Spajanje pojačala i zvučnika

poruka: 4
|
čitano: 3.029
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Bok ljudi, ispričavam se ako je tema na krivom mjestu ili možda već postoji.

Dobio sam ovo pojačalo i sada bih ga htio spojiti na zvučnike a zvučnici su sony xs-f1724. Prvo me zanima da li je to moguće spojiti, a ako je kako pravilno naštimati pojačalo da mi zvučnici ne riknu. DOlaz na pojačalo bi išao iz autoradia preko činčeva, a napajanje preko napajanja od kompa. Znači nije problem spajanje to znam sve, samo neka neko kaže dali se može pošto su zvučnici dvosistemski (2-way), te kako pravilno naštimati pojačalo. Evo slika pojačala

Legends Never Die
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Spajanje pojačala i zvučnika
BOND_017 kaže...

Bok ljudi, ispričavam se ako je tema na krivom mjestu ili možda već postoji.

Dobio sam ovo pojačalo i sada bih ga htio spojiti na zvučnike a zvučnici su sony xs-f1724. Prvo me zanima da li je to moguće spojiti, a ako je kako pravilno naštimati pojačalo da mi zvučnici ne riknu. DOlaz na pojačalo bi išao iz autoradia preko činčeva, a napajanje preko napajanja od kompa. Znači nije problem spajanje to znam sve, samo neka neko kaže dali se može pošto su zvučnici dvosistemski (2-way), te kako pravilno naštimati pojačalo. Evo slika pojačala

Da, samo spojiš i to šljaka.

Ne moraš se ništa bojati jer je skretnica na zvučniku (onaj kondenzator na jednoj nožici je dio skretnice), i onda ni ne moraš ništa posebno namještati, naravno osim onak kak tebi paše.

Ali, kad pojačavaš, probaj postepeno pojačavati dok ne čuješ clipping (kaoda je zvuk izrezan i limitiran snagom, tj. jednako glasan kao i na stupnju niže) i onda znaš da je to maksimalno kaj mu smiješ pojačat.

To inače vrijedi i za sve zvučnike.

Kruha i igala...
16 godina
neaktivan

Aha e hvala ti, a što znači LOW-FLAT-HIGH gdje da stavim tu preklopku, te na koliko( otprilike)  ove potenciometre za frekvencije? 

Legends Never Die
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Spajanje pojačala i zvučnika

Ako staviš na low, onda ti bude unutarnja skretnica u pojačalu propuštala ispod određene frekvencije koju podesiš (praktički, dobiješ samo bas na izlazu), a sa high samo visoki tnovi.

Budući da imaš dvosistemca, ostaviš na flat, a ako baš želiš, možeš i na pojačalu dodatno filtrirati.

Uglavnom, stavi na flat, a onda lako naknadno režeš niske ili visoke tonove ako želiš.

Kruha i igala...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice