Kome je tišina stvarno toliko bitna gtx 1060 je puno bolji izbor. Jedno i dalje mi nije jasno kak uspijete igrati bez zvuka ili tak stišano da vam smeta grafa.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
evo ti dolje fotka kućišta koje nije otvarano godinu dana, a ranije u starom kućištu bi mi u par mjeseci na hladnjacima od grafe i procesora znalo biti nataložene prašine u obliku debljeg tepisona
a prašine imam u kući boli glava, sa 10 životinja i dvoje klinaca, svaki dan puna lopatica prašine
Ja se time nebi baš hvalio jer imaš poprilično prašine.
XXX Tišina je vrlo bitna bez obzira o kojoj kartici se radilo.
Meni je tisina bitna i zato cekam Msi 480 X
i ja cekao pa nikako docekati, uzeo gtx970 za 1700kn s 3g gare(msi g oc)! smjeh zivi od cijene!
Sjećam se kada sam uzimao prethodnu grafičku karticu, razmišljao sam između XFX 4870 sa onim turbinskim hladnjakom i Gainward GTS 250. XFX 4870 je bila svega 50 Kuna skuplja a bila je i jača kartica od 250 GTS no kada sam pročitao reviewe odlučila je tišina barem u mom slučaju i uzeo sam 250 GTS. Mene vrlo iritira kada su ventilatori bučni i ako ih ja čujem na 3-4 metra u sobi onda to ne može dobiti pohvalu.
i ja cekao pa nikako docekati, uzeo gtx970 za 1700kn s 3g gare(msi g oc)! smjeh zivi od cijene!
Bome si dobro prosao :) Nekako mislim da Msi nece ulozit trud u amd grafu kakav ulaze u nvidia modele jer je trziste za nvidia grafe jednostavno enormno vece i rekao bih konkurentnije ali nadam se da me model nece razocarat.
Nece me brinut niti 85c ako ce grafa bit tiha,kvalitetne izrade i dobar overclocker.....ali za sad su svi nereferentni modeli pokleknuli na podrucju overclocka i niti jedan nije dosao do 1400mhz....
Opravdat cemo to time da amd arhitektura ima u sebi vise hardvera ;)
Picajzla pa i moje tak izgleda ali kad skineš ventove ima između rebara dosta prašine, koju i ne vidiš dok ne skineš ventove. Očistiš i odu temperature dolje.
nema među rebrima ništa prašine niti na grafi, niti na cpu hladnjaku, bilo je nešto na samim rubovima ventova, ali to sam mekanom četkicom prešao i otpuhao
evo ti dolje fotka kućišta koje nije otvarano godinu dana, a ranije u starom kućištu bi mi u par mjeseci na hladnjacima od grafe i procesora znalo biti nataložene prašine u obliku debljeg tepisona
a prašine imam u kući boli glava, sa 10 životinja i dvoje klinaca, svaki dan puna lopatica prašine
Ja se time nebi baš hvalio jer imaš poprilično prašine.
nije uopće bilo puno prašine, radi se o skroz tankom sloju fine prašine koja ničemu ne smeta i ništa ne grije, jer je bilo samo na vodoravnim površinama
nakon godinu dana nečišćenja kućišta i u uvjetima moje kuće u kojoj se takva prašina stvori u dan-dva na policama, to jest za pohvaliti se
Je vidio sam jutros i jako mi se svidja koncept/ideja, namad se da ce zazivit pa da ce i Nvidia prihvatiti slican/isti koncept. Onda bi se moglo jednostanvo kupiti base grafu sa 4,6 GB i kupac si doda po zelji kolko mu VRAMa treba :).
Je vidio sam jutros i jako mi se svidja koncept/ideja, namad se da ce zazivit pa da ce i Nvidia prihvatiti slican/isti koncept. Onda bi se moglo jednostanvo kupiti base grafu sa 4,6 GB i kupac si doda po zelji kolko mu VRAMa treba :).
Jedino je cijena malo poveća za procesnu snagu Polarisa od samo ~4 TFLOPS. :)
nije uopće bilo puno prašine, radi se o skroz tankom sloju fine prašine koja ničemu ne smeta i ništa ne grije, jer je bilo samo na vodoravnim površinama
nakon godinu dana nečišćenja kućišta i u uvjetima moje kuće u kojoj se takva prašina stvori u dan-dva na policama, to jest za pohvaliti se
Samo se ti tješi...
Samo $10 000
Cijena, future-proofness... u tom segmentu dobar izbor.
Samo $10 000
wow, mislim da cu si kupit 3 komada i počet se bavit 3d modeliranjem
wow
Sad jos to treba zaljepit u nvidia temu i staviti anketu pa ce rezultati pozeleniti

wow
Sad jos to treba zaljepit u nvidia temu i staviti anketu pa ce rezultati pozeleniti
Neće bit neke promjene u rezultatu, dosta ljudi ne posta ali prati obe teme i 480 je no brainer ako je misliš držat bar 2 godine.
Samo što idioti iz AMD ne izbace jaču karticu, sami sebe je.. u mozak, nisu mi jasni ni malo.
Jaca serija im dolazi u obliku Vege ako je sudit po svim dostupnim podacima,amd je najavio da se ovaj put u potpunosti posvecuje najvecem djelu gpu trzista i itekako su to ostvarili....
http://wccftech.com/radeon-rx-460-28-july-radeon-rx-470-4-august-double-performance/
Ja sam vec napisao da cekam Msi rx 480 i ako ne ispuni bar veci dio mojih ocekivanja ostajem na ovoj grafi do Vege ali iduca grafa mi je amd.
wow
Neće bit neke promjene u rezultatu, dosta ljudi ne posta ali prati obe teme i 480 je no brainer ako je misliš držat bar 2 godine.
Samo što idioti iz AMD ne izbace jaču karticu, sami sebe je.. u mozak, nisu mi jasni ni malo.
Ma za nas smrtnike je dobra i rx 480...ja je kupujem za božić i čekam Zen...uglavnom konacno se i AMD probudio iz dugogodišnjeg rebrandiranja i procesora koji imaju IPC manji od Sandy-a

Bome da. Ne samo Zen, nego bi i Vega mogao biti pravi boom.
Bit ce smijeha kad MSI 480 bude jednako glasna kao Nitro :P
ja nista do navi,volte....vegu isto preskacem mozda samo chipset promjenim u zen ili neki tada intel canon,kaby etc...
Sta bi mijenjao kad imas setup koji vrti 4K Mogao bi eventualno obnovit jamstvo, ako Vega bude dobre cijene, a nesto jaca od Fury X.
neznam zasto nisu bili hrabriji pa malo jacu grafu slozili.ovako je to klimavo.trebali su pucat na razinu gtx 980 ipak. Ili bar da se grafa moze posteno kloknut.ni to nemaju..

pa izllazi 485,490 i 495 prije vege
?
49x je vega, ne?
a 485 dvoglavi (ili nabrijani 480) polaris
Zna netko kakav normalan dućan da ima kartice na lageru? Gledam i svukud je nedostupno?
Zna netko kakav normalan dućan da ima kartice na lageru? Gledam i svukud je nedostupno?
Praktički je sve rasproda, ostanu ove gdje nabe cijenu. Čekaj jesen da se smire cijene, morala bi biti puno bolja ponuda.