da upravu si da je 1.4V pogrešno sam gledo VIN1 ali i turbo mod nije sa svih osam jezgri tako da tu nešto nije drugo uredu da ima tako velike temp na def naponu, znači opet bi moglo bit do ploče pregrijavanje
Temperature vaših PC grijalica
- poruka: 3.535
- |
- čitano: 607.105
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ma turbo je def uključen, sigurno mu radi na 4ghz
Evo slika sa CoreTemp (nakon igranja AC3) http://i.imgur.com/kd9TeON.png
kako visoka temperatura? koliko je tebi max kada upregneš svoj ?
za jednog aidosa koji puše na vrh kutije je ok temperatura, idealno bi bilo da aidos stoji kod amda kao i kod intela i puše direkt na zadnji ventilator, temp bi sugurno bar za 5C bile manje, ovako, šta je tu je.
Raijintek je baš šugavno to napravio za AMD :S
Sve u svemu mislim da tu nema nikakve brige ;)
Evo mojeg intela 2500K pod LC CC 95 hladnjakom. Imaš puno topliji procesor i nešto bolji hladnjak, i eto manje temp nego ja :D
njegovu temp na stocku od 65°C ja imam na 4.8ghz i 1.512V, za njegov cooler je to puno poslije 65°C temp se samo penje, za mene je to normalna temp još koristim samo jedan vent na 7V da hladi EK-XT480
ovaj procesor FX zbilja jest teško ohladiti posebno overclockovan preko 4.5ghz
tebi je 38C u full loadu cc 10min?
8320 na stocku i s orginal kršem od stock hladjaka ide preko 75C
ne u mene je ovako stanje http://www.zaslike.com/files/9mtm0sbvkwcusje56sbv.jpg
Znaci cc 50C ti ide...pa što je čudno da onda njemu ide na 65C?
Imati hladnjak od stotinjak kuna pa se čuditi jer je temperatura 65C? Taj hladnjak je ionako tu samo radi buke, za kvalitetno hlađenje ipak treba izdvojiti nešto više novaca (300+) pa će onda i temperature biti oko 50C.
Evo temperature mog kompa.Meni se cini temperatura procesora malo visoka,dali mu je to "normalna" temperatura ili je malo povisena? Hladnjak procesora je Artic cooling Freezer 13.Takodjer pasta je mjenjana nedavno..
Malo je poviseno, s tim hladnjakom bi trebalo bolje hladiti. Moze viti da si zeznuo s kolicinom paste.
Pozz svima.
Jesu li ove temp u IDLE dobre ili su malo visoke?
U IDLEu su dobre, iako ti to nista ne znaci...
Pozz svima.
Jesu li ove temp u IDLE dobre ili su malo visoke?
- Optereti PC nečime, paralelno prati temperature s HWmonitor, stavi sliku na forum.
Za praćenje maximalnih temperatura instaliraj HW Monitor, te ga pusti pokrenutog dok je sustav opterećen sa npr. Prime95 ili OCCT programom.
Sve ih možeš besplatno skinuti, samo moraš instalirati i pokrenuti.
Opterećenje sustava neka traje najmanje 30 minuta, a gornjeg ograničenja nema!
P.S. A možda je kolega ovo sve već napravio pa ga samo zanima kako stoji sa idle-om!
Skini Aidu da vidimo sta ona kaze sto se tice temperatura.
Evo ali u IDLE su temp.
TMPIN0 ti je temperatura CPU-a, 48°C je sasvim uredu!
Imam problem sa pregrijavanjem grafičke na laptopu acer aspire 5552g. Inače mi je temperatura kada nije opterećen (znači gledanje filmova, surfanje i slično) oko 55 stupnjeva. Kada ga opteretim igricom na primjer BFBC2 u vrlo kratkom vremenu mu temperatura skoči preko 100 stupnjeva, dok je u tom trenutku temperatura na procesoru oko 60 - 65 stupnjeva. Moram napomenuti da je lap iznutra čist i da je sve uredno postavljeno. Thermal pad je svugdje postavljen osim na procesoru na kojem je termalna pasta. Dali je moguće da je problem u hladnjaku?
Unaprijed se zahvaljujem svima koji mi svojim savjetima mogu pomoći.
Jesu li ovo ok temperature nakon 15 minuta prime95? Procesor q6600 na 3.0ghz sa stock nbaponom. Hladnjak zalman cnps9900led.
da nemas problema
Hajd da se i ja uclanim
Idle:
http://zaslike.com/files/nmpaq5qnkm5euuihr5tw.jpg
Full load poslije 10 minuta, aida64:
http://zaslike.com/files/bvxswb5ctvd2urmb4r4k.jpg
Poz gledam danas temperature svog laptopa,razmisljam idu vruci dani pa da pogledam,pa mi nije bas najjasnije nesto.
http://www.dodaj.rs/f/2b/7x/4vgknBpk/1.png
HW Monitor i Siw mi pokazuju istu temperaturu dok Everst pokazuje malo vecu na procesoru al tu je to...Planiram ostavit jedan od njih a ova 2 izbrisat koji je najsigurno po vama?
Uglavnom temperature mi se cine OK procesor me ne brine,HDD takode ok po meni...E sad nije mi jasan ovaj "chipset" jel to maticna ploca ili?? Vidim ona je malo jaca al nju mi pokazuje samo u Everestu ova 2 druga nemaju chipset,jel on OK ili je ipak malo prevelika?
Pozdrav!
Primjetio sam čudno ponašanje temperatura procesora od kad sam napravio upgrade graficke sa hd5770 na hd6950.. Prije bih u najgorim mogucim uvijetima, znaci po ljeti bi mi proc u full loadu radio na cca 65-68 stupnjeva.. A sad po ovakvom vremenu kad je navecer vani 12 stupnjeva u kuci mozda 22-24, meni proc zna skocit na 75c.. Radi se o i5 2380p. Stock hladnjak. Komp od prašine čistim redovito, tak da to nije problem sigurno..
Pozdrav!
Primjetio sam čudno ponašanje temperatura procesora od kad sam napravio upgrade graficke sa hd5770 na hd6950.. Prije bih u najgorim mogucim uvijetima, znaci po ljeti bi mi proc u full loadu radio na cca 65-68 stupnjeva.. A sad po ovakvom vremenu kad je navecer vani 12 stupnjeva u kuci mozda 22-24, meni proc zna skocit na 75c.. Radi se o i5 2380p. Stock hladnjak. Komp od prašine čistim redovito, tak da to nije problem sigurno..
Kad si zadnji put mjenjao termalnu pastu?
Isti dan kad sam stavio novu grafu u komp.. Čistio sam cijeli komp i kad skinem hladnjak zamjenim i pastu.. I onda sam mislio da je do toga, da sam nesto zeznuo, makar nisam vjerovao da je do toga, pa sam ponovono stavio novu pastu, ali opet je isto, dakle do toga nije sigurno..
Isti dan kad sam stavio novu grafu u komp.. Čistio sam cijeli komp i kad skinem hladnjak zamjenim i pastu.. I onda sam mislio da je do toga, da sam nesto zeznuo, makar nisam vjerovao da je do toga, pa sam ponovono stavio novu pastu, ali opet je isto, dakle do toga nije sigurno..
A kolika je razlika u temperaturi između stare i ove HD6950 kod full loada? Moguće je ako se ova nova više grije pa je i toplije odmah u kučištu i odmah se dižu temperature procesora, a pošto je i stock hladnjak u pitanju ništa čudno. Puno ovisi o protoku zraka u kučištu, koliko ventova upuhuje hladni zrak a koliko ispuhuje taj topli.
Imam jedan vent napred, jedan na boku i jedan iza. Moguce da je i do toga da, uopce mi nije to palo na pamet.. Inace u full loadu dok igram bf3 cca 2h bez prestanka bude 71c grafa 75c proc, sva sreca pa igram bf3 skoro pa svakih par mjeseci inace igram fifu samo pa se temp digne do 60...
edit: evo i ss sad dok ne igram nista.. maximalna je bila za vrijeme igranja bf3
Ne znam po meni ovo je najlogicnije rijesenje sto si rekao, jer zrak u kucistu je definitivno sad topliji nego sa starom grafom, a dok ne igram nista temperature su skroz oke.