@picajzla
LOL, ne! Jednostavno odgovor na sve što ti pišeš je jedan obični ne :)
Ništa od toga što pišeš nema nikakvog smisla, namjerno ignoriraš sve prije napisano kako bi opravdao svoje vrijeđanje ljudi koji ne misle kao ti.
Ljudi trguju čime god žele, država od toga uzima porez (toliko o neregularnosti trgovanja kriptovalutama) a ti odi kopat kanale jer ti slova i brojevi očito ne leže.
koji si ti trol, to je strašno
od starta si se uvalio u raspravu sa stavom kako ti 'misliš da je kripto shit, ali ti ne sereš nikome...'
pa si najprije bio samo protiv prozivanja, iako ne prozivamo osobe, nego ono čime se bave
pa si uspoređivao s kockarnicom, pa si odustao od kockarnice, uvalio se u raspravu jel kripto ponzi, ali te odjednom nije briga jel ponzi ili nije kad nemaš argumenata
pa si rekao da ti je kripto kao dionica, ali nakon što više nemaš argumenata kad ti se objasni razlika, odjednom te nije briga za dionice
pa si se uvalio u raspravu o tesli, pa te opet nije briga jer te to ne zanima
onda si kupio bitkonj, zatim si odlučio kako ništa nije bitno osim toga da je vrijednost kripta u tome koliko tko nudi za njega, uz bedastoće o van goghu, sličicama bejzbolaša itd...
pa onda opet povratak na dionice...
i onda kažeš kako ja ignoriram sve što je napisano, a sve što si napisao je bosanski lonac neznanja, trolanja i priče kak te nije briga za ovo ili ono jer ti to ne znaš
Ajmo prvo razlučiti o čemu ovde razgovaramo.
Jedna je stvar pričati o tome imaju li kriptovalute nekakvog smisla ili ne a potpuno druga prozivati ljude da su lešinari i uopće se referirati na nečiji karakter u tom kontekstu.
1. Znam da si mislio isključivo na kripto, ali pročitaj još jednom što si napisao - to jednostavno nije istina, čak i da imamo konsenzus da kripto ima vrijednost nula (a priča nije baš tako jednostavna). Ali opet, i to je nebitno, jer me ne interesira kripto ponzi, time neka se bave institucije - neka to zabrane ako je ponzi, doslovno mi se jebe za to.
Ako frajer legalno kupi btc za 1€, proda ga za 3000€, a btc potom skoči na 30000€, kako je frajer lešinar?
2. Nemam pojma zašto je neka dionica pala i ne kužim na što ciljaš. Ima mali milijun razloga zašto neka dionica raste ili pada, vrijednost kompanije je samo mali broj njih (i upravo u tome i vidim sličnost sa kriptom).
Evo, sad sam bas kupio bitkoin!
Tesla pala pun kua posto, netko se uspanicio i prodao i izgubio zivotnu ustedevinu. Netko je kupio, ako naraste ce zaraditi, ako Musk nanize dovoljno svojih epizoda nece.
Cijelo trziste dionica u istom dreku kao trziste kriptovaluta.
Kripto je problem...
Medutim kako vi mozete ponavljati gluposti po milijuniprvi put, tako mogu i ja neke pametne stvari - vrijednost kripta (kao i bilo cega drugoga u modernom kapitalistickom drustvu) je onolika koliko je novaca netko spreman platiti za njega. Znam da vam je to glupo, ali jbga, kapitalizam.
I kad uzmeš u obzir da se dionicama obje firme legalno trgovalo na burzi, koji ti je zaključak? Uvjetuje li legalnost poslovanja firme automatski i legalnost ili moralnost trgovanja njenim dionicama?
eto, samo neki od bisera koje prosipaš, za ništa nemaš argumenata, a kad ti se objasni vičeš - ja to ne kužim i nije me briga za to
i onda opet iznova, malo na dionice, malo na teslu, malo na legalno/ilegalno, pa ti znaš da kripto ne vrijedi, ali nije bitna vrijednost nego moralnost, pa kurac-palac iznova
troling na najjače