Woofer i pojacalo

poruka: 16
|
čitano: 2.476
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Woofer i pojacalo

Imam lose zvucnike u autu, zanima me hocu li s woferom i pojacalom dobit bolji i cistiji zvuk ?, tj.glas.

Allen
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.4.2014 21:40 (xFx889).
15 godina
moderator
Re: Woofer i pojacalo

Naravno da nećeš.

Koji radio, koji zvučnici?

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.4.2014 21:42 (XXX-Man).
15 godina
Woofer i pojacalo

Dobiti ces buku iz gepeka, rasklimanu zadnju tablicu i nekoliko ljudi ce ti se smijat...

13 godina
neaktivan
Woofer i pojacalo

Radio http://www.lg.com/za/car-audio/lg-LCS321UB

Zvucnici u vratima su serijski obicni, a iza kod sajbe su neki veci nisam ih ja postavljo tako sam ga kupio.
Sta onda trebam prvo mjenjat, meni su rekli da ce mi pomoc woofer i pojacalo jer ce sav bas on ispustat tako da ce iz zvucnika samo glas ic.

Allen
15 godina
moderator

Low end radio al ok...

Za početak zamijeni zvučnike nekim kvalitetnim ako želiš čist zvuk, a taj koji ti je to rekao nezna što govori.

Isto tako treba imati nešto u glavi pa ne pojačavati ko sivonja ako hoćeš da to radi kako treba...

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
13 godina
neaktivan
Woofer i pojacalo

Jel moram pazit i na dubinu zvucnika u vratima ?, nisu svi isti od 10cm

Allen
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.5.2014 13:06 (xFx889).
15 godina
moderator

Pa provjeri koliko imaš mjesta, u većini slučajeva treba pripaziti.

Otvori prozor do kraja po pogledaj da neide nešto iza zvučnika.

13 godina
neaktivan
15 godina
moderator

Nemam puno iskustva sa tako malim zvučnicima, ali mogu ti dati neke generalne preporuke.

Uzmi one koji imaju veću osjetljivost (dB) u svakom slučaju.

Za spajanje na radio bi dobar izbor bili Hertz DCX 100.3 jer on ionako daje 4x17W RMS

http://www.ronis.hr/zvucnici-10-cm/87/zvucnici-hertz-dieci-dcx-100-3/DCX-100.3/

Te koje si linkao nema smisla spajati na radio jer je jednostavno preslab za njih, za spajanje preko pojačala bi bili ok iako možda ne najbolji izbor.

13 godina
neaktivan
Woofer i pojacalo

Onda bi iso na ove http://www.ronis.hr/zvucnici-10-cm/87/zvucnici-jbl-gto428/GTO428/
ima 2 db manje skoro neprimjetno, te od 270kn mi se cini nekakav skart sama i cjena govori

Allen
15 godina
moderator

Nije Hertz nikakav škart {#}

2dB nije skoro neprimjetno jer govorimo o osjetljivosti, a ne glasnoći.

Razlika od 3 dB u osjetljivosti zvučnika znači da će za jednaku glasnoću glazbe zvučnik trebati točno duplo više snage.

Dakle u usporedbi onog što sam ti preporučio i ovog što ti želiš, to znači da će JBL bili upola tiši od Hertza na istom postotku glasnoće.

Ne zaboravi da radio zvučniku može dati samo 17W.

13 godina
neaktivan
Woofer i pojacalo

Jel mi se uopce isplati onda uzimat te, ocu dobit kakvu razliku u kvaliteti ipak je to 10cm zvucnik ni necuje se bass iz njega.

Allen
13 godina
Woofer i pojacalo

malo prosurfaj i nadi neki auto-moto forum, meni se prijatelj stalno vrti po takvim forumima. tamo ce ti u sekundi za budzet koji imas netko slozit najbolju opciju kao sto bi ti i ovdje da se radi o racunalu.

15 godina
moderator

Što ti na kraju želiš?

Kvalitetu zvuka ili bass?

Jer na manje od 16cm nećeš ga pronaći...

13 godina
neaktivan
Woofer i pojacalo

Zelim oboje u srednjem rangu, samo mi reci oce bit ikakve razlike između tih koje si mi preporucio i koje su sada tvornicke ,da ne kupujem bezveze.

Allen
15 godina
moderator

Pa oboje ne možeš dobiti koje god 10cm zvučnike uzeo...

Razlika u kvaliteti zvuka će biti poprilična.

Bas ne očekuj, za to kupi pojačalo i woofer.

Sve mi se čini da tebi kvaliteta zvuka znači da bas trese zadnju tablicu i da se zvučnici deru ko konji...u tom slučaju Leryan tri je sve rekao.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice