AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 809.391
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
4mal kaže...

ok aj sad ubaci 4k reze

Ne znam koliko to ima smisla s obzirom da navedene kartice nisu ni namijenjene za to tržište, već na 1440p su na granici s optimalnim fps-om u većini igara 

17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

ok ali f-x je slab opcenito na 2k,3k dok na 4 je podjednak sa flagovima

tako da je glupo f-x benchat sa mid high jer tko ide na 4k uzet ce f-x ili 1080

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
4mal kaže...

ok ali f-x je slab opcenito na 2k,3k dok na 4 je podjednak sa flagovima

tako da je glupo f-x benchat sa mid high jer tko ide na 4k uzet ce f-x ili 1080

Upravo to mu i želim pokazati. Čemu baciti duplo više para na fury x za praktički iste performanse ako će već igrati na 1080p/1440p

13 godina
neaktivan

FuryX nije ni pomenuta kartica jer je skuplja od navedenih osjetno, vec obicna Fury koju mozes dobiti za koju kintu (cca 20-30eur iznad 480/1060) a poprilicno je ozbiljna i future proof grafa. FuryX kosta dosta vise.

A realno sve iznad 200eur se kupuje vani Austrija/Svica/Njemacka uvijek se nadje neka veza za to  (uzmes asus i sredis svjetsku garu i to ima svoje prednosti, samo treba ozbiljno razmisliti sta i kako)

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.8.2016 15:31 (chaselol).
16 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

hoče ti netko skinit backplate sa nitro da vidimo temp, ja da je imam odmah bi to isprobao da rasčistimo jeli to uzrok pregrijavanju

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Ako kupuješ na 2 godine teško da ćeš ikako fulati. Za preprodaju kasnije nvidije su bolje dosta 

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
dery kaže...

hoče ti netko skinit backplate sa nitro da vidimo temp, ja da je imam odmah bi to isprobao da rasčistimo jeli to uzrok pregrijavanju

Ma ne bi to radio jer mi nije previše bitno, a i imam osjećaj da što više mrdam po njoj sve više problema imam :D. Čini mi se da softver isto nije još u potpunosti odrađen pa mi je teško uvijek dobiti iste rezultate. Uglavnom, ja sam zadovoljan karticom jer mi je bitno da daje stabilan fps i da nije preglasna i to ispunjava po mojim kriterijima. A sad se više ne želim opterećivat fpsom i temperaturom (ionako će uskoro zima pa dobro dođe dodatna grijalica  ) nego uživat u igrama.

13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Opet apsurd, dal backplate dize temperaturu 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

S kakvim se stvarima ljudi opterećuju jbg. hardwer je da se koristi i predviđen je da radi na određenim temp. koji joj nemogu ništa jer teško da će netko opteretiti grafu 110% 5-6-7h odjednom i s max. opterečenjem(vrtiti benchmark Prime i igrati Witcher i sl.).

Treba kupiti i uživati u hardveru a ne patiti se hoće li biti 5c više ili manje tak svejedno(70 ili 75c), kupiti prema potrebama s obzirom na drugi hardwer i želje glede igranja.Odabrati zelene ili crvene netko će se hladiti, a netko grijati i sve 5.

Za FHD rezu bilo koja 470/80 ili gtx 1060 cca 300ojra odlićan deal i super,a za veće reze preskoćiti te modele za glatko igranje i gledati gtx 1070 ili više i čekati odgovor crvenih.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.8.2016 19:08 (Smille).
Moj PC  
9 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
chaselol kaže...

Opet apsurd, dal backplate dize temperaturu 

ako nema perforacija(proreza,rupa) onda vrlo moguće da diže i možda više šteti nego koristi ako ventilator ne puše po kartici...

Smille kaže...

S kakvim se stvarima ljudi opterećuju jbg. hardwer je da se koristi i predviđen je da radi na određenim temp. koji joj nemogu ništa jer teško da će netko opteretiti grafu 110% 5-6-7h odjednom i s max. opterečenjem(vrtiti benchmark Prime i igrati Witcher i sl.).

Treba kupiti i uživati u hardveru a ne patiti se hoće li biti 5c više ili manje tak svejedno(70 ili 75c), kupiti prema potrebama s obzirom na drugi hardwer i želje glede igranja.Odabrati zelene ili crvene netko će se hladiti, a netko grijati i sve 5.

Za FHD rezu bilo koja 470/80 ili gtx 1060 cca 300ojra odlićan deal i super,a za veće reze preskoćiti te modele za glatko igranje i gledati gtx 1070 ili više i čekati odgovor crvenih.

da,to je manje više nebitno da li je temperatura gpu-a 70,75 ili 80...neke rade i do 94 ali to rađe izbjegnut...

17 godina
odjavljen
dery kaže...

Koje pregrijavanje, grafa je nestabilna? Da li je na karaju krajeva bitno ako ima garanciju na tri godine? Ako rikne, a neče, možeš samo profitirati.

12 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

olem

Kolko bi te ispala 1060 ili 480? Slobodno navedi par modela koje imaju tamo gdje kupujes.

rx480 nitro 8gb oko 370 EUR
rx480 referentni modeli 8gb 340 EUR

1060 svi modeli (strix, msi, gainward....) su oko 400 EUR

i ako bi uzimao 1060, koji je najbolji model od ponudjenih?

ASUS DUAL GTX1060 6GB
GIGABYTE G1 Gaming GTX1060 6GB
ASUS GTX 1060 TURBO 6GB
ASUS STRIX GTX 1060 6GB
MSI GTX 1060 GAMING X 6GB
GAINWARD GTX 1060 6GB

MSI GTX 1060 ARMOR 6GB OC

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.8.2016 23:28 (olem).
11 godina

Zasto to odmah nisi napisao. Ja sam mislio da te grafe tamo kostaju barem 100 eura manje.. Po tim cijenama malo zeznuta odluka, ali ja bih ipak uzeo 1060, nego 390X, cisto jer kuri 3x manje i jer vise puta vodi 390X, nego 390X 1060. Model MSI Gaming X ili Gigabyte G1 Gaming.

14 godina

Po Nabavi nema sad opet ni jedne RX 480 4GB dostupne. Pa koliko naši trgovci naruče tih grafi, 4 komada ??

14 godina
itomic009 kaže...

Po Nabavi nema sad opet ni jedne RX 480 4GB dostupne. Pa koliko naši trgovci naruče tih grafi, 4 komada ??

Očito ih nema dovoljno, prodaju se kao kifle.

root
13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

4gb card? Nooo

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Meni pokazuje zeleno za svaki ducan koji ju drzi, mozda se tebi zbugalo: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=nitro+480

9 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Kako nema? Evo ja sam sebi baš jutros naručio iz future it Nitro 4GB i vidim da su i dalje dostupne u većini trgovina po Nabavi. Mislio sam kupiti u alzi, ali su cijene i kod naših napokon malo pale

http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/graficke-kartice/ati/sap-rx-480nitro-4g/

9 godina
Na piku imaš sve moguće modele i proizvođače, od 310 do 340 eura.
11 godina
neaktivan
chaselol kaže...

4gb card? Nooo

Meni je došla s 4 gb, iako je isto nalijepljeno preko 8

13 godina
neaktivan

Samo vazi za referentne

Click!

11 godina
neaktivan

Znam, ali zabrijao sam da je ovo kutija od Nitrice :D Već sam malo tražio jel netko slučajno dobio 8gb umjesto 4.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.8.2016 12:26 (Domdom32).
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Jesu prvi early adopt devovi i par ih je bilo kod nas tj first batch u adm-u i cini mi se 2 komads u instaru...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Prvi review Gigabyte G1 Polarisa, ubacite na google translate ;)
@1430mhz radi na 72*C uz ventove na 57%

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.8.2016 14:02 (chaselol).
Moj PC  
3 0 hvala 3
13 godina
protjeran

Napokon neka recenzija za tu karticu, treba pricekati jos koju recenziju, ali ako stvari budu slicne ovome onda ova konkurira za najbolju verziju rx 470 za sad?

15 godina
protjeran
chaselol kaže...

Prvi review Gigabyte G1 Polarisa, ubacite na google translate ;)
@1430mhz radi na 72*C uz ventove na 57%

To ti ne znaci nista kad ne znamo kako je testirano. GPU-Z ima vlastiti render test koji digne usage na 100% al jako malo zagrije/optereti cip. 

Ja taj test mogu vrtit sa izgasenim ventovima dok u Witcheru to nema sanse...

8 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Ovi u zelenom timu spavaju zimski san. Čekaju da im 460, i 470 dobro natrljaju nos😂😂

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
@olem

Pazi gigabyte verzija 1060 bi ti mogla imati coil whine, u nvidia temi pisu da je gainward jedna od najtisih, tj najhladnijih
Mrzim kada ležim na plaži i pojede me dinosaur.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
BOOMboy kaže...

Ovi u zelenom timu spavaju zimski san. Čekaju da im 460, i 470 dobro natrljaju nos😂😂

To bi se mozda i dogodilo kad bi ovi bili u stanju proizvest vise od 5000 kartica...

13 godina
neaktivan

Da, nema ih nigdje strasno 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice