Da ne postam tu masu teksta samo cu zalijepiti link na svoj thread,uglavnom imam problema s CPU temp. Procitajte kad imate vremena
http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/nenormalne-temp-proca/209064.aspx
Da ne postam tu masu teksta samo cu zalijepiti link na svoj thread,uglavnom imam problema s CPU temp. Procitajte kad imate vremena
http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/nenormalne-temp-proca/209064.aspx
Bilo bi ljepo kad bi stavio koju slikicu od hw monitora ili aida 64.Posto zadnji update hw monitora bar kod mene lazno ocitava cpu i chipset.Bar kod ove ploce gigabyte 990fxa-UD5 rev.30
Kakve su ovo temp po vašem mišljennju? HP Compaq 6720s
U banani, treba čišćenje ASAP
Kakve su ovo temp po vašem mišljennju? HP Compaq 6720s
U banani, treba čišćenje ASAP
To je sve samo youtube i surfanje netom... Ako očistim hladnjake, i stavim MX2 pastu kakve bi temp trebale biti?
Ako je tolika temperatura samo kod surfanja onda riješi to čim prije. Poslije čišćenja prašine i mjenjanja paste bi bile dosta niže.
Pozz ljudi.
Koji program mi preporucujete za sto preciznije ocitavanje temperature,probao sam siw,everest,speccy,speedfan,svi sem everesta pokazuju identicnu temperaturu samo everest pokazuje visu,na primjer
siw i speccy pokazuju da je ploca 50 stepeni a everest pokazuje da je 59-60...Kojem da vjerujem? :)
Ili mozda neki deseti?Koji vi koristite?
to je normalna temperatura za neke cipsete...vecina ih ima samo tanki pasivni hladnjak pa odtud i takve temperature!lp
Kad kazem ploca mislim na chipset (valjda je to ploca,u everestu pise chipset )
U pitanju je laptop,sto se tice procesora tu se i ne brinem jer u specifikacijama ovog procesora pise da trpi temperaturu do 105 stepeni
Jedino me brine taj chipset on mi skace i do 65-66 stepeni,e problem je sto mi everest pokazuje uvjek vecu temperaturu od ovih ostalih programa.
Znači fraz ću dobit. I to ne (samo) zbog temperatura, nego se iskreno nadam da +5V pogrešno očitava (trenutno nisam kod kuće, čim dođem ubost ću multimetar da izmjerim). Jer sumnjam da novi Corsair CX430 daje 5.8V na +5V...
Nego, mene zanima - čime očitati ispravnu temperaturu? Heatsink je na dodir mlak, a što je sa ovim temperaturama? Radi se o 6600k, nekidan u igri (minecraft) burazu oko 75°C bila (odnosno tak je očitano), na dodir tek malo vruće. Stock cooler je gore, vjerujem da je dobro sjeo. Zašto krivo očitava temp? Drajver za čipset? Ili niti jedan program ne očitava dobro? U biosu su temp oko 30-35°C ako se dobro sjećam (pogledao sam samo kada sam ga složio, prije 2 tjedna).
Tek u utorak navečer idem doma, na dan i pol, dotad moram imam spremno šta ću sve isprobat; dakle, pomagajte
edit: link na sliku
Evo moje. 20ak minuta prime-a.
Temperatura prostorije 25 °C.
na koliko ti je okretaja bio taj schyte yasna:) pod loadom??
na koliko ti je okretaja bio taj schyte yasna:) pod loadom??
Sorry, zaboravio sam updateati kad sam kupio Noctuu NH-D14 svoje podatke pod Moj-PC.
Ovo je trenutni setup jer čekam neke dijelove.
zato mi i je cudno bilo temp kao i moje s vodenim! tx!
jer 1500-1600rpm je poprilicno glasno (pogotovo ako su 2venta u push-pull-u na hladnjaku)!lp
zato mi i je cudno bilo temp kao i moje s vodenim! tx! lp
Ma razočarao sam se što NF-P14 i P12 nisu PWM pa sam morao ići na jedan vent dok ne dođu ostali Noctua ventilatori.
Konkretno mislim na redux seriju
To sam pojačao maksimalno sve ventove da vidim kako će se ponašati.
Ali u svakodnevnim uvjetima, nemam potrebe NF-P12 pojačavati iznad 750 rpm-a.
Nije bas bajno
sad optereti cpu s prime95 i vidi temp, idle temperature nis ne znace! ili ti ne rade senzori tj program ne ocitava dobro!
Ispravak, temperatura prostorije je bila 28,3°C.
Kad sam osposobio klimu, druga priča :)
Nažalost ja neman klimu u garaži di mi je ovaj komp a temperaturu prostorije miri senzor postavljen isprid venta koji usisava zrak.
Nažalost ja neman klimu u garaži di mi je ovaj komp a temperaturu prostorije miri senzor postavljen isprid venta koji usisava zrak.
Ljudi obićno u garaži drže aute i motore a sad znam kako i komp tamo spada.
On topic: jako dobre temperature s obzirom na vanjske temperature koje prevladavaju u priobalju.
Ljudi obićno u garaži drže aute i motore a sad znam kako i komp tamo spada.
On topic: jako dobre temperature s obzirom na vanjske temperature koje prevladavaju u priobalju.
Pored ona dva klipana nigdi drugo neman mira a komp sam davno pribacija u garažu (otkad su mi zabranili pušit u kući)
To su u igri a pod prime95 i furmarkom su sigorno više za cpu barem 5c a za gpu i do 10c al to ću probat drugi put.
Koji sad program za temp laže? Sva 3 pokazuju drugačije :S
Ne znam kako su ti aida i hwmonitor tako različiti, meni uglavnom pokazuju slične temperature:
Idemo ekipa, kakve su vaše temperature pc-a u ovim vrelim ljetnim danima...
Neznam ni ja.
Morat ću se poigrat ovih dana s potenciometrom,sam moram nać način na koji da stavim senzore najbolje,ima tko ideju?
P.S
U biosu za CPU kaže 28 a za MBO 32.
Evo nakon 12 min Prime95 + Furmark pri temperaturi "garaže" od 29.6c (vidi sliku)
S obzirom na uvjete ja zadovoljan u igri je to poprilično manje nego ovako pod punim opterećenjem tako da ove temperature u normalnom radu i igri neće nikad ubost