poz ne moze ti pojacalo imat preveliku masu. moze samo da je dobra ili losa. naponske vodove je naj naj da uzmes sa akumulatora oba direkt. a za input uzmi si od zvucnika za komp dzek 3.5 mm i vidjeces da imas 4 zice u 2 izolatora. moras ih opalit upaljacom jer su cesto lakirane i nema kontakta dok se ne uradi napisano. ako to ne sljaka nista onda je pojacalo neispravno. naj naj rjesenje imao sam isti slucaj. inace se bavim time ako nekoga nesto zanima.
Spajanje pojacala ! problem
- poruka: 40
- |
- čitano: 12.737
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
sve sam dobro spojio,pjesma se cuje ,al me masa zafrkaje,jer nisam jos prikljucio na aukulator,nego sam prikljucio na punjac za akumulator,a masu uzimam sa kleme,tako da kad masu spajam,bude iskri dosta
znaci glavno izjednacavanje potencijala. a provjeri ti prvo svoj ispravljac. mozda on u startu probija. a ako je to tako onda su velike sanse da pregori pojacalo.
nisam te razumio
mozda ti taj punjac akumulatora nije bas bas ispravan. uzmi akumulator i pojacalo spoji samo + i - onda tek spoj jedan zvucnik i jedan kanal spoji sa telefonom. probaj kako radi. na pojacalu su aux bananice znaci da ti treba 3.5mm stereo jack a sa druge strane 2 aux bananice. kad to nabavis onda kreni sa provjerama jer postoji velika sansa da je to sve krivo spojeno. imao sam isti sistem u sobi da pjeva punjac 12V auto pojacalo i zvucnici. ima dosta kvakica za pogrijesiti
tacnije treba ti ovo http://img.alibaba.com/wsphoto/v0/288384512/3-5mm-Aux-Auxiliary-Cable-Cord-To-RCA-MP3-3-5-mm-9650.jpg
ma 100% radi punjac,nov ,nego nema nigdje mase osim na minusu
ima na oklopu od mobitela,kad spojim 2.5 jack,al je losa masa
pa masa i jeste minus. crvena zica sa punjaca ide na plus crna zica sa punjaca ide na minus pojacala. i sto se tice struje rijeseno je. a ti onda vjerovatno imas problem sa zvucnicima. pogledaj koliko oma podnosi pojacalo a koliko zvucnici jer ako je prevelik otpor zvucnika onda je se lose i zvuk i struja i sve ostalo. pojacalo je ja mislim od 4 do 6 oma tako bi trebali biti i zvucnici. ako imas skiver na zvucnim kutijama prvo njih otkaci pa probaj. poz
vjerovatno je to, zvucnik je 4 oma a 8 wati ,a pojacalo je 12v a 150 w