Xiaomi Redmi K20 / Mi 9T
- poruka: 2.379
- |
- čitano: 659.773
- |
- moderatori:
XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Također sam sa jučer, prije podne, preko abrakadabre naručio 9T 128GB u plavoj izvedbi. Za sada bez obavijesti o obrađenoj narudžbi...Malo čudno da su drugdje ostali bez zaliha a da tamo imaju!? Ali strpit ćemo se još malo, možda i pošalju
Stoji u opisu da je uobičajeni rok dostave 5 dana -
po svoj prilici nemaju na skladištu, pa šalju kad im stigne nova zaliha.
I ja čekam svoj
kad si ti svoj narucio? btw, ako nemaju na skladistu, onda trebaju i napisati da nemaju, a ne uzimaju narudzbe i pisu da ce dostavit u 5 dana, a znaju da nemaju uredjaj
A gle, ako i je tako - nisu jedini koji to rade, ništa novo.
Kad mi je hitno, zovem trgovinu i pitam da mi potvrde
da je to što kupujem dostupno odmah;
u ovom slučaju mi nije nešto posebno napeto,
pa mi je svejedno čekao koji dan više.
Ipak, ako ne stigne do vikenda (narudžba napravljena u subotu),
javit ću im se da vidim gdje je zapelo.
Je li istina da na global romu za K20 pro ne radi NFC? Jer to kao nije official global rom jer to ne postoji?
I hoće li biti u budućnosti moguće software updateom to omogućiti?
Zar nije bolje jednostavno kupiti s kineskim official ROM-om i skinuti google play services iz app storea? Nisam baš uvjeren u ovaj custom global rom, ne volim dok je prckano po mobitelu, a trebao bi biti "nov"
vec je sto puta pricano ako otkljucas bootloader moze ti raditi NFC za banke, a i nemora, Boga pitaj o cemu to ovisi. A da bi stavio na K20 Pro GLobal rom moras otkljucati bootloader... Tako da to ti je lutrija...
za ekipu iz zg-a. da li tu negdje oko trga ima neki ducan di se moze kupit neke maskice, kaljeno za mi 9t ?
iskreno na onu supendaru kaj se prodaje u importaneu mi se fakat ne bacaju pare.
Nazvao sam korisnicku sluzbu abrakadabre, pitao sam imaju li ga na zalihama, kaze djevojka, nemamo, kad neko naruci, onda ga mi zatrazimo, zato i pise da se dostavlja u roku od 5 dana. Rekao sam joj da jos nisma dobio uopce broj za pracenje, znaci nije ni poslano,a trebalo bi do petka stici, ona kaze, ne brinite stici ce do petka najkasnije. U prijevodu, nece, ona samo govori sto mora
Izgleda da ipak ne muljaju -
status se promijenio u "U dostavi",
pa je kod mene na kiosku vjerojatno sutra ili u petak.
EDIT:
pokupio ga jutros (četvrtak).
Zasad sve štima, mob jako lijepo izgleda i leži u ruci
Vidjet ćemo kako se ponaša u svakodnevnoj upotrebi.
Izgleda da ipak ne muljaju -
status se promijenio u "U dostavi",
pa je kod mene na kiosku vjerojatno sutra ili u petak.
I meni se jucer predvecer promjenio status u dostavi. Izgleda da im je stigla posiljka pa su svima promjenili status u dostavu bez obzira kad su narucili
Jel se ova najljepnica smije skinut ?
Ne, izgubit ce garanciju i odma se pokvarit
Jel se ova najljepnica smije skinut ?
Ne, izgubit ce garanciju i odma se pokvarit
Bravo
Postoji li službeni global ROM?
Ako ne, dal se očekuje da će se poajviti?
Postoji li službeni global ROM?
Ako ne, dal se očekuje da će se poajviti?
Stigao i meni danas ujutro, slazem se da jako lijepo lezi u ruci, sad cemo vidit kakav je u upotrebi. I steta sto se ne dobiju slusalice uz njega
Prvi dojmovi su vrlo pozitivni - sve je izrazito fluidno
(što je i očekivano, obzirom na specifikacije), ekran odličan.
Glazbu s mobitela ne mislim slušati (osim na slušalice),
no zvučnik je definitivno bolji od prethodnog moba (Lenovo Note .. nešto);
koliko je objektivno dobar - pojma nemam, ali može poslužiti ako zatreba.
Idu mi na živce aplikacije koje se ne mogu maknuti,
no postoji rješenje:
Još kopam po opcijama, ogromna je količina stavki
i za brdo njih pojma nemam čemu služe.
Za one koji imaju više iskustva s Xiaomijem:
što inače napravite po pitanju MIUI?
Što pogasiti, što ostaviti?
Također, Mi račun/cloud - komentari? Treba li mi to uopće?
Goldway, sa staklom, DHL.
Veli lik da nema šanse da se sredi bilo kakav popust, jer su već i sad naj jeftiniji na internetu :)

Jednom me spasio njihov backup aplikacija kad nije radio Google backup.
I sve od Xiaomija se povezuje preko tog accounta, a ja već imam dosta njihovoj stvari, od kojih neke moraju biti registrirane, pa htio, ne htio, moram imati account.
Ako ti je mobitel jedini njihov uređaj, ne vjeruješ Kinezima i imaš druge načine backupa, onda ga slobodno zaobiđeš.

jel postoji opcija da kad mi je mobitel zakljucan i dobijem poruku npr na whatsappu, da vidim ko mi je poslao, ali da ne pise sadrzaj. Jer koliko sam uspio naci, ima opcija da mi pise ko je poslao i sto, ili da pise samo da imam poruku na whatsappu ili viberu i nista drugo
jel postoji opcija da kad mi je mobitel zakljucan i dobijem poruku npr na whatsappu, da vidim ko mi je poslao, ali da ne pise sadrzaj. Jer koliko sam uspio naci, ima opcija da mi pise ko je poslao i sto, ili da pise samo da imam poruku na whatsappu ili viberu i nista drugo
Postoji ... stiskaj izbornike kako sam ti napisao. ( ovo je sa Mi8 , ali izbornik bi trebao biti isti )
postavke ... Zaklj.zaslon i zaporke ... Napredne postavke ... Na zaključanom zaslonu ...
pritisni tu opciju na "zaključanom zaslonu" i otvoriti će ti se izbornik gdje odaberi " prikaži sve obavjesti ali sakrij sadržaj.
I to je to .. sadržaj poruka koje dobiješ biti će skrivene .
Postoji ... stiskaj izbornike kako sam ti napisao. ( ovo je sa Mi8 , ali izbornik bi trebao biti isti )
postavke ... Zaklj.zaslon i zaporke ... Napredne postavke ... Na zaključanom zaslonu ...
pritisni tu opciju na "zaključanom zaslonu" i otvoriti će ti se izbornik gdje odaberi " prikaži sve obavjesti ali sakrij sadržaj.
I to je to .. sadržaj poruka koje dobiješ biti će skrivene .
da to znam, ali kad to stavim i stigne mi poruka, pise samo whatsapp 1 poruka, ne pise od koga je
Redovito naručujem preko gearbesta, nikada nikakvih problema. DHL imaju samo za određene proizvode, ali imaju "EU Priority line", obično je ta dostava 5-10$ i prolazi bez carine i pdv-a jer se prepakira u drugoj EU državi obično DE i onda šalje u HR. Provjereno na više proizvoda, zadnje sam uzeo laptop 400$ i došao mi je na poštu bez ikakvih dodatnih troškova, čak ni onih famoznih 5kn nisam platio. :)
Zanimljivo, jel još netko ima pozitivnih iskustava s narudžbama s gearbesta i neplaćanjem ničega od dadžbina?
evo ja imam xiaomi poco f1 i samo pohvale mogu reci o mobu od baterije pa do osjecaja da sve leti.Gledam Mi 9t pa cemo vidjet kaj se da napravit u svakom slucaju i meni je ovo prvi xiaomi i za sad sve pohvale

jel mogu dodat nove melodije za notifikacije? ove postojece su mi sve bezeveze
Kopiraj si na mob željeni zvuk/melodiju, idi u opcije > Sound & vibration > Ringtone & notification sounds > Choose local ringtone,
i onda u file manageru nađi to što si dodao.
Ja sam pogledao ovu recenziju
i lik kaže da je selfie kamera dobra i da je bolja nego na redmi note 7 , u videu ima čak i selfie slika sa k20 pro i redmi note 7 , premotaj na 8:57 .ima li mobitel doubletap za unlock?
Kakvo je otkljucavanje na otisak bez prvo paljenja ekkrana na tipku lock?
Ima netko da je narucio izvana mob da podijeli iskustva s cijenama carinom itd,
Kako provjeriti da mobitel podrzava sve frekvencije?