Pozdrav svim !
Molim za pomoc ako je je ima upce. Nedavno sam se na BF ponovio u novi TV. Uzeo Sony XF9005 na android platformi i jako sam zadovoljan sa i slikom i mogucnostima. E sad moj problem se javio kada sam povezao TV i AV reciver. Tv gura preko recimo ili Kodi ili MX playera filmove ili serije sa usb sticka ili hdd ali me muci zvuk. Reciver je Denon AVR 1610 i ne podrzava ovaj novi protocol ARC spajanja sa HDMI. Oni jesu povezani i kad sa daljinskim od TV pojacavam, reciver kao pojacava ton ali ga nema. Jednostavno zvuk ne prolazi a slika da.
I tako sam morao spojiti osim sa HDMI i sa optikom i dobio zvuk ali je cudan i nije mi jasno sta zapravo radi i kako.
Recimo, na youtube pokrenem neki 5.1 audi test sample i on krene paliti zvucnik po zvucnik. Lijevi prednji pa centar pa desni prednji. Pa onda ide na Zadnji lijevi a zvuk mi ide opet na prednji lijevi...isto tako se desava i sa zadnjim desno a zvuk ide na prednji desni.
E onda jos cudnije, onda se upali kao na tom test file upalikao da ide neki surround zvuk i onda ide zvuk i na zadnje zvucnike. Sta se to desava ? Gdje sta podesiti i kako ako se moze.
Nadam se da sam dao dovoljno podataka ako ne, slobodno pitajte da rijesim problem.
Hvala i LP !