to s pozamasnom razlikom,

Za 2x480 je prekasno...nove grafe samo sto nisu a i ako izade amd s tim to ce biti pokopano drugi dan jer ispod 5000kn nebus to vidio!lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Sapphire 470 referentna ili Nitro?Razlika?Koju uzet?

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.11.2016 15:51 (fixxer_zg).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Nitro, ima bolje hlađenje time vjerojatno i veci moguci clock

Battlelog: D3lBoy-00
11 godina
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.11.2016 16:39 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Fala,nakraju sam ipak rijesio Msi 470,nisam pogrijesio...

1 0 hvala 0
11 godina

Nisi pogrijesio, nego platio malo vecu tisinu za malo manje performanse :)

13 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Neznam jel netko vec objavio, solidni popusti u Uzi Shopu:

rx 470 nitro 4Gb - 1650kn

XFX RX 470 4G Triple X - 1530kn

XFX RX 480 RS 4GB - 1800 kn

Moj PC  
6 0 hvala 2
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice