Kućno kino bluray+hdmi ps3

poruka: 10
|
čitano: 4.707
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Kučno kino bluray+hdmi ps3

Dali je moguće spojiti ps3 hdmiom na kučno kino koji ima 1 hdmi in i 2 out i onda kučno kino spojiti isto hdmi na lcd tv tako da budu ps3 i tv spojeni na zvučnike od kučnog kina?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Streljaj me ak sam te shvatio. {#}

Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

{#} ok evo da pojednostavim. Kako da spojim ps3+tv+kučno kino da sve bude u hd rezoluciji i da sve mogu slušati preko surround zvučnika od bluray kučnog kina?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Kučno kino bluray+hdmi ps3
iced26 kaže...

Dali je moguće spojiti ps3 hdmiom na kučno kino koji ima 1 hdmi in i 2 out i onda kučno kino spojiti isto hdmi na lcd tv tako da budu ps3 i tv spojeni na zvučnike od kučnog kina?

Ne, u slučaju da PS3 putem HDMI kabela spojiš na kućno kino digitalni audio nebi trebao "prolaziti" na HDMI 2 tj out od kućnog kina prema TV-u.

Puno bolja opcija je PS3 putem HDMI kabela spojiti sa TV-om i tada (ako TV ima digital audio out) zvuk sa TV-a digitalnim putem (optičkim ili koaksijalnim kabelom) dovesti do kućnog kina. Tako ćeš na kućnom kinu imati oba izvora zvuka i PS3 i TV.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.9.2012 14:17 (Hardwhelper!!!).
13 godina
neaktivan

Aha. Onda će mi biti ps3 hdmi-om povezan sa tv-om ,a kučno kino povezano sa tv-om za sliku hdmi -om i optičkim kabelom za zvuk. Jel to to?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Kučno kino bluray+hdmi ps3
iced26 kaže...

Aha. Onda će mi biti ps3 hdmi-om povezan sa tv-om ,a kučno kino povezano sa tv-om za sliku hdmi -om i optičkim kabelom za zvuk. Jel to to?

Nema potrebe da TV spajaš HDMI kabelm (što će ti slika i na kućnom kinu?) sa home cinema deviceom jer na TV-u već imaš ekranski prikaz s oba izvora (PS3 je HDMI kabelom spojen u TV) a TV ima u sebi DVB-T, trebaš još samo digitalnim putem (optički ili koaksijalno) dovesti zvuk od TV-a do kućnog kina.

Zar je tako teško što gledaš na TV-u to i slušaš na kućnom kinu?

Postoji i druga mogučnost spajanja: sa PS3 HDMI kabelom sliku (i zvuk) šalješ u TV, drugim (optičkim ili koaksijalnim kabelom) PS3 spajaš na kućno kino i šalješ mu zvuk. Nedostatak ovog načina je ako želiš slušati i TV na kućnom kinu tada trebaš još jednim (optičkim ili koaksijalnim) kabelom poslati zvuk iz TV-a u kućno kino (ako kućno kino uopće ima dva digitalna audio ulaza).

Zato sam gore u postu opisao prvi način jer je po meni jednostavniji (i jeftiniji). 

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.10.2012 21:17 (Hardwhelper!!!).
13 godina
neaktivan

Ok probat ću tako {#} hvala!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Neznam što da sada radim, slomila su mi se vratašca od priključka za optički  audio na lcd tv-u i sada kabel neče da ostane unutra. Zbilja nemam sreće sa tim stvarima {#} Ima li neko drugo riješenje za spojit zvuk od ps3 na kučno kino osim optičkog kabela?

Evo uspjela sam spojiti ps3 putem hdmi na kučno kino i sada imam zvuk od ps3 na surround zvučnicima, ali još neznam šta ću sa tv om?

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.9.2012 0:03 (iced26).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Kućno kino bluray+hdmi ps3
iced26 kaže...

Neznam što da sada radim, slomila su mi se vratašca od priključka za optički  audio na lcd tv-u i sada kabel neče da ostane unutra. Zbilja nemam sreće sa tim stvarima {#} Ima li neko drugo riješenje za spojit zvuk od ps3 na kučno kino osim optičkog kabela?

Evo uspjela sam spojiti ps3 putem hdmi na kučno kino i sada imam zvuk od ps3 na surround zvučnicima, ali još neznam šta ću sa tv om?

Nije napisano niti o kojem TV, niti home cinema uređaju je riječ?, imaš opet nekoliko opcionalnih rješenja:

1. Spoji TV i kućno kino digitalnim koaksijalnim kabelom
  2. Ako kućno kino posjeduje Dolby-Pro Logic spoji TV na njega analogno
  3. Ako nema tehničkih preduvjeta za 1. i 2. opciju (koaksijalni konektor na TV-u ili dekoder na strani kućnog kina) ostaje ti otkloniti kvar na optičkom konektoru TV-a.

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.9.2012 22:31 (Hardwhelper!!!).
16 godina

kolko sam shvatio radi se o kucnom kinu s jednim hdmi in i dva hdmi out. a ti bi da zvuk iz ps3-a ide na kucno kino i zvuk s tv programa da ide na kucno kino.

ovako bi ja to spojio, uzmes hdmi kabel i spojis ps3 u hdmi in. onda uzmes drugi hdmi kabel i spojis jedan kraj u hdmi out na kucnom kinu a drugi kraj u tv(hdmi in na tvu), tako si rjesio sliku i zvuk s ps3-a. e sad zvuk s tva na kucno kino bi rjesio optickim kablom, spojis ga jednostavno u tv i u kucno kino, samo neznam jel ti kucno kino ima opticki ulaz(optical in). spomenuo si da si potrgao neka vratasca na optickom? kakva sad vratasca? pa ja ta vratasca ni nemam na uredajima, jesi siguran da dobro guras kabel, on ti na kraju kad ga otpakiras ima onu malu gumicu koju moras skinut prije guranja kabela, inace ne radi i ispada, kad se to skine opticki samo sjedne, netrebaju mu nikakva vratasca.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice