Nitro R9 fury 284eur u caseking

Nitro R9 fury 284eur u caseking
kako titanfall 2 radi perfektno s rx 480 crossfire- sve maxano vrlo cesto na 144 fpsa :) sve radi glaktno bas super za igrat..
16.11.4 verzija drivera je rjesila problem "flickering screen" i downclock jezgre (za one koji su upuceni u problem)
takoder i WattMan mi se vise ne rusi, i konacno pamti postavke od prvog pokusaja
probao sam ovih par tjedana na poslu RX470 i RX480 sve moguce modele od XFX, Asus, Sapphire i Gigabyte, i ovaj gore navedani problem se javljao samo kod XFX RX470 i to jedino model RX-470P4LFB6 (to vam je ovaj najjefiniji dual vent model)
osobno sam najvise impresioniran sa XFX-om, ovu generaciju AMD grafika su stvarno odradili vrhunski, osim naravno ovog gore problema koji se jedino kod njih javljao
njihov "feature" sa odvojivim ventovima je tako odlicna stvar, nadam se da ce to poceti koristiti svi vendori u oba tabora, jer je stvarno vrh
evo cisto par fotki da vidite kako izgleda njihova najjeftinija RX 470, ako je kome to interesantno
nazalost (odnosno na srecu korisnika) jos nismo dobili niti jedan primjerak na servis, pa nismo imali prilike skroz raskopati grafu
njihov "feature" sa odvojivim ventovima je tako odlicna stvar, nadam se da ce to poceti koristiti svi vendori u oba tabora, jer je stvarno vrh
Koristim to preko godinu dana , super stvar za očistiti grafu bez vađenja iz kućišta.
16.11.4 verzija drivera je rjesila problem "flickering screen" i downclock jezgre (za one koji su upuceni u problem)
takoder i WattMan mi se vise ne rusi, i konacno pamti postavke od prvog pokusaja
probao sam ovih par tjedana na poslu RX470 i RX480 sve moguce modele od XFX, Asus, Sapphire i Gigabyte, i ovaj gore navedani problem se javljao samo kod XFX RX470 i to jedino model RX-470P4LFB6 (to vam je ovaj najjefiniji dual vent model)
osobno sam najvise impresioniran sa XFX-om, ovu generaciju AMD grafika su stvarno odradili vrhunski, osim naravno ovog gore problema koji se jedino kod njih javljao
evo cisto par fotki da vidite kako izgleda njihova najjeftinija RX 470, ako je kome to interesantno
nazalost (odnosno na srecu korisnika) jos nismo dobili niti jedan primjerak na servis, pa nismo imali prilike skroz raskopati grafu
xfx470 triple x valja čemu?
xfx470 triple x valja čemu?
sve su XFX odlicne, a i vecina ih ima Tripe X u nazivu pa ne znam na koju tocno mislis :)
probaj nac tocan "part number" na njihovim stranicama
vjerojatno misli na ovu u uzi shopu za koju kažeš da je jedina imala problema s driverima...
Kod nas koliko vidim Triple X su sa šifrom RX-470P4LFB6i još je jedna Triple X s jednim ventom ali sumnjam da za tu pita.
Asus Dual RX480 4GB ide random na 100% brzine ventilatora, ima li kakav fix za ovo?
Guglao sam i vidim da nisam jedini s tim problemom, brisanje GPU Tweaka i Afterburnera nije pomoglo...
Ne desi se često ali npr jednom u par dana, počinje mi već ići na živce. Isto tako nekad ova 0db funkcija ne radi, temperatura dođe do 75c dok gledam film i ventilatori 0RPM i dalje?
Nakon restarta dođe sebi.
Skini MSI AB, napravi 2D i 3D profil sa fixanim ventilatorima, uključi po potrebi, tako ja radim otkad imam RX470.
Skini MSI AB, napravi 2D i 3D profil sa fixanim ventilatorima, uključi po potrebi, tako ja radim otkad imam RX470.
zasto da to radi, kartica ocigledno nevalja! pravac servis!lp
Driveri ne valjalju, očito ne aktiviraju kako treba.
Možda je sada ispravljeno, ali ja osobno neznam jer upravljam svime preko MSI AB.
Kad mi se desi da se ventilatori ne upale a kartica dođe do 70+ stepeni onda ni AB ne pomaže, mogu staviti 100% ventilatore ručno ali neće pa neće dok ne restartujem.
Izgleda da ne gine servis, budem tražio novu.
Ako je tako onda nemaš poslušnost kartice, reklamiraj.
I ja sam imao isti problem kao i masa drugih na AMD forumu, ugl kad sam gledao x264 video bi se fanovi zavrtili na 100% i morao bi restartati komp.
Imao sam neki bitcoin malware koliko sam skužio on je rudario u pozadini i njega sam počistio.
Problem sam riješio tako da sam u safe modu pokrenuo AMC cc utility i počistio sve drivere.
Bitno je da nakon reinstalacije drivera ne pokrećeš Wattman nego koristiš neki drugi app tipa MSIAfterburner ili sl. Ja koristim Saphire trixx i već mjesec dana nisam imao problema.
Da podijelim dojmove sa ekipom...
Kupio sam cijenom najnižu verziju, ovaj model.
Single fan, backplate i sitno tvornički overclockana(26MHZ), u bundleu molex u 6 pin, XFX produžena garancija plus driveri.
Jedan primjerak asic quality 78,4% a drugi 80%, obe se clockaju odlično na zraku.
U CF-u obe idu na 1450/1900 sa +96mv, 50% power limit, temp 90c, fan 100%, max bench stabilan clock(memorija možda ide i više ali to još nisam pokušavao).
Za 24/7 ih držim na +24mv, 25% power limit, 90c, 1350 jezgra, 1900 memorija, minimalno zagrijavanje, definitivno sweet spot.
To su otprilike perfomanse RX 480 1200/2000, stock.
Ja sam osobno zadovoljan, mada ne radi svugdje CF.
Ne stignem neki veliki review odraditi radi posla, kad bude vremena odradim to.
Koristim MSI AB za overclock, imam dva profila, stock sa 40% fana, nečujno i OC sa 60% i postavkama.
Nema nikakvoga crashanja ni problema sa 16.11.4, igrao BF1, BF3, BF4, C2, C3, MOH sve nastavke.
Koliko sam citao najvise se ekipa sa xfx karticama zali na probleme s fanovima, evo sad prvi put vidim da se netko sa asusovom karticom isto zali, ja od kako sam prije dva mjeseca uzeo svoju nitro nemam slicnih problema, a ukljucen mi je i wattman i strixx.
Da podijelim dojmove sa ekipom...
Kupio sam cijenom najnižu verziju, ovaj model.
Single fan, backplate i sitno tvornički overclockana(26MHZ), u bundleu molex u 6 pin, XFX produžena garancija plus driveri.
Jedan primjerak asic quality 78,4% a drugi 80%, obe se clockaju odlično na zraku.
U CF-u obe idu na 1450/1900 sa +96mv, 50% power limit, temp 90c, fan 100%, max bench stabilan clock(memorija možda ide i više ali to još nisam pokušavao).
Za 24/7 ih držim na +24mv, 25% power limit, 90c, 1350 jezgra, 1900 memorija, minimalno zagrijavanje, definitivno sweet spot.
To su otprilike perfomanse RX 480 1200/2000, stock.
Ja sam osobno zadovoljan, mada ne radi svugdje CF.
Ne stignem neki veliki review odraditi radi posla, kad bude vremena odradim to.
Koristim MSI AB za overclock, imam dva profila, stock sa 40% fana, nečujno i OC sa 60% i postavkama.
Nema nikakvoga crashanja ni problema sa 16.11.4, igrao BF1, BF3, BF4, C2, C3, MOH sve nastavke.
sad vidim zašto ja imam bolji score zato jer su moje na stock 1303mhz:)
inaće meni rade tako i na minus 39mv u cf-u
Titanfall 2 igram temperature gornje kartice ljudi ne idu preko 74 stupnja perfekcija.
Igra radi kako treba, probaj pa javi dojmove.
Osim toga probao sam i Deus Ex novi - ne sviđa mi se igra no sa CF-om radi fenomenalno.
Tomb Rider novi, CF radi fenomenalno, BF serijal radi fenomenalno, Crysis 3 radi fenomenalno, Dying Light radi super, Witcher 3 radi solidno.
Project Cars radi dobro.
Cod Black OPS 3 radi odlično.
Dakle više manje svi naslovi vrijedni spomena radi odlično ili dobro.
COD IW niti nema podršku za CF a igra je ionako katastrofa. a na glupih 91 fps radi i s jednom rx 480.
E da Civlization 6 radi perfektno sa CF-om iako nemaš potrebe no radi super.
Nisam još probao Forzu 3, Gears of War 4, Fifa 2017
Titanfall 2 igram temperature gornje kartice ljudi ne idu preko 74 stupnja perfekcija.
Osim toga probao sam i Deus Ex novi - ne sviđa mi se igra no sa CF-om radi fenomenalno.
Tomb Rider novi, CF radi fenomenalno, BF serijal radi fenomenalno, Crysis 3 radi fenomenalno, Dying Light radi super, Witcher 3 radi solidno.
Project Cars radi dobro.
COD IW niti nema podršku za CF a igra je ionako katastrofa. a na glupih 91 fps radi i s jednom rx 480.
Da, tvoje su tvornički clockane.
Koji ti je load voltage, meni je 1.050V za te taktove, 1350/1900?
Jesi probao TimeSpy s CF-om?
Project Cars radi dobro.
Da, tvoje su tvornički clockane.
Koji ti je load voltage, meni je 1.050V za te taktove, 1350/1900?
Jesi probao TimeSpy s CF-om?
probao jesam no ne sjecam se koji je score, nisam dokumentirao, provjerim ti danas ove dvije informacije pa javim.
Nebi rekao da je do proizvođača nego do drivera.
Jer na AMD forumu svi pričaju da reinstalacija windowsa definitivno riješava problem.
Ja sam prelijen da reinstaliram cijele windowse pa ne koristim wattman, a i ne vidim svrhu korištenja oba appa.
Evo ja stavljam nove drivere kako izlaze i nikad problema, valjda bi jedni do sad kiksali. Ako stvarno windows reinstall pomaze mozda je razlog zato sto sam windowse i sve skupa instalirao isti dan posto je cijeli komp bio nov.
Ne koristim wattman uopce, al pretpostavljam da je po defaultu ukljucen ako u pozadini radi redeon settings, sve postavke namjestam s trixx-om.
Svježi windowsi su sigurno poželjni, ja ih puknem jednom godišnje obavezno. I ta ko to na desetiki i na SSD-u traje petnajstak minuta.
Ma lako reinstalirati windowse, ali ostalo je problem.
Hrpa igara i programa... :D
Za to si moram rezervirati jedan vikend.
a bogme ja godinama vozim jedne te iste winse, sedmicu sam godinama imao bez reinstaliranja i samo je nadogradio na 10-ku koju i sad furam bez ikakvih problema
Ja svoju 480 držim underklokanu i undervoltanu kad mi ne trebaju neke ogromne performanse - 1290mhz i -84mv.
ah tako je i kod mene. zato i jesam sentimentalan, bed mi je pregaziti kad se družimo već 5 god. Zbog jbn AMD drivera.
Pretpostavljam da underklokas zbog nizis temp, koliko nize budu?