Pomoc novom pocetniku

poruka: 11
|
čitano: 2.119
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Pomoc novom pocetniku

Krecem u nove vode, foto vode, pa bi mi trebala Vasa pomoc...

Vec se preko 7 godina bavim profesionalnim videom, ali bi volio krenuti u fotografiju...

Kako su mi pojmovi setupa vise manje poznati, volio bi nesto cime bi mogao proci neku pocetnu fazu, ali da ostane kada udem i u napredniji mod slikanja ...

Osigurao bi budjet negdje oko 8.000 kuna ...

Moze savjet?

potpis :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Pomoc novom pocetniku

Tamron 17-50 f2.8 bez stabilizacije oko 2000 kn

Canon 70-200 f4 L bez IS 3000-3500

Rabljeni DSLR entry level da se naci solidan 1500-2000 kn

Naravno radi se o Canon mountu,za druge nek ti neko drugi predlozi.

Sve uzmes na njuskalu ili na nekom od foruma rabljeno i uvijek ces dobiti ulozen novac ako ti se nesto ne svidi od opreme.Kad vidis u kojem smjeru ce te odvuci fotkanje nadogradis sistem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pomoc novom pocetniku

imam priliku uzet nikon D7000 za 4,900 sa baterijom ali bez objektiva, koliko mi se cini :D

sta kazete na to?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pomoc novom pocetniku

u svakom slučaju gledaj da ubodeš što bolji objektiv,tijelo fotiča je sekundarna potreba koja se mijenja dosta brzo s obzirom na dobru leču koju seliš sa tijela na tijelo, naravno u istom mauntu,bolje potrošiti-kupiti kvalitetnu leču i slabije tijelo nego obrnuto,valjda ti je jasno da dobra leča košta minimalmo ali i više nego rabljeno tijelo fotiča u naprednoj klasi dslr-a a pogotovo koštaju više  u  entry level klasi dslr-eva,napravi si specifikaciju prioriteta i financijski maksimum za to i prema tome traži savjet,

naprimjer Pentax K30+PentaxDA35/2,4+Pentax DA55-300/4-5,8 za slabije svijetlosne uvjete i skučeniji prostor+sve ostalo ili ako ti treba fotooprema u svim vremenskim uvjetima (kiša,snijeg,prašina,ispod nule....) onda Pentax K30+DA18-135/3,5-5,6 WR (tijelo i objektiv su zadihtani)

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.3.2013 17:56 (struić).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pomoc novom pocetniku

Ne znam cijene na tom trzistu u tom podrucju opreme, ali sam stavio rang na 8k kuna...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Pomoc novom pocetniku
Hacker-ri kaže...

Ne znam cijene na tom trzistu u tom podrucju opreme, ali sam stavio rang na 8k kuna...

ovo kaj sam ti naveo spada u taj cjenovni rang a pokrivenost uvjeta korištenja sam ti ukratko naveo,karakteristike  fotoaparata si sam prostudiraj-pročitaj na netu razne reviewe- i onda pitaj ako ti nešto nije jasno ili za dodatna pojašnjenja ;-)

17 godina

Nikon D7000 košta cca. 6.000-6.500 Kn (samo tijelo), i aparat spada u gornju klasu uređaja, tako da to uopće nije loša ponuda naravno, ako uređaj nema previše okidanja. 

16 godina
Pomoc novom pocetniku

Pa ja se baš ne bih složio da Nikon D7000 spada u gornju klasu...!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

A čuj, iznad njega imaš D300 (i novi D7100 koji je tek izišao), a ostalo su sve Full Frame aparati koji su zasebna klasa.

U svakom slučaju, za čovjeka koje se želi malo ozbiljnije pozabaviti fotografiranjem i u startu želi aparat koji će ga zadovoljiti svojim mogućnostima na duže vrijeme, D7000 je svakako dobar izbor.

16 godina
Pomoc novom pocetniku

Nemoj me krivo shvatit, Nikon D7000 je odličan fotić ali spada u srednju klasu (recimo s dvoznamenkastim Canonima), full frame aparati su ta viša klasa ne zasebna, jesu priča za sebe ali...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Naravno kolega, nema nesporazuma.

S obzirom da se radi o početniku koji se želi ozbiljnije pozabaviti fotografijom, full-frame aparate nisam ni uzimao u obzir jer bi mu za početak bili 'overkill', a s obzirom na znatno višu cijenu od aparata sa APS-C senzorom u startu bi ostao bez sredstava za dodatne objektive.

A kada se ponuda Nikona u DX formatu rasporedi, ide otprilike ovako; entry-level: D3100/D3200, mid-level: D5100/5200; high-level: D7000/D7100.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice