AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 629.251
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: AMD Radeon R9 300 Series
chaselol kaže...

Prije ce 970 biti povucena (jer nije dx12) nego 280ka 

?

17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

?

Htio je reći da će prije GTX970 postat slaba nego li će on promijenit svoju HD7950, što je istina. 

13 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Mala sala na racun dx12, cisto malo da se nasalim ^^

A da, nemam namjeru mijenjati osim ako me uleti neka r9 290, mada mislim da bi bila overkill za 1080p ali od dobre ponude nisam nikad bjezao 

p.s. prijatno sam se iznenadio kad sam vidio da imam 45-55fps 1080p star wars battlefront ultra na mapi sa 40 igraca, to mi je stvarno wow bilo 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.10.2015 22:00 (chaselol).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
AMD Radeon R9 300 Series

ma nije to do graficke, engine je ultra optimiziran...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

ma nije to do graficke, engine je ultra optimiziran...

Svejedno fino vidjeti da u 2015 mozes gejmati nesto sto izgleda odlicno i usput je poprilicno igrivo na grafi staroj skoro pa 4 godine  (7950 release date January 31 2012)

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
protjeran
AMD Radeon R9 300 Series

to moze samo AMD!

Moj PC  
2 1 hvala 0
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

ATi/AMD uvijek je bio fproof pa asinkro computing je u gdc-u 1.0 ta grafa je i dns zvijer za 1080p 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Mala sala na racun dx12, cisto malo da se nasalim ^^

A da, nemam namjeru mijenjati osim ako me uleti neka r9 290, mada mislim da bi bila overkill za 1080p ali od dobre ponude nisam nikad bjezao 

p.s. prijatno sam se iznenadio kad sam vidio da imam 45-55fps 1080p star wars battlefront ultra na mapi sa 40 igraca, to mi je stvarno wow bilo 

Ma kakav overkill. Ova R9 390 je sweetspot za 60 FPS 1080p max. settings gaming. Nemos fulat s tim. 

Samozadovoljstvo uništava perfekciju. | LoL EUNE: iScream | http://eune.op.gg/summoner/userName=iScream
14 godina

Svejedno fino vidjeti da u 2015 mozes gejmati nesto sto izgleda odlicno i usput je poprilicno igrivo na grafi staroj skoro pa 4 godine  (7950 release date January 31 2012)

Pa tako bi trebalo bit sa svim igrama da ih rade kako treba a ne da svaka druga bude poluproizvod.

17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Jel normalno da grafa u igrama sama spušta takt?

npr sa standardnih 1050 ona zna varirati i spustit cak na 900mhz na kratko pa digne opet.

To mogu riješiti samo kada dignem power limit.

gtx 970 je to radila kada bi dosegla odredenu temepraturu ali bi pala fixno samo za par mhz ali sa flesanjem biosa se to rijesi bez problema.

dok ovdje kod r9 390x to stalno varira bez obzira na temperature

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Kod trotla da dok u suprotnom pravac servis....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
toxic kaže...

npr sa standardnih 1050 ona zna varirati i spustit cak na 900mhz na kratko pa digne opet.

gtx 970 je to radila kada bi dosegla odredenu temepraturu ali bi pala fixno samo za par mhz ali sa flesanjem biosa se to rijesi bez problema.

Pa bili je riječi da kroz nove drivere grafa optimizira svoj rad i spušta taktove ako fps ne pada ispod nekog određenog broja...na taj način smanjuje potrošnju. Malo proguglaj...meni se neda tražiti.

14 godina
4mal kaže...

Neće mu servis radi toga dat novu grafu niti išta napravit. Sve što će dobit je da grafa radi u skladu s normama prouzvođača ili tako nešto. Gdje ti piše da grafa mora radit non stop na 1050 Mhz ??

17 godina
itomic009 kaže...
4mal kaže...

Neće mu servis radi toga dat novu grafu niti išta napravit. Sve što će dobit je da grafa radi u skladu s normama prouzvođača ili tako nešto. Gdje ti piše da grafa mora radit non stop na 1050 Mhz ??

ma čim ja power limit povecam na 30 toga više nema.

ocigledno je neki feature

"it's a feature not a bug"

i kada igram ne osjetim u tom trenu pad fpsa što je još fascinantnije.

brijem da ovo cudo daje iste performanse na 900mhz i 1050 :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.10.2015 11:52 (toxic).
14 godina

Hehehe, ne može davat iste performanse na 900 Mhz i na 1050 Mhz .  Da smanje potrošnju i buku očito su ovi iz XFX-a malo "olabavili" power managment ali to si možeš riješit sam pa ti vidi.

12 godina
toxic kaže...

To ti nije normalno osim na onim referentnima 290/x

14 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Nisam siguran,  ali kod 280x su uvijek pokazivali base clock i boost ,taj boost obicno bi bio na tih 1000-1100,base nesto nizi ,oko 850. 

E sad, dal na novim 300 serijama,  boost koji on moze dobiti prikazuje odma kao i base clock kao tj krajnju brzinu neznam (stvar marketinga) . Gledajuci po tome pišete,vjerovatno ima nekakav nizi takt rada kad nije pod opterecenjem.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
MEGATAMA kaže...
toxic kaže...

To ti nije normalno osim na onim referentnima 290/x

Normalno je, throttleaju bez dignutog power limita u odredjenim situacijama...

12 godina
odjavljen
toxic kaže...

Na starije postove o kućištu i ventilaciji...

Taj NZXT što si uzeo je kvalitetno kućište tu nema priče, ali da je usmjereno na airflow - fakat nije. Ima on ventova i prostora, i sam si ih nabio dosta unutra kako si i rekao, ali ima premalo intake prostora. Za te novce si mogao bolje proći ako si tražio bolji airflow.

Ovaj fractal kod mene je tower i promoviraju ga kao airflow optimized, ali svejedno kad skinem prednji i gornji filter, temperatura se znatno smanji (4-6C), a riječ je o rupičastim filterima i metalu, ne punom metalu kao kod tvog NZXT koji ima tek sitno prostora sa strane za intake... Ne bi te htio downat, al mislim da si mogao bolje kućište uzet ako si tražio veći airflow... Taj NZXT je okrenut ka tihom radu, što često znači i manji airflow.

Moj savjet - otvori bočnu stranicu i grij bebače :)

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
17 godina
eywa33 kaže...
toxic kaže...

Na starije postove o kućištu i ventilaciji...

Taj NZXT što si uzeo je kvalitetno kućište tu nema priče, ali da je usmjereno na airflow - fakat nije. Ima on ventova i prostora, i sam si ih nabio dosta unutra kako si i rekao, ali ima premalo intake prostora. Za te novce si mogao bolje proći ako si tražio bolji airflow.

Ovaj fractal kod mene je tower i promoviraju ga kao airflow optimized, ali svejedno kad skinem prednji i gornji filter, temperatura se znatno smanji (4-6C), a riječ je o rupičastim filterima i metalu, ne punom metalu kao kod tvog NZXT koji ima tek sitno prostora sa strane za intake... Ne bi te htio downat, al mislim da si mogao bolje kućište uzet ako si tražio veći airflow... Taj NZXT je okrenut ka tihom radu, što često znači i manji airflow.

Moj savjet - otvori bočnu stranicu i grij bebače :)

Sve 5..

tišina je isto bitna stvar u cijeloj prici.. ne mozes dobit i ovce i novce.

dobio sam nize temperatre i tise kuciste a i potencijalno mogu sa njime radit sto zelim jer je stvarno dobro..

samo mi nije jasno ovo što si naveo pre malo intake ?

Front 2 x 200 or 2 x 140 or 3 x 120mm ( 1 x 200mm included )
Top 2 x 200 or 2 x 140 or 3 x 120mm
Rear 1 x 140/120mm ( 1 x 140mm included )
Bottom 2 x 140/120mm
HDD Pivot 2 x 140/120mm

12 godina
odjavljen
toxic kaže...

samo mi nije jasno ovo što si naveo pre malo intake ?

Mislio sam da case ima premalen intake prostor, ali i exhaust nije nešto velik. rezultat toga je - zadržavanje topline duže u kućištu prije nego izađe, odnosno uđe (drop dirty thoughts :)

Bez obzira na količinu i veličinu ventova, priličan je restriction za intake sprijeda, i ispuhivanje će bit malo teže. Kako sam i rekao, meni je gornji dio cijeli rupičast sa filterom, kao i prednji, i tako pomisliš da nema potrebe skidat filtere radi većeg airflowa... No zapravo mi je itekako to pogmoglo kod dužih gejmanja za toplijih dana... kako rekoh - 4 do 6 C razlike. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Ne znam, ono što znam da sam temeperature spustio sa 84 za 6-7 stupnja i sumnjam da može bolje od toga jer je kod mene grafa 100% opterecena. nema padova gpu usaga

dakle kad igram ona kako god mora biti iznad oko 75 stupnja..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Uglavnom ja ne smijem staviti arctic iv na ovu xfx zato što ima naljepnice preko šarafica i tako gubim garanciju?

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
toxic kaže...

Uglavnom ja ne smijem staviti arctic iv na ovu xfx zato što ima naljepnice preko šarafica i tako gubim garanciju?

naravno da ne, osim ako mozes odljepiti naljepnicu a da je neostetis( vecina ih je od obicnog samoljeplivog paipra, no znaju biti ione ultra tanke sto pucaju), ili uzmes kombinirke i odsarafis najnormalnije s naljepnicom!

17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

E ajde mi ti ovo odsarafi sa kombama :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Zbog backpate-a nema šanse ni s kombinirkama, osim ako se on neda skinuti na neki lakši način bez oštećivanja .

A jesi se usrećio sa zamjenom.... Imam osjećaj da ćeš mlade dobiti već s ovom

---Life is ours, we live it our way---
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
toxic kaže...

Eh, znas sto si ti trebao napraviti. Ići na Sapphire. E sad, znam da je bila situacija zamjene 970 za XFX 390x. U tom slucaju trebao si staviti XFX-icu na njuskalo za nekih 3000, s obzirom da je nova mozda cak i vise i onda uzeti novu Sapphire iz trgovine. Zasto? Sapphire ima najbolje sređeno hlađenje kod svih kartica u R9 300 seriji. Nadoplatio bi cca. 600 kuna na ovih 3000 koje bi dobio od XFX-ice, imao bi mozda par FPS-a vise, jer drzim da je Sapphire i mrvu jaca iako se radi o istoj grafi, al bi imao puno nize temperature. I ne bi bilo potrebe za 1000+ kn kucistem, a temperatura i zvuk bi bili milina. 

Mozes jos uvijek to napraviti, al se ti vise ne isplati jer si uzeo novo kuciste.

Samozadovoljstvo uništava perfekciju. | LoL EUNE: iScream | http://eune.op.gg/summoner/userName=iScream
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Ma realno kuciste sam trebao uzeti davno prije ovakvih gabarita... nisam ja za mini stvari.. jbga.

koliko god taj nzxt s340 lijepo izgledao i stvarno cm mozes sredit kako te volja toliko je i ku.cu

budem vidio sto cu... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
vrinho kaže...

Zbog backpate-a nema šanse ni s kombinirkama, osim ako se on neda skinuti na neki lakši način bez oštećivanja .

A jesi se usrećio sa zamjenom.... Imam osjećaj da ćeš mlade dobiti već s ovom

kada si volim komplicirati život...

gledaj grafa je jaca od gtx 970 na 1440p i to stvarno osjetno.. osjeti se snaga u toplini i buci haha.. malo manje bacam drva u pec za centralno grijanje..

a bude to okey samo se treba priviknuti.. nije mozda to tak glasno kako ja sada tu dramatiziram ali što mogu kada me gtxica 970 razmazila do bola...

najbolji filing je ovim ljudima koji imaju kompletno vodeno, igraju ko blesavi nista ne cuju, temeprature ne rastu...

ali tu mi treba par tisuca kuna... e sada....

ovako nešto :

https://www.techpowerup.com/gallery/4085.html

stvarno se cuda mogu napraviti sa njime

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.10.2015 9:45 (toxic).
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series
Ako sam se ja mogao naviknut na 2 x 290 referntne sa bukom sa bukom na 50-60 od 100 i tempom 2*90 stupnjeva celzija u manjem kucistu od kojeg imam sada onda se mozes i ti sa svojom konbinacijom ;-) raw performance je bitan u odnosu na 970 jel tak :-)
Moj PC  
0 1 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice