AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 818.754
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

eh, meni taj bundle nije opče bitan, da se bar može kupit hw u rifuzi :D sam u onoj antistatičkoj vrečici za recimo 500-700kn nižoj cijeni, kupovo bi samo to, jer kaj se kablovinja tiče tolko toga mi se skupilo tokom godina da i kad posložim sve nakon 3 otvaranja lacie i nečeg traženja to izgleda ko napad hobotnice.

em kaj s kutijom kasnije imam problema moram ju čuvat radi gare ili prodaje, sam zauzima prostor, vrečica i bok, a opet imaš garu i ak je oštečana u transportu vratiš i to je to.

Imate svi novije ploče (naravno iz Zagreba ste, pa imate novaca), pa imate problema sa sleep modom. Moja pločica iz 2007 i sleep mode rade ko vurica. Pa vi kupujte AsRock... By Black(M_J)Moon :P
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
Lucidius kaže...

Kome je uopce bitan taj bundle? otvorim kutiju, izvadim karticu, ostalo bacam na stranu ni ne gledam.

ocekujem bar kablove i neki adapter u bundleu.. bar nesto a ne samo smedju kutiju, sticker i manual

da kupujem GT 730 druga stvar..

http://www.tomshardware.com/news/amd-rx460-rx470-polaris-graphics,32355.html

"The RX 470 operates at 960 MHz and boosts to 1,206 MHz and features 2,048 stream processors, 128 texture units, and 32 ROPs. AMD equipped the RX 470 with 4GB of 6.6Gbps GDDR5 operating on a 256-bit memory bus. We're not sure if there's a 6-pin or an 8-pin PCIe power plug on the card, but it has a TDP of 120W, so we expect to see a 6-pin plug.

The RX 460 features a much smaller GPU that employs 896 Stream processors, 56 texture units, and 16 ROPs. The RX 460 will be offered in 2GB and 4GB variants. Both options feature 7Gbps memory and a 128-bit memory bus. What the RX 460 lacks in processor cores it makes up for in power savings. The card doesn't have an auxiliary power plug; it draws all of its sub-75 W TDP from the PCIe slot.

We expected the RX 460 to be a single slow card, but we were mistaken. The RX 460 features a single slot bracket, but the cooler is taller than single slot spacing allows."

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.7.2016 8:31 (Fanu).
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

ovo je zvjer

Overclocked

Max Boost Clock: 1375 MHz

Memory Clock: 9000 MHz

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Vragolasta je 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

GTX 1060 je još uvijek mrvicu brža 

17 godina
odjavljen
Kopsi1304 kaže...

Bumo vidli za dvije godine.

17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

je ali uz buduce drivere ce je prec malo 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
XXX kaže...
Kopsi1304 kaže...

Za dvije godine kupujem drugu.. svako dvije godine mijenjam grafu

4mal nadam se 

17 godina
odjavljen
Kopsi1304 kaže...

To je tak kod nvidije, kod AMD kupiš R9 290 i igraš se godinama a performanse rastu 

17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

kaj ti brijes kolega s posla ima 7990 i jos uvije sve igra ko od sale 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
4mal kaže...

ovo je zvjer

Overclocked

Max Boost Clock: 1375 MHz

Memory Clock: 9000 MHz

"Overclocking wise we could get the card stable at ~1375 MHz. The 1375 MHz is pushing it though. The memory will reach anywhere from 8.8~9.0 Gbps (for the 8 GB model). Overall these are satisfying results albeit we needed extra cooling and that created more noise."

za 3 frejma razlike.. neisplativ OC

12 godina
XXX kaže...
Kopsi1304 kaže...

To je tak kod nvidije, kod AMD kupiš R9 290 i igraš se godinama a performanse rastu 

ja bi radije te perfomanse odmah čim je kupim, a ne da čekam na njih ko mago da trava naraste

da su pametni poradili bi na driverima, odmah dali punu snagu svojim grafama i ostavili nvidiu u prašini od prvog dana - to se pita kod osvajanja tržišta, ne perfomanse dvije godine kasnije

17 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...
XXX kaže...
Kopsi1304 kaže...

ja bi radije te perfomanse odmah čim je kupim, a ne da čekam na njih ko mago da trava naraste

da su pametni poradili bi na driverima, odmah dali punu snagu svojim grafama i ostavili nvidiu u prašini od prvog dana - to se pita kod osvajanja tržišta, ne perfomanse dvije godine kasnije

Imaš trenutno sve potrebne perfomanse za uložnu kn tj. $ odmah na dlanu. RX 480 je tu na vrhu zajedno sa 1060. A sudeći po dosadašnjem tijeku događanja RX 480 će i dalje rasti što dođe kao besplatni dodatak.

12 godina
XXX kaže...
picajzla0707 kaže...
XXX kaže...
Kopsi1304 kaže...

Imaš trenutno sve potrebne perfomanse za uložnu kn tj. $ odmah na dlanu. RX 480 je tu na vrhu zajedno sa 1060. A sudeći po dosadašnjem tijeku događanja RX 480 će i dalje rasti što dođe kao besplatni dodatak.

hoću reći da nvidia, kako se čini, u startu izvlači maksimum iz svojih grafa zahvaljujući driverima

dok se amd pati godinama da bi to napravio u trenutku kad je to više nebitno za tržište

naravno da je vlasnicima tih amd grafa to ok i da su zadovoljni što im grafe napreduju tijekom vremena (makar ne bi ni njima bilo loše da imaju full snagu odmah, a ne za dvije godine kad već gledaju kako kupit novu), ali govorim da bi za amd kao tvrtku bilo bolje da tu snagu isporuči u startu - jer bi tada 480 u startu bila daleko jača od 1060 i svi bi kupovali amd, ne nvidiu

ili bi se 1060 odmah prodavala pod imenom 1050 s daleko nižom cijenom

17 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...
hoću reći da nvidia, kako se čini, u startu izvlači maksimum iz svojih grafa zahvaljujući driverima

dok se amd pati godinama da bi to napravio u trenutku kad je to više nebitno za tržište

naravno da je vlasnicima tih amd grafa to ok i da su zadovoljni što im grafe napreduju tijekom vremena (makar ne bi ni njima bilo loše da imaju full snagu odmah, a ne za dvije godine kad već gledaju kako kupit novu), ali govorim da bi za amd kao tvrtku bilo bolje da tu snagu isporuči u startu - jer bi tada 480 u startu bila daleko jača od 1060 i svi bi kupovali amd, ne nvidiu

Ne znam na kaj misliš, ja ne mislim na rast performansi u trenutnim naslovima pa retogradno provjera tih naslova za dvije godine. Ja mislim rast performnsi na nove naslove koji će izlaziti, sve bolje iskorištavanje GCN arhitekture.

edit; barem dok ne uspiju ubaciti shitworks u DX 12 ili vulkan, tada veselje prestaje.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.7.2016 10:54 (XXX).
10 godina
odjavljen
XXX kaže...
Kopsi1304 kaže...

Zašto onda sada kupit tu grafu, pa kupi ju onda za 2 godine a sad kupi R9 285.

Battlelog: Glavas_ZG
17 godina
odjavljen
Glavas_ZG kaže...
XXX kaže...
Kopsi1304 kaže...

Zašto onda sada kupit tu grafu, pa kupi ju onda za 2 godine a sad kupi R9 285.

Pa tak će i bit, ne prodajem ja svoju. Kupim za dvije godine za 1/3 cijene.

10 godina
odjavljen
XXX kaže...

Pa tak će i bit, Kupim za dvije godine za 1/3 cijene.

Super,  barem će netko uspjeti prodati AMD grafičku karticu

Battlelog: Glavas_ZG
17 godina
odjavljen
Glavas_ZG kaže...
XXX kaže...

Pa tak će i bit, Kupim za dvije godine za 1/3 cijene.

Super,  barem će netko uspjeti prodati AMD grafičku karticu

Eto vidiš da se možemo složiti.

12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Red Devil je genijalan model,izuzetno tih,ok temperature a performanse su ako je u pitanju dx12/vulkan konstantno iznad gtx 980......sta vise trazit od medium segment modela i ove cjene.

http://www.guru3d.com/articles-pages/powercolor-radeon-rx-480-red-devil-review,1.html

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

A cijena ce bit 3k kuna :O

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Nema smisla ta cijena. Idu polovne 390 po 1800 kn, GTX 970 i za manje...sve pod garancijom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
XXX kaže...
picajzla0707 kaže...

Ne znam na kaj misliš, ja ne mislim na rast performansi u trenutnim naslovima pa retogradno provjera tih naslova za dvije godine. Ja mislim rast performnsi na nove naslove koji će izlaziti, sve bolje iskorištavanje GCN arhitekture.

edit; barem dok ne uspiju ubaciti shitworks u DX 12 ili vulkan, tada veselje prestaje.

pa nije amd dosad grafe podizao samo prema pojedinim igrama, nego i općenito su im driveri tek s vremenom dizali snagu

barem koliko sam ja skužio iz dosadašnjih priča

odnosno mislim na onih 20% boosta što su odjednom dobile grafe iz 7xxx serije (ako se dobro sjeća, ako ne isprika)

e da su tih 20% dali u startu kad se stvarno pitalo tko će prodat više grafa, pa nvidie ne bi bilo niti u tragovima danas

to je ono što hoću reći, ako i dalje ne kužiš, ne znam kako ti više objasniti, jbga

17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Gledaj to kroz prizmu DX 11 i shitworksa gdje je u mnogim igrama AMD bio zakočen. Ubacai li to nvidia u DX 12 i vulkan veselje je gotovo kako sam rekao. AMD je spašavao stvar u nekim naslovima sa mantleom, ali to nije bilo dovoljno. Prpustili su priliku jer taj proces im je bio daleko jeftiniji nego gubitak tržišta. Nesposobno vodstvo.

Imaš analizu svega na ova dva videa.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.7.2016 11:57 (XXX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
MEGATAMA kaže...

Red Devil je genijalan model,izuzetno tih,ok temperature a performanse su ako je u pitanju dx12/vulkan konstantno iznad gtx 980......sta vise trazit od medium segment modela i ove cjene.

http://www.guru3d.com/articles-pages/powercolor-radeon-rx-480-red-devil-review,1.html

Bojim se da ce ga biti tesko naci na domacem trzistu, ja ga sebi mjerkam od najave i kontam iz Dojclanda ga naruciti, ali cu sacekati sigurno kraj ljeta da se to stabilizuje malo....

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
XXX kaže...

Gledaj to kroz prizmu DX 11 i shitworksa gdje je u mnogim igrama AMD bio zakočen. Ubacai li to nvidia u DX 12 i vulkan veselje je gotovo kako sam rekao. AMD je spašavao stvar u nekim naslovima sa mantleom, ali to nije bilo dovoljno. Prpustili su priliku jer taj proces im je bio daleko jeftiniji nego gubitak tržišta. Nesposobno vodstvo.

a jbga, ja govorim o općem rastu perfomansi, neovisno o nvidiji, dakle samo na dx11 - a vjerujem da je amd itekako dizao perfomanse u cx11 s vremenom, a ti govoriš o pojedinačnim primjerima

činjenica je da je nvidia u startu iz svojih grafa na dx11 izvlačila maksimum, dok je amdu trebalo podosta vremena i to ih je koštalo sadašnje situacije na tržištu

to im se nikako nemere upisati kao dobra stvar, osim u nekom iskrivljenom fanboy zadovoljstvu što su vlasnici tih grafa "došli na svoje" sa zakašnjenjem od par godina

jbga, ali je tako, jer u suprotnom svi vlasnici amd grafa bi imali na raspolaganju punu snagu amd harvera čim su ga kupili, a ne da čekaju dok se amd sjeti popraviti drivere, a sam amd bi imao daleko bolje prodajne rezultate i jači usio na tržištu

nadajmo se da će ipak pametna odluka s razvojem ovakve arhitekture to sad promijeniti

15 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Malo vedrije teme :D

Ne zanima me tko je jači amd ili nvidia, mene zanima što ću dobiti za svoje pare!

Evo jedna lijepa grafa a riječ je o RX 470 modelu.

Ja sam mislio ići na RX 480-ku međutim, ova RX 470 mi se djeluje kao vrhunska grafička za full hd gaming.

Evo info o XFX modelu. 

https://www.techpowerup.com/224525/xfx-radeon-rx-470-double-dissipation-pictured

0 0 hvala 0
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Primjetite u recenziji kako navode da je rx 480 prava dx12 grafa......da je situacija obrnuta nvidia bi koncentrirala svoj cjelokupni marketing u isticanje da oni imaju dx12 grafe a amd nema.

Nazalost recenzenti,youtuberi itd se u globalu ne usude niti pisnut na ovu temu jer onda mogu zaboravit na besplatne grafe od nvidie itd....a i hrpa ih brije samo na nvidiu iako recenziraju i Radeone.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Vim kaže...

Malo vedrije teme :D

Ne zanima me tko je jači amd ili nvidia, mene zanima što ću dobiti za svoje pare!

Evo jedna lijepa grafa a riječ je o RX 470 modelu.

Ja sam mislio ići na RX 480-ku međutim, ova RX 470 mi se djeluje kao vrhunska grafička za full hd gaming.

Evo info o XFX modelu. 

https://www.techpowerup.com/224525/xfx-radeon-rx-470-double-dissipation-pictured

Šteta samo da XFX ima 2 god. garancije..

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice