Kao prvo thx na info od neki dan.
Gledao prosli tjedan i ovaj sva kina i cudim se kak ljudi gledaju i ostavljaju dobre ocjene za ovaj film, a nema ga u niti jednom kinu kod nas.
I onda vidim tvoj post, odem i kupim kartu. Zna netko razlog zasto se ovaj film ne prikazuje u svim kinima i tokom cijelog tjedna nego samo pet-ned u branimiru (ak sam dobro vidio, druga cinestar ga nemaju) ?
Znaci ajmo na film.
Nisam uopce imao plan ic gledat itijedan film do kraja godine (Dune su mi odgodili) i eto odjednom mi prosli tjedan krene iskakat neka statiskika za ovaj film i usporedjuju ga sa ovim Marvel crapom koji se vrti u kinu na temelju reviewova.
I reko ajd idemo bacit oko na to, ima dost dobru ocjenu i vjerovatno ce bit fora pogledat to u kinu sa svim tim ozvucenjem. Trailer nisam niti pogledao i ak sam ga vidio, pogledao sam ga full davno i ispraio mi je iz mozga tak da sam slijep ulazio u film.
Prvih 20min filma, ja se vec najezio od scena i zvucnih efekata.
Destrukcija, nemoc i teror su fantasticno prikazani tokom cijelog filma. Veliki plus, 90% radnje se odvija tokom dana, znaci nije da maskiraju negativca u nekim nocnim scenama kako se dostad to regularno radi.
Dizajn Godzille (izgleda fantasticno) pa cak i glazba vuku na onu old school Godzillu (na pocetku filma su rekli da je 70 godisnjica originala).
Radnja filma, vremenski period kad se odvija, kao i likovi su isto bili full zanimljivi. Necu previse previse ulazit u detalje da netkom nest ne spojlam.
Ima tu par sitnica koje mi nisu sjele, al to je nista u odnosu koliko je ostatak film bio dobar.
Od mene preporuka za pogledat pogotovo u kinu, cim izadje u bluray, budem ga jos jednom pogledao. Najbolji Godzilla film koji sam gledao.
Cisto note, film vam je na japanskom i nema hr titolve (eng su) i dosta ljudi se sokiralu i kinu kad su to skuzili. Mozda je ovo i razlog zasto ga ne prikazuju u svim kinima jer ga nisu preveli.
Meni je ovo i plus bio, jer nasi uvijek izmisljaju se prijevodima nekih rijeci tak da eng titlovi ftw
Nevjerojatan je film. Sve što si napisao stoji, Godzilla izgleda fenomenalno i dosta je zastrašujuć, po prvi put u ovakvom tipu monster filma sam osjećao strahopoštovanje prema čudovištu. To nema veze isključivo s Godzillom i kako je prikazan, već i ljudskom stranom priče koja je fokus i srce filma.
Također po prvi put za ovaj tip filma - bio sam potpuno investiran u ljude i njihove sudbine, toliko da sam bio skroz ok s tim da Godzille nema u jednom periodu filma. Dapače, cijelo vrijeme ti je u podsvjesti da će se pojaviti Godzilla i uništiti to sve, što sve zajedno čini tužnijim i samog Godzillu još više zastrašujućim.
Ukratko, dramski dio filma je jako dobar i može stajati i samostalno van konteksta Godzille.
Van toga, vrijedi još jednom naglasiti kako su zvučni efekti apsolutno fantastični, baš se naježiš.
Film je koštao 15 milijuna dolara. Za usporedbu, američka Godzilla iz 2019. je koštala skoro 200 milijuna. Zapitaš se gdje odlazi ta silna lova u američkim produkcijama kad je ovo u mnogočemu impresivnije i spektakularnije.
Opaska za kraj: predstava je bila rasprodana, ostalo je svega par mjesta u prvom redu. Baš je bio osjećaj eventa. Pretpostavljam da bi mogli produžiti i na idući vikend pa iskoristite priliku, stvarno se isplati doživjeti u kinu.
I da, kakav Barbenheimer, ovo bi bio idealan double feature s Oppenheimerom. Godzheimer!