Evo otvaram kutak za nas ljubitelje martial arts (borilačke vještine) filmova. Dakle želim da mi preporučujete filmove i napišete malu recenziju, ali sam MA filmovi.
Volio bih da postane sticky, ajde moderatori za nas ljubitelje :D
NAPOMENA: Preporučujte samo filmove gdje su glumci stvarni borci / stunt-neri. Dakle nikakve fantazije, uževi i sl ne dolazi u obzir !
Evo par mojih preporuka...Recenzija... Te ocjena
Ong bak (1. dio)
Odličan film za sve, puno akcije, borbi te odlična priča. Što je najvažnije nije nikakva fantazija jer Tony Jaa sve što radi - radi sam.
9/10
Ong Bak (2. dio)
Ovaj film me malo razočarao... ne volim ovakav tip, ali stvarno je OK što se tiče ''borilačkih scena''. Priča je najbolji dio filma. Iako je drugi dio, nema veze sa pričom iz prvog.
7.5/10
Ong bak (3.Dio)
Film je defintivno lošiji od prethodnika. Puno borilačkih scena i naravno završetak ove sage. Preporučam da pogledate, ali ćete se razočarati sa završetkom (vidjet ćete sami). No najbolji izbor za ljubitelje Muay Boran-a (tradicionalni Muay - Thai)
6.5/10 (Dakle prvi dio je definitivno najbolji)
The Protector (Tom Yum Goong)
Fenomenalna priča sa najboljim mogućim glumcem :D. Stvarno brutalno odrađen film. Možda najbolji ikad što se akcije tiče (Tu negdje sa ''Born To Fight'')
9.5/10
Undisputed 2 - Last Man Standing
Definitivno jedan od najdražih. Odlična priča i snimanje. Ima par malih greškica. Trebali su snimati bez Scott Adkinsa, slomio je ruku na treningu. Uglavnom odličan film sa odličnim glumcima.
Da nije jednog filma kojeg ću još ocijeniti dao bih mu čistu desetku !
9/10
Undisputed 3 - Redemption
Sigurno bolji od prethodnika, Boyka se vraća još jači. Preporučam naravno svakome, jedan od najboljih ikad pored Ong Bak-a prvog dijela.
9.5/10
Blood and Bone
Solidan film sa odličnim glumcem. Ideja za priču je odlična, ali nije najbolje odrađena. Preporučam ga jer vrijedi pogledati.
7/10
Special Forces
Također fenomenalan film. Glumac je odličan, a priča još bolja. Zbog priče zaslužuje takvu ocjenu !
9.5/10
IP (Yip) Man
Najbolji martial arts film svih vremena. Glumac je ponajbolji (iza Bruce Lee-a). Definitivno pogledati. Ima sve što treba, priču, glumca, odlično snimljeno !!! Čisto da napomenem,
priča je po istinitom događaju, govori o takozvanom Yip - Manu koji je bio Wing Chun trener Bruce Lee-a.
10++/10
Born to Fight
Možda najkompletniji film što se tiče glumaca, priča je odlično odrađena. Svaka preporuka za pogledati. Dan Chupong u glavnoj ulozi, sa dosta odličnih - sporednih glumaca.
10/10
Never back Down
Solidan film sa nelošim glumcima. Priča je odrađena OK, ali nije ništa posebno. Film nije ništa posebno, ali vrijedi pogledati. Postoji i drugi dio filma, ali nemojte gledati jer je teže smeće !
6/10
Ima još puno filmova koje sam pogledao i nemogu se sjetiti. Tu su još - Bruce Lee, Jacie Chan, Chuck Norris, Marko Zaror, Lateef Crowder, još dosta filmova od Donnie Yen-a te puuuno drugih. Moram još napomenuti Jet Li-a koji ima dobrih filmova, ali radi tematike priče su koristili užad (skokovi i sl.)
Za Bruce Lee-a moram napomenuti, u njegovu čast ću posvetiti cijeli post sa njegovim filmovima, definitivno najbolji borac svih vremena kao i karizmatična osoba. Tako da očekujte to kada budem imao vremena.
Ajmo vaše preporuke ? Komentari ? Bilo kakve kritike ?