AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 805.114
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
ibme74 kaže...
ansha kaže...

A nemoj molim te, Witcher zakljucan na 30fps je neigriva katastrofa, mene glava boli i oci mi suze od toga.... Izgleda ko 15fps a ne 30...  Meni je puno bolje iskustvo sve na low pa 60fps lock nego ultra+modovi pa 30fps... 

Ne znam kako bi ti onda igrao Witcher 3 na PS4 

Da je "vise bolje" to da, ali nije za svaku igru. Igre kao sto su Witcher, Bloodborne, Dark Souls i slicno su sasvim igrive na 30fps-a

to je na konzolama "igrivo" samo zato sto igras na TVu koji je udaljeniji od monitora i u igrama nafrlje motion blur, dof i ostale kerefeke do te mjere da ti se sve zamulja u pokretu pa da bude lakse za oci umjesto da je sve kristalno cisto i da ocito steka na 30fpsa 

11 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Kad krenete igrati Kingdom Come Deliverance i dobijete 40fpsa, bit ce te toliko sretni da cete cijeniti svaki fps

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.11.2016 14:06 (D3lBoy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Fanu kaže...
ibme74 kaže...
ansha kaže...

A nemoj molim te, Witcher zakljucan na 30fps je neigriva katastrofa, mene glava boli i oci mi suze od toga.... Izgleda ko 15fps a ne 30...  Meni je puno bolje iskustvo sve na low pa 60fps lock nego ultra+modovi pa 30fps... 

Ne znam kako bi ti onda igrao Witcher 3 na PS4 

Da je "vise bolje" to da, ali nije za svaku igru. Igre kao sto su Witcher, Bloodborne, Dark Souls i slicno su sasvim igrive na 30fps-a

to je na konzolama "igrivo" samo zato sto igras na TVu koji je udaljeniji od monitora i u igrama nafrlje motion blur, dof i ostale kerefeke do te mjere da ti se sve zamulja u pokretu pa da bude lakse za oci umjesto da je sve kristalno cisto i da ocito steka na 30fpsa 

Pa ne znam bas, ja i frend kada igramo PS4 to bude na udaljenosti metar-mater i pol na tv-u od 108cm i ja ne vidim da ista steka, a iskreno briga me jel "ne steka" ili su "prekrili stekanje" jer je igrivo i ne vidim tu nikakve probleme.

15 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Ajme meni bolje da nisam ništa ni pisao... Uz takav stav nikada nećete biti zadovoljni s ničime u životu, najbolje da sam dao 12000kn za grafičke i još 8000 na procesor da ne bi slučajno bio bn, dajte molim vas...

Za forzu na 22 fps sam napisao ZAČUDO i IGRIVA, nisam napisao fluidna, da ne šteka i slično. Igrivo znači igrivo i ništa više od toga (toliko da te ne smeta toliko da biš odustao od igranja, ono ako se baš mora jel), naravno da rađe isključim AA i igram na 35 fpsa di se apsolutno nikakvo štekanje i trzanje ne vidi. Dok se kod dooma tu i tamo vidi, dakle nije svaki framerate u svakoj igri isti.

Također riječ je o 55" tv, koji možda ima neki frame smothening, tko zna...

Uglavnom ja sam napisao svoje dojmove i kako je meni i ono što sam vidio, tako da su vam komentari totalno promašeni.

I ne morate mi pričati, prije ovog sam imao 1680x1050 i doom je radio na 110-130 fpsa tako da dobro znam razliku ali svejedno mi nije presudna i rađe stavim višu rezoluciju i igram na 35 fpsa, možda je nekome obrunto, ja sam samo stavio dojmove tako da netko lakše donese odluku, sam svatko zna što mu je igrivo i koliko fpsa mu treba.

Svejedno smatram da su ovakvi rezultati impresivni za ovako jeftine komponente na ovako visokoj rezoluciji i max detaljima.

Svi smo mi Mentalist.

3 0 hvala 0
9 godina
Jakovp kaže...
.... dakle nije svaki framerate u svakoj igri isti.

....

lol?
kašnjenje od 42ms na 24fps se jednostavno mora primjetit ,i da 42ms su 42ms bez obzira koja je igra,i koliko blura i slicnih gluposti je upaljeno da to izgleda oku bolje ,kad opet kontrole kasne isto 42ms.

11 godina
neaktivan

Pa dobro, al nije rekao da mora biti tako, nego da je njemu to ok. Ja isto nikad ne bih žrtvovao fluidnost za 4k rezoluciju, al tko voli nek izvoli.

16 godina
odjavljen
Domdom32 kaže...

Pa dobro, al nije rekao da mora biti tako, nego da je njemu to ok. Ja isto nikad ne bih žrtvovao fluidnost za 4k rezoluciju, al tko voli nek izvoli.

Ni ja nisam žrtvovao fluidnost za 5K rezoluciju. Slažem se. 

prodajem jednu od mašina
12 godina
Jakovp kaže...

Ajme meni bolje da nisam ništa ni pisao... Uz takav stav nikada nećete biti zadovoljni s ničime u životu, najbolje da sam dao 12000kn za grafičke i još 8000 na procesor da ne bi slučajno bio bn, dajte molim vas...

yes, najbolje davati novce na 55" 4K telku (btw 4K sadrzaj mozes nabrojati na prste jedne ruke) i onda ju spojiti na racunalo od 3000kn LoL

tvoji dojmovi su po meni nepotrebni jer imas izrazito lose igrace iskustvo koje ne bih nikome preporucio 

rezultati nisu impresivni vec granice sa neigrivim (za vecinu su doista i ne igrivi)

spominjes forzu horizon 3 - igrao sam tu igru na svojoj telki ("samo" 42" 1080p - no rijec je o sony telki sa VA panelom tako da nije za bacit sto se tice gejminga) i zbog stekanja (lose optimiziranosti) sam morao limitirati FPS na 30 - input lag je bio takav da nisam imao kontrolu nad vozilom a kvaliteta slike uzas (sve muljavo) 

nakon toga sam pokrenuo pcars u kojem imam preko 80FPSa i razlika je takva da nema sanse da se vratim na ista ispod 60FPS 

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.11.2016 15:25 (Fanu).
15 godina
odjavljen
dabar_solta_V2 kaže...
Jakovp kaže...
.... dakle nije svaki framerate u svakoj igri isti.

....

lol?
kašnjenje od 42ms na 24fps se jednostavno mora primjetit ,i da 42ms su 42ms bez obzira koja je igra,i koliko blura i slicnih gluposti je upaljeno da to izgleda oku bolje ,kad opet kontrole kasne isto 42ms.

Ne znam kako bih to objasnio iskreno, jedino mogu reći dođi pa vidi

Svi smo mi Mentalist.
15 godina
odjavljen
Fanu kaže...
Jakovp kaže...

yes, najbolje davati novce na 55" 4K telku (btw 4K sadrzaj mozes nabrojati na prste jedne ruke) i onda ju spojiti na racunalo od 3000kn LoL

tvoji dojmovi su po meni nepotrebni jer imas izrazito lose igrace iskustvo koje ne bih nikome preporucio 

rezultati nisu impresivni vec granice sa neigrivim (za vecinu su doista i ne igrivi)

spominjes forzu horizon 3 - igrao sam tu igru na svojoj telki ("samo" 42" 1080p - no rijec je o sony telki sa VA panelom tako da nije za bacit sto se tice gejminga) i zbog stekanja (lose optimiziranosti) sam morao limitirati FPS na 30 - input lag je bio takav da nisam imao kontrolu nad vozilom a kvaliteta slike uzas (sve muljavo) 

nakon toga sam pokrenuo pcars u kojem imam preko 80FPSa i razlika je takva da nema sanse da se vratim na ista ispod 60FPS 

Ti si stvarno nevjerojatan, znaš bolje od mene kako je moje iskustvo i kako mi radi tv i komp? LOL

To što je tebi radilo loše na tvom TV-u ne znači da je i meni na mom, ja itekako mogu kontrolirati auti i ne primjećujem nikakav lag (bez brige, imam savršen vid). Ipak smatram da bi za većinu bilo itekako igrivo (ne, većina nisu forum manijaci kojima nisu dovoljne dvije 1080 jer eto ne mogu dobiti solidnih 144 min na 4k rezoluciji itd.).

Ja imam odlično iskustvo, koje je vrlo daleko od granice neigrivog.

Svi smo mi Mentalist.
12 godina
Jakovp kaže...

Ti si stvarno nevjerojatan, znaš bolje od mene kako je moje iskustvo i kako mi radi tv i komp? LOL

pa s obzirom da si naveo sve brojke, znam kako to radi lol

15 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Da, usput si pročitao i kakav mi je input lag, iako to nisam napisao?

Ne znam, meni je 35 fpsa u forzi (znam da ju imaš jer pratim temu pa znam da si se zakačio na taj dio posta) više nego dovoljno fluidno za bezbrižno igranje, ne primjetim nikakvu usporenost i mogu najnormalnije voziti. Možda su nešto popravili sa verzijom 1.0.4.0

Svi smo mi Mentalist.

0 0 hvala 0
9 godina
Jakovp kaže...

...

zapravo jesi:
tvoj worst case 22fps
(1/22fps)*1000=45.45 ms
ili ta forza 35fps
(1/35fps)*1000=28.57 ms

na to dodaj još i lag tog tv-a

12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Ovo je sad postao teski 

Kome je 30FPS-a igrivo neka igra, kome nije neka krese detalje ili kupuje jace komponente, end of story

13 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
dabar_solta_V2 kaže...
Jakovp kaže...

...

zapravo jesi:
tvoj worst case 22fps
(1/22fps)*1000=45.45 ms
ili ta forza 35fps
(1/35fps)*1000=28.57 ms

na to dodaj još i lag tog tv-a

Ovo je upitnik tako da ono... i dalje ne znaš koliki je input lag lol

Svi smo mi Mentalist.
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

http://www.rtings.com/tv/tests/inputs/input-lag

u najboljem slucaju tv ti doda jos 20ms (dok je to kod nekog monitora u prosjeku ispod 10ms)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Sve znam, istraživao sam to prije kupnje. Uglavnom input lag ne osjetim uopće tako da je rasprava suvišna. Iskreno, tv je ispao bolji od očekivanja. I uostalom ne znam kakve to veze ima s temom al ajde.

Svi smo mi Mentalist.

1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

pa graficke u ovoj temi ti daju tu sliku i nedovoljan broj fps-a za 4k rezu tako da nije offtopic, no kako pola svijeta uopce ne kuzi razliku prek 45+fps-a nije za zamjeriti!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
1 2 hvala 0
12 godina
Ma neki ljudi uopce ne kuze da im igra lici na lumierovu projekciju s kraja 19. stoljeca
kod frenda gledam kako igra igrice koje idu max do 30 fps i padaju na duplo manje, faking stutter fest i on to ne kuzi uopce, ja mu govorim - jebote kako trza igra, on me blijedo gleda... tako da to nije nista cudno
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
Ma neki ljudi uopce ne kuze da im igra lici na lumierovu projekciju s kraja 19. stoljeca
kod frenda gledam kako igra igrice koje idu max do 30 fps i padaju na duplo manje, faking stutter fest i on to ne kuzi uopce, ja mu govorim - jebote kako trza igra, on me blijedo gleda... tako da to nije nista cudno

Njemu je igrivo i neopterecuje se frejmovima nego uziva u igri :)

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Ali ne kužite, meni ništa ne trza, tako ne bih igrao. Razlika između 35, 60, i 120 je u fluidnosti, nijedno ne "šteka". Znam ja dobro razliku između toga, bez brige.

I input lag je offtopic, naravno da stjepanj ne kuži ništa kao i obično.

Svi smo mi Mentalist.

0 0 hvala 0
13 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

? Katastrofa cijena, neisplativo pored Nitro 480 za 100kn vise ili XFX RS 480 za 15kn manje.

12 godina
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.11.2016 2:16 (ibme74).
17 godina
Stjepanj kaže...

pa graficke u ovoj temi ti daju tu sliku i nedovoljan broj fps-a za 4k rezu tako da nije offtopic, no kako pola svijeta uopce ne kuzi razliku prek 45+fps-a nije za zamjeriti!lp

sasvim solidno se moze igrat na 4k rezoluciji s 2x480 i sa vrlo dobrim detaljima..

doduše ti pricas o uhd rezoluciji a ne 4k, razlika je zar ne ?

mogu ja preko vikenda bacit testove 4k tj uhd vs 1080p @144hz zauzece procesora i grafickih kartica, broj fpsova i frejmtajm.

navedite igre.

necu uopce pokusavat igre koje imaju fps lock dakle novi cod radi u spu 125 fpsa lock i u mpu 91 fpsa

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.11.2016 9:01 (toxic).
9 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

evo na slici normalna xfx 480 tka 8gb na i7 6700k od prike u firestrike.
postam ovo ovde jer mi nije jasan skor , tj pre dobar je skor jeli ko zna jesu sta minjali na firestrike ? jeli ima ko od vas na je napravia firestrike ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
dabar_solta_V2 kaže...

postam ovo ovde jer mi nije jasan skor , tj pre dobar je skor jeli ko zna jesu sta minjali na firestrike ? jeli ima ko od vas na je napravia firestrike ?

pojma nemam, imas skor kao na klokanoj gtx980ti/1070!

http://www.bug.hr/forum/topic/benchmark/top-3d-mark-2013drugi-dio--bughr/217805.aspx

lp

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.11.2016 18:54 (Stjepanj).
9 godina
neaktivan
dabar_solta_V2 kaže...

nekako sam skeptican da je to napravljeno sam RX480

ovaj rezultat je uvjerljivo najjaci graf score koji sam vidio sa RX480, do sada sam najvise vidio oko 17000

13 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

naravno da ne stima, ima 50% veci skor od iste njegove 480-tke s i5 6600k

sad je samo i7 stavio i dobio na graphics skoru jos 5000 bodova... to tako neide!lp

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.11.2016 18:57 (Stjepanj).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
dabar_solta_V2 kaže...

Jedino sta je sigurno je to da to nije score od 480-ke....

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice