AMD Catalyst/Crimson/Adrenalin - Topic o Driverima izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.921.075
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: ATi Catalyst - Topic o Driverima
MARKOZD15 kaže...

Kada se stavljaju novi driveri, stari se prvo brisu installer-om, onda se boota komp u safe mode, tamo se pobrise sa Driver Sweeper-om, te poslije toga registry sa CCleaner-om. To je sve što trebate znati.

Ne, nikako. Nikad brisati drivere instalerom za nove. Meni se 2 puta dogodilo da mi je također pobrisao drivere za USB hubove ili nešto, uglavnom, nijedan USB mi nije radio i morao sam spojiti PS2 tipkovnicu i instalirati drivere što je riješilo problem. Samo Driver Sweeper, restart, instalacija novih, restart, gotovo.

Toni
13 godina
protjeran
MARKOZD15 kaže...

Kada se stavljaju novi driveri, stari se prvo brisu installer-om, onda se boota komp u safe mode, tamo se pobrise sa Driver Sweeper-om, te poslije toga registry sa CCleaner-om. To je sve što trebate znati.

Slažem se ja sa time - samo sto ja to nekoristim, jel imate rješenje za njegov problem koji mu postupanje koje vi navodite da treba radit upravo taj problem i izaziva?

PR0MATRAC
14 godina
neaktivan
rapture686 kaže...
MARKOZD15 kaže...

Ne, nikako. Nikad brisati drivere instalerom za nove. Meni se 2 puta dogodilo da mi je također pobrisao drivere za USB hubove ili nešto, uglavnom, nijedan USB mi nije radio i morao sam spojiti PS2 tipkovnicu i instalirati drivere što je riješilo problem. Samo Driver Sweeper, restart, instalacija novih, restart, gotovo.

Brisao sam mozda do sada 30-40 puta drivere installerom, nikada nije nista drugo izbrisalo.

16 godina
Leopard_st kaže...
rapture686 kaže...
MARKOZD15 kaže...

Brisao sam mozda do sada 30-40 puta drivere installerom, nikada nije nista drugo izbrisalo.

Ja do nedavno nisam ni znao da treba brisat drivere sa tim toolovima. Dok sam koristio stari Win7 nikada hi nisam brisao nego sam samo instalirao novi driver i sve je bilo uredu.

LoL EU West - KingNothing666
15 godina
neaktivan
ATi Catalyst - Topic o Driverima

Ne mora se. Ali na IT forumu si pa se pretpostavlja da su ovdje malo ''napredniji'' korisnici. 

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them. In the Land of Mordor where the Shadows lie.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja nisam stare nikad u životu pobrisao prije instalacije novih. A instaliram svaku najnoviju verziju ili betu čim izađe :)

Why do they call him the Bullet-Dodger? 'Cause he dodges bullets, Avi.
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.2.2013 20:49 (ZC_Someone).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

ovako, kako da pobogu maknem install managera ???

nešto mi se pošemerilo kod deinstaliranja drivera i sad mi to tako stoji i neznam kako napravit

ovo sam do sad učinio:

skenirao registry sa ccleanerom i očistio istim

tuneup utilities isto skenirao registry i očistio

driver sweeper očistio što je bilo i sad mi nakon scana ne daje nikakve stvari od amd-a u vezi drivera

sa driverima od druge verzije 12.11 sam deinstalirao što je ostalo od 13.1, znači driver je uklonjen i sa amd-ovim instalerom u potpunosti

grafičku deinstalirao zajedno sa driverima (stavio kvačicu da makne i njih) u device manageru

sve rađeno u safe modu

na programes and features nemogu ni pokrenut program kao što se vidi na slici

kako da to maknem ?
zahebavam se sa driverima jer mi se stalno javlja memory leak u bf3 i lud sam, neznam koji sam driver prije imao (prije rušenja winsa) dok mi se memory leak nije dešavao

lud sam već, do sad sam probao više beta drivera i službene i nikako da riješim memory leak

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ja ne!!!!
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.2.2013 22:41 (matija656).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
ford eleanor kaže...

Amd Catalyst 13.1 Legacy  driveri za starije kartice, serije HD2000,HD3000,HD4000, AGP

Imate ih i na AMD-ovoj stranici

robimarko@gmail.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
matija656 kaže...

nešto mi se pošemerilo kod deinstaliranja drivera i sad mi to tako stoji

Bog kolega, ima oko drivera posla ali nikad ne znaš koji je ishod. Tako da najbolje ponovo instalirat windows, jer često potrošiš više vremena na drivere, a opet zeza. Meni su sa hd 7850 svi radili savršeno, sad imam 13.1.

coffe,coffe,coffe.....
15 godina
metallic kaže...
matija656 kaže...

nešto mi se pošemerilo kod deinstaliranja drivera i sad mi to tako stoji

Bog kolega, ima oko drivera posla ali nikad ne znaš koji je ishod. Tako da najbolje ponovo instalirat windows, jer često potrošiš više vremena na drivere, a opet zeza. Meni su sa hd 7850 svi radili savršeno, sad imam 13.1.

Lol pa samo za BF3 koji igra ima skidat oko 30 GB, a gdje je sve ostalo.

Ma super ti je rjesenje {#}

BE HAPPY xD : )
14 godina
neaktivan

Ja bih onda nekada dnevno morao po 10 puta da winse stavljam, jer probam po par verzija drivera dok ne nađem one koji mi pasu.

Doduse kad nađem one drivere koji mi pasu i skontam kako je najbolje, tada opalim jedan format i onda sve na novom OS-u skockam.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.2.2013 12:23 (Leopard_st).
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
metallic kaže...

što se tiće reinstala windowsa, to napravim zatvorenih očiju, battlefield prije rušenja prekopiram na drugi disk onda samo vratim da ne moram skidat, ali jednom mi nije uspijelo, pa skidaj 30 gb na 500 kb/s

najviše mi se neda rušit zbog programa, neda mi se malo malo vračat sve programe i drivere gore zbog jedne gluposti

sinoć sam stavio 12.8

sad budem vidio dal će mi se i dalje javljat memory leak u bf-u, ako se javi pokušat ću sa 12.10 driverima

ako će i tad bit memory leak, onda ću napravit reinstal pa probat stavit 12.10 ili 12.8, od*ebat ću beta drivere jer obično sa njima neke probleme imam, recimo idem ih deinstalirat ja dobijem BSOD

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.2.2013 13:11 (matija656).
12 godina
Joe Cooker kaže...
metallic kaže...
matija656 kaže...

ovako, kako da pobogu maknem install managera

Podrazumjevao sam manju C-particiju, a igre i ostalo(D,E,F...) ne dirati naravno! {#}

@ Leopard-st: tako sam i mislio, tako se i radi, kad nadješ što paše onda clean install. Naravno ne za svake drivere, pogotovo ako radi. 

P.S. programe pomaže vratiti filehippo.{#}

coffe,coffe,coffe.....
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.2.2013 13:50 (metallic).
13 godina
matija656 kaže...

Revo... ili ASC (nešto slično kao i CCleaner, dobiješ i program za uninstall i malware fighter). 

12 godina
matija656 kaže...
metallic kaže...

Samo da znaš 13.1 nisu beta već whql.  link: http://www.techpowerup.com/178939/AMD-Catalyst-13.1-WHQL-Drivers-Released.html

No, to ne znači da su najbolji za tvoju seriju grafičke. Frapps ili playclaw i testiraš framerate po igrama. Sritno

coffe,coffe,coffe.....
15 godina
metallic kaže...

Podrazumjevao sam manju C-particiju, a igre i ostalo(D,E,F...) ne dirati naravno! {#}

pa na c particiju si stavljam igre, ponajviše da su mi na istoj particiji sa windowsima, da glava na disku ne mora puno šetati po njemu dok igram

a i programe isto stavljam na c disk normalno, jer kako god neki poslje reinstala neće radit zbog registry-a

a tu je isto i element šetanja glave po disku, da imam sve instalirano na drugim particijama i na 10 mjesta

ovako imam particiju 100 gb za windowse i to mi je taman, windowsi i programi mi uzmu oko 30-ak giga, bf3 isto tako, dakle ostane mi još + - 40 slobodnih giga za ostale igre i po potrebi, sasvim dovoljno, nisam cjepidlaka za prostor jer imam eksterni disk, koji je i sam na pola pun

Mile 74 kaže...

Revo... ili ASC (nešto slično kao i CCleaner, dobiješ i program za uninstall i malware fighter). 

ovo je pomoglo, maknuto je i očišćen registry bez problema

hvala {#}

da se nadovežem, naime 13.1 mi tijekom instalacije ne instalira display driver, što me čudi, dobivam uvijek žuti uskličnik, pokušao više puta birati custom instalaciju i uvijek mi display driver nije instaliran, 12.10 pod custom nema display driver za instalirat, 12.11 je beta i neću se sa njim zahebavat

jedino mi 12.8 instalaciju savršeno napravi, zeleni uskličnik i nikakvi problemi za deinstalirat ili nešto promijenit, te sam trenutno na njima

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.2.2013 17:49 (matija656).
13 godina
protjeran

Sad mi postaje jasnije zašto postoji ''dogma'' o losim ati driverima - jer su korisnici ti koji sami sebi prave probleme  i onda se tuze na na Drivere, instalirajte drivere i normalno nemojte pametovati i kemijati i driveri ce vam radit  ! Ovi su bolji oni su bolji - svi su driveri isti osim catalysta 12.11 i gotovo, poz.

PR0MATRAC
Moj PC  
5 3 hvala 0
15 godina
PR0MATRAC kaže...

Sad mi postaje jasnije zašto postoji ''dogma'' o losim ati driverima - jer su korisnici ti koji sami sebi prave probleme  i onda se tuze na na Drivere, instalirajte drivere i normalno nemojte pametovati i kemijati i driveri ce vam radit  ! Ovi su bolji oni su bolji - svi su driveri isti osim catalysta 12.11 i gotovo, poz.

ne pametuju svi

meni recimo 13.1 driveri, koji podržavaju win8, ne instaliraju se kako treba, uvijek neka greška ili iskličnik crveni ili žuti na kraju instalacije, što mi je onda davalo BSOD kod deinstalacije istih, a isto tako sa nekim mi se driverima javlja memory leak u bf3, pa mi je zbog toga bila zahebancija i traženje dobrih drivera koji mi to neće radit

jedino do sad mi je normalno sa zelenim uskličnikom bio 12.8 driver, koji trenutno imam

jbg ja drivere uvijek probam nove, ako instalacija prođe dobro i sve štima ostavljam ih, ako nije kako treba, onda hbg zahebancija sa deinstalacijom ii vračanjem starih

16 godina

Gdje da skinem driver za grafičku amd radeon hd 7650m 2 gb? Na stranici amd ne mogu naći  tj. našao sam samo display driver, ali nema catalyst control center.

http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonmob_win7-64.aspx

Frka85
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
stručnjak kaže...

Gdje da skinem driver za grafičku amd radeon hd 7650m 2 gb? Na stranici amd ne mogu naći  tj. našao sam samo display driver, ali nema catalyst control center.

http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonmob_win7-64.aspx

A jes mi ti neki stručnjak {#} Probaj odi (ovdje) stručnjače..krivo si odabra 

Zadar živi vječno!
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.2.2013 23:01 (zeko73).
16 godina

He he...u racunala se nesto kuzim ali nije mi bilo jasno tj. nisam pogledao pod desktop iako je graficka od laptopa.

Frka85
13 godina
protjeran
moze preporuka najbrzih drivera za grafu 7950 tj za 3dmark2011:)?tx LP
Rasturam na Intel Core™ i7-920 @ 3.8Ghz + ArticCooling Freezer 13 + MSI Gtx660 OC Power Edition TwinFrozr 3 2Gb 1200/1650mhz..
14 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

13.2 beta 5.

13 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

haha dobro mjesto da se pohvališ sa novom artiljerijom {#} - ajd posalji slike sa onog mjesta sto smo benchali u BTf 3 , baš me zanima koliko daje ova tvoja hd 7950 -

PR0MATRAC
13 godina
protjeran
pa da ti javim odma jos te nemogu stici s 7950 1200/1600 vs 7850...
Rasturam na Intel Core™ i7-920 @ 3.8Ghz + ArticCooling Freezer 13 + Sapphire Dual-X 7950 with Boost Edition 3GB 1150/1550mhz
12 godina
Koje drivere za HD 7870 (link)
Work hard play harder
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/AMDCatalyst132BetaDriver.aspx

13.2 beta 5 - najbolja beta za sada i najstabilnija.. nikakvih problema jos nisam uocio..

xfact
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Pozdrav, frend ima problema sa updateom na verziju 13.1, svaki put kad pokuša instalirat pojavi se error, onaj plavi ekran i mora restartat komp, ima HD 6570 jel moze netko pomoc?

edit: rijeseno, ignorirajte poruku

limboLIVE98
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.2.2013 14:46 (AsAsiN).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Vuk15 kaže...
Koje drivere za HD 7870 (link)

instaliraj si catalyst 13.1 official i neces imati problema...

PR0MATRAC
13 godina
neaktivan

Jeli ovo normalno da Catalyst Control Centar trosi 87 mb RAM-a?

Tamo negdje u srcu Balkana, moja ljubav moja lijeva strana.
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice