AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 632.394
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Pa ni prvi ni zadnji puta da AMD kartice metu u sintetičkim testovima a zaostaju u igrama,to je više izraženo NVIDIa vs AMD wins, nego obrnuto!Kad sam imao GTX 660ti imala je više fps u BF3 od 7950 koja je u benchmarcima uvjek imala bolji rezultat i kolokala se ko blesava!!

Jedini problem NVIDI-je što je skuplja,ostalo trenutno sve ide u njenu korist!!

Ja kao netko tko foldda imam velik koristi što 970 ima manji TDP od AMDa,činjenicu koju mnogi zanemaruju!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: AMD Radeon R9 300 Series
ansha kaže...

@4mal

Ja kuzim da moras zivjet u iluziji da fury x parira 980ti posto si iskrcao vise od prosjecne place za grafu, al pusti i nas ostale da raspravljamo.

Možeš li objasniti onda kako ja tvrdim istu stvar? Ja nisam iskrcao ništa niti ću, vlasnik sam TitanaX, a i da iskrcam keku eura, GPU mi se isplati za cca. nekoliko dana posla koji tim GPU-om mogu napraviti (dnevnica GPGPU inženjera je ~500€ dnevno bruto, tako da je općenito hardver iznimno jeftin alat danas). FuryX koji sam testirao ovaj tjedan u pravilu je clock za clock (stock) kao i 980Ti/TitanX. TitanX ima veći VRAM i mogu ugurati veći framebuffer, nešto je brži, ali i košta više. 980Ti na stocku je brz kao i FuryX. Možeš li overclockati 980Ti više nego FuryX? Možeš vjerojatno, ali to nije posve fer usporedba jer većina kojoj su bitne temperatura i struja, neće za tim posezati.

I jedan važniji segment cijele priče: Nvidijini driveri su apsolutno smeće već jako dugo vremena. Toliko problema i toliko loših stvari oko drivera nisam vidio od kad je ATi imao govnave drivere. Ovaj današnji AMD driver je tri koplja ispred Nvidije po kvaliteti. Kartice su im sasvim OK, a to svakako vrijedi za FuryX.

17 godina
Tonči kaže...

I jedan važniji segment cijele priče: Nvidijini driveri su apsolutno smeće već jako dugo vremena. Toliko problema i toliko loših stvari oko drivera nisam vidio od kad je ATi imao govnave drivere. Ovaj današnji AMD driver je tri koplja ispred Nvidije po kvaliteti. Kartice su im sasvim OK, a to svakako vrijedi za FuryX.

ovo je stvar koju se slažem sa tobom, zapravo me šokiralo. 

kad sam kupio gtx 780 su krenuli problemi pa su se prebacili i na gtx 970, vjerovali ili ne gtx 970 sa nekim driverima preko mini dp kablea su pucali driveri i gubili signal na monitoru, kasnije je to ispravljeno.

Ja sam mislio da je kabel potrgan i stavio sam hdmi na kojem je sve sljakalo, nakon sto je proslo par verzija taj isti mdp je radio kako treba.. i sada na amd-u radi kako treba.

Ovo je samo jedan od primjera na koje sam poludio.. isto tako u prijasnjim verzijama me znalo izbaciti iz igre i kaže poruka driveri su prestali raditi wtf??, no velim u zadnjoj verziji koju sam imao na nvidiji je sve bilo ok.

10 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Bio sam na AMD-u zadnjih 10-ak godina, od početka godine sam prešao na NV-ju, nikad ali nikad mi nije driver niti od jedne niti od druge pukao ili prestao raditi! Čitajući i prateći vas dečki, čovjek bi pomislio da je to veliki problem ali nije. Zapamtite ništa nije savršeno i ako se to desi, a u mom slučaju je to nepoznanica, nije smak svijeta, popravit će se mada puno puta su i sami korisnici krivi ali ne žele to priznati ....

lp

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.10.2015 10:53 (Taraba).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Možeš li objasniti onda kako ja tvrdim istu stvar? Ja nisam iskrcao ništa niti ću, vlasnik sam TitanaX, a i da iskrcam keku eura, GPU mi se isplati za cca. nekoliko dana posla koji tim GPU-om mogu napraviti (dnevnica GPGPU inženjera je ~500€ dnevno bruto, tako da je općenito hardver iznimno jeftin alat danas). FuryX koji sam testirao ovaj tjedan u pravilu je clock za clock (stock) kao i 980Ti/TitanX. TitanX ima veći VRAM i mogu ugurati veći framebuffer, nešto je brži, ali i košta više. 980Ti na stocku je brz kao i FuryX. Možeš li overclockati 980Ti više nego FuryX? Možeš vjerojatno, ali to nije posve fer usporedba jer većina kojoj su bitne temperatura i struja, neće za tim posezati.

Jel ti pricas o clock for clock (dakle na istom taktu) ili o stock clockovima?

Prvo, ovo da 980Ti "mozes vjerojatno" clockati vise pokazuje da si tendenciozan, tj. da imas cilj prikazati fury x boljim nego sta je u odnosu na 980Ti. Realno bi bilo reci "mozes sigurno i to dosta". 

Drugo, ni ne trebas clockati 980Ti kad ce vecina i onako uzeti verziju sa aftermarket hladnjakom koje su clockane 15-25% i hladnije i tise od referentne.

Trece, zaboravio si napomenut jednu stvar kad si rekao da su performanse iste, a to je da je to na 4K rezoluciji. Posto je vecini gamera puno bolji odabir 144+ hz 1440p monitor (+ gsync ili freesync), tako i razlika u performansama ide u korist nvidije. Sad na to dodaj kartice kojima je stock frekvencija 20% iznad referentne i imas veliku razliku u performansama.

17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Najaca mi je ekipa kad pljuvaju po nekom taboru ili odredjenom modelu od istih a ocaju nenormalno modificiraju sami bios pa se zale kako kod nis nije stabilno ili ne valja ili je proizvodjac kriv i sl. Jer neznaju ocat i rade gluposti....

Tu anshi jer mi je postao zabavan sa svojim svakodnevnim ispadima i nebulozama hahhah ;-)

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.10.2015 11:02 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
AMD Radeon R9 300 Series

White R9 Nano

Mocno izgleda, zar ne 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
3 0 hvala 2
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series
Mmmm fina beshtija ! :-)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Tonči kaže...
ansha kaže...

@4mal

Ja kuzim da moras zivjet u iluziji da fury x parira 980ti posto si iskrcao vise od prosjecne place za grafu, al pusti i nas ostale da raspravljamo.

Ima li tko u HR da radi GPGPU i čemu najviše služe takve stvari u rangu 980ti ? 

17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Pa tonci,mirkoj i brijem da to rade :-)

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.10.2015 11:08 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Unutar 2014-2015 (ljeto na ljeto) imao sam 5 različitih kartica i 11 DisplayPort monitora. Problemi uglavnom s Nvidijom i to redovito s DisplayPort monitorima. Tu imaju najviše problema, a zatim i s G-Sync monitorima, a da ne govorim o high PPI monitorima... U praksi vrlo strašno iskustvo. S druge strane AMD - bez problema sve odreda...

16 godina
odjavljen
Naguljizov kaže...

Mirkoj radi video ili 3d rendering mislim. Ja sam radio nešto gpgpua, ali sad sam smanjio taj dio posla jer je izrazito skup (klasteri s teslama su pravo malo bogatstvo i u najmu), a partnere nisam mogao naći za dalje. Sad mi je to hobi, izuzev ako kad uleti u firmi takvo...

Rang 980Ti je igračka. To su jeftine kartice (TitaniX također) koje su donekle upotrebljive. Prava priča su Tesle, ali tko ima novca za njih . Ja sam kartice uglavnom dobijao od partnera u poslovima, ali ni oni baš nisu ludi sipati hrpe novca za nešto što se u pravilu mijenja svake godine pa je najam 99% izbora. S obzirom da ja radim development, a ne primjenu (izračune), meni su i Titani dosta. Imao sam jedno vrijeme pristup klasterima za to i cijene su u pravilu takve da te zaboli glava (koliko može koštati grid sa 64 komada kartica od 4k+ eura) Netko u tom poslu mlati ogroman novac jer je takav grid skuplji od velikog stana u Hrvatskoj, a mijenja se svakih par godina, najčešće je u najmu na kratko vrijeme (po satima se mjeri).

14 godina
neaktivan
Tonči kaže...
Naguljizov kaže...

