Raspao se Nikkor AF-S 18-135 mm

poruka: 21
|
čitano: 9.060
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator

Raspao mi se objektiv. :( Kako se to desilo? Evo ovako:

Uzeo sam fotić jučer oko 19h, skinuo poklopac, montirao hood i krenuo slikati nebo s balkona (9. sprat/kat). Kad sam pritisnuo okidač do pola, da autofokus odradi svoje, čujem nešto pade. Pogledam dole, vidim hood, i mislim kako ga nisam dobro zavrnuo, kad imam šta vidjeti. Prednji element se izvrnuo i ispao! Sam od sebe! Pokupim sve, očistim prašinu i navrnem nazad element (ispala su i nekakva dva tanka metalna prstena).

Pomislim super, sve je dobro prošlo, nije se razbilo, da sam bio par centimetara naprijed, letili bi sa 30 metara. Ali ne, fotić nikako nije mogao izoštriti, ni na auto, nit sam ja mogao manualno.

Spakujem objektiv jutros, ponesem garanciju i predam ga u shop gdje sam kupio. Kaže mi lik da će slati odmah Fedex-om u Refot BH, Nikon zastupniku za BiH.

Ali maloprije, kad sam došao s posla, izađem na balkon, pogledam malo bolje i vidim drugi po redu stakleni element, u dva dijela. :(

Ne znam da li garancija to pokriva ili ne, poslao sam upit na Nikon Europe, s istim ovim opisom problema pa ćemo vidjeti.

Ima li neko od Nikonaša, da mu se desilo ovako nešto i kako je protekao popravak? Može li se ovo uopće popraviti, ili da spremam pare za novi objektiv?

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.6.2009 21:24 (DrNasty).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

huh, ajd, bar je riješen misterij zašto ne uspijeva isfokusirati..

rekao bi da je tu reputacija nikona u pitanju, i da bi ti trebali zamijeniti objektiv. čitaj: nadam se da nećeš morati kupovati novog.

u svakom slučaju - sretno!

ea mel tation dignissim theophrastus. inani aperiam inciderint an pri. ut ius nulla quodsi corpora. aliquid vocibus.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
RE: Raspao se Nikkor AF-S 18-135 mm

Vidjecemo :)

Glupo mi je da se tako odvrnulo, samo od sebe, mozda je bio bump u transportu... Da mi je ispao, ne bi rijec rekao, bacio bi ga sa balkona :)

A jel moguc popravak, da dodaju ovaj nedostajuci element? Ili se to sastavljanje objektiva vrsi u nekim dust-free uvjetima?

17 godina
neaktivan

svašta!!

suosjećam Mršti se

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DrNasty kaže...

Vidjecemo :)

Glupo mi je da se tako odvrnulo, samo od sebe, mozda je bio bump u transportu... Da mi je ispao, ne bi rijec rekao, bacio bi ga sa balkona :)

A jel moguc popravak, da dodaju ovaj nedostajuci element? Ili se to sastavljanje objektiva vrsi u nekim dust-free uvjetima?

totalno glupo, slažem se.

prašina nije problem, zoom objektivi takiovak usrču puno prašine u sebe zbog svoje konstrukcije.

popravak je moguć, ako mogu dobiti zamjensku leću. ako ne - objektiv je odjednom postao jako dobar uteg za papir.

ea mel tation dignissim theophrastus. inani aperiam inciderint an pri. ut ius nulla quodsi corpora. aliquid vocibus.
17 godina
neaktivan
elkarrde kaže...

ako ne - objektiv je odjednom postao jako dobar uteg za papir.

kako utješno

Mršti se

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.6.2009 23:24 (draenei).
17 godina
moderator

Evo update:

Dear XXXXX,
Thank you for contacting Nikon regarding your AF-S DX Zoom Nikkor 18-135mm f/3.5-5.6 G IF-ED,

Unfortunately we are not able to confirm that your lens can be repaired under warranty. It definitely can be repaired but to see if it can be repaired under warranty you would have to send it to our service department first that they can have a look at it.
If it is not possible to be repaired under warranty our service department will provide an estimate for you.

Please go to the link below for full details of sending your product for repair.

---

I hope this resolves your query sufficiently.

If you have any further queries regarding this matter, please click the link above to update your question.

Kind Regards,

XXXX
Nikon Europe Support
www.europe-nikon.com/support

-------------------------------------------------------------

Mozda ipak ne bude uteg za papir :)) Nadam se da ce imati staklo da poprave i da nece biti skupo. Evo dacu im ovo razbijeno, pa nek ga uzmu u cijenu i pretope :)))

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.7.2009 17:37 (DrNasty).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Eh baš šteta. Nadam se da imaš neki drugi objektiv ili da će ti dati zamjenski

http://fotoforum.forumotion.net/
17 godina
moderator

Nemam :(

Stoji fotić u vitrini, s poklopcem. Čeka :) Ma da ga poprave po povoljnoj cijeni, bio bi sretan kao malo dijete kad dobije igračku.

16 godina
neaktivan

Ma popraviti će ti sigurno, to je čas posla, staviti novu leći malo prišerafiti ono prstenje i opet je kao nov

16 godina
neaktivan
DrNasty kaže...

Nemam :(

Stoji fotić u vitrini, s poklopcem. Čeka :) Ma da ga poprave po povoljnoj cijeni, bio bi sretan kao malo dijete kad dobije igračku.

Čekaj povoljnoj cijeni?, što nije pod garanciom

17 godina
neaktivan

Well, objektiv sam po sebi nije preskup kao nov, tako da ne bi cijena trebala biti veca od 800-900 kuna.

http://irale.deviantart.com
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.7.2009 18:08 (RaLe).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Oly_E3 kaže...

Čekaj povoljnoj cijeni?, što nije pod garanciom

Pa jeste, ali onaj lik iz supporta mi je odgovorio da ne zna da li kvar spada pod garanciju. Sto se njih tice, mogo mi je i ispasti, bez da se plastika osteti.

RaLe kaže...

Well, objektiv sam po sebi nije preskup kao nov, tako da ne bi cijena trebala biti veca od 800-900 kuna.

Nije preskup? Na geizhals.at je sad 370€. Meni je to skupo. Popravak 800-900 kuna? pa radije cu za te pare kupiti neki polovni s ebay-ja. :)

16 godina
neaktivan

Da ti je ispao malo više leća bi bilo vani. Da je pao ode i blenda i sva mehanika unutra (da tek vidiš mog Canon EF 35-80. Em je lagan, a pao je sa 1.5m i raspao se da ga ni bog ne može sastaviti više). Ovo je vjerojatno tehnički propust (neki šaraf pitaj boga što nije dobro na mjestu) i smatram da to spada pod garanciju

17 godina
neaktivan

Ma, ne mislim da je jeftin :D, nego samo - kakvih ima, ovo je jos i dobro :)

Zato sam namjerno napisao da nije "preskup" (izbor rijeci ;) )

I sam posjedujem isti objektiv, i da mi se to dogodi, i da mi nude tu cijenu popravka koju sam naveo, vjerojatno bih za te novce uzeo 50mm f/1.8 i zaboravio na ovog (nisu ista stvar naravno, ali prezivio bih xD)

A sto se tvog slucaja tice - pretpostavljam da su dvije opcije:

1) Lose rukovanje fotoaparatom i istim objektivom, sto je dovelo do njegovog raspada. Ako je tako, onda se nemas sto zalit :D, ali ne znam sta to moras radit s njim u normalnoj uporadi da mu se to dogodi.

2) Greska na proizvodu - garancija, i bespla popravak/novi objektiv.

Nadam se da je ovo drugo, te ti zelim srecu. Osmijeh

http://irale.deviantart.com
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.7.2009 18:23 (RaLe).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Da, sto se cijene tice, nebo je granica.

Sto se rukovanja tice, da sam bio nepazljiv, ne bi mi zao bilo. Fotoaparat mi je uvijek oko vrata, ili je traka oko ruke zamotana, poklopac je uvijek preko stakla kad nije objektiv u upotrebi, pazim dok mi je fotic u rukama da ne zapnem za nesto...

Fazon je sto nisam primjetio ni da se klima, obrisao sam par puta prasinu, normalno je bio uvucen, mogao je poklopac uhvatiti za unutrasnju stranu cijevi... I onda odjednom ispade, dok je radio AF, cak je i hood povukao za sobom, taj dio mi jos nije jasan...

16 godina
neaktivan

Ovo mi je već postalo kandidat za temu humor. Tehnički propust nema što. Loše su ga sklepali i ispao je. Ima dosta slučajeva sa time ili slično

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.7.2009 18:38 (Oly_E3).
17 godina
moderator

Hehe jest smijesno. A zamislite, i onaj pas sto sam ga slikao, on je isto povrijedio nogu, eno ga sepa :)))

Mislim da je ovaj prednji element bio napola zavrnut (mozda je imao bump u transportu) i da se usljed vibracija autofokus motora odvrnuo. To mi je najlogicnije.

A nista, cekacu i uradicu update slucaja na ovoj temi kad saznam jos neke novosti. :)

17 godina
moderator

Danas sam dobio odgovor za objektiv.

Rekli su mi da ne mogu uvaziti garanciju jer je fizicko ostecenje. Nakon toga sam nazvao prvo Banja LUku pa onda Beograd gdje sam objasnio problem, onako kako se desio.

Rekli su mi da ce uvaziti garanciju, ali da moram cekati 15-ak dana jer trenutno nemaju staklo.

Nije mi problem sacekati i drago mi je da su ispali fer, jer stvarno sam pazio i aparat i objektiv ko oci u glavi.

Thumb up za Nikon servisnu mrezu :)

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Nakon dugih 45 dana, konačno mi je došao objektiv, popravljen, kao nov :)

Ljudi iz firme koja je službeni predstavnik Nikona u BiH su stvarno ljubazni, čak su me zvali na mob da kažu da je objektiv popravljen.

Nije se usr*o onaj kojem je daleko zahod, nego onaj ko je kasno krenuo.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ajd želim ti sada puno dobrih trenutaka u fotkanju Cool

Moj E-3 ima dobre ISO performanse jer pije Iso Sport svaki dan :)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice