AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 633.088
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

ma da onda bravo za AMD kako misli na svoje korisnike i kako je  mudar 

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: AMD Radeon R9 300 Series

Da pokušavam sad nac, neki kazu da je zaključano. Ako je Nvidia smanjila Tess. bez da su to naglasili samo kako bi skršili AMD onda je to malo shupacki lol, ne bi me previše čudilo jer bilo je tu vec ratova kad je izasla igra. “We’ve been working with CD Projeckt Red from the beginning. We’ve been giving them detailed feedback all the way through. Around two months before release, or thereabouts, the GameWorks code arrived with HairWorks, and it completely sabotaged our performance as far as we’re concerned.” Richard Huddy iz AMDa

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2015 18:01 (D3lBoy).
12 godina
D3lBoy kaže...

Da pokušavam sad nac, neki kazu da je zaključano. Ako je Nvidia smanjila Tess. bez da su to naglasili samo kako bi skršili AMD onda je to malo shupacki lol, ne bi me previše čudilo jer bilo je tu vec ratova kad je izasla igra. “We’ve been working with CD Projeckt Red from the beginning. We’ve been giving them detailed feedback all the way through. Around two months before release, or thereabouts, the GameWorks code arrived with HairWorks, and it completely sabotaged our performance as far as we’re concerned.” Richard Huddy iz AMDa

Ako se dobro sjecam jedna od najbitnijih stavki Maxvell arhitekture naspram Keppler arhitekture je 3x "brzi" teselator ili tako nesto zato 9 serija ima dobre rezultate sa teselacijom.

11 godina
neaktivan

A i mogli su ubaciti TressFX od AMDa koji je i stariji od HairWorksa i svi bi bili sretni i zadovoljni, kao amd i nvidia sjene u gta v

17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

evo jednog zanimljivog videa o upotrebi teselacije u amd/nvidia "ratu".

ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Meni su te sjene u GTA V za qrac i od AMD-a i od Nvidije. Ak letis avionom npr. vec na visini od 30 metara sjena se pretvori u ogromni kvadrat iz nekog razloga. Vrijedi za obje strane jer sam probao i na GTX 660/970 i na 390, a onda stavim na softest ili bilo koji drugi setting sve je u redu na bilo kojoj udaljenosti.

Samozadovoljstvo uništava perfekciju. | LoL EUNE: iScream | http://eune.op.gg/summoner/userName=iScream
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
sokre kaže...

evo jednog zanimljivog videa o upotrebi teselacije u amd/nvidia "ratu".

Da cuo sam da navodno GameWorks igre stavljaju ne potrebnu teselaciju na nekim objekitma kako bi pogodilo GCN kartice jace nego Maxwell/Keppler, ali to šteti i njima jer prethodne generacije kartica nisu tako dobre kao Maxwell sto se tice teselacije.

17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

ja sam sada igrao vsr na 3200x1800, 35 fpsa, moze se igrati na 30 lock, jao kako ovo predivno izgleda..

preporodio sam se sa onom optimizacijom :) bar kod witchera 3

sada trazim fucking software koji radi dobru kompresiju da mogu stavit video.. pa ovo sto gaming evolved radi je zivi uzas slike

ako koristim neki drugi sw tipa fraps on mi rokne 4gb u pol minute gameplaya...

kak da napravim jedan lijepi video od 2-3 minute a da nije preko 0.5gb? upload mi je svega 1mbit pa je to meni veoma bitno..

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2015 18:26 (toxic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Jesi probao OBS? Ne uzima gotovo nista FPS-a (onak, 5% maximalno, ako i toliko), ali za velicinu nisam siguran.

EDIT: Video od pola minute 7.29MB na 1080p@60. Nisam primijetio neke FPS dropove.

Samozadovoljstvo uništava perfekciju. | LoL EUNE: iScream | http://eune.op.gg/summoner/userName=iScream
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2015 18:30 (GamerX9).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
D3lBoy kaže...
MEGATAMA kaže...

