Media Player Classic Home Vs Gom player

poruka: 314
|
čitano: 129.791
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Media Player Classic Home Vs Gom player

Pa sto onda ne stavis nase titlove ako ih vec citah.

:)
17 godina
neaktivan
I like english better...

čisto jer se u našim prijevodima izgube sve one smiješne stvari koje mi tako dobro prevodimo :)

In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
17 godina
EnlightenedPhoenix kaže...
Elles D. kaže...
  Elles evo ti lijepo link pa vidi... tko bi rekao samo jedan titl a 8 njih unutra...

To znači da imaš neki drugi mkv parser pa do MPC ne stižu sve informacije. Default flag nema veze s tim.

Haali? Da vidimo što još imaš u trayu :0)

Nope... ništa od toga LSD...

sve uninstalirano (svi živi kodeci)... znači rabim čisti MPCHC i ne ide...

* sigh *

Desni klik -> Filters i daj ss.

Interni MPC mkv parser Interni MPC mkv parser
Haali parser Haali parser
Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
17 godina
neaktivan
... sigh... ne idem natrag na winse...

I jamčim da nema haali parsera... to smece ne instaliram ni pod razno...
I meni ipak piše i naziv titla a ne undetermined...

I kao što sam ti rekao... NA SVAKOM drugom filmu, seriji u MKV-u idu normalno...

Get it?
16 godina
protjeran
I like english better...

čisto jer se u našim prijevodima izgube sve one smiješne stvari koje mi tako dobro prevodimo :)

e a daj ti napravi ovo sta sam gore pisao

Edit:nista onda 

pirate king
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.12.2010 12:46 (hrvatskafarkasevec).
17 godina

Undetermined je zato što mi se nije dalo postavljati jezike za titlove.

Kad ćeš shvatiti da je elles uvijek u pravu? :)

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
... o da... 100% je Elles u pravu kad se ne događa niti s jednim drugim showom osim buffy, i to baš ovaj buffy...

NIJE :P

I ajde vratimo se on topic vec jednom :)

MPCHC rulez :)
17 godina

Meh, štogod... tvoj problem :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

evo ti još jedan :P

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.12.2010 12:59 (EnlightenedPhoenix).
15 godina
neaktivan

meni je trenutno bolji gom player jer kada pustim 720p film u mpc procesor mi bude na 100% (3000+)i nema sanse da normalno pogledam film,a kada ga pustim u gom playeru i naravno upalim ono enable quick play mode rad procesora mi padne na nekih 70% i film radi normalno.1080p filmove nemogu u nijednom normalno pokrenuti:)

17 godina

Uključi DXVA u MPC pa ćeš i tamo moći gledati 720p.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ne pomaze jer imam stariju graficku(x1600)

17 godina
neaktivan

Ja na lapu sa tom karticom uredno gledam 720p. Tesko ide premotavanje ali gledanje ide ok.

15 godina
neaktivan

vjerojatno imas jaci procesor,a i ja gledam na 24inch monitoru pa je vjerojatno zahtjevnije

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.12.2010 13:09 (Blue2).
17 godina
Blue2 kaže...

ne pomaze jer imam stariju graficku(x1600)

Ako DXVA (fast play) radi u GOMu, zašto ne bi u MPCu?

15 godina
neaktivan

a pitaj njih nemoj mene.meni tako radi iaako mislim da sam procitao negdje da mpc nema podrsku za starije kartice sto se tice hardwerske akceleracije

17 godina

Onda uživaj u GOM-u :0)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Mislim da tu nema dvojbe. Prvo, treba promjeniti OS. Drugo, izašla je nova verzija MP Home Cinema v1.4, kojeg ja koristim kao osnovni za sve video formate a koji radi sa ugrađenim codecom sedmice (radi se o ffdshow-u.). Divno je što u tom playeru možeš fino podesiti sve parametre koji su ti potrebni da bi zadovoljili svačiji ukus. Ono što me osobno obradovalo je to što se titlovi mogu prikazati ispod slike te istom playeru po tom pitanju nije potreban VobSub (kao kod npr. ugrađenog VMP). Kratak, jednostavan i ni po čemu ružniji od ostalih. Osim toga, kad gledam film, ne gledam u šarene gumbiće koji okružuju sliku. To je najmanje bitno. Ako vrti full HD bez problema, to je to. Što se tiče kvalitete slike, ona na ovom forumu može biti samo subjektivna. Iz tog razloga, svatko treba donjeti sam odluku što mu više odgovara.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
@blue2
U pitanju je c2d t7200 na 2 ghz i x1600
15 godina
neaktivan

onda je do velicine ekrana

17 godina
neaktivan
?
16 godina
logic kaže...
@blue2
U pitanju je c2d t7200 na 2 ghz i x1600

Blue2 kaže...

onda je do velicine ekrana

-ne, nego do CPUa, c2d... da je neki starije generacije mučio bi se (SSE3/4). HDTV codeci direktno ovise o SIMDovima, dok ih intel marketing naziva HDboost. Dok veličina (ni)je bitna.

Drugi dio priče je VGA, DirectX (9.0c) i codec odnosno player koji korisit određene funkcije za HDTV.

Dakle isti hardware može uz različiti software razlito brzo/kvalitetno raditi.

uz topic, dvije osnovne 'filozofije', korištenje sistemskih codeca (instaliranih u OSu) ili zasebno-neovisno, unutar programa. Jedan i drugi način imaju prednosti odnosno mana.

Zajednički način bi trebao biti optimalniji izbor jer ih svi programi (playeri) na nivou sistema mogu kostiti na jednak način. Tad je samo izbor playera, možda bolje reči izbor skina, na korisniku.

Kod playera koji koristi svoje kodece, može sve raditi savršeno, neovisno o ostatku.. ali je problematičnije održavanje.. ili 'samo mjena stalna jest', pa relativno brzo zastarjevaju.

Dakle, Gom je (bio) dobar za neke stvari u nekom vremenu, ipak MPCH je bolji.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.12.2010 0:35 (ihush).
17 godina
neaktivan
ihush kaže....

uz topic, dvije osnovne 'filozofije', korištenje sistemskih codeca (instaliranih u OSu) ili zasebno-neovisno, unutar programa. Jedan i drugi način imaju prednosti odnosno mana.

Zajednički način bi trebao biti optimalniji izbor jer ih svi programi (playeri) na nivou sistema mogu kostiti na jednak način. Tad je samo izbor playera, možda bolje reči izbor skina, na korisniku.

Kod playera koji koristi svoje kodece, može sve raditi savršeno, neovisno o ostatku.. ali je problematičnije održavanje.. ili 'samo mjena stalna jest', pa relativno brzo zastarjevaju.

Dakle, Gom je (bio) dobar za neke stvari u nekom vremenu, ipak  MPCH je bolji.

1. nisu codeci već decoderi

2. MPC HC je DirectShow Player, stoga može koristiti decodere (.ax i .dll) koji su "vidljivi" (otključani) za DS

Koji će vanjski decoder imati prednost ovisi o njegovom Merit-u, ukoliko nije u playeru označena opcija "force" ili "prefer" decoder.

DSF Manager

3. Nisu svi playeri DS, tj. ne možeš ih prisliti da koriste druge decodere

Edit: Najbolji DS Player je ZOOM Player, ali nije free.

I know that probably somebody will think this is stupid but i have nothing better to do
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.12.2010 0:54 (Verbatim).
16 godina
Verbatim kaže...
  1. nisu codeci već decoderi

2. MPC HC je DirectShow Player, stoga može koristiti decodere (.ax i .dll) koji su "vidljivi" (otključani) za DS

Koji će vanjski decoder imati prednost ovisi o njegovom Merit-u, ukoliko nije u playeru označena opcija "force" ili "prefer" decoder.

DSF Manager

3. Nisu svi playeri DS, tj. ne možeš ih prisliti da koriste druge decodere

Edit: Najbolji DS Player je ZOOM Player, ali nije free.

- da.. (TU i TD... jer:)

vidi definiciju: A codec is a device or computer program capable of encoding and/or decoding a digitaldata stream or signal ...

Dakle, semantika me ne zanima, pa se mogu i složiti ili osporavati.. u oba slučaja JA sam u pravu. {#} ... (šaljivo?)

ostalo nisam ni spominjao, pa se mogu složiti.. osim 'najbolji' jer je to rastezljiv pojam. (treba ga izbjegavati..)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

- da.. (TU i TD... jer:)

vidi definiciju: A codec is a device or computer program capable of encoding and/or decoding a digitaldata stream or signal  ...

Dakle, semantika me ne zanima, pa se mogu i složiti ili osporavati.. u oba slučaja JA sam u pravu. {#}  ... (šaljivo?)

ostalo nisam ni spominjao, pa se mogu složiti.. osim 'najbolji' jer je to rastezljiv pojam. (treba ga izbjegavati..)

{#}

Ovdje je riječ o player-ima
Codec
Encoding: Creating a video file in a special format
Decoding: Simply opening and watching video files with a video player
  {#}  {#}

I know that probably somebody will think this is stupid but i have nothing better to do
16 godina

dobro sad ste se vi tu razbacali s svim i svačim, ali evo što mene muči maloprije skinuo novi Gom player, instal sve klasika ko i uvijek i pokrenem seriju i radi sve pet i kliknem enter za full screen i ono je u full screen ali sve crno a zvuk se čuje, kad ga vratim u prozor onda radi ali u full screen onda neće... kako da to ispravim.. većsa m 100 puta instal gom player na isti način i samo s ovom zadnjom verzijom mi se to dogodilo... dali to može biti do driver do grafičke ili nekih postavki tamo, grafička je 5850 driveri 10,11 i uključena mi je ona opcija da mi hardverski ubrzava dekodiranje drag n drop videa... help??

od svih stvari koje sam izgubio, pamet mi najviše fali...
17 godina

Sveukupno Gom mi je bolji (više je user friendly, odličan za podešavanje subtitlova). No MPC mi je bolji za HD filmove. Primjerice Avatar extended sam isprobavao na oba playera. U GOM-u je CPU usage od 30 do cca 40%, u MPC-u je samo 10% i puno brže premotava (sve to uz upotrebu GPU-a od samo 6-10%). Probao sam zatim u GOMu quickplay opciju, no čuo se samo zvuk, kliknem da nađe codec i piše da nema. Tako da kod mene za HD MPC, za sve ostalo GOM.

...something diabolic
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Kako u MPCHC pokrenuti sljedecu ekstenziju:

XVID-IMP File (.XviD-iMP)

...radi se o filmu.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
win32 kaže...

Kako u MPCHC pokrenuti sljedecu ekstenziju:

XVID-IMP File (.XviD-iMP)

...radi se o filmu.

hmm jel to container? 

ako nije probaj ga stavit u mkv

Nyan-nyan nyan nyan Niihao nyan Goojasu☆derishasu☆dekaruchaa~
16 godina
McNEKONTROLIK kaže...

dobro sad ste se vi tu razbacali s svim i svačim, ali evo što mene muči maloprije skinuo novi Gom player, instal sve klasika ko i uvijek i pokrenem seriju i radi sve pet i kliknem enter za full screen i ono je u full screen ali sve crno a zvuk se čuje, kad ga vratim u prozor onda radi ali u full screen onda neće... kako da to ispravim.. većsa m 100 puta instal gom player na isti način i samo s ovom zadnjom verzijom mi se to dogodilo... dali to može biti do driver do grafičke ili nekih postavki tamo, grafička je 5850 driveri 10,11 i uključena mi je ona opcija da mi hardverski ubrzava dekodiranje drag n drop videa... help??

itko???

od svih stvari koje sam izgubio, pamet mi najviše fali...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice