Kupio sam 4850(gigabyte tek kad je izasao,i sad hocu crossfire, a ova grafa ima jadan hladnjak.Da li da napravim ovako:Kupim jos jednu gigabyte i jos 2 accelera s1 pa da tako hladjenje rijesim,lil:da kupim xfx 4850(koja ima dobar hladnjak) i jedan accelero za gigabyteicu.I jos me zanima:da li su oba dvije kartice kompatabilne za corssfire(dakle mogu li obje biti u istom polju)i ima li izmedju njih kakva razlika(osih hladnjaka)?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Mene potpuno iste stvari zanimaju, čekam odgovore....
Kupio sam 4850(gigabyte tek kad je izasao,i sad hocu crossfire, a ova grafa ima jadan hladnjak.Da li da napravim ovako:Kupim jos jednu gigabyte i jos 2 accelera s1 pa da tako hladjenje rijesim,lil:da kupim xfx 4850(koja ima dobar hladnjak) i jedan accelero za gigabyteicu.I jos me zanima:da li su oba dvije kartice kompatabilne za corssfire(dakle mogu li obje biti u istom polju)i ima li izmedju njih kakva razlika(osih hladnjaka)?
kompatibilne jesu ali ako je ova xfx brza od ostalih 4850, ona ce se downclockati na sporije...
opcenito: graficke kartice u crossfire-u ce raditi brzo kolko i najsporija graficka stavljena u taj crossfire
Provjeri da li ce CF most moci dohvatiti preko accelera do druge kartice ako se odlucis na taj hladnjak. Ja imam S1 s 2x120mm venta, to je grdosija koja zauzme 3 slota, pa i na to obrati paznju.
naravno da će raditi, dva rv 770 kad se spoje crossfireom rade ko ludi.
nije bitan proizvođač, hladnjak, firmware ili bilo šta, uvijek će raditi.
probao sam gigabyte 4850 i club 3d 4850 sasvim različite a rade super zajedno.
meni je dobar i stock hladnjak (max oc 700/1160, temp 86C na opterećenju)
HD 4850 kao i 4870 podrzavaju i CrossfireX, 4 uparene kartice. Uzmi istu kao sto imas.
mozes ti uuparit max 4 gpu ne kartice.. i mozes mjesat HD4850 sa HD4870 =)
PITANJA:
Ako uzmem još jednu potpuno istu Sapphire HD4850 512MB i ostavim stock jednoslotne hladnjake hoće li se to pretjerano grijat?
Kombinira li CrossFire memoriju kartica tako da ih zbraja ili svaka kartica koristi svoju pa se osjeti jedino brži GPU?
Waiting for reply.....
ako bih spajao dvije 4850 koje biste mi napajanje predlozili?do 450 kn,dali moze LC power 550w?ili xilence 580w?
Svojim ocima sam vidio 4 odvojene kartice, imam sliku. 4 komada HD 4850. Pozz.
Proizvodjaci preporucuju 550wati za crossfire HD 4850, ali ne znam dali mozes naci za 450kn neko brand.
PITANJA:
Ako uzmem još jednu potpuno istu Sapphire HD4850 512MB i ostavim stock jednoslotne hladnjake hoće li se to pretjerano grijat?
Kombinira li CrossFire memoriju kartica tako da ih zbraja ili svaka kartica koristi svoju pa se osjeti jedino brži GPU?
Waiting for reply.....