Delboy postavi isto kao mi setinge odi u Crook Boog ili kako se zove ta mocvara,postavi tocno u podne vrijeme i snimi video.

Evo da ne bi bilo da filozofiram ili sto god, snimio sam na istom mjestu, sa istim postavkama kao ti. Razlog nizeg framerata je bio taj sto AMD nije optimizirao kroz drivere vec se mora napraviti manualno, link sa amd stranice je par postova iznad. I eto gotovo identican framerate imamo.

Znači čovjek sa FX/Radeon kombinacijom na tom istom mjestu, na tim istim postavkama ima više FPS-a nego sa i5/isti Radon kombinacijom te više ili jednako u odnosu na i5/ GTX 970 klokanom koja kao ždere AMD smeće???

Zašto se ovo ne komentira nego se skreče tema???

13 godina
protjeran
AMD Radeon R9 300 Series

neznam zasto si komplicirate i mucite, odete svi na istu lokaciju i roknete "ss" s fps counterom i amen...

evo ovak nekak:

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/amd-vs-nvidia/136366.aspx?page=0&jumpto=4811896&sort=asc&view=flat

lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2015 18:28 (Stjepanj).
Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
XXX kaže...
D3lBoy kaže...
MEGATAMA kaže...

Delboy postavi isto kao mi setinge odi u Crook Boog ili kako se zove ta mocvara,postavi tocno u podne vrijeme i snimi video.

Evo da ne bi bilo da filozofiram ili sto god, snimio sam na istom mjestu, sa istim postavkama kao ti. Razlog nizeg framerata je bio taj sto AMD nije optimizirao kroz drivere vec se mora napraviti manualno, link sa amd stranice je par postova iznad. I eto gotovo identican framerate imamo.

Znači čovjek sa FX/Radeon kombinacijom na tom istom mjestu, na tim istim postavkama ima više FPS-a nego sa i5/isti Radon kombinacijom te više ili jednako u odnosu na i5/ GTX 970 klokanom koja kao ždere AMD smeće???

Zašto se ovo ne komentira nego se skreče tema???

Zato jer je to gotova stvar, ne čitaš postove.. Dakle koristio je optimizaciju za tesealciju na 8x, i ja sa time dobivam više nego on. dok nvidia koristi teselaciju x64 i nema opciju smanjenja a smanjenjem na 8x ne gubis kvalitetu uopce..

17 godina
odjavljen
AMD Radeon R9 300 Series

OK, znači može se kada se hoće, ima načina...jer vidim da čovjeku na AMD smeću igra leti. Vidio sam da mu i oni zombiji lete...u principu čovjek sa tim kompom rastura sve nvidijine naslove bez problema. Kaj tek radi sa Radeon naslovima? Kuha kavu i masira noge istovremeno 

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Da ali navodno su smanjivali i za Keppler teselation jer npr 780ti koja je i dalje jako mocna imala je isti problem kao GCN, a za 900 seriju neznam

17 godina
XXX kaže...

OK, znači može se kada se hoće, ima načina...jer vidim da čovjeku na AMD smeću igra leti. Vidio sam da mu i oni zombiji lete...u principu čovjek sa tim kompom rastura sve nvidijine naslove bez problema. Kaj tek radi sa Radeon naslovima? Kuha kavu i masira noge istovremeno 

Izgubio si point.. jbga

13 godina
protjeran
XXX kaže...

sto je najgore za megatamu i toxica covjek uopce nije spojio treci naponski konektor na toj lightning-ici!

delboy daj proslijedi grafu na par sati da im pokazemo

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2015 18:37 (Stjepanj).
11 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
XXX kaže...

sto je najgore za megatamu i toxica covjek uopce nije spojio treci naponski konektor na toj lightning-ici!

delboy daj proslijedi grafu na par sati da im pokazemo

Strah me hahha napajanje mi je tu negdje, ali da se ocat i ovako.

17 godina
odjavljen
toxic kaže...
XXX kaže...

Izgubio si point.. jbga

Brijem da si ti jer zbog nekoliko beznačajnih opcija, koje ne utječu na gaming iskustvo a nisu dobro optimizirani za neki hardver, tjerate mak na konac. U principu njemu te igre rade savršeno a jel koga briga jer faking teslacija na 8 ili 64 

11 godina
neaktivan

Sva sreca pa nismo na konzolama. Možemo kak hocemo

17 godina
odjavljen
AMD Radeon R9 300 Series

Ma ne brini, opet bu kolega Megatama za par dana, sati, minuta išao dokazivati kako se jedino na intel/nvidia kombinaciji može normalno i kvalitetno igrati. To ti je neizbježno poput dolaska dana ili noći 

Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
XXX kaže...

Ma ne brini, opet bu kolega Megatama za par dana, sati, minuta išao dokazivati kako se jedino na intel/nvidia kombinaciji može normalno i kvalitetno igrati. To ti je neizbježno poput dolaska dana ili noći 

pa kad je tak :) 

http://postimg.org/image/66ddp72db/
17 godina
odjavljen
AMD Radeon R9 300 Series

Ti imaš FPS dropove 

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
XXX kaže...
toxic kaže...
XXX kaže...

Izgubio si point.. jbga

Brijem da si ti jer zbog nekoliko beznačajnih opcija, koje ne utječu na gaming iskustvo a nisu dobro optimizirani za neki hardver, tjerate mak na konac. U principu njemu te igre rade savršeno a jel koga briga jer faking teslacija na 8 ili 64 

Ne baš.

Smatraš li da je testna okolina jednaka ako je 8x i 64x? možda je nama na oko razlika nevidljiva no ako zelis testirati i pokazati test normalnim tada testiraš onako kako je. U tom slucaju je situacija kakva je.

Zašto se naslađuješ i imaš neke ROFL izraze jer zaista ih ne trebaš imati... 

Jer ti nešto osobno imaš od toga ili što? Neki ljudi jednstavno ne mogu prihvatiti činjenice očito. Takvi će uvijek naći način da prevare test ili ga naprave ne mjerljivim.

Zaista misliš da r9 290x i fx kombinacija može biti bolja od i7 i r9 390x ili i5 i 970 gtx? Mislim da se gadno varaš, može biti jednaka ili lošija nipošto bolja. R9 290x je praktični r9 390 kartica ili r9 390x ova moja ajmo reci ima nesto malo više frejmova ali to je u suštini to. Eventualno 1440p rezolucija gdje je VRAM upitan bi doslo do neke razlike.

Npr. Dying Light radi jednako loše na r9 290x i r9 390 karticama ako ukljucis view distance a na gtx 970 radi i sa time jednako ili bolje, a kada na gtxici maknes view distance razlika je ali ovdje razlika nije u gameplayu kao što je to slučaj kod witchera 3 jer se ionako već igramo na 60 fpsa.

Pitanj je samo koju teselaciju nvidia koristi u Witcheru 3, iskreno sumnjam da je to stvarno x64 bez obzira na sve...

MGS Phantom Pain mi takoder nije 60 lock(pada i na 40 fpsa) na 1440p a sa gtx 970 mi je bio, ovdje isto ja kao pojedinac moram istrazivati zasto je to tako? Ne misliš li da je ovdje problem AMD? Nvidia izbacuje optimizacije ko na traci a mi sami kao pojedinci moramo istrazivati okolo i smanjivate neke opcije u profilima umjesto da to oni rade..

Meni je ovo apsurd i totalna bedastoca...

17 godina
odjavljen
AMD Radeon R9 300 Series

Da, da zato ste kenjali Tončiju koji je napisao kako su sintetički testovi jedino pravo mjerilo...kao bitna je praksa kod usporedbe a ne sintetika i to kako u stvari rade te igre. Sad kad čovjek isključi opciju koja je nevidljiva oku i igra leti onda je to odjednom bitno i varanje 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
XXX kaže...

Da, da zato ste kenjali Tončiju koji je napisao kako su sintetički testovi jedino pravo mjerilo...kao bitna je praksa kod usporedbe a ne sintetika i to kako u stvari rade te igre. Sad kad čovjek isključi opciju koja je nevidljiva oku i igra leti onda je to odjednom bitno i varanje 

Pa reci mi ti da li je to isto?

Btw tko je Tončiju srao? Čovjek je napisao sve na mjestu prvi sam komentirao da je to profesionalno napisan tekst.. dakle ne bacaj zaključke prije nego što sve pročitaš. Ili imenuj pojedinca jel?

Naravno da je meni drago što mogu staviti teselaciju na 8x i zbog toga drasticno profiritam ali bih radije da to ne moram ja raditi jer osobno mislim da to ne bismo trebali raditi mi nego AMD kroz optimizacije bez da mi to znamo kao što to očito radi Nvidia jer ne može gtx 970 imati teselaciju na x64 jer jednostavno nema tu moć u hardveru već je to očito smanjeno kroz samu optimizaciju ali mi niti korisnici Nvidie to očito ne znaju niti ne vidi.

Ja sebe sada pitam što smanjiti na MGS Phantom Painu?

12 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Ja cu zakljucit da je najbitnije postic 60 fps i da je ovo pobjeda za gamere i niciji gubitak ;)

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
toxic kaže...
XXX kaže...

Pa reci mi ti da li je to isto?

Btw tko je Tončiju srao? Čovjek je napisao sve na mjestu prvi sam komentirao da je to profesionalno napisan tekst.. dakle ne bacaj zaključke prije nego što sve pročitaš. Ili imenuj pojedinca jel?

Naravno da je meni drago što mogu staviti teselaciju na 8x i zbog toga drasticno profiritam ali bih radije da to ne moram ja raditi jer osobno mislim da to ne bismo trebali raditi mi nego AMD kroz optimizacije bez da mi to znamo kao što to očito radi Nvidia jer ne može gtx 970 imati teselaciju na x64 jer jednostavno nema tu moć u hardveru već je to očito smanjeno kroz samu optimizaciju ali mi niti korisnici Nvidie to očito ne znaju niti ne vidi.

Ja sebe sada pitam što smanjiti na MGS Phantom Painu?

Ma ljudi nisam ja nigdje spominjao da moje ide bolje od icijeg, ali realno nebi trebala (i nije) neka razlika bit izmedju 970 i 290X. Znam da kada je izašao Witcher 3 svi su imali problema, onda su izasla 2 patcha koja su malo popravila svima performanse. Onda je Nvidia izdala update za HW nakon cega je proradilo dobro, šta misliš šta su napravili ? Ja stojim iza tog da su lockali na max x16, Maxwell bolje podnosi teselaciju nego GCN ali ne toliko da cemo sad vidjet 20 fpsa razlike, kao što se ranije raspravljalo. Kroz GameWorks se dosta postavki samo mjenja, neki kazu da im Crysis 2 puno bolje radi sa ugašenim GW

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2015 19:22 (D3lBoy).
17 godina
odjavljen
toxic kaže...
a sebe sada pitam što smanjiti na MGS Phantom Painu?

Neda mi se ostalo komentirati. Za MGS ne kužim kaj tebe tam ždere.

17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Prvo nemam 1080p monitor već 1440p monitor.

na gtx970 sam imao 60 lock na istim postavkama na kojima sada imam 40-45 to me ždere.

edit: stavio sam post procesing na high umjesto ultra i stavio sam ao na high umjesto ultre i sada imam 60..

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2015 19:43 (toxic).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Ali stalno misliš na te postavke koje si promijenio!!!

AUDIOFIL
Moj PC  
3 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice