Nastavlja se ogroman pad kriptotržišta, skeptici l

poruka: 423
|
čitano: 107.955
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nastavlja se ogroman pad kriptotržišta, skeptici l".
12 godina
Re: Nastavlja se ogroman pad kriptotržišta, skepti
Veliki Brat kaže...

@picajzla

LOL, ne! Jednostavno odgovor na sve što ti pišeš je jedan obični ne :)

Ništa od toga što pišeš nema nikakvog smisla, namjerno ignoriraš sve prije napisano kako bi opravdao svoje vrijeđanje ljudi koji ne misle kao ti.

Ljudi trguju čime god žele, država od toga uzima porez (toliko o neregularnosti trgovanja kriptovalutama) a ti odi kopat kanale jer ti slova i brojevi očito ne leže.

koji si ti trol, to je strašno

od starta si se uvalio u raspravu sa stavom kako ti 'misliš da je kripto shit, ali ti ne sereš nikome...'

pa si najprije bio samo protiv prozivanja, iako ne prozivamo osobe, nego ono čime se bave

pa si uspoređivao s kockarnicom, pa si odustao od kockarnice, uvalio se u raspravu jel kripto ponzi, ali te odjednom nije briga jel ponzi ili nije kad nemaš argumenata

pa si rekao da ti je kripto kao dionica, ali nakon što više nemaš argumenata kad ti se objasni razlika, odjednom te nije briga za dionice

pa si se uvalio u raspravu o tesli, pa te opet nije briga jer te to ne zanima

onda si kupio bitkonj, zatim si odlučio kako ništa nije bitno osim toga da je vrijednost kripta u tome koliko tko nudi za njega, uz bedastoće o van goghu, sličicama bejzbolaša itd...

pa onda opet povratak na dionice...

i onda kažeš kako ja ignoriram sve što je napisano, a sve što si napisao je bosanski lonac neznanja, trolanja i priče kak te nije briga za ovo ili ono jer ti to ne znaš

Veliki Brat kaže...

Ajmo prvo razlučiti o čemu ovde razgovaramo.

Jedna je stvar pričati o tome imaju li kriptovalute nekakvog smisla ili ne a potpuno druga prozivati ljude da su lešinari i uopće se referirati na nečiji karakter u tom kontekstu.

Veliki Brat kaže...

1. Znam da si mislio isključivo na kripto, ali pročitaj još jednom što si napisao - to jednostavno nije istina, čak i da imamo konsenzus da kripto ima vrijednost nula (a priča nije baš tako jednostavna). Ali opet, i to je nebitno, jer me ne interesira kripto ponzi, time neka se bave institucije - neka to zabrane ako je ponzi, doslovno mi  se jebe za to.

Ako frajer legalno kupi btc za 1€, proda ga za 3000€, a btc potom skoči na 30000€, kako je frajer lešinar?

2. Nemam pojma zašto je neka dionica pala i ne kužim na što ciljaš. Ima mali milijun razloga zašto neka dionica raste ili pada, vrijednost kompanije je samo mali broj njih (i upravo u tome i vidim sličnost sa kriptom).

Veliki Brat kaže...

Evo, sad sam bas kupio bitkoin! 

Veliki Brat kaže...

Tesla pala pun kua posto, netko se uspanicio i prodao i izgubio zivotnu ustedevinu. Netko je kupio, ako naraste ce zaraditi, ako Musk nanize dovoljno svojih epizoda nece.

Cijelo trziste dionica u istom dreku kao trziste kriptovaluta.

Kripto je problem...

Veliki Brat kaže...

Medutim kako vi mozete ponavljati gluposti po milijuniprvi put, tako mogu i ja neke pametne stvari - vrijednost kripta (kao i bilo cega drugoga u modernom kapitalistickom drustvu) je onolika koliko je novaca netko spreman platiti za njega. Znam da vam je to glupo, ali jbga, kapitalizam.

Veliki Brat kaže...

I kad uzmeš u obzir da se dionicama obje firme legalno trgovalo na burzi, koji ti je zaključak? Uvjetuje li legalnost poslovanja firme automatski i legalnost ili moralnost trgovanja njenim dionicama?

eto, samo neki od bisera koje prosipaš, za ništa nemaš argumenata, a kad ti se objasni vičeš - ja to ne kužim i nije me briga za to

i onda opet iznova, malo na dionice, malo na teslu, malo na legalno/ilegalno, pa ti znaš da kripto ne vrijedi, ali nije bitna vrijednost nego moralnost, pa kurac-palac iznova

troling na najjače

17 godina
gurtna giržtna gužni žnorda gižnu žertir gžerdu žinar gurdaž žarpar ženar žednu žena
Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
ihush kaže...

-svrha kripta, smisao, .. postoji zbog malverzacija-prevara, postoji zbog velikih-trilijardi dok se svime može trgovati pa i 'sličkama' (nft) no to ne znače da svaka slička ima neku vrijednost itd itd.

Ovo je jako bitno.

Ako se proizvodi fizički proizvod ili daje usluga, dakako da je moguće varati. No zamislimo scenarij:

1. Recimo da Tesla/Apple želi povećati brojke prodaje, jer su one najbolji pokazatelj kvalitete i uspješnosti, tj. to je najbolji način da se kupcu dadne predodžba o kvaliteti i uspješosti.

- U tom slučaju najlakše je nači fiktivnog kupca/veliku kompaniju koji će preuzeti zalihe. No što onda? Što će neka velika kompanija sa npr. 20 milijuna Tesli/iPhonea?

Zato je izmišljen Kripto - jer nema lagera ni negativnih troškova. Dovoljno je stvoriti token i taj token dati nekome za fiktivni novac, čekati da bilo tko uplati pravi novac i napraviti "rug-pull".

------------------------------------

New York Times lista bestsellera je najpoznatija i najcjenjenija top-lista prodaje knjiga na svijetu. Titula "NYT best-selling author" je najprestižnija ekonomsko-popularna titula koju autor može prikačiti na svoje ime kako bi odao dojam kredibiliteta/kvalitete i uspješnosti. (Nobel je eknomoski-stručna titula koja ima isti efekt, ali nju je teško dobiti).

Samim time, mnogi autori su se dosjetili ingenioznom triku - kupovanjem preko direktno ili indirektno povezanih društava u bulku kako bi se preko noći metrički prokazali kao "best-selling".

i zbog toga je NYT stavio mali asteriks, točnije onaj križić/bodež kako bi označio koja je knjiga prodana u bulk/velikim količinama.

https://bookriot.com/buying-books-onto-the-bestseller-list/

https://www.nytimes.com/books/best-sellers/methodology/

Sales are defined as completed transactions by vendors and individual end users during the period on or after the official publication date of a title. Institutional, special interest, group or bulk purchases, if and when they are included, are at the discretion of The New York Times Best-Seller List Desk editors based on standards for inclusion that encompass proprietary vetting and audit protocols, corroborative reporting and other statistical determinations. When included, such bulk purchases appear with a dagger (†).

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
17 godina
nixass kaže...

Ten years in, nobody has come up with a use for blockchain (clanak iz 2017., do danas se nista nije promijenilo)

Hvala ti na konstruktivnom doprinosu, bez svadanja, prozivanja i etiketiranja.

Procitao sam taj clanak i pokusao naci suprotnu informaciju. Znaci ovo sam odmah nasao:

https://www.insiderintelligence.com/insights/blockchain-technology-applications-use-cases/

https://www.ibm.com/blockchain/use-cases/

Gledam te!
17 godina
picajzla0707 kaže...
Veliki Brat kaže...

@picajzla

LOL, ne! Jednostavno odgovor na sve što ti pišeš je jedan obični ne :)

koji si ti trol, to je strašno

LOL!

Ne.

Gledam te!
17 godina
wyks kaže...

Gledaj ovako:

1. Theranos IMA potencijal (teoretski) da postane ne-prevara biznis.

2. Kripto NEMA, nemoguće je po svim zakonima fizike i ekonomije, nikada neće, apsolutno nemoguće, NEMA potencijal postati išta drugo doli pump&dump šeme.

Jer:

1. Nije prvi put da je bezvrijedni token dobio fiktivnu vrijednost

2. Bezvrijedni token ima samo jedan MOGUĆI kraj - postati valuta države.

A to se neće dogoditi jer je tehnologija kripta toliko loša - ZATO DRŽAVNE VALUTE NEMAJU TEHNOLOGIJU.

Iz tih razloga je NEBITNO što tko misli o kriptu - jer je kripto užasno čvrsto i nepromjenjivo definiran.

Spoemnuo si umjetnost:

1. Umjetnost apsolutno ima KVALITETU koja može biti mjerljiva u sferi ljudksog djelovanja (emocije)

2. No i u tome postoje elementi varanja - netko je u lancu prodaje nekih djela lažno dao više novaca zbog ili pranja novca ili zbog pumpanja cijene - ovo se dešava sa novim autorima, neki "mecena" iskešira lovu, u nadi da će drugi lovatori slijediti.

No opet distinkcije:

1. Mehanizmi oko umjetnina su usko vezani i izazivaju emocije.

2. Kripto nema ni jedan drugi mehanizam pa ni emocije - a emocije su strahovit motivator.

Okej, pod "kripto" ću pretpostaviti da misliš na kriptovalute, ne bilo koji projekt zasnovan na blockchainu (obzirom da je iz IBM linka gore vidljivo da već postoje realni projekti zasnovani na blockchainu koji su već u upotrebi).

1. Tesko mi je samo tako prihvatiti tezu da kripto inherentno nema vrijednost jer

1.1 ulupani su resursi (energija, vrijeme) rezultat kojih je nekakav konačan, ne-izmišljeni zapis i

1.2 ljudi su ti koji mu daju vrijednost, znači oni doslovno kazu "ti meni daj bitcoine, a ja ću tebi proizvod".

Pritom je potpuno nebitno što je u konačnici prodavatelj zaprimio jer je ugovor sklopljen, kupac je platio u bitcoinima i dobio traženi proizvod. Trenutna zakonska regulativa je tu gdje je i niti ne može biti drugačija jer su kriptovalute svježa tehnologija.

2. Čak i da nema vrijednost i dalje trgovac kriptovalutom nema nikakvih moralnih obaveza prema bilo kome jer su svi punoljetni sudionici na tržištu na kojem se znaju pravila.

Poanta svih mojih postova je upravo ova zadnja rečenica - ja ne vidim moralnu odgovornost kupoprodavatelja bilo čega (kriptovaluta, dionica, rabljenih automobila stolaca, znanja, emocija, ...).

Gledam te!
17 godina
Veliki Brat kaže...
Okej, pod "kripto" ću pretpostaviti da misliš na kriptovalute, ne bilo koji projekt zasnovan na blockchainu (obzirom da je iz IBM linka gore vidljivo da već postoje realni projekti zasnovani na blockchainu koji su već u upotrebi).

1. Tesko mi je samo tako prihvatiti tezu da kripto inherentno nema vrijednost jer

1.1 ulupani su resursi (energija, vrijeme) rezultat kojih je nekakav konačan, ne-izmišljeni zapis i

Zato je bitno da razumiješ tehnologiju - i zato je JAKO utjecajno kad NE razumiješ tehnologiju.

Zašto?

1. Jer ti mzopg može baljezgati o tehnologiji - a novac (državna valuta) NEMA tehnologije - jer tehnologija SPUTAVA odnose (namjerno u nekim slučajevima).

Što je osnovni čimbenik valute? Što radi VISA ili Mastercard?

To da je osnovna, temeljna, ishodišna ideja toliko jednostavna i univerzalna i neovisna o greškama. Pojam valute je takav - jer NE OVISI o koju "tehnologiju" koristi VISA, niti je zbog neke "bolje tehnologije" rasla vrijednost novca.

Mješaš osnove, temelje, i tehnologiju koja GRADI nad tim osnovama.

Novac i VISA su u sasvim različitom odnosu u odnosu na "tehnologiju Blockchaina" i Bitcoin/Kriptovalute.

Novac ima neke mehanizme zaštite - poseban tisak, i najbitnije CENTRALNI autoritet koji oružjem/silom nameće sigurnost.

Sve se GRADI na tome, pa VISA ima svoje tehnologije kojima osigurava proces - ali BANKA je ta koja štiti osnovu - tvoj novac.

Drugi vid te zaštite je praćenje tijeka novca. Ne postoje ti mehanizmi zbog tebe - već zbog Mamića i ekipe.

Da se baviš bilo kojim poslom, i da susjed preko puta tebe može zaobići mehanizme - možeš se ti postaviti na glavu ali on će uvijek moći kupiti bolju opremu i napraviti bolji proizvod od tvog.

Kada te sigurnosti nema, nestaje osnova društvenih odnosa.

Sad, kako ičemu dati vrijednost?

Kažeš ljudi se dogovore. Ali - povijest ti govori da je za bez-tehnološki pojam novca trebalo 60 000 godina i kombinacije dobre volje i vojne sile - a rješenje je bilo najjednostavnije moguće. No ključan je pojam BEZ-TEHNOLOŠKI - jer krucijalni pojam nije (samo) vjerovanje, već ADOPCIJA i KORIŠTENJE. Wall Street i baba bez zuba MORAJU imati isto korištenje.

Kako to načiniti od nule sa Tehnologijom? Nikako - jer je BEZ TEHNOLOŠKO rješenje već učinkovito i dobro, a BILO KOJA tehnologija je SKUPA.

Bitcoin je ništa - linija znamenki i slova. Ona je NAMJERNO TEHNOLOŠKI zakomplicirana kako bi se UMJETNO postigao efekt sigurnosti - tj. ono što nama Banke čine kada provjeravaju da nema duplog trošenja i sl.

Ta linija koda nije na papiru - jer je papir opet ekvivalent onoga što imamo - pa bi se ljudi zapitali koji će nam to kurac.

Moglo je biti bilo što - ali jedno od lakih pokušaja rješenja je kriptografija tj. hash.

No to je tek puka osnova - a ta osnova je toliko nefunkcionalna. Jer da bi uopće zaštitio najbazičnije elemente, troše se enormne količine energije. PoW je najgluplja i nejbeskorisnija tehnologija ikad. Funkcionalno ne ispunjava ni elemente puke zabave - kao npr Monster Trucks, koji nemaju svrhe osim trošenja benzina, ali su zabavni.

Nijedan dosad pretpostavljeni mehanizam kojim se tvrdi da je uspješniji/učinkovitiji/brži od Bitcoina nije nešto naročito bolji - jer da bi npr. ovladao "ovlastima" banke treba kompromitirati cijele sustave - ali najbitnije - svi ti sustavi imaju reverse na pred-kriminalno stanje. Druga najbitnija odlika je izbjegavanje SPoF - Single Point of Failure. Npr. uništenje jednog dijela sustava onemogući cijeli sustav.

Još jedna odlika BEZ-TEHNOLOŠKOG rješenja je - nepostojanje bugova - bilo namjernih ili nenamjernih.

Etherum kao PoS (proof of stake) je odmah po nastupanju na tržištu prekršio dva ta načela:

1. Imao je "bug" koji je jednom akteru dopustio da se proglasi vlasnikom značajne količine Etheruma

2. To je defacto prokazalo ograničenost i apsolutnu koruptljivost PoS sustava. - jer je sustav zamišljen kao Code is Law - pa taj bug nije bio bug, već sasvim legitimni dio sistema.

Konsenzusom "zajednice" Etherum je vraćen/forkan - jer Kripto by design nema revers transakcija, kao što tebi vrate novac/vrijednosnice ako iste postanu ukradene. VISA to ima.

Znači - fundamentalno imaš:

1. Ništa - i onda se tomu ništa umjetno - unatrag - dodavala kompleksnost koja je ili:

1.1. Užasno neučinkovita - PoW i Bitcoin

1.2. Užasno nesigurna - PoS i slični mehanizmi

Sav kripto je fundamentalno nesiguran jer nema reversa, a wallet mora biti JAVAN, dok kod novca nit je tvoj račun JAVAN nit je količina javna nit je kod tvoje novčanice javan.

Osoba koja ne zna sve ovo, biva lako prevarena, jer će 1. shvatiti da je to neki oblik novca, 2. će shvatiti kao dionicu, 3. kao kockanje, a kripto nije ništa od toga.

Veliki Brat kaže...

Ovi projekti nisu kriptovalute - blockchain (DLT kao vrhovni termin) ima mnoštvo verzija.

Mješati to doslovno znači život ili smrt.

A sad se pitaj zašto ti neuk ne znaš razliku i kome je u interesu da ti zamuti dva FIZIČKI i ZNANSTVENO oprečna pojma?

Permisionless i Permissioned blockchain su dva fundamentalno OPREČNA pojma. A oba su blockchain.

Jer permissioned Blockchain ima "aktere od povjerenja", pa kad bi to laički ekstrapolirali na neki monetarni ili financijski sistem došli bi do istih sustava koje imaš danas - pa je samim time permissioned blockchain u toj sferi korištenja APSOLUTNO BESKORISTAN - jer sve to već imamo i bez DODATNOG sloja tehnologije kakog traži blockchain. Poanta je jednostavnost i efikasnost.

Može li se blockhain koristiti kao nekakva baza podataka - pa da, jebote za to je i osmišljen - kakve veze neka baza podataka ima sa novcem?

Nadalje - permissionless kripto ledger je javan - da se izbjegne centralni autoritet.

Zašto bi i zbog kojeg razloga bilo potrebno da je transakcija javna? Pseudoanonimnost nije jamac sigurnosti.

No čak je i to načelo kripto-market vrlo brzo pogazio, jer se klasteri minera centraliziraju (zbog isplativosti/umjetne nestašice minanje se mora poskupljivati, pa u dogledno vrijeme inercijom dođeš do pozicije u kojoj je mineanje dostupno samo eliti - opet zašto je to by design? Namjerno? Tko si danas može priuštiti mining rig?), a zbog osnovne ideje zamjene u FIAT - sve se ubrzo centraliziralo gore od banaka.

Ovo što radi IBM nema veze sa kriptovalutama.

Tamo stoji neki link na BlockChain in Government - to opet nije ni kriptovaluta niti je potrebno - jer već imamo jeftinije mehanizme kojima Vlast daje certifikate.

Opet - što će u svakom ljudskom djelovanju nekakakv public ledger?

Smart contracti su pak svoja noćna mora - u kojoj nije bit i problem tehnološki, već ljudsko-pravni. To se tehnologijom ne može rješiti.

Da se vratim - samim time što brkaš dva nespojiva i oprečna pojma - pokazuje ti da je nekome bilo u interesu to zamutiti.

Netko u tržištu to vjerojatno koristi benevolentno jer je blockchain postao buzzword, ali neizbježno je zaključiti da je upravo nepoznavanje tehnologije i ključ prevare.

Kod novca - takvih mješanja i krivo-korištenih termina nema - što znači da je inherentno bolje rješenje.

Sve ovo što stoji na IBM stranici je permissioned blockchain - što znači da postoje "grupe provjerenih i povjerljivih aktera".

Da, okej je da prodavač ribe i Konzum dijele ledger o datumu ulova ribe, ali kakve veze to ima sa investicijama, stvaranju vrijednosti, novcu i srži onoga o čemu ti i ja pričamo već tjednima.

A ti to mješaš, ne ja. Pa o čemu onda pričamo?

Ako ćeš pričati o tehnologiji koja u lancu prodaje vina daje potvrde kvalitete - možemo otvoriti novu temu i GLE ČUDA - pričati ćemo o blockchainu a da NIKAD NEĆEMO SPOMENUTI NOVAC, DIONICE, VRIJEDNOST I MORALNOST.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
17 godina
wyks kaže...

Zato je bitno da razumiješ tehnologiju - i zato je JAKO utjecajno kad NE razumiješ tehnologiju.

Okej, ovo sad sve traži puno vremena i angažmana da bi savladao, tako da moram čitati.

wyks kaže...
Veliki Brat kaže...

Ovi projekti nisu kriptovalute - blockchain (DLT kao vrhovni termin) ima mnoštvo verzija.

Mješati to doslovno znači život ili smrt.

A sad se pitaj zašto ti neuk ne znaš razliku i kome je u interesu da ti zamuti dva FIZIČKI i ZNANSTVENO oprečna pojma?

Permisionless i Permissioned blockchain su dva fundamentalno OPREČNA pojma. A oba su blockchain.

Je, moj bed, ja sam shvatio riječ "kripto" kao kolokvijalni naziv za sve tehnologije temeljene na blockchainu.

S druge strane, nixass gore stavlja link o tome kako ne postoje korisne tehnologije na temeljima blockchaina što mi se pak čini da nije istina.

I to je nešto što sam u startu rekao: kriptovalute mi ne drže vodu, ali za blockchain kao tehnolgiju vidim primjenu.

Gledam te!
16 godina
veliki pero kaže...
ihush kaže...
veliki pero kaže...

Sto uopce hoce ove konzerve kao wyks, iHush, ferlance i picajzla. Nebitni ste kao sto sam i ja nebitan, nastavit cu trgovati kriptom kao i ostatak svijeta, dok Uncle Sam kaze ne moze. Boli me kiki sto par provnicijalaca sa bug foruma misli. Uzdravlje

-gdje te ja odvraćam od kripta-trgovanja ili ulaganje u dionice.. što god želiš, odrasla osoba, tvoja stvar.. možeš biti baletan, kriminalac.. tvoj izbor, no nije baš da su to iste stvari, kao generički dobro-zlo.

-možeš li (teoretski) otputovati u južnu ameriku, ponjeti par vreća kokaina i zaraditi.. -možeš, no to je i dalje kriminal.

-svrha kripta, smisao, .. postoji zbog malverzacija-prevara, postoji zbog velikih-trilijardi dok se svime može trgovati pa i 'sličkama' (nft) no to ne znače da svaka slička ima neku vrijednost itd itd.

Rece covjek koji opravdava rusku agresiju zbog "geopolitickih" razloga. Ruje unistavaju i ubijaju, ali eto to je moralno i kul, dok je kripto isto kao i trgovanje bijelim u juznoj jamerici. Nemoj me jeb**. Zaista si kralj zamjene teza.

Ako ti treba tecaj za kripto trgovanje, prodajem ja kvalitetan. Cijena, prava sitnica. Za 50% popusta napravio sam kod za tebe:
KOZLIĆ2022

Za vise informacija javi se na PP.

-ha? nešto ti se zmješalo... :) no kozlić zvuči kao dobar mamac..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
4 godine

bome, raste kripto lagano.. https://hr.cryptoratesxe.com/  

Du bist eines meiner kleinen Schweinchen !
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Veliki Brat kaže...
Je, moj bed, ja sam shvatio riječ "kripto" kao kolokvijalni naziv za sve tehnologije temeljene na blockchainu.

BTW, isprike, čekao sam mzopga da nešto kaže, jer ni on nema pojma o čemu priča. Pa bi mi bio gušt da sam njega poklopio.

Doduše, svatko se može informirati na internetu, ali eto, on baš laprda arogantno - kao i svaki kockar/broker koji nešto dobije pa misli da je njegovom zaslugom.

Zato su od 30ih brokeri i kockari najomraženiji likovi u pop-kulturi.

Znaš što je zajebalo stvar? Ljudska psihologija je zajebana stvar.

2008. imao si krizu jer su se Lehmann braća utopila u medu CDO-a i povukla za sobom sve. Tu se rodila još jedna mržnja prema bankarima.

No 2013. Izlazi Wolf of Wall Street i zbog jebenog Lea di Capria i savršene Margot masa incela je u takvom načinu života vidjela jadnog sebe, a dodatno je psiha paradoksalno okrenula stvari.

U Leovoj/Jordan Belfort prevari vidjeli su sebe kako "zajebaju sistem" - kao moderni RobinHoodovi (zvone li zvona na nešto nedavno?)

Ljudska psiha općenito ima slabost na ljepotu, pa kad je zlikavac prelijep - traži se emocionalna veza da ga se shvati i opravda - jer ne može nešto tako umu lijepo biti zlo.

(Kontraefekt je isto zanimljiv - ako je glavni lik prepresavršen - publika se ne može indetificirati s njime pa nema emocionalne veze.)

U to vrijeme Bitcoin je viđen kao fringe zajebancija, na opskurnim forumima tako da su baš jedino inceli i ekipa koja previše visi na 4chanu jedini i mogli biti zainteresirani za to.

Pa kad je interes postao malo veći - nije li baš prejebeno logično i nativno i prirodno i organski da je prva kripto mjenjačnica nastala na temeljima Magic The Gathering Card Exchagne - iliti tam, tam, tam MtGOX?

A znaš čime su se bavili osnivači Tethera?

Jedan je bio dječija zvijezda - glumio je u filmu Mighty Ducks.

Drugi je pisao epizode za Inspector Gadget.

Ali - odvjetnički i financijski tim činili su - pazi sad - tim koji je bio osuđen jer su imali ogromnu platformu za online poker - a to je bilo u vrijeme ako se sjećaš kad su se na RTLU/NOVATVu u ponoć vrtili Poker turniri i TexasHoldem je bio masovno popularan.

Samo što su ovi za pare davali igračima da gledaju u tuđe karte, pa su osuđeni i kažnjeni.

I onda kažeš da je netko uložio pare u to. Pa gle:

1. Možeš upaliti dizel agregator u dvorištu i spojiti na brojilo. Svaki put kad brojilo napravi +1 -> TAJ BROJ JE BITCOIN. Ko će ti to kupit ako ti malo ne podmažeš sustav?

A kako ga učiniti privlačnim masama

(Ako se pitaš kako je moguće da to traje i dalje ako je prevara - CDO je nastao 90ih, Maddoff je operirao skoro 20 godina - a od prvog dana je bila prevara. Ekonomisti su još 1999. pisali da je Madoffova šema prevara i matematički nemoguća, a uhićen je tek 2008.

CDS je nastao kad se Exxonu izlila nafta iz Valdeza pa nisu imali 5 milijardi za odštetu, pa ih je JP Morgan izvuko kreditom, a rizik kredita su prodali Europskoj Banci za Obnovu i Razvoj, jer JP Morgan nije imao toliko keša koji su morali imati zbog kao rezerve zbog toliko velikog kredita. ihush i ono što priča o Ujku Semu.)

Veliki Brat kaže...
S druge strane, nixass gore stavlja link o tome kako ne postoje korisne tehnologije na temeljima blockchaina što mi se pak čini da nije istina.

I to je nešto što sam u startu rekao: kriptovalute mi ne drže vodu, ali za blockchain kao tehnolgiju vidim primjenu.

A nixass je u biti u pravu. Čak i za permissioned Blockchain.

Sve tehnologije vrijedne čovjeku imaju strelovito brzu adopciju i primjenu. Sve što čitaš o nekim čudnim otkrićima i glupavim ljudima koji su sjedili na izumu - su priče za malu djecu i novine da se ljudima koji nemaju dane da čitaju znansvene radove.

Internet je zamišljen još iz doba radio veza. Samo što je hardver kasnio. U znanstvenim radovima iz 60-ih se već spominje download aplikacija za računalo - što je u moje krajeve stiglo 2005-e.? (ADSL)

Permissioned Blockchain je tu u nekim verzijama još od 80ih, pa je reviziju dobio 92e kad mu je dodan TIME STAMP - to ga čini zanimljivim onima kojima je potreban - TIME STAMP.

No ono što jebe neuk puk je da je lako zamaljati oči i uši MZOPGovim "softverima koji stvaraju novac".

Uzmimo primjer DOT.COM balona iz 2000.

Špreha je bila da će SVATKO imati svoju WEB stranicu/personu/prisutnost/biznis na WEBU.

No što će jednom restoranu web stranica? Glavni prihod većine naših restorana je - turist. A kad turist dođe u grad zna li on imena svih restorana i web stranice? Jesi li ikad kad si došao u drugi grad odmah otišao na web stranicu nekog restorana? Nisi jer - nemaš pojma da BAŠ TAJ restoran uopće postoji. Većinom naletiš na restoran - a kad si fizički ispred - zašto bi kucao u browser, kad imaš meni ispred sebe. Ok, u Londonu možda treba - zbog rezervacije. Je li to INOVACIJA KOJA JE PROMJENILA SVIJET?

Isto vrijedi i za OSOBNE stranice - što će ti osobna stranica kad nitko neće na nju naletit ako ne zna URL -> zato je nastao prvo GeoCities, kao aglomeracija, al onda i MySpace jer je pisanje vlastitog koda debilno i glupo i naporno i beskorisno. A onda i Facebook jer je ljudima išlo na kurac i bilo je naporno gledati u nakinđurene stranice - ljepše je u bezličnom okruženju plavičaste Facebook stranice.

Znači - određenim poslovima web stranica je bacanje novca, jer su ljudske navike, odnosi i psiha već zaključili da je bolje imati nekakvu aglomeraciju podataka, gdje postoji filter i gdje se možeš istaknuti u masi.

Isto je i sa blockchainom.

Ono što mene osobno živcira - a ja sam te struke - je da postoji sekta (inceli khm khm) pre-online idiota koji ne shvaćaju (ali ubrzo shvate) da ne može tehnologija zamjeniti SVAKU ljudsku interakciju. Znaš kad shvate? Kad zbog "smart contracta" završe na sudu pa treba "ljudski odvjetnik".

Eto ti onaj primjer vina - zašto bi sad berač, vinogradar, vinarija, prijevoznik, skladištar, distributer i prodavač unosili NOVI sloj tehnologije?

Kažu zbog boljeg trackinga kvalitete. Ali vino se ionako po zakonu mora provjeravati, već vinar šalje vino na analizu i ne može ga prodati ako nije dobro. Moja kolegica radi vino, radi vino bez aditiva i proda sve u mjesec dana. Kažu joj iz agencije da ima premalo sumpora za buteljirano vino - jer sumpor produžava rok trajanja u boci na polici.

Što će njoj distribuirani ledger?

A što će li Grgiću ili Kutjevu - kad oni već i sami zbog sebe moraju imati najrigoroznije provjere?

Znaš onaj "cold edge" na limenci Žuje? To ti je bolja tehnologija za dati info o temperaturi - to je gimick, ali npr. u proizvodnji cjepiva koji moraju biti na točno određenoj temp - što je bolje:

1. nekakav distribuirani ledger gdje svaka osoba u lancu provjerava temp

2. Naljepnica sa temperaturno reaktivnim papirom koji mjenja boju ovisno o temp na kutiji

Postoje neki uski slučajevi gdje bi distribuirani ledger i imao smisla, ali ne u "promjeniti će svijet" kategoriji - jer je blockchain tek jedna od mnoštva tehnologija kojima se podatak (data) može spremati/distribuirati.

Mnogi (svi) već i koriste neki oblik tehnologije (i/ili obične ljudske interakcije) pa je dodavanje nove većini u biti traćenje resursa i totalno nebitna i nepotrebna komplikacija.

Eto - 4 strane teksta o blockchainu, a uopće nisam spomenuo da ćeš hedžati yield i imati 1030%APR i puno novaca i da si lešinar.

17 godina
wyks kaže...
Eto - 4 strane teksta o blockchainu, a uopće nisam spomenuo da ćeš hedžati yield i imati 1030%APR i puno novaca i da si lešinar.

Eto, napredujemo i ti i ja... (BTW, ja niti ne trejdam (za sada, jednostavno ne vjerujem u ideju kriptovaluta))

Gledam te!
17 godina
Veliki Brat kaže...
wyks kaže...

Eto, napredujemo i ti i ja... (BTW, ja niti ne trejdam (za sada, jednostavno ne vjerujem u ideju kriptovaluta))

Hold your horses.

Danas si/smo naučili da su "kriptovalute" i "blockchain koji koristi IBM" - dvije SASVIM RAZLIČITE tehnologije, koje imaju sličnu osnovu, ali SASVIM RAZLIČITU primjenu i da su TOLIKO RAZLIČITE DA JE NEMOGUĆE FIZIČKI POMJEŠATI IH ILI KORISTITI IH POVEZNO/NAIZMJENIČNO.

A kako nazvati osobu koja ih NAMJERNO zamjenjuje kako bi dala lažni kredibilitet pa na tome fejk kredibilitetu ostvarila financijsku korist?

Ako želiš pričati o IBM "blokčejnu" to nema veze sa financijama, možda u nekom teoretskom slučaju - ali hoćeš li onda pričati o Revolutu? Ne da ti se? To je dosadno?

Hmm, a zašto si onda smanom proveo 3 tjedna pričajući o dionicama?

Ja bi rekao da te mzopg malo navukao, jelda?

A ako si ti osobno radije vjerovao rendom liku na internetu toliko da si se svađao samnom koji ti je još prije 3 tjedna dao link u kojem si mogao pročitati što je kripto točno (i što je DTL i blokčejn) zapitaj se zašto si vjerovao njemu i zašto nisi pročitao link?

Reći ćeš sad da nisi i uvrijedit ćeš se, al pazi - samo sam ti ja dao TOČNU informaciju.

Svaki link koji ti je dao mzopg kojim je čvrsto pokušao dokazati "softver koji stvara vrijednost" - je bila ili primjena ovog drugog blokčejna u slučaju u kojem takav blokčejn nije ni potreban (za striming glazbe blokčejn je apsurdno beskoristan) - ili je bila zamaskirana prevara/marketinški trik u kojoj te se pokušava navući da kupiš token.

I sad jebiga - zanimljivo je meni gledati dokle ide ljudska tvrdoglavost, eto bavim se i takvim fenomenima, a hoćeš li sada priznati da sam ti odmah dao sve točne informacije još prije 3 tjedna?

A da ti je mzopg prodavao maglu?

A kako nazvati nekoga tko prodaje maglu namjerno netočnim informacijama?

14 godina
neaktivan
wyks kaže...

Trgovac?

17 godina
BlueMax kaže...
wyks kaže...

Trgovac?

Ovo je u biti retoričko-misaono pitanje, u smislu da ja ne tražim odgovor - jer su činjenice toliko JASNE, da tvoje mišljenje je nebitno jer nikad neće promjeniti cčinjenice. Možeš ga nazvati i Majkom terezom i čuvarem nojeva - bit će jednako nebitno.

Mene, kao postavljača pitanja, u biti to ne zanima - odgovor kojeg daješ više znači tebi.

Ono što je jedino bitno je činjenica da objektu A daje karakteristika objekta B koju objekt A po svim zakonima ne može imati.

Mene zaboli i blok i 2 čejna kakav će se ljudski opis dati tom činu, najbitnije je da ljudi shvate da se radi o mehanizmu kojeg smo univerzalno nazvali - laž.

Hoće li se neki klinac ili pero zamišljati u lambu i bolit ga kurac jer je on zaradijo - isto me zaboli kurac.

Možeš prodavati i vodu tvrdeći da je daska.

EDIT - al isto je indikativno da smo zapčeli ovu temu sa "kripto je spas svijeta" a završili na "pa nek je kripto i prodavanje vode kao daske - dok se zarađuje boli me kurac, pusti me na miru".

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2022 14:51 (wyks).
14 godina
neaktivan

Zašto pitaš ako te ne zanima?

1 0 hvala 0
17 godina
wyks kaže...
Veliki Brat kaže...
wyks kaže...

Hold your horses.

Danas si/smo naučili da su "kriptovalute" i "blockchain koji koristi IBM" - dvije SASVIM RAZLIČITE tehnologije, koje imaju sličnu osnovu, ali SASVIM RAZLIČITU primjenu i da su TOLIKO RAZLIČITE DA JE NEMOGUĆE FIZIČKI POMJEŠATI IH ILI KORISTITI IH POVEZNO/NAIZMJENIČNO.

A kako nazvati osobu koja ih NAMJERNO zamjenjuje kako bi dala lažni kredibilitet pa na tome fejk kredibilitetu ostvarila financijsku korist?

Ummm, nisu kripto i blockchain različite tehnologije, nego ista tehnologija različite namjene. Okej, naravno da ima finesa, ali u osnovi tehnologija je prije ista nego različita.

I uopće me mzopg nije na ništa navukao, nego me to vaše nonstop drkanje o lešnarenju izbacilo iz takta.

Da se razumijemo, dok ja pročitam sve što trebam o kriptu proći će vremena, uopće ne tvrdim da si ti u pravu niti da si mi dao nekakve točne informacije (rekao sam još i tada da me kripto zapravo uopće ne zanima, sada me zapravo počeo zanimati, dijelom zbog rasprave, dijelom zbog ideje).

Ja još uvijek ne vidim to "namjerno" ubacivanje netočnih informacija niti smatram bilo koga tko trguje kriptovalutama lešinarem. Još uvijek mi je trgovanje kriptovalutama u istoj kaši kao i trgovanje dionicama (da se sad neki ne bi ulovili na glupost - da, znam da dionice i kripto nisu isto) i ne vidim zašto bi bilo tko tko se bavi trenutno legalnom aktivnosti bio lešinar. Ajde da je izmislio neku kriptovalutu i napravio rug pull, onda da, ali ovako, ravnopravan sudionik na otvorenom tržištu?

Ne vidim kako je to jedan mzopg zaštićen od gubitka love u odnosu na druge trgovce - time automatski ne može biti lešinar. Znači čak i da je kripto najveće zlo na svijetu još od doba Pape Borgie i dalje mi netko tko trguje kriptom nije lešinar, nego osoba koja svjesno ulazi u ring nadajući se da će svojim akcijama zaraditi novac, umjesto da ga spuši. I to rade svi koji trguju s tom namjerom, kako s kriptom, tako i s dionicama (i to je ta usporedba s dionicama koliko god netko to ne može progutati) ili bilo čime desetim.

Gledam te!
17 godina
Veliki Brat kaže...
Ummm, nisu kripto i blockchain različite tehnologije, nego ista tehnologija različite namjene. Okej, naravno da ima finesa, ali u osnovi tehnologija je prije ista nego različita.

E, ja odustajem.

Nisi stručan, al sad postaješ tragično arogantan.

Pasara i trajekt su tehnički plovila, ali da ti neki čovo sa ulice pokuša prodat pasaru da voziš 150 vozila od Splita do Hvara rekao bi mu da je malouman.

Sretno!

17 godina
Veliki Brat kaže...

Ummm, nisu kripto i blockchain različite tehnologije, nego ista tehnologija različite namjene.

Omukutiisusovu...

17 godina

Ne kužim što je krivo? Znači npr. ovdje naslov doslovno kaže: "Blockchain: Technology That Powers Cryptocurrency".

I onda vi lupate fejspalmove na moju rečenicu, a wyksova kako su to sasvim različite tehnologije (ne nemjene) je OK?

Gledam te!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ni jedno ni drugo nije ok. Niti su to iste tehnologije, niti su različite tehnologije. Da bi mogle biti iste ili različite tehnologije osnovni uvjet je da i jedna i druga riječ označavaju tehnologiju.

0 0 hvala 0
17 godina

Excel Tablica, Školski dnevnik i Amazon AWS su tehnički baze podataka.

Podmornica, Tenk, Cessna i eSkuter su tehnički motorna vozila.

Zemlja i Venera su planeti.

Kao da postoje neki grupni termini, ali opet da su različiti. Kako to?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Veliki Brat kaže...

Ne kužim što je krivo? Znači npr. ovdje naslov doslovno kaže: "Blockchain: Technology That Powers Cryptocurrency".

I onda vi lupate fejspalmove na moju rečenicu, a wyksova kako su to sasvim različite tehnologije (ne nemjene) je OK?

Kriptovalute pogone i računala, pa ih ne trpamo u istu grupu.

Blockchain je tehnologija (ne posebno nova, rijetka ili upotrebljiva samo u ovom slučaju), kriptovalute samo koriste istu.

17 godina
Old Iggy kaže...

Blockchain je tehnologija, kriptovalute samo koriste istu.

Samo koriste istu...

Pa da, to sam i napisao - ista je tehnologija, različita je namjena.

Wyks je napisao da je tehnologija različita, ne ja.

Kako je tehnologija različita ako "koriste istu tehnologiju", WTF?!

Gledam te!
17 godina
Veliki Brat kaže...
Old Iggy kaže...

Blockchain je tehnologija, kriptovalute samo koriste istu.

Samo koriste istu...

Pa da, to sam i napisao - ista je tehnologija, različita je namjena.

Wyks je napisao da je tehnologija različita, ne ja.

Kako je tehnologija različita ako "koriste istu tehnologiju", WTF?!

Mda, bojao sam se da nećeš shvatiti...

17 godina

Hvala ti sto si svejedno odlucio potrositi jedan trenutak svog dragocjenog vremena na mene...

Gledam te!
17 godina
Veliki Brat kaže...

Hvala ti sto si svejedno odlucio potrositi jedan trenutak svog dragocjenog vremena na mene...

Već ti je n puta objašnjeno. Iliti, da se referenciram na tebe: "Ummm, nisu kripto i blockchain različite tehnologije, nego ista tehnologija različite namjene.":

Blockchain je tehnologija. Kriptovalute su sustav koji je tehnološki temeljen na blockchain tehnologiji (i to loše).

Dok za blockchain znamo što je, za kriptovalute još tehnički ne znamo što su, iliti teško je kreirati čak i samu definiciju. Neka vrsta "imovine", nije novac, nije dionica, nema pune kontrole vlasništva, nema povezanosti s ničim iz financijskog svijeta koje bi direktno moglo uspostaviti relaciju između kripta i nečeg realnog.

17 godina
Old Iggy kaže...
Već ti je n puta objašnjeno. Iliti, da se referenciram na tebe: "Ummm, nisu kripto i blockchain različite tehnologije, nego ista tehnologija različite namjene.":

Blockchain je tehnologija. Kriptovalute su sustav koji je tehnološki temeljen na blockchain tehnologiji (i to loše).

Dok za blockchain znamo što je, za kriptovalute još tehnički ne znamo što su, iliti teško je kreirati čak i samu definiciju. Neka vrsta "imovine", nije novac, nije dionica, nema pune kontrole vlasništva, nema povezanosti s ničim iz financijskog svijeta koje bi direktno moglo uspostaviti relaciju između kripta i nečeg realnog.

Ja sam prestao biti velikodušan i prestao sam davati "benefit of the doubt".

Postoje i više nego ozbiljni, pače, smrtno ozbiljni razlozi zašto nešto mora biti privatno, reverzibilno i osigurano, pa je svaki pokušaj koji te principe odbacuje ili zaobilazi:

1. Namjeran - očiti kriminal

2. Zločin iz ignorancije/nehaja - što nije uvijek olakotna okolnost, ne može se ni kafić otvoriti bez poštivanja propisa.

Ransomware ne bi postojao u ovome obliku, a ni u ovome obimu da nema kriptovaluta.

Stablecoinsi su poseban vid prevare - jer ni kasina nisu toliko glupa da dopuste tuđi žeton, bez da su direknto uključeni u šemu. Tj. kasino koji dopusti tuđi žeton - propada.

Mjenjačnice mogu dopustiti tuđi žeton iz dva razloga:

1. Ili se klade protiv igrača

2. Ili imaju "EULA" kojima se odriču odgovornosti ako shitcoin propadne, ili zamrzavaju trejd ako depeg/dip utječe i na njihov novac.

U nekoliko je analiza prokazano da je pumpanje cijene Bitcoina 2017. uzrokovano ulaganjem Tetherom koji nije mogao biti slučajan tj. prirodni tržišni event.

Occamova britva kaže - ako trebaš nešto što je identično valuti - zašto koristiti išta osim valute?

Paradoks današnjih stablecoina je da bi dokazali da su 100% backani valutom trebali bi slijediti iste regulacije kao što to čine banke sa svojim rezervama - ali da bi došli do toga pokazali bi da nisu stabilni.

Tj. banke posuđuju novac od FEDa npr. i za to moraju imati čvrsti kolateral - (treasury bills), no stablecoini nemaju pristup tome, već moraju kupovati rezerve/kolateral na tržištu. U slučaju kritičnog trgovanja, iliti panike, ako već dokazano ne mogu dovoljno brzo kupovati kolateral, kako će postati banka - tj. kako će osigurati dovoljno treasury billsa da osiguraju pristup FEDu?

Zato imamo svojevrsni "šrodinger coin".

Osiguravanjem stabilnog procesa pega, dolazimo do strukture normalne banke, ali onda se opet postavlja "occamovo pitanje" - što će nam stablecoin i/ili paralelni token i "decentralizacija" uopće, kad smo do istog rješenja došli zabilaznim putem, prepunim minskig polja.

Proteže se kroz temu i paralela sa kockanjem ali kriptovalute nisu ni to:

1. Kod većine kockanja je uvijek prisutan faktor sreće

2. Pravila su uvijek poznata i poznato je da kod određenih igara na sreću (automati) vlasnik može utjecati na dobitak.

Ovdje faktora sreće nema - jer ako NITKO ne kupi token - ne postoji ni TEORETSKA šansa da se neki event dogodi.

Padanje kuglice na određeni broj u ruletu uvijek ima šansu - neovisno o uloženom novcu.

17 godina

Mzopg - Bitcoin majnanje će pomoći ubogoj samohranoj majci bake da djevojčici sa šibicama ugrije sobu i kupi struju.

veliki pero - Bitcoin će pomoći unbankanima i bezbankanoj djeci u Somaliji da izbjegnu povećanje A1 i telemach telekom naknada za korištenje mreže i 2 kune koliko naplaćuje OTP prema PBZ iza 4 sata i time deŠime i deJure rješit glad u svijetu.

veliki brat - nek se ljudi klade

https://www.theverge.com/2022/6/2/23151924/winklevoss-gemini-bitcoin-futures-contract-cftc-regulation-cryptocurrency

82. For example, for one auction in December 2016, approximately 70% of the total auction trading volume resulted from a single auction participant trading with itself.

83. In fact, even after Gemini applied a technological mechanism aimed at preventing self-trading in the Gemini Bitcoin Auction, self-trading continued to occur on occasion during and beyond the end of the Relevant Period.

84. In fact, for example, the same market participant could effectively enter into whole or partially offsetting trades with himself or herself in a Gemini Bitcoin Auction because there was not self-trade prevention between the Gemini continuous order book and the Gemini auction-only order book.

https://www.cnbc.com/2022/06/02/winklevoss-twins-gemini-citting-10percent-says-crypto-winter-is-here.html

Bitcoin će u biti biti store of energy jer će zelenu energiju transferirat u vrijednost preko softvera koji stvara vrijednost

https://www.theverge.com/2022/6/3/23151622/new-york-bitcoin-mining-moratorium-bill-state-senate

Moj PC  
3 0 hvala 2
17 godina
Old Iggy kaže...
Veliki Brat kaže...

Ma što mi je objašnjeno?

Kako su bitcoin i kriptovalute "sasvim različite tehnologije" (citat wyks)? Ili kako su kriptovalute tehnološki temeljene na blockchainu (da parafraziram tebe)? Znači dvije potpuno oprečne tvrdnje i ti sad meni nešto pametuješ, iako je moj post sasvim u skladu s tvojim, a wyksov nije.

Ili možda da dan danas nema korisne tehnologije temeljene na blockchainu (nixass) iako sam u doslovce pet sekundi guglanja pronašao vrlo kredibilne primjere korištenja blockchaina kao tehnologije u praksi? Pazi, nixass piše o blockchainu, ja pišem o blockchainu, a wyks mi na to odgovara da ovo od IBM-a nema veze s kriptovalutama. Stvarno mi je objasnio...

Ili možda ovo (osobno meni jako drag citat wyksa): "Ako tvrdiš da je kripto nužno regulirati - impliciraš da postoje neregularne osobine."

Ono, sve ljudsko u poznatom svemiru je zakonski regulirano. Naravno da mogu postojati neregularne osobine, možeš ih naći u doslovno svemu što je čovjek ikada napravio, od prelaska preko zebre do odlaska na mjesec. Ne znam postoji li ijedna osoba na svijetu koja misli da u kriptovalutama ne mogu postojati neregularne osobine ali eto, ne bi bilo fora da nam wyks još jednom naglasi neku očitu stvar i krene s raspravom oko nje iako nikoga normalnog to zapravo ne interesira.

Ali interesantno, ono zbog čega sam se uključio u raspravu, je li ili nije moralno trgovati kriptovalutama nije zapravo uopće komentirao.

Znači forumaš koji jedva čeka isecirati neku ideju, obožava raditi mentalnu gimnastiku nad najbanalnijim primjerima se onoga što ja komentiram uopće ne dotakne, nego non stop drvi po jednoj te istoj stvar - je li kripto ponzi ili nije.

Od početka priče čekam da mi nabaci neku logičku razradu zašto bi trgovanje kriptom moglo biti moralno neprihvatljivo. I čekam. i čekam.

Ali niti njega niti picajzlu ne zanima je li to moralno prihvatljivo (okej, lako za picajzlu, od njega to niti nisam očekivao). Umjesto toga, oni bi malo pičkarali po forumu i prozivali ljude i zvali ih lešinarima ili pahuljicama ili već nekim nazivima koji bi valjda njima trebali podići ego jer ne vidim čemu drugome bi to moglo služiti.

Ali ajmo se malo nakratko praviti da ja nisam na forum.bug.hr upisao faks i da nisam na predavanju uvaženih profesora doktora znanosti neznamčega, nego na javnom forumu s drugim anonimnim forumašima.

Znači u takvoj hipotetskoj situaciji uopće me ne interesira tko piše nego što piše.

Napiši mi brate tri čiste zašto i zato, daj mi dva, tri linka da mogu sam doći do zaključka. Na temu, ne na nešto što je tebi interesantno, nego na jebenu temu na koju sam postavio pitanje... Ili nemoj, preskoči, nitko te na ništa ne tjera.

Ali ako misliš da ću ja past na dupe jer mi je netko nešto napisao sa stavom "to je tako" ili jednostavno beskonačan post, pa ono... LOL, ne.

Ako misliš da ću prešutiti očite nebuloze i nepodudarnosti u onome što pišete i samo prihvatiti nečije mišljenje, ono... LOL, ne.

Možda je vama čudno ali ja zaista pročitam SVAKU. JEBENU. REČENICU. na svakoj temi u kojoj sudjelujem. Pogotovo ako odgovaram na nečiji post. To smatram minimumom pristojnosti u komunikaciji s drugom živom osobom.

Uglavnom, Old Iggy , sry što sam te tagirao, neću više jer nema apsolutno nikakvog smisla, a ja nemam vremena za ove gluposti.

Još si uzimam u zadatak proći linkove iz ovih beskonačnih wyksovih postova (8da, još uvijek nisam stigao, neću stići niti ovaj vikend, možda idući) jer me sad tema kriptovaluta zainteresirala (ne u smislu trgovine, nego zato što ono što mi je od starta bilo intuitivno samo nisam nikome mogao objasniti naslućujem da je upravo tako), a vremena se mijenjaju, tko zna gdje će mi neka informacija dobro doći.

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.6.2022 16:42 (Veliki Brat).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice