Fotografske istine...

poruka: 15
|
čitano: 2.391
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Fotografske istine...
  1. All camera brands build great cameras.
  2. All camera brands build crap cameras.
  3. A good photographer will take great pictures with a crappy camera. A bad photographer won't take a good picture with any camera.
  4. Film is just as good as digital. It's also just as bad.
  5. Expensive lenses don't take better pictures than cheap ones - they simply let you take pictures in some circumstances where a cheap lens wouldn't.
  6. Most cheap lenses are better than you are a photographer.
  7. Don't buy a new camera until you've hit all its limitations and have found your photography restricted by them for at least 3 months. Do this, and you may never have to buy another camera ever again.
  8. The grass is always sharper and its green channel displays increased tonal range on the other side of the fence. (Meaning: Everybody else's pictures will always look better than yours, and everybody else's camera will always seem better than yours.)
  9. There is no such thing as a photograph that isn't postprocessed.
  10. You can tell how good a photographer is by the size of his waste-paper basket (or recycle bin).
  11. Most of your pictures suck. So do everyone else's.
  12. If somebody tells you that their camera is fantastic and every picture comes out perfect, they're lying (see Truth #11).
  13. When you improve/upgrade your camera and lens system by 500%, your photographs increase in artistic quality by approximately 0%.
  14. The more you complain about your camera system, the worse your photos are.
  15. The artistic and technical quality of your latest photo is directly proportional to the number of activations on your shutter.

sve istina! Osmijeh

ea mel tation dignissim theophrastus. inani aperiam inciderint an pri. ut ius nulla quodsi corpora. aliquid vocibus.
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.2.2009 0:47 (elkarrde).

1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
RE: Fotografske istine...

hahahaha

potpisujem!

Gateway P-7807u 17" WXGA+ / Intel Core 2 Duo P8600 2.4GHz / 4GB DDR3 RAM / 320GB 7200RPM HD / GeForce 9800M GTS
16 godina
neaktivan
Fotografske istine...

SmijehLOLSmijeh

add me xfire >>> razvaljot
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Fotografske istine...

wiiiiiiiiiiiiiiiii

\o/

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Fotografske istine...

odlično!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Fotografske istine...

Istina. Dobar fotograf će uslikati nešto super sa lošim aparatom, a kompleksaš ako nema neku viziju fotografije neće uslikati tako dobru sliku sa vrhunskim fotoaparatom

Olympus E-3, ZD 12-60, Sigma 30 f1.4, FL-50R, HLD-4
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

više fotkajte a manje filozofirajte!!!

Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.3.2009 21:18 (draenei).
16 godina
neaktivan
Fotografske istine...

Negdje sam vidio ovo: I'll shot better photos if I have better camera (i kupi on SLR-činu)- onda - I'll shot better photos if I have better lens (i kupi on objektive) -zatim-I'll shot better photos if I do photos. LOL

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

točno to!

previše se svi fokusirate na opremu i tehnikalije, i to me uvijek nekako ljuti i rastužuje.... više se proučava blenda, žarišna duljina, proizvođač, premazi leća i da ne nabrajam koje perverzije......umjesto da se malo više fokusira na pravilno i dobro kadriranje, usklađivanje boja, oblika, motiva, itd itd......

16 godina
neaktivan
Fotografske istine...

Da, ali ipak malo ljudi gleda tako. Kad izađe neki novi komad opreme želimo ga imati i uspoređujemo ga sa sličnim stvarima

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

isto kao i sa autima! :D

jedino što nam auti služe isključivo za vožnju i pokazivanje a fotići.........hm...a da, zapravo, ima puno ljudi kojima i fotići služe isključivo za pokazivanje :D

16 godina
neaktivan
Fotografske istine...

Pa da kao sa svime; mobitel, odjeća.... Recimo ja sa E-3 imam 15 000 okidanja, on mi služi, a ne skuplja prašinu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

onda bi nakon 15 000 okidanja već mogao poraditi na tome da izbaciš centralno kadriranje i preusko kadriranje, npr ;)

odjeću kupuješ da bi bi ju pokazao, da grije, da pokriva što nebi trebali vidjeti. auto kupuješ da se voziš okolo, pohvališ se susjedima. mobiteli su također vrlo korisni ali uglavnom za pokazivanje.

kist i tempere pak ne kupuješ da bi pokazivao prijateljima kako imaš lijepi kist i puno boja u kutiji nego zato jer voliš slikati, zar ne?

a fotić?!?!

znači, po ovoj usporedbi (vezano uz korištenje i pokazivanje) bi trebalo biti točno slijedeće:

auto=odjeća=mobitel

kist&tempere=fotić

edit:

u praksi vidim da je rijetka jednakost kist&tempere=fotić

a puno češće auto=odjeća=mobitel=fotić

Neodlučan

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.3.2009 22:22 (draenei).
16 godina
neaktivan
Fotografske istine...

Jednom sam procitao u nekoj fotografskoj bibliji da je razlika izmedzu amatera i profesionalca jedino u kolicini fotografija. Amater ih na dan opali 5 a profesionalac 500. Pa jos najbolje da od tih 500 nema koja da valja.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

razlika između dobrog i lošeg fotografa je u tome kaj dobar fotograf ne pokazuje svoje loše fotke. Namigiva

amateru se svih njegovim 500 fotki više-manje sviđa, iako su realno sve smeće.

btw, tzv. spray-and-pray tehnika i nije baš znak dobrog fotografa - bolje je okinuti 5 sigurno dobrih fotki, nego 500 i nadati se da će zakon velikih brojeva odraditi svoje.

ea mel tation dignissim theophrastus. inani aperiam inciderint an pri. ut ius nulla quodsi corpora. aliquid vocibus.
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.3.2009 23:34 (elkarrde).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice