moze pomoc? msi afterburner mi resetira klok na 290tki nakon restarta windowsa.. znaci kad se dignu wind u msi-u i dalje stoji moj klok ali kartica vrti na def.. onda moram kliknut na neki od sejvanih profila i onda radi.. dok opet neizgasim komp... probano na 2 razlicita drivera i 2 razlicite ver msi afterburnera... nije strasno ali ide na zivce..
AMD Radeon R9 300/Fury Series
- poruka: 6.870
- |
- čitano: 629.328
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jesi stavio kvacicu na ono lijevo dolje apply overclock on start up il kak se vec zove

Zato ja imao otvoreno kuciste. Razmisljao sam I o crossfire s dvije 390x ali sto se tice buke to bi bilo nepodnosljivo. Ove dvije 970 lepo delaju u sli, ali niti to nije dovoljno za shadow of mordor na ultra detaljima I 4k rezom
Nažalost za fluidno igranje na ultra i 4K rezi trebaju ti dvije 980ke ili dvije 390ke!!
Eto, ispravio sam malo za tebe. Za igranje na 30 FPS na ultra presetu i 4K bez ikakvog Anti-aliasinga ti je dosta jedna 390/970. Ako se ide na fluidno igranje na 60 FPS onda naravno da trebas CF.
EDIT: Link
Pa pod igranje podrazumjevamo min 60fps,mislim ipak smo gameri!!
Jesi stavio kvacicu na ono lijevo dolje apply overclock on start up il kak se vec zove
to ponekad takoder ne radi, driveri nekad jednostavno zaobilaze sve softwere za oc!
Čitam i ne vjerujem. Dakle:
NVIDIA grafičke kartice, kada su spojene na hdmi ili dvi, po defaultu imaju namješten dinamički raspon boja na ''limited'' i stoga boje izgledaju isprano, crna izgleda sivkasto itd. Kada se instalira grafička i driveri, prvo što se napravi je provjera rezolucije i dinamičkog raspona koji treba staviti na ''full'' (vidi sliku).
gdje si to nasao?
U donjem dijelu ''change resolution'' opcije u NV control panelu. Moraš malo scrollati dolje, odmah ispod popisa rezolucija.
Edit: uglavnom, razlika bi trebala biti vrlo vidljiva kada se promijeni sa limited na full
I tako prebacio ja sve u stari XASER VI i dobijem 5 stupnjeva nize temperature..
kuciste ima tolko mana nasprem nzxt s340 da mi je blesavo i nabrajat ali je ukupno meni bolje.. jbga.
čak niti ne izgleda tolko lose, btw radijator nije uopce fixiran.. ne mogu ga drugacije monitirat..
nemam nosac za ssd takoder i nema idealan cm, nema filtere za prašinu..
ali cist onako jednako je tiho i hladnije od nzxt 340, cak mi je i proc sad nesto hladniji .... a skoro ništa nije po ps-u..
popizdio sam i kupio novo kuciste nzxt h630... stanje se popravilo ...
u svom tom saltanju sam jos potrgo jedan kabel od napajanja koji ide prema grafickoj tolko o Antec kvaliteti...
samo zlo mi je ovaj r9 390x donio... dobit cu rastavu jos malo fali...
popizdio sam i kupio novo kuciste nzxt h630... stanje se popravilo ...
u svom tom saltanju sam jos potrgo jedan kabel od napajanja koji ide prema grafickoj tolko o Antec kvaliteti...
samo zlo mi je ovaj r9 390x donio... dobit cu rastavu jos malo fali...
"budala" gledam neku radeonku 290/x/390/x no onda se sjetim buke i usijanog kucista i sve me trnci produ (nakon ovih gtx-ica sve nekako nebi)
no zelja me vuce, jednostavno volim probleme, ova nvidija je yebeno dosadna!
sad znam zasto "nvidijasi" nemaju pojma o nicemu
!lp
"budala" gledam neku radeonku 290/x/390/x no onda se sjetim buke i usijanog kucista i sve me trnci produ (nakon ovih gtx-ica sve nekako nebi)
!lp
Upravo to
!lp
nego, jesi ti riješio "isprane" boje na nvidiji s onim podešavanjem koje je e-ovca preporučio?
Ajde da bacim mali komentar na prošle postove
Problem je u tome što puno ljudi zanemaruje potrebu za dobrim kućištem.
Možda ovo zvuči grubo i možda budem navukao bijes onih kojima to ne paše, ali po meni je teško očekivati da ti grafa za koju znaš da se grije, bude hladna u manjim i ne dobro proluftanim kućištima.
Nekako me pojam igranja uvijek vezao na super komponente, pa tako i na red dolazi kućište.
I moja grafa (pod moj PC) ze zagrije, ali se temperatura u kućištu ne penje ni toliko da bi osjetio da se makar stranica zagrije. Ali zato na ventovima koji taj topli zrak tjeraju iz kućišta, slobodno možeš sušiti kosu.
A u tome je i bit. Temperatura van kućišta, a ne u njemu
Problem je što uz sve to dolazi buka, no to je neka druga storija.....
Ajde da bacim mali komentar na prošle postove
Problem je u tome što puno ljudi zanemaruje potrebu za dobrim kućištem.
Možda ovo zvuči grubo i možda budem navukao bijes onih kojima to ne paše, ali po meni je teško očekivati da ti grafa za koju znaš da se grije, bude hladna u manjim i ne dobro proluftanim kućištima.
Nekako me pojam igranja uvijek vezao na super komponente, pa tako i na red dolazi kućište.
I moja grafa (pod moj PC) ze zagrije, ali se temperatura u kućištu ne penje ni toliko da bi osjetio da se makar stranica zagrije. Ali zato na ventovima koji taj topli zrak tjeraju iz kućišta, slobodno možeš sušiti kosu.
A u tome je i bit. Temperatura van kućišta, a ne u njemu
Problem je što uz sve to dolazi buka, no to je neka druga storija.....
Slažem se sa svime što si rekao.
npr. ovaj moj nzxt s340 savršeno kuciste po mnogim stvarim i nije skupo..... sa gtx 970 g1 nikakvih problema.. nešto mi nije dalo mira i nabavim r9 390x xfx..
onog trena kada sam ubacio r9 390x, temperature su mi odlazile visoko gore i buka je bila ogromna..
pleksiglas se takoder uzasno zagrijavao jer je par cm od grafe do pleksiglasa ako to uopce je pleksiglas s obzirom na cijenu kucista a grafa puse bocno taman po staklu.
Sve bi to bilo lijepo krasno ali iz tog kucista ja nisam nikako mogao izbacivati zrak Van.
straznji vent je radio 100% i tada on sam nije mogao obaviti posao kako treba, top vent isto tako.. Sa prednje strane je radijator i na njemu su montirana 2 x 120mm venta ali oni pusu kroz celije i to bas ne funkcionira, na njega sam montirao i 1 x 120 mm airflow corsair koji je hladio ali velim zrak nisam stigao otpeljati van pa je i on puhao toplo kroz malo vrijeme.
Ubrzo znaci nakon 15 minuta igre temperature grafe je na 84 stupnja i vent preko 75%, osjecam miris upaljene pegle cijelo kucuste je usijano do bola. Temperatura ssd-a, procesora i svea ostaloga ide gore...
Kod starog Thermaltejka sam dobio na temperaturama, ali... nema nikakve filtere nikakve zastite protiv vibracija i nisma mogoa montirati vodeno...
i odlucih si kupiti nzxt h630 ultra tower.
dakle jednsotavna nadogradnja me kostala vjeruj mi hrpu zivaca i jos malo love...
Dakle ne mogu tvrditi za druge grafulje ali xfx r390x je loša izvedba i moraju se stvarno zadovoljiti vrhunski uvjeti da to bude ali pazite bude kolko tolko podnosljivo...
Otvorena stranica mi ne igra ulogu jer imam klincezu koja bi to vrlo vrzo uništila a najgore od svega je što mi je komp u dnevnom boravku... Pa jučer kad sam montirao sve to je lijepo primila za cijev vodenog i htela ga iscupat :)
mozete misliti sto bi se desilo da tako ostavim preko dana :)
uglavnom sada imam r9 390x i novo kuciste i ljutu zenu...
e i da idiot sam
Ja sa svojim HAF 922 kučištem nemam nikakvih problema ,prednji,gornji i bocni fan je od 200 mm , namjesteno da odvodi sav višak topline a opet dovoljno tiho radi.
!lp
nego, jesi ti riješio "isprane" boje na nvidiji s onim podešavanjem koje je e-ovca preporučio?
Meni je došlo do malog poboljšanja, najočitije sam ga primjetio u loading ekranu Ark-a. Prijelazi između boja dima su prije bili vidljiviji.
!lp
Neznam o kojoj "buki" pricas, ventilatori se uopce ne vrte kad je kartica u idle, a inace vent radi na kojih avg 40%...
Ček jel ti sad na ovom kućištu blok od vodenog na vrhu ili opet sprijeda??Po mom skromnom iskustvu (pošto sam NVIDijaš i ne znam ništa) usis zraka sprijeda (po mogučnosti 2 x 120 mm) ,ispuh zada i na vrhu daju najbolje rezultate!!
I naravno kad se kupuje vrhunska grafika ona zahtjeva i vrhunsko kučište,što podrazumljeva odličan airflow!!
Naravno uz redovito održavanje i čišćenje,pogotovo ako se stavlja u njega vruči AMD!!
Ček jel ti sad na ovom kućištu blok od vodenog na vrhu ili opet sprijeda??Po mom skromnom iskustvu (pošto sam NVIDijaš i ne znam ništa) usis zraka sprijeda (po mogučnosti 2 x 120 mm) ,ispuh zada i na vrhu daju najbolje rezultate!!
I naravno kad se kupuje vrhunska grafika ona zahtjeva i vrhunsko kučište,što podrazumljeva odličan airflow!!
Naravno uz redovito održavanje i čišćenje,pogotovo ako se stavlja u njega vruči AMD!!
gledaj 240mm radijator na nzxt s340 ne mozes monitorati osim naprije tako da upujehe zrak..
sada sam taj radijator stavio na top i sada ispuhuje zrak sa time da gore imam jos prostora za 1 x 120mm
naprijed mi je 1 x 200 mm i imam prostora za jos 1 x 200m upuhuje zrak
natrag mi je jedan 1 x140 mm ispuhuje
dolje mi je za sada 1 x 120mm iako se mogu montirati i 2 x 120mm. upuhuje
E to je sad sasvim druga priča ,airflowa na sve strane!!
Što napravi sa NZTX s340??
E to je sad sasvim druga priča ,airflowa na sve strane!!
Što napravi sa NZTX s340??
imam par kupaca, uskoro odlazi.
Hebote, vidim to kučište 1200 kn Samo radi grafičke... I koliko si na kraju stupnjeva skinuo?
Hebote, vidim to kučište 1200 kn Samo radi grafičke... I koliko si na kraju stupnjeva skinuo?
palo iz ukupno 84 na 75-77 ali nije to samo zbog graficke..... za neki ozbiljniji setup treba i ozbiljno kuciste, ovo je po svemu future proof kako god okrenes, pogledaj samo kakve se radijatore prihvaca, dakle moze stavit sto god zelis i kako zelis cak i serversko racunalo napraviti.. i da buka je niza sada i to jaaaaaaaaako puno.. dakle sadda je cujem ali ne jako.. prihvatljivo je ali je opet glasnije od g1 gtx970 koju sada ne bih niti cuo ..
ono sto moram reci za r9 390x je nesto i pozitivno..
dakle grafa radi ko urica sto se tice drivera i performansi.
ovo mi objasnite
dakle killing floor 2, 1440p rezolucija,
gtx 970 ima one nvidia opcije tj . nviidu flex - mogao sam igrati na high postavkama fluidno kada sam prebacio na ultra tada to vise nije bilo fluidno.
sada sa r9 390x igram na ultra fluidno kao na gtxici na high postavke ali ovdje nemam tu flex opciju da li je to zbog toga ili nije?
palo iz ukupno 84 na 75-77 ali nije to samo zbog graficke..... za neki ozbiljniji setup treba i ozbiljno kuciste, ovo je po svemu future proof kako god okrenes, pogledaj samo kakve se radijatore prihvaca, dakle moze stavit sto god zelis i kako zelis cak i serversko racunalo napraviti.. i da buka je niza sada i to jaaaaaaaaako puno.. dakle sadda je cujem ali ne jako.. prihvatljivo je ali je opet glasnije od g1 gtx970 koju sada ne bih niti cuo ..
ono sto moram reci za r9 390x je nesto i pozitivno..
dakle grafa radi ko urica sto se tice drivera i performansi.
ovo mi objasnite
dakle killing floor 2, 1440p rezolucija,
gtx 970 ima one nvidia opcije tj . nviidu flex - mogao sam igrati na high postavkama fluidno kada sam prebacio na ultra tada to vise nije bilo fluidno.
sada sa r9 390x igram na ultra fluidno kao na gtxici na high postavke ali ovdje nemam tu flex opciju da li je to zbog toga ili nije?
Jel ti zatvoreno kučište?
ovo novo je zatvoreno. zašt?
ovo novo je zatvoreno. zašt?
Pitam samo
ja vise nisam na nvidiji...dakle sad sve štima! boje mi se sad cak preljevaju van dijagonale,,,
ja vise nisam na nvidiji...dakle sad sve štima! boje mi se sad cak preljevaju van dijagonale,,,
Štima ti sve dok se opet ne vratiš na Nvidiju,pa onda opet ista priča!!
Doće vrime kad i ovu 280ku triba prodat,sad je diži još malo u nebesa!
Ko te ne zna Stijepko skupo bi te platio!!
veli covjek koji je vidio 2 monitora i dve grafe u 5g. al nije ni bitno, bitno je da sam ja zadovoljan!
Štima ti sve dok se opet ne vratiš na Nvidiju,pa onda opet ista priča!!
Doće vrime kad i ovu 280ku triba prodat,sad je diži još malo u nebesa!
Ko te ne zna Stijepko skupo bi te platio!!
Prije ce 970 biti povucena (jer nije dx12) nego 280ka