Posljednji film koji ste gledali - preporuka? izdvojena tema

poruka: 41.046
|
čitano: 8.520.199
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Nadolazeći filmovi, Film - Ultimativna Rasprava
13 godina
Re: Posljednji film koji ste gledali - preporuka?
Posmatrač kaže...
luka998 kaže...

Upravo odgledao Sinners. Nije film za prosječnog 'rvata, a ja sam prosječni 'rvat. Šteta.

Šteta sto je film prosjecan, sto si ti prosjecan ili sto si hrvat ;) Malo sam zbunjen ;)

Vjerovatno sve troje haha

16 godina
Re: Posljednji film koji ste gledali - preporuka?
luka998 kaže...

Upravo odgledao Sinners. Nije film za prosječnog 'rvata, a ja sam prosječni 'rvat. Šteta.

mene nonstop gura na Tarantina, ali tamo je bila Selma....

i da ne vidim čemu toliko visoke ocjene, film je ok, ali toliko dobar nije

9 godina
Posljednji film koji ste gledali - preporuka?

Sinners (2025)

Film koji je svasta, a na kraju se pokaze da je ustvari vrlo malo toga.

Zanimljiv pokusaj mijesanja afroamerickog folklora,narodnih legendi, soula i bluesa, zivota crnaca na americkom jugu tog vremena, snazna drama s jedne strane, i kvazi akcijski horrorcic s druge strane.

Problem je, niti jedno niti drugo nije odradjeno zadovoljavajuce.

Vise od pola filma (a film je 2.5 sata cca), potroseno je na drama element, uz osnovnu ideju da se 2 brata vracaju u rodni kraj, americki jug, plantaze pamuka, crni radnici, segregacija, tezak zivot - osnivne teme. i tu imamo enormno dugacki dio filma koji nema radnje, nista se ne desava, oni dolaze, kupuju nekretninu, zele otvoriti bar za crnce, usput prikupljaju likove oko sebe, besmisleni dijalozi, nema karakterizacije likova, nema nicega.....

onda krece drugi dio filma, necu spojlati, rijec je o vampirima koji vise pjevaju nego piju krv, neke klimave reference na svasta i nesta, ali ipet jednako nedoreceno i dosadno kao i pocetak.

predvidljivo, neoriginalno, ne znam otkud cupaju usporedbe sa from dusk till dawn, ovaj film iz spomenutog nije pokupio ni najgore elemente, a kamoli tek one najbolje.

nije film los, koliko je predugacak, previse praznog hoda, previse doticanja bezbroj tema bez ikakve razrade makar jedne od njih, gluma osrednja zalost, glavni lik relativno profulan, izgledom se nikako ne uklapa u 1930 godinu.... a kad tome pridodamo da vecini nas blues i soul i afroamericki folklor bas ne znace puno u zivotu, ocjena od 8.nesto s imdb vrlo brzo postaje neka tanka 3.

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
16 godina

Predator: Killer of Killers

Cackam po mobitelu danas i iskoci mi neki clanak koji kaze da je novi predator srusio rekord na rotten tomatoes.

Mislim u sebi pa nije ni cudo kad je trailer bio bezveze i dizajn novog predatora los (misleci da se referenciraju na film koji su najavili prije koji mjesec).

Onda skontam da spominuju neku animaciju i tu budem wtf.  

Znaci izaso animirani film predator, za kojeg nisam imao pojma. Izaso neki dan na par ovih streaming platformi i pogledali danas popodne.

Film je podjeljen na par cjelina od kojih svaka prati pricu nekog lika. Jako zanimljiv pristup. Neke animacije, borbe i scene su vrhunski napravljene, a najvise me se dojmio 2.dio.

Mal mi je opala 3. prica i kraj, al sve u svemu jako pozitivno iznenadjenje.

Inace mi je ritual jednom godisnje pogledat OG Predatora sa Shvarcikom.

Od mene preporuka. 8/10

Well... if you dont know me you cant trust me, and if you cant trust me, odds are low youll leap in front of a flying arrow to save my life.
14 godina

The Accountant 2

Ništa posebno ili nezaboravno, scenarij je poprilično kaotičan sa puno nedovršenih elemenata priče, poput skupine autistične djece računalnih hakera i kriminalne skupine koju vodi ribarnica, uvedeni su i ostavljeni nerazvijeni. Affleck i Bernthal su u ovom nastavku snimili više scena zajedno, a najbolji dio je njihovo međusobno prepucavanje. Njihova kemija je ono što filmu daje novu dimenziju i čini ga gledljivijim i boljim nego što stvarno jest. Ugodne ili dobro odglumljene pojedinačne scene ne mogu nadoknaditi cjelokupnu zbrkanu i kaotičnu prirodu filma. Praktički vam je potrebna proračunska tablica da biste sve pratili. Čak i tada, vrijednost je minimalna. 6/10

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.6.2025 13:45 (HOME123456).
17 godina

No one will save you

Predvidivo i već viđeno, s dosta blesavim krajem. Film o vanzemaljcima, koji je prema traileru vukao kao da bi mogao biti nešto kao odlični Signs. Nažalost, na svim poljima je lošiji od spomenutog. Nema neke bitne napetosti, nema zapravo ni neke velike radnje, likovi (ili bolje rečeno lik) je nedorečen, a unutarnji motivi koji ju gone mlaki. Režija korektna, gluma ok do odlična. Film troši dosta vremena da objasni lore oko tih vanzemaljaca, i jako brzo ih uvodi u priču, već oko 10-te minute filma vidimo ih u krupnom planu tako da se zapravo rano izgubi taj moment iščekivanja, pa je ostatak filma samo njezino bježanje. Kraj bi trebao biti nekakvo preneseno značenje ili nešto tako, ali je jednostavno mlak i patetičan. 

Ako ste ljubitelj alien invasion podžanra horora ili trebate nešto napeto za ukratit vrijeme možda pogledati, ostali slobodno preskočite.

5.5/10

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 11:35 (Bichanich).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Nadolazeći filmovi, Film - Ultimativna Rasprava
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice