Pozdrav.Imam jednu 5870 2gb karticu.Dali mi se vise isplati uzeti recimo jos jednu polovnu 5870 (cca 1200kn)i stavit je u crossfire ili uzimati 6000seriju.Kakve ce biti performanse recimo u odnosu na 6970.HVALA!
5870 crossfire ili 5970 single.
- poruka: 36
- |
- čitano: 5.568
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Lp Kolega

Najbolje ti je da pricekas HD 7970, po specifikacijama bit ce nevidjeni mosntrum.
da mislio sam na 6970.hvala.
imas
gumb hvala. Inace u vezi 7970 cuo sam da ce biti jaka ali da nebi slucajno ispalo kao bulldozer.

ipak mislim da cu uzeti sada jos jednu 5870.trenutno naj isplativije.samo napajanje????koliko w minimum????

550w
Ne isplati se kupovati 6970.Kupi 6950 i uz flash BIOS-a ima 6970-ku
550w
Koje?

takvih kartica više nema kolko ja znam u dučanima da se mogu flashati.
scythe kamariki 550w

Hvala na ispravku,zaboravio sam
scythe kamariki 550w
Držati će,mislim da ima u Portia 570-ka parsto kuna jeftinija,dual vent,jako hladna
Idi na cf 5870. Prodaj svoje sadasnje napajanje uzmi XFX 550 i bez problema ce ti PC ic
Ili idi na CF ili ne mijenjaj nista.Prelaskom na GTX 570 i HD 6970 neces puno dobiti.HD 5870 je zvijer od kartice.Cekaj 7xxx seriju,ta kartica jos uvijek goni 98% igara na max na FULL HD-U.Ocni ju.
Ako ces ici na single GPU idi na ove dvo procesorske ili GTX 580
Pozdrav.Imam jednu 5870 2gb karticu.Dali mi se vise isplati uzeti recimo jos jednu polovnu 5870 (cca 1200kn)i stavit je u crossfire ili uzimati 6000seriju.Kakve ce biti performanse recimo u odnosu na 6970.HVALA!
Pričekaj još malo novu generaciju grafi pa šopingiraj. Tvoja grafa je malo slabija od moje, a možeš igrat šta god hoćeš. Svega par naslova nemožeš ma maximumu i radi toga ti se nesiplati trgovat pogotovo sada kada su nove grafe iza ugla.
Ako ces ici na single GPU idi na ove dvo procesorske
a?
Seriju 6xxx izbegni.
Ako imas ponudu za dobro 5870 da kupis uzmi to.
Ne da je zver nego je bolja do Caymana, bolji driver, hladnija, nema microstutering od kog mnogi Caymani pate.
Manje se greje, ne prilazite mu vise sem nekim nereferentnim 6950. 6970 je Bulldozer u grafici. Najveci potrosac ludi, grejalica a nista, nista znaci.
Napajanje minimum AX 750W Gold Profesional. Ne zezaj se sa time. Nema tu samo karte unutra i da imas malo viska.
Ne isplati se njemu da uzima sada GTX580. To cu samo ja manijak da uzmem ali zato sto hocu da zavrsim za naredne 4 godine sa kartama a tu obican Fermi GTX580 ne moze da mi pomogne.
Mora nesto Special. MSI Ligtenig Extreme ali MSI ne volim, MATRXI ASUS ne dolazi obzir pa zato ostaje eVGA Classified. ove dve su i skuplje nego eVGA.
5870 CF na 750W. Ili ne diraj nista cekaj novve Nevidije. Zasta ti treba sada odmah jos jedna karta. Koju igru. Klokuj to izvuci MAX i uzivaj. Eventualno ces smanjiti MSAA na 4 u 2 igre.
Vole ljudi CF tih najacih karti da se zavuku u probleme samo umesto uzeti najskuplje specijalne single verzije. One su po 15% jace od obicnih nekada i vise Classified modeli.
Brkas nesh Vlada druze, imao Caymana i Cypress grafe, Cypress je veoma slab u DX11, da opcenito HD 5000 serija katastrofalno skalira u CFX.
Imao sam ih i ja i jednu jos uvek imam. Znas koliko puta sam menjao jednu pa drugu sa oborenim kompom i menjao drivere u 10 igri testirao sa 3.9GHz CPU. Jedno 6-7 puta jednu pa drugu, jednu pa drugu. Kako stavim Cypress problemi nestanu.
Cayman je u Mafia II bio grozan, uzasno se ponasao, Bad Company 2 DX11 Cayman 30-90FPS. Cypress 50-80. Obicno oko 60-70fps na Cayman fps drop uzasan, nisam mogao da je koristim bez aftermarket coolera a ne da klokujem.
Crysis overheating Caymana i 5870 2GB uoste nije slaba koliko skorovi pokazuju. Karta je bolja po meni i sada da kupujem i da imam 300e ja bi uzeo 5870 V2 950/1300 i vozi.
Ovaj moj Cypress je najbolje nesto sto sam probao gledajuci drivere, temp, ponasanje u igrama, prikaz, stabilnost, nema microstuttering. Bruka karta. 6970 malo lepsa slika ali ponasanje uzas.
Jedino gde sma ja oseti da je 5870 2GB slab je Crysis 2 DX11 High resolution texture pack nisam mogao na Ultra nego komotno na Extreme sa svim upaljenim opcijama. Ultra nisam mogao ni na 1600 rezoluciji.
U ostalom se ponasa odlicno. Zato bas zbog DX11 sada uzima bolju kartu ali jos nisam naisao na to da je slab FEAR 3 bez problema, Bad Company 2 DX11 sve max ladno, kakvi slaba.
Sada i prelazim DX9-DX10 igre za 580 Classified cuvam jace a istreniracu je sa Crysis serialom odmah. Da vidim kako se ponasa paralelno DX9, DX10, DX11.
I opet vlada krece sa svojim glupostima.
Seriju 6xxx izbegni.
Ako imas ponudu za dobro 5870 da kupis uzmi to.
Ne da je zver nego je bolja do Caymana, bolji driver, hladnija, nema microstutering od kog mnogi Caymani pate.
Manje se greje, ne prilazite mu vise sem nekim nereferentnim 6950. 6970 je Bulldozer u grafici. Najveci potrosac ludi, grejalica a nista, nista znaci.
Napajanje minimum AX 750W Gold Profesional. Ne zezaj se sa time. Nema tu samo karte unutra i da imas malo viska.
Ne isplati se njemu da uzima sada GTX580. To cu samo ja manijak da uzmem ali zato sto hocu da zavrsim za naredne 4 godine sa kartama a tu obican Fermi GTX580 ne moze da mi pomogne.
Mora nesto Special. MSI Ligtenig Extreme ali MSI ne volim, MATRXI ASUS ne dolazi obzir pa zato ostaje eVGA Classified. ove dve su i skuplje nego eVGA.
5870 CF na 750W. Ili ne diraj nista cekaj novve Nevidije. Zasta ti treba sada odmah jos jedna karta. Koju igru. Klokuj to izvuci MAX i uzivaj. Eventualno ces smanjiti MSAA na 4 u 2 igre.
Vole ljudi CF tih najacih karti da se zavuku u probleme samo umesto uzeti najskuplje specijalne single verzije. One su po 15% jace od obicnih nekada i vise Classified modeli.
Samo na papiru je podebljano bolje,u praksi ne.
s obzirom da sad imas 5870 mislim da ti nije tolika hića i da ti se stvarno isplati prićekat hd7000 /gtx600 ;)
Izbjegi CF. Problemi su mnogi.Od drivera,microstuttering(šta će ti 999 frejmova kad ti igra trza),mnoge igre ne rade dobro u Cf-u pa moraš jednu grafu gasit...blablabla.Imao sam i sam CF i opekao se debelo.Jedna grafa jeadan čip i deri
Ima,Toxic verzije,samo su preskupe.
Idi na cf 5870. Prodaj svoje sadasnje napajanje uzmi XFX 550 i bez problema ce ti PC ic
?
..pročitaj pod total system power in watts
u loadu cijelo računalo s dvije 5870 troši oko 600W, dok jedna 6970 sa svojim računalom u loadu cucla tek nekih 350-360 W
O kakvih ti 600W pričaš ???