Mirkoj radi video ili 3d rendering mislim. Ja sam radio nešto gpgpua, ali sad sam smanjio taj dio posla jer je izrazito skup (klasteri s teslama su pravo malo bogatstvo i u najmu), a partnere nisam mogao naći za dalje. Sad mi je to hobi, izuzev ako kad uleti u firmi takvo...

Rang 980Ti je igračka. To su jeftine kartice (TitaniX također) koje su donekle upotrebljive. Prava priča su Tesle, ali tko ima novca za njih . Ja sam kartice uglavnom dobijao od partnera u poslovima, ali ni oni baš nisu ludi sipati hrpe novca za nešto što se u pravilu mijenja svake godine pa je najam 99% izbora. S obzirom da ja radim development, a ne primjenu (izračune), meni su i Titani dosta. Imao sam jedno vrijeme pristup klasterima za to i cijene su u pravilu takve da te zaboli glava (koliko može koštati grid sa 64 komada kartica od 4k+ eura) Netko u tom poslu mlati ogroman novac jer je takav grid skuplji od velikog stana u Hrvatskoj, a mijenja se svakih par godina, najčešće je u najmu na kratko vrijeme (po satima se mjeri).

nice

13 godina
toxic kaže...
Tonči kaže...

ovo je stvar koju se slažem sa tobom, zapravo me šokiralo. 

kad sam kupio gtx 780 su krenuli problemi pa su se prebacili i na gtx 970, vjerovali ili ne gtx 970 sa nekim driverima preko mini dp kablea su pucali driveri i gubili signal na monitoru, kasnije je to ispravljeno.

Ja sam mislio da je kabel potrgan i stavio sam hdmi na kojem je sve sljakalo, nakon sto je proslo par verzija taj isti mdp je radio kako treba.. i sada na amd-u radi kako treba.

Ovo je samo jedan od primjera na koje sam poludio.. isto tako u prijasnjim verzijama me znalo izbaciti iz igre i kaže poruka driveri su prestali raditi wtf??, no velim u zadnjoj verziji koju sam imao na nvidiji je sve bilo ok.

Probleme pucanja drivera sam jedino imao sa 660ti u BF3,tu su stvarno bili shebali skroz stvar,ali prije 570k pa posli 670ka i sad 970ka jedino pucaju driveri prilikom OCa,u normalnim okolnostima dipli ko podmazana!!

AUDIOFIL
12 godina
AMD Radeon R9 300 Series

baš gledam ovaj test i čini se da zorno pokazuje kako stoje stvari

http://www.ocaholic.co.uk/modules/smartsection/item.php?itemid=3879&page=0

prvo mi je zanimljivo bilo vidjeti da se msi solidno potrudio oko hlađenja, pa su čak i promijenili onaj minijaturni hladnjak za vrm i sad ga vežu direktno na glavni hladnjak kao kod gigine gaming verzije, što bi trebalo riješiti probleme sa temperaturama vrm-a, a bogme su poprilično pojačali i hlađenje gpu-a

na drugom mjestu su testovi, gdje je u nekim igrama i 970 neocana poprilično jača, dok u drugima je obrnuta situacija i 970 je dosta ispod

sve u svemu poprilično izjednačene grafe u rezultatima testova, a na većim rezolucijama gdje bi 8gb trebalo pokazati prednost postavke koje to koriste ne dozvoljavaju iole igrive perfomanse niti na jednoj od tih grafa, pa se i razlike svode na par pfs-a - ako pak smanjiš postavke, nestaje i potreba za više vrama, tako da je očito 8gb na toj grafi čisti marketinški potez

treća stvar (uz četvrtu) čini vjerojatno jedinu bitnu razliku

i sa unaprijeđenim hladnjakom i više heat-pipesa msi 390x je poprilično toplija grafa od nvidia konkurencije, što je još vidljivije na testiranju buke, gdje je očito da se ventovi moraju poprilično zavrtjeti da bi je ohladili

msi s naizgled istim hladnjakom (ali slabijeg potencijala) na 970 i 980 bez problema drže temperaturu pod kontrolom i to bez prevelikih okretaja i posljedično tome veće buke

i četvrto - potrošnja - skoro pa dvostruko 

prema mojem skromnom mišljenju, a o tome sam razmišljao ovih dana kad smo birali grafu za frenda - radi se o izboru između grafa koje će dati podjednake perfomanse, negdje manje, negdje više, ali meni kojem smetaju visoke temperature i buka, pa i potrošnja ako radi nje moram kupovat novo napajanje, računica je bila vrlo jasna 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Nije mi samo jasno zašto neki portali za test potrošnje koriste Furmark ?!?!?!? Jel itko upotrebljava grafu tako da mu CPU ne radi a grafa radi bezveze u sintetičkom testu koji bezveze mrcvari grafu ?? Normalan test bi bio da odigraju tri AAA naslova u nekom scenariju i prate potrošnju, pa stave brojke. Da vidiš koliko bi ZAPRAVO trošio komp u NORMALNIM uvjetima a ne ovo gdje neke grafe i throtlaju a neke ne rade kako treba i koji je besmislen. To bi bilo kao da potrošnju goriva kod auta mjeriš tako da u drugoj nabiješ gas do kraja i gledaš koliko koji troši !!

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.10.2015 16:55 (itomic009).
17 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Nije mi samo jasno zašto neki portali za test potrošnje koriste Furmark ?!?!?!? Jel itko upotrebljava grafu tako da mu CPU ne radi a grafa radi bezveze u sintetičkom testu koji bezveze mrcvari grafu ?? Normalan test bi bio da odigrafu tri AAA naslova u nekom scenariju i prate potrošnju pa stave brojke. Da vidiš koliko bi ZAPRAVO trošio komp u NORMALNIM uvjetima a ne ovo gdje neke grafe i throtlaju a neke ne rade kako treba i koji je besmislen. To bibilo kao da potrošnju goriva kod auta mjeriš tako da u drugoj nabiješ gas do kraja i gledaš koliko koji troši !!

Apsolutno se slažem za furmark, ali ni mjerenje potrošnje u igrama nije baš najpravilnije jer ako je neka kartica jača u određenoj igri, pa recimo daje 10fps više, tada će i procesor u toj situaciji biti više opterećen pa će i zbog njega potrošnja bit nešto veća.

Najispravnije radi techpowerup, igraju metro i prate direktno koliko sama kartica povuče DC. Isto tako i u furmarku.

12 godina
Penryn kaže...
itomic009 kaže...

Nije mi samo jasno zašto neki portali za test potrošnje koriste Furmark ?!?!?!? Jel itko upotrebljava grafu tako da mu CPU ne radi a grafa radi bezveze u sintetičkom testu koji bezveze mrcvari grafu ?? Normalan test bi bio da odigrafu tri AAA naslova u nekom scenariju i prate potrošnju pa stave brojke. Da vidiš koliko bi ZAPRAVO trošio komp u NORMALNIM uvjetima a ne ovo gdje neke grafe i throtlaju a neke ne rade kako treba i koji je besmislen. To bibilo kao da potrošnju goriva kod auta mjeriš tako da u drugoj nabiješ gas do kraja i gledaš koliko koji troši !!

Apsolutno se slažem za furmark, ali ni mjerenje potrošnje u igrama nije baš najpravilnije jer ako je neka kartica jača u određenoj igri, pa recimo daje 10fps više, tada će i procesor u toj situaciji biti više opterećen pa će i zbog njega potrošnja bit nešto veća.

Najispravnije radi techpowerup, igraju metro i prate direktno koliko sama kartica povuče DC. Isto tako i u furmarku.

pa evo i test s techpoweup

https://www.techpowerup.com/reviews/MSI/R9_390X_Gaming/

rezultati su slični, a temperatura i potrošnja im je ispala i veća nego na prijašnjem testu, buka i dalje vrlo izražena

s druge strane treba istaknuti da techpowerup testovi pokazuju kako ova msi 390x ipak ima prednosti u odnosu na nvidiu u perfomansama u debeloj većini igara (bar u odnosu na one nekolokane) - meni osobno nedovoljno za promijeniti mišljenje, jer se radi uglavnom o minimalnim razlikama koje u gejmingu nećeš skužiti (osim ekipe koja više gleda u fraps nego u samu igru) 

ove razlike u temperaturi i buci, da ne govorim o zagrijavanju kompletne konfe i opterećenju napajanja, meni osobno daleko više smetaju nego par fps-a manjka kod konkurencije

ali naravno, nekome koga ne smeta temperatura, fijukanje ventova (i onih na kućištu, jer ovo čudo grije sve oko sebe) i potrošnja, ta prednost u perfomansama je važnija, pa svakom svoje

12 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Evo Toxic kao sto sam obecao snimio sam dio koji smo ja i ti testirali u nadam se identicnim uvjetima koliko identicni oni mogu biti.Ovaj dio Witchera 3 sam odabrao jer se on pojavljuje u testovima Digital Foundrya,Gamersyda itd jer je to najkriticniji dio za nextgen konzole i one ovdje imaju 20 i nesto fps pa eto vam odmah i usporedba sa recimo ps4 verzijom i netreba zaboravit da je na nextgenu to kombinacija low i medium postavki jer je PC verzija kroz patcheve dobila vizualni boost.

Ove DVIJE minute videa mi se dizalo preko 2 sata....isuse.

Shadowplay uzima par frejmova performansi.....sad je na tebi red da dignes snimku Toxic :)

Stavit cu jos eventualno Dying Light kad cu imat vremena.....

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Ne znam jel to samo meni ali snimka iako je u 1080p/60  vrlo mutna,uopće ne vidim dobro broj fps..2 sata uploda za 2 minute

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.10.2015 14:58 (volegradele).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Nema šanse..

po ovim postavkama ja dobijem ono što sam reko i ne izgleda niti približno ovako fluidno..

Neću dizat nesto 2 sata :)

Ima tu ljudi koji imaju optiku i r9 390 pa neka probaju to i neka jave.. sve je to isto.

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
volegradele kaže...

Ne znam jel to samo meni ali snimka iako je u 1080p/60  vrlo mutna,uopće ne vidim dobro broj fps..2 sata uploda za 2 minute

Jesi klikno na 1080p prikaz na yt? 

Da 2 isusova sata....i onda jos obradjuje video YT ma LOOOL 2015 godina....

17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Btw moze i 4mal probati(fury x), vjerujem da i on ne dobiva ovaj frejm na tim postavkama..

neka se javi ako se usudi...

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
toxic kaže...

Btw moze i 4mal probati(fury x), vjerujem da i on ne dobiva ovaj frejm na tim postavkama..

Bas sam mu i ja to htio predlozit,isti dio,iste postavke doba dana tocno podne.Iako sam siguran da ce on imat nesto frejmova vise od mene ipak je Fury citavu klasu iznad.

Toxic na ovom overclocku uz ove temperature grafa se necuje tojest vent od proca je glasniji od grafe :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.10.2015 15:11 (MEGATAMA).
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series
Javi mi na kojim postavkama testirate pa cu nesto iskemijat preko tj. ;-)
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
4mal kaže...

Pa imas postavke u videu :) Da se nebi reklo da muljam jer su ovdje svi.....hmm.......zato video govori kao 10 tisuca rijeci :)

17 godina
MEGATAMA kaže...
toxic kaže...

Bas sam mu i ja to htio predlozit,isti dio,iste postavke doba dana tocno podne.Iako sam siguran da ce on imat nesto frejmova vise od mene ipak je Fury citavu klasu iznad.

Toxic na ovom overclocku uz ove temperature grafa se necuje tojest vent od proca je glasniji od grafe :)

hehe, ajmo mi testirati far cry 4 :) ili shadow of mordor ili rise of rome ili crysis 3 i tak mogu nabrajati dosta, ti mozes nabrojati maks 5 igara u korist gtx 970 :)

ajde jos stavi na 1440p :)

4mal kaže...

imas na videu postavke koje je stavio

12 godina
toxic kaže...
MEGATAMA kaže...
toxic kaže...

hehe, ajmo mi testirati far cry 4 :) ili shadow of mordor ili rise of rome ili crysis 3 i tak mogu nabrajati dosta, ti mozes nabrojati maks 5 igara u korist gtx 970 :)

ajde jos stavi na 1440p :)

4mal kaže...

imas na videu postavke koje je stavio

U svim navedenim igrama cemo bit ili podjednaki mozda ces ti imat koji sitni frejm prednosti u Ryse of Rome ALI nigdje me neces sibnut 25 fps :) :) )

17 godina
AMD Radeon R9 300 Series
Mozemo i stjepanja pitat da nam se pridruzi ;-)

Ak ima muda ahahhah...
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Ocu ocu, shadow of mordor na 1440p samo sto ga nemam instaliranog :)

e da probaj ultrat cod aw pa javi kak je proslo :) ustvari ovdje imam hrpu prednsoti jer neces moci niti igrati radi limitirano vrama :) e jesam te sada...

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.10.2015 15:19 (toxic).
Